סינגלים

TEENAGER1

New member
סינגלים../images/Emo220.gif

עכשיו אנחנו כבר יודעים שהסינגל הראשון שייצא מהאלבום החדש הוא "יומנים נשרפים" (מעניין אם זה יהיה השם שלו באמת..). מה אתם חושבים על ההחלטה הזו? ואילו שירים מתאימים, לדעתכם, לצאת אחריו? ובאיזה סדר? בהנחה שייצאו לפחות 3-4 שירים... קחו בחשבון גורמים כמו התאמה לרדיו, שיקוף האלבום וכאלה
אז מה אתם אומרים?

efratn

New member
מה שבאמת מעניין אותי

הוא האם יהיו שירים ממש חדשים בדיסק, כאלה שלא נחשפו עדיין בהופעות....

adamc1

New member
אמור להיות אחד בטוח

אחד כזה שהלחן שלו יהיה כזה שמתחיל במקום אחד ונגמר במקום אחר לגמרי, סטייל 'אמביציה', 'מחשבות', וכו' הוא כתב לי את זה פעם באימייל לפני כמה חודשים טובים השיר הזה אמור לסיים את האלבום אנסה בפגישה הבאה של הסדנא לשאול אותו אם אכן כך :)

Evi Virus

New member
לא אמרנו ש'ארבעתנו' הוא ממש כזה..?

ככה מיכל זכרה אותו לפחות, לא? (לא?
) וזכור לי משהו לגבי זה שהוא אמור לסיים את האלבום...

TEENAGER1

New member
זה זיכרון ממש ממש מעומעם

מדובר בשיר ששמעתי פעם אחת, ואני זוכרת ממנו בדיוק חמישה תווים ("אר-ב-ע-ת-נו..."). אבל הכל יכול להיות

Evi Virus

New member
זה בדיוק גם מה שאני זוכרת אז אני...

לא יכולה לתרום כלום, בתכלס.

TEENAGER1

New member
בכלל בהופעות או ב``לילה כיום יאיר``?

כי בכלל בהופעות - כולל המיוחדות שהיו בפסח שעבר, והמפגשים של ``הרצון לדייק במילים`` - אני מאמינה שהרוב המוחלט של השירים החדשים, אם לא כולם, בוצעו. אם כי לא רבים שמעו את כולם...

Walk Two Moons

New member
בחירה טובה.

אני מסכים עם ההשערה שהעלו פה, שזה נוסע מן הסתם מהרצון שלא להכניס את הדיסק באופן מיידי לז'אנר של מוזיקה יהודית. נראה לי ש"אבא" חייב לצאת, אחרי הכל, כ"כ הרבה אנשים מכירים אותו ומצפים לו, וגם "לילה כיום יאיר" ו"עד מחר".

Evi Virus

New member
אני קצת מפחדת ש"עד מחר" ייצא,

בדיוק מהסיבה שרוני ציינה.

adamc1

New member
אוי נו אל תהיו כאלה דרמטיים :) יהיה בסדר

בסה"כ השיר יוצא כסינגל 'פקק תנועה' לא להפך ללהיט היסטרי כשהוא יצא, למשל.. וגם אם כן 'תחרות כלבים' הוא אחד השירים היחידים שבאמת עושים לי צמרמורות כשאני נוסע באוטובוס ומקשיב לו.. אפילו שהוא חרוט לי במוח עם הקליפ שראיתי מלא פעמים וכל ההשמעות ברדיו. אין קשר בין הדברים.. אתם סתם מגזימים לדעתי :)

אבל תחרות כלבים כל כך נטחן

שהוא הפך למשהו מצחיק.. ולא יודעת חבל. אתה יודע למה הכי חבל? כי גם אני מושפעת מכל מה שקורה מסביבי ותחרות כלבים, עד זמן קצר, היה נחשב אצלי לשיר לא משהו כי תמיד התייחסו אליו בתור עוד להיט ש"יש לו אחלה לחן אבל המילים לא קשורות בכלל ["איך עם נעליים הוא רץ יחף? פפפ איזה סטלן האביתר בנאי הזה" וכו']" ורק לפני כמה חודשים הקשבתי לו באמת.. והבנתי. ואני מפחדת שזה יקרה לי שוב עם עוד שירים אני לא רוצה להפסיד...

adamc1

New member
איך אפשר להיות מושפע מאנשים,

כשזה נוגע לדיסק כ"כ אמיתי? ואמן כ"כ נקי? מה הברסלבים לא 'טחונים' ולא נתפסים בתור חבורה של ליצנים שרוקדים וחוסמים כבישים? והקומוניזם לא 'טחון' ונחשב בתור איזו שיטה לא קשורה למציאות שנועדה לרצוח מיעוטים ? והראסטאפרי לא 'טחון' ונתפס בתור חבורה של ג'מייקנים מסטולים שרק מעשנים כל היום וצועקים 'ג'ה' ? האם זה אומר שאני מאבד את התמימות והנקיות של ה'עניינים' האלה כשאני מגיע ובוחן אותם ? לא כמובן שכל הדוגמאות שהזכרתי, מוצגות כמו שהן מוצגות, ואין לזה ולו אחיזה אחת במציאות .. (אולי רק בקטע של הראסטאפריי , כי הם כן נוהגים לעשן המון :p ) - לגבי העניין הזה ש'השיר כ"כ אישי לי, ואני לא מרגיש בנוח שהוא יהיה פופולרי פתאום' אני חושב שזה לא אוחז במציאות, הגזמה דרמטית מוזרה שכזו אם מה שגורם לשיר להיות פחות חביב עלייך ופחות אישי ופחות נוגע, זה כמות ההשמעות שלו, והפופולריות שלו, אז זה מוזר. לדעתי.. שלא נדבר על אם זה גורם לך לתפוס את השיר בצורה אחרת - ע"ע 'מתי נתנשק' אולי השיר הכי מוכר של אביתר, אז כן כשהייתי בן איזה 10.. ושמעתי אותו ברדיו, התייחסתי אליו בהומור, וממש התרגשתי כל פעם שהוא אמר 'מתי נתנשק', כי הייתי תמים לגמרי. אבל כשמעט גדלתי וכשהחזקתי את הדיסק 'אביתר בנאי' בידיים עם החוברת והתמונות היפות והמילים הקשבתי לו מהתחלה ועד הסוף אז נכון בהתחלה נמשכתי לשירים היותר 'בועטים' כמו 'תיאטרון רוסי' וכו' אבל אחרי כמה שמיעות , פשוט התחלתי לשמוע את שאר השירים ולבחון אותם .. - לא יודע מה איתך/כם , חיכיתי לזה כ"כ הרבה זמן שמצדי, כל השירים יהיו להיטים גמורים, ושיהיו חרושים עד מוות, ושכל העולם יחשוב ש'אב הרחמן' זה סתם שיר דתי משעמם... אני מתכוון לעשות מה שאני תמיד עושה לקנות את הדיסק לשבת בחדר ולהקשיב לכל השירים... ואז להתחיל מהתחלה ולהקשיב שוב לכולם, הפעם עם המילים.. ואז לעצור לקרוא את המילים בנפרד. ובפעם האחרונה להקשיב לכל השירים שוב. - :)

adamc1

New member
ואני אומר את דעתי עליה.. :)

לא התכוונתי להשמע (או "להיקרא") תוקפני. בכל אופן רק שיגיע הדיסק.

לא יודעת למה

אני משום מה לא רוצה שיומנים יצא בתור סינגל. כאילו יש לי משהו אינטימי עם השיר, לא רק לי, אולי לכל אחד שבאמת אוהב ורוצה לשמוע את אביתר, משהו כזה שאני לא רוצה לחלוק עם כולם ... עכשיו גם לי זה נשמע דבילי. בכל אופן, אני מניחה שאני סומכת על ההחלטות של אביתר בקשר ליציאת הסינגלים, רק שהאלבום יוולד כבר :)

sivanm82

New member
../images/Emo45.gif מסכימה בהחלט..

ואותו כנ"ל לגבי עד מחר. נוצרה אינטימיות שכזו שיהיה בהחלט מוזר אם פתאום זה יהיה להיט גלגלצי או משהו בסגנון. אבל נו יאלה רק שיצא כבר..

למעלה