סין...

yaaraz

New member
סין...

מה אתם אומרים באיזו תקופה של השנה כדאי לטוס
מה אתם ממליצים חוץ מהחומה הסינית... אני חייבת .... חלום חיי... וכדאי למצוא מישהו מהארץ או שלזרום ומה שיהיה יהיה

SPnage

New member
-=-

אפשר לטייל כל השנה, ועונה שמתאימה לאזור אחד לא בהכרח מתאימה למקום אחר. באפריל מזג האויר נוח ברוב המדינה, אבל זה לא כזה קריטי. חוץ מהחומה מה עוד יש לראות...את כל סין בערך. לכמה זמן את נוסעת?? ולשאלה האחרונה. אז תראי, סין זו לא מדינה קלה לטיול. אין בעיה להסתדר לבד זה פשוט יכול להיות מאוד מתיש ומתסכל אחרי כמה זמן. אם יש מישהו שאת סומכת עליו לטייל איתו/ה מומלץ. אבל זה לא צריך למנוע ממך לנסוע. מבחינת לפגוש שם אנשים נוספים, אז סין זה לא תאילנד או הודו ואין מסות של מטיילים בשום מקום (ובטח שלא ישראלים שעדיין לא גילו את סין תודה לאל). במקומות המתויירים תפגשי עוד תיירים אבל לא חסר מקומות שאין בכלל... שיקול שלך.

kogawa

New member
תקופה טובה היא

כל השנה (החורף פחות מומלץ אבל מרץ עד דצמבר נפלאים) לגבי החומה, יש 10000 ק"מ וכדאי לבחור לאן לנסוע - המלצתי לבקר בסימטאי - ראי תמונה מצורפת ועוד גלריה מביקור של שבוע בביג'ינג ובהצלחה!!

ashmash

New member
תלוי באזור

כפי שכבר אמרו, כל עונה מתאימה. השאלה היכן בסין. אם תרצי לטייל במירב (ברמה הטיבטית) או בצפון, החורף עשוי להיות מאוד מאוד קר (ובתוספת עם המון, אבל המון סינים ברכב סגור, מחלה היא כמעט עניין ודאי, שלא לדבר על תנאי הדרך הקשים שעשויים להיות ממש מסוכנים). בחורף תוכלי לטייל באזור דרום מזרח סין, שם חמים ונעים כל השנה. אפילו באיHAINAN שהוא שורץ מלריה בקיץ ובדרום יונאן (גם שורץ מלריה בקיץ. אם כי זה במערב סין, בגבול עם ויטנאם). לא מומלץ לראות את הטרקוטה משעמם. כן מומלץ להגיע לאתר בשם ג'יו זהי גו בצפון סיצ'ואן שהוא אמנם תיירותי, אבל אחד היפים בסין, אם לא המקום היפה בסין. את יכולה לשייט בנהרות (מנהר הלי בדרום, היאנגצי או הנהר הצהוב), לטפס על הרים, לבקר בהרים, לבקר בכפרים. יש כל כך הרבה מה לעשות... ואני מצטרף לשאר העצות שהתקשורת עשוייה לתסכל מעט בהתחלה. אבל עם שיחון אפשר להסתדר. אה, עצה אחרונה, אני באופן אישי ממליץ להתחיל בהונג קונג. שם אפשר להתרגל לסין במקום די ידידותי. עוד עצות?

yaaraz

New member
כנראה שסין נדחת בנתיים...

בגלל שלא ממש בא לי לנסוע לבד.. אז אני כנראה אטוס לארה"ב טיול מחוף לחוף... אם יש המצלות מסוימות אני אשמח...
ולסין אני אחכה שהחבר'ה ישתחררו... אבל שום כלום לא סגור...

ashmash

New member
מה רע בסין לבד?

סין זה מקום שכיף לטייל בו לבד, מה גם שכל הזמן מוצאים אנשים חדשים לטייל איתם וכך מכירים הרבה אנשים. אגב, את יכולה לטוס להונג קונג (כפי שכבר המלצתי) ושם למצוא אנשים שמתכוונים לטייל בסין ולטייל איתם...

yaaraz

New member
אין רע...

פשוט אני מעדיפה לנסוע עם עוד מישהו... שיכול להיות מצב גם שבאמצע הדרכים שלנו יפרדו ... ובגלל שגם מתחשק לי לטוס לארה"ב עם החברה ... ואין לי עודף כסף... אז זה ידחה במקצת או שלא נראה אולי ארה"ב לא יסתדר ואז נחזור לתכנון המקורי... הכל עוד די פתוח...

ashmash

New member
קוהרנטיות...

הנסיעה הראשונה בכלל לבד, או הנסיעה הראשונה לסין באופן עצמאי? (בכל מקרה, אני לא רואה בעיה עם שניהם)

tamax

New member
אני מניח שטיילת בסין...

אתה יודע סינית? אם לא, ואכן טיילת עם משהו, נסה לחשוב איך היה אם היית לבד. אני לא הייתי לבד ואני לא יודע סינית והיה בהתחלה מאוד קשה (כמובן שהכל היה שווה את זה ולסין אני בטוח חוזר) אז לחשוב שלבד הייתי מסתדר - לא נראה לי.

שפה זה לא תרוץ

אני הייתי ביפן ולא ידעתי מילה ביפנית והיפנים לא יודעים מילה באנגלית וגם לא משעו על שילוט באנגלית ואני חייבת להגיד שנכון שלא כל הזמן זה היה קל, אבל זו בטח לא סיבה לא לנסוע למקום לבד. מה יעזור לנסוע בזוג או עשריה אם עדיין אפחד לא מבין את השפה?? מה שאני מנסה להגיד שלנסוע לבד או לא, ממש לא מכניס בתוכו אלמנט של ידיעת השפה. זו דעתי.

SPnage

New member
אני לא מסכים

כשמטיילים בסין יש תחושה של מאבק מתמיד, כדי שיבינו אותך וכדי שתקבל או תקנה את מה שאתה רוצה. זה לא משנה אם נוסעים לבד או לא כדי להסתדר אבל לפעמים זה יכול להיות מאוד מתסכל ומתיש, ויותר נוח כשיש עוד מישהו שלפעמים יעשה את העבודה השחורה ואתה תוכל קצת לנוח. מצד שני אחרי כמה שבועות מתחילים ללמוד את השפה ומיתרגלים ואז אין בעיה להסתדר אפילו לבד. ככה שכדאי אפילו להתחיל טיול עם עוד מישהו רק להתחלה ואז זה כבר לא נורא.

ashmash

New member
"מאבק מתמיד"?

אתה בטוח שאתה לא מצטט כאן את קרל מארקס?
בכל מקרה, לעניינינו, תחושות הן עניין סובייקטיבי. אני לא חושב שצריך להיות איתי אדם שאני גורר איתי מהארץ כדי שחוויות מתסכלות (בראייתך, אינ מצאתי אותן משעשעות למדי, אם כי לעיתים היו אנשים שהיו קרציות של ממש) יהיו פחות מתסכלות. אבל זה אינדיוידואלי. סביר להניח שיש אנשים שאינם מאווריקס ומעדיפים לעשות הכל ביחד. זה לגיטימי. גם אלה לא צריכים לחשוש שמא יהיו לבד, הואיל וסין מדינה כל כך גדולה ודי הרבה אנשים מטיילים בה (מבחינה אבסולוטית, כי מבחינה מטיילים יחסית לשטח, רוב התיירים הם סינים חובשי כובע מצחייה אדום, לבן או צהוב [או שילוב של כמה מהם]) ולכן אין בעיה למצוא אנשים שילוו אותך לאורך חלקים מהטיול או כולו (וזה דבר שדורש התפשרות שאני באופן אישי לא אוהב ולכן חושב שטיול לבד עדיף על טיול בצוותא).

לא הייתי רוצה לטייל בסין לבד

גם בזוג היה מאוד קשה לעיתים. אפילו בקטע של להשאיראחד עם התיקיםהכבדים בזמן שהשני נאבק בפקיד שמוכר רטיסים לרכבת.... או כשהייתי חולה באמצע כלום-עיירה קטנה ליד שיאחה... לא יודעת מה הייתיעושה בלעדיו שירד להביא לי מרק כל פעם... תות

ashmash

New member
../images/Emo45.gif

ולזכותם של היפנים יאמר שהם סופר חביבים וגם אם הם לא מבינים מילה, הם לא יעזו אותך עד שתגיעי לאן שאת צריכה... (ההסכמה כמובן על העובדה שכמות האנשים לא חשובה)

ashmash

New member
תשובות...

הנחת נכון. הייתי בסין. לא, אני לא יודע סינית (למעט אוצר מילים בסיסי של כמה עשרות מילים שלמדתי לבדי בזמן קצר ובעיקר תוך כדי הטיול). טיילתי לבד והכוונה בכך שלא יצאתי מהארץ עם שותפים. נאמר זאת כך - את הכניסה שלי לסין עשיתי לבדי, גם אם מידי פעם טיילתי עם אנשים ושברנו את הראש ביחד, עדיין, הייתי לבד. בהמשך הטיול, היו תקופות שטיילתי עם אנשים אחרים שטיילו, בהם דוברי סינית כשפת אם, אבל זה לא שייך. אפשר להסתדר בסין - לבד, בלי לדעת סינית, כאשר מצוייד בפרייזבוק ואפילו רק עם לונדליפלאנט/ראף גייד. לכן הקביעה שלך "לחשוב שלבד הייתי מסתדר - לא נראה לי" אינה נכונהף הואיל והיא הופרכה במבחן המציאות. אולי אתה לא היית מסתדר, אם כי גם בזה אני מספק, מפני שגם אם יש אי נעימויות פה ושם בתחלה - בסוף מדתרים ולא רע בכלל.

כל אחד והנסיון שלו.

ובאמת יאמר לזכות היפנים שהם יצאו מגידרם כדי לעזור, אבל פער השפה קשה לפחות כמו בסין. אני עדיין חושבת שזה לא תרוץ לא לנסוע לבד. תחשוב שזה שאתה מצפה " שיעשה את העבודה השחורה בשבילך", יצפה בדיוק לאותו דבר ברגע שהכי לא יבוא לך להתאמץ... ככה שהתענה הזו לא תופסת לדעתי. שלום.

tamax

New member
יכול להיות שאתה צודק

זה באמת אינדבדואלי כל אחד הוא שונה מהשני. אני חושב שלהיות לבד וללא ידיעה של השפה וגם ביקור ראשון זו משוואה שתוצאתה לא טובה. אני לא אמליץ למשהו להגיע לסין במצב כזה.

משוואה מעולה!

להיות לבד ללא שפה זו הדרך הנפלאה להכיר באמת את המקום ואת האנשים! אבל שוב, זו דעתי ואני רגילה להיות במיעוט. נ.ב. כבר אמרתי שזה מנסיון?

למעלה