סין

leehee1

New member
סין

שלום, רציתי לשאול לדעתכם.. אני טסה עם חברה למזרח והתכנון הוא להתחיל בסין. האם זה לא מסוכן לשתי בנות להסתובב שם לבד? אפילו סוכן הנסיעות אמר לי שזה לא דבר טריוויאלי לעשות..ואיך הסינים מתייחסים לתיירים? מה מצב האנגלית שלהם? עד כמה קשה להסתדר שם מבחינת מגורים, תחבורה? תודה לעונים ליהי.

sela v

New member
אח שלי טייל לבד בסין

בן כמה הסוכן נסיעות שאמר לך את הדבר הזה?

sitvaniyot

New member
לא מסוכן לבנות להסתובב בסין ו..

הבעיה בטיול שם היא שהסינים לא יודעים אנגלית ושפת הידיים שלהם שונה כך שגם זה לא עוזר.גם שיחון לא עוזר, כי השפה היא טונית. ז"א לכל הברה יש 4 משמעויות. בעיה שניה היא ההגיינה, המושגים שלהם ושלנו מאד שונים. אבל אל דאגה. בתחנות רכבת גדולות יש אשנב לזרים ושם מדברים אנגלית, ובערים הקטנות (בסין כפר זה 100,000 נפש) מאתרי התיירים כבר ימצאו אתכן והם כן מגמגמים אנגלית. בהצלחה.

SPnage

New member
אין שום בעיה

אין בעיה מבחינת ביטחון אישי, סין מדינה מאוד בטוחה ופגשתי גם בנות שהסתובבו לבד. כמובן שכמו בכל מקום צריך להפעיל שיקול דעת ולהזהר מהדברים הרגילים, אבל פשע זה ממש לא בעיה בסין (כמו ברוב המזרח).הבעיה העיקרית היא קושי השפה והתקשורת עם המקומיים. הם לא יודעים בכלל אנגלית, וכל קנייה פשוטה של ארוחת צהריים או כרטיס רכבת הופך לפרוייקט שאחרי מספיק זמן מתחיל להתיש. לכן אני לא ממליץ להסתובב לבד בסין, אבל אם אתן שתיים זה פחות בעיה. חובה להסתובב עם ספר מעודכן ככל האפשר (לונלי פלנט החדש מומלץ) ושיחון סיני-אנגלי, רצוי בשיטת pin-yin שבשימוש בסין עצמה. בהרבה מקרים פשוט מצביעים על הכתוב בספר בכתב סיני וכך אפשר להסתדר. חוץ מזה מומלץ, אפילו חובה, ללמוד להגיד מספרים וגם סימוני הידיים של המספרים (שונה ממה שאנחנו רגילים) ומומלץ עוד כמה מילים בסיסיות. כבר קרה לי שרציתי להכנס לשירותים, ובכניסה היה קישקוש בסינית עם חץ ימינה ועוד קישקוש בסינית עם חץ שמאלה, ואני עומד כמו אידיוט ומחכה שמישהו יכנס או ייצא כדי לדעת לאן אני צריך ללכת... חוץ מזה לא להלחץ, סין מדינה מדהימה ושווה את כל הקשיים. המקומיים מאוד עוזרים ואחרי כמה זמן לומדים כמה מילים ולומדים להסתדר. נסיעה לסין קצת מזכירה נסיעה ליקום מקביל, מהבחינה שדברים שאפילו לא חשבת שאפשר לעשות אחרת, שונים ממה שאנחנו רגילים. יש כאלה שזה מלחיץ אותם, אני מצאתי את זה כחלק מהחוויה. טיול מהנה.

למעלה