סין...

NoNa5000

New member
סין...

אני מתכננת טיול לסין.. משהו שאני רוצה לעשות כבר המון זמן.. אך בכל זאת יש המון אנשים (טובים כמובן...) שמנסים להסביר לי כל הזמן שטיול ראשון (במיוחד תרמילים ולא מאורגן..) לא עושים למדינה שאין בה שפה וקשה להסתדר לבד.. כמובן שמדגישים את העובדה שאני בחורה ולטייל לבד זה מסוכן במיוחד במדינות גדולות ובאזורים פחות מודרנים וכו'... ואחרי ההקדמה הקשה.. האם יש המלצות? כדאי לעשות טיול כזה כטיול ראשון או לדחות ולעבור למדינות היותר פופולריות??? אשמח לשמוע חוות דעת שונות מהידע שצברתם.. תודה שירן.

sela v

New member
שלום שירן

את רושמת שזה טיול ראשון. האם לא טיילת עדיין בחו"ל בכלל? אני משער שאת ההערות לגבי החלטתך לסע לסין קיבלת מהורים וקרובי משפחה. לעניות דעתי אלא אם היו מנחיתים אותך לבד באמצע הג'ונגל אין בעיה לכל אדם להסתדר, למרות שאני עדיין לא הייתי בסין, בסין. אני לפני הטיול שלי באפריקה בו טיילתי לבד, טיילתי מספר ימים בקהיר ובירדן לבד. אני לא רוצה להמליץ לסע למקומות שמשרד החוץ לא ממליץ לסע, אבל את יכולה לסע למשל לשבוע בטורקיה אם את מפחדת מהסתגלות בסין, ולראות איך את מסתדרת.

kogawa

New member
עזבי אותך מיועצי אחיטופל

בסין ישנם המוני מטיילים, ונושא השפה אפשר להסתדר - למשל כמה שזה נשמע מוזר בתאילנד כמעט כל האנשים המקומיים מדברים אנגלית כמו שאני מדבר איסלנדית, ובכל זאת זהו היעד הפופולרי ביותר למטילים (לא ברור לי למה?), וכן גם יפן שבה לא תמצאי דוברי אנגלית כמעט כלל. סעי ותהני, ודעי שלבחורה לבד לא צרכות להיות בעיות אם היא לא מביאה אותם מהביית, ומאד קל למצוא פרטנרים במרכזי המטיילים בסין כך שבמרבית הטיול לא תהיי לבד אלא אם תבחרי בזאת.

SPnage

New member
יש בזה משהו

אמנם לא מסוכן לבחורה להסתובב לבד, וכמו בכל מקום אפשר להסתדר. אבל אני לא ממליץ לצאת לטיול ראשון, לבד, לסין. סין היא מדינה שקשה להסתדר בה, בעיקר בגלל קשיי השפה אבל לא רק. גם מטיילים עם ניסיון נתקלו בקשיים שפשוט לא קיימים ברוב מדינות דרום מזרח אסיה העמוסות לעייפה בתיירים מערביים. המלצה פשוטה, תמצאי לך שותף או שותפה. הטיול יכול להפוך למתיש עם הזמן וקצת מתסכל (בעיקר בהתחלה), והרבה יותר נוח שיש עם מי לחלוק את הבעיות. תראי, תכלס זה מאוד תלוי בך ובאופי שלך. אם את מסוגלת להסתדר לבד, לא פוחדת להתקע במקום בו את דוברת האנגלית היחידה ולא נשברת מהר, אין לך מה לפחד. תוכלי בכל מקרה להסתדר לבד בטיול בסין, במקרה זה פשוט כדאי לבוא עם ראש פתוח והרבה סבלנות. כמו כן הייתי ממליץ להתחיל את הטיול בדרום, שם יש (יחסית) ריכוז גדול יותר של מטיילים, ובמוקדי התיירות תוכלי למצוא דוברי אנגלית. מה שנקרא, נחיתה רכה. כמובן קחי איתך שיחון - חובה. בכל מקרה אל תתני לכל זה לדכא אותך, סין מדינה מדהימה, הכי שווה מכל מדינות המזרח ועם הזמן לומדים כמה מילים ויודעים להסתדר.

ddorrittoss

New member
../images/Emo42.gifהארה..

לא לגבי סין אלא לגבי בחורה שמטיילת לבד.. השאלה הראשונה שלי בפורום הזה הייתה- כמה זה מסוכן וגו'. אומנם השאלה הייתה לגבי מקסיקו ומרכז אמריקה אבל אני מאמינה שהתשובה תקפה לכל העולם (בחלקים מסויימים גם לארצנו שלנו)- היה לי הכי כיף שיכול להיות כשטיילתי לבד. ארבעה חודשים, חלקם לבד לבד גם מבחינת תיירים. במקומות בהם מסתכלים עלייך ולא מבינים מאיזה כוכב נחתת ובדרך בודקים איך הצלחת להחביא כל כך טוב את הקרניים (ומה פתאום את לא יודעת להטות את כל הפעלים בספרדית??). אני מאמינה שההתבוננות הזו היה קורית גם לבחור! תזכרי דבר אחד- הכל אפשרי אבל אני ויתרתי על דברים רק בגלל שהייתי לבד- בכמה וכמה כפרים רציתי לצאת החוצה ליערות שמסביב וויתרתי. תכננתי לנסוע עם מישהו לפוארטו קבזה שבקצה ניקרגואה, איזור שברור לי שאין שם נפש חיה מערבית. בסוף זה לא הסתדר ובסוף לא נסעתי לשם. כשמקומיים אומרים לי- זה מסוכן שם, על אחת כמה וכמה אני לא אסע שלושה ימים בדרכים משובשות או אהיה על אוניה של הצבא במשך 48 שעות- לבד. אני לא אקח את הסיכון הזה שאיזה חקלאי או ריינג'ר יחליט לאנוס אותי. כנ"ל גם בלילה, גם במקומות קטנים ובטח ובטח בערי בירה שהן מסוכנות שם חד משמעית... כשמצאתי את עצמי באוטובוס לילה מוקפת רק בגברים.. אני לא אגיד לך שלא עברו לי כל מיני מחשבות בראש (עד שנרדמתי...) אבל לאט לאט גם על זה מתגברים, בסופו של דבר, כמו כל מקום חדש... גם כאן בארץ... אם אני אסכם 8 חודשים בחוץ לעומת שמונת החודשים האחרונים בארץ.. בארץ כבר הוטרדתי יותר פעמים.. שם (מקסיקו ומרכז אמריקה)הם תמיד שואלים 3 שאלות-איך קוראים לך, מאיפה את ו- שאלת מליון הדולר - את נשואה. שם ברגע שאמרת שיש לך חבר (אפילו כשאת מטיילת לבד) הם תופסים מרחק קל. לי אמרו לשים טבעת (כאילו נישואים). טבעת מהתחנה המרכזית בשלושה שקלים עשתה את העבודה... בקיצור, במשפט אחד- לא צריך לקחת סתם סיכונים אבל חבל שענייני המגדר יעצרו אותך! זהו.

שמיל111

New member
שלום לכולכם!!! האם (מנסיונכם או

היכרות אחרת) סין היא ארץ נוחה לתרמילאים? אני מתכוון גם לשאלה: האם יש מסלולים לטיילים שקל להתמצא בהם? בכלל, אשמח לקבל חומר בנושא. בתודה מראש!!!

שמיל111

New member
../images/Emo163.gif עכשיו אני רואה דיון בנושא

חצי עמוד למטה,,, אפשר לשרשר לשם. לא נורא!! טעות, טועים, טעינו!!!

סין היתה היעד התרמילאי הראשון שלי

ובדיעבד אני יכולה לומר לך שבהחלט כדאי להענות להצעה כאן ולסוע עם עוד מישהו/י. אני בטוחה שהרבה השתנה ובטח היום היום היא יותר תיירותית-הייתי שם לפני כמעט 10 שנים.. אבל עדיין היה קשה לבד.הייתיחולה באיזו עיירה נידחת שלא דיברו בה כלום חוץ מהניב המקומי ולולא היה מישהו שיביא לי אוכל וידאג לי, היה קשה. ולא רק בקטעים כאלה.בכלל בהסתובבות. אני מתארת לעצמי שאם תטיילי במקומות המאוד מתויירים בלבד, זה יהיה פחות קריטי. תות

נ.ב את יכולה גם לשלוח מסר לפיליפה

מיאו שכותבת פה, היא חזרה לא מזמן מסין. זההיה גם הטיול התרמילאי הראשון שלה (אבל עם בן זוג) תות

והנה אני כאן... ../images/Emo13.gif

הטיול שלי היה בסין (כולל שבועיים בטיבט) ובניו זילנד. נשמע לי שיקול לא נכון שסין היא יעד קשה מדי לטיול ראשון. לכל יעד יש את הקשיים שלו. בהודו יש לכלוך, עוני וקבצנים (כך שמעתי), בחלק מהיעדים בדרום אמריקה יש חשש כבד מגנבים וכייסים, וכו' וכו'. סין היא יחסית ליעדי תרמילאות אחרים מדינה מסודרת ובטוחה. אין ספק שזה טיול לא קל, פערי השפה והמנטליות לפעמים עולים על העצבים. אבל זה שזה טיול ראשון זה לטעמי יתרון מסוים. אם הייתי מתחילה מיעדים "קלים" יותר, יכול להיות שהיתה לי פחות סבלנות. אם את רוצה לשלב את סין עם יעדים אחרים במזרח, הייתי מתחילה עם סין בדיוק מהסיבה הזו. פגשתי לא מעט מטיילים ומטיילות בודדים בסין. אישית, אני מעדיפה לטייל עם עוד מישהו, אבל אם כבר לטייל לבד אז בסין אמרו לי כל המטיילות הסינגליות שהן מרגישות בטוחות למדי. מצטרפת על ההמלצה להתחיל מהדרום, בו תפגשי יותר תרמילאים. לשמור את המקומות ה"קשים" להמשך. אנחנו היינו בחורף ב"הר הצהוב", מקום יפהפה, אבל במשך שלושה ימים (הדרך לשם) לא ראינו אפילו מערבי אחד נוסף. לגבי "טיפים", קשה לסכם טיול של שלושה חודשים בכמה "טיפים", אז אם יש לך שאלות את מוזמנת!

ashmash

New member
קשה יש רק בלחם!!!

סין מקום נחמד לטייל. אולי יש מקומות אחרים שגם שווים טיול, אבל אם החלטת על סין, על תתני ליועצים (שמישהו מעלי הגדיר כיועצי אחיטופל) להפריע עלייך. השפה היא לא בעיה אמיתית, היא עלולה להטריד במעט, אבל שיחון קטן והכל נפטר... כפי שאמרו, תפגשי המוני תיירים ואם תתחילי את הטיול בהונג קונג, תוכלי למצוא אנשים שגם מתחילים את המסע שלהם כמוך וכך תגידי לסין לא לבד וזה ודאי יקל עלייך. אם וכאשר הטיול ותכנונו יהיה רלוונטי, אשמח לייעץ עוד.

למעלה