סין

סין

אז יש כרטיסים לחודש וכמה ימים. כרגע הלוך חזור לבייגין המסלול כפי שנראה כרגע בייגין - 5 ימים שיאן - יום-יומיים סצואן - כשבוע יונאן - כשבוע גווילין - 4 ימים הונג קונג - 4 ימים (במידה ונשנה את הטיסה חזור להונג קונג) עכשיו יש לי כמה שאלות א. האם זה עמוס מידי? צפוף מידי? ב. אם לטוס טיסה פנימית, מהיכן להיכן? איפה מזמינים וכמה יותר יקר זה מרכבות ג. כרטיסי רכבת - לקנות באינטרנט, שם מראש, שם בכל יעד ליעד הבא? ד. הערכת עלויות - כמה עשוי לעלות חודש בסין (לא כולל הטיסה מהארץ וביטוחים והכנות וכן כולל תחבורה וכו) ה. האם לשנות את הטיסה חזור להונג קונג? המון המון תודה.

kogawa

New member
בתכנית כזאת אין זמן לרכבות

רק לטיסות. לגבי המינון, תלוי מה תרצו לעשות בסיצואן: אם זה רק צאנגדו ולושאן/אמישאן, תעבירו שלושה ימים לשבוע של יונאן לשאלה האם זה צפוף מדי התשובה ברורה עלויות ללא טיסות יהיו 1000$לאיש טיסה, מתבקשת שתהיה מהונג-קונג.

Temporary2

New member
לדעתי אתה מגזים.

יום נסיעות, במיוחד אם היום הזה מתחיל בלילה שלפני המעבר ליעד הבא (sleeper bus/train), הוא חישוב מצויין.

יש הצעות נוספות?

רעיונות למסלול אחר? סהכ - 30 יום (אם החזור מבייגין) או 34 יום (חזור מהונג קונג) או, מה להוריד? מה אסור לפספס?? אשמח לתשובות מפורטות קצת יותר. רוב תודות.

Temporary2

New member
תלוי מאוד מה הקטע שלכם.

תרבות עירונית ? תרבות כפרית ? טבע ? סיצ'ואן פחות מגוונת אתנית מאשר יונאן, אבל בעיני יותר מרשימה בנופי הטבע שבה. אם אתם רוצים "לונה-פארק" של שבטים יונאן זה המקום בשבילכם. יאנגשו מאפשרת להינות גם מטבע וגם מתרבות כפרית (בתנאי שיוצאים מהעיירה כמובן). העיירה עצמה "מקולקלת" בתיירים. יום אחד לא מספיק לשיאן. אני מאוד ממליץ לבקר בה, אבל כנראה שאני היחיד בפורום שחושב שזה שווה את המאמץ של הנסיעות הצפופות (מבחינת לו"ז). אני אגב, חושב שהלו"ז שלכם סביר והגיוני, אבל כדאי שתחליטו אם אתם מעדיפים להיות קצת יותר בסיצ'ואן או ביונאן ותעבירו ימים. לגבי הונג-קונג... בעיני זה חלק מסין שהוא גם טיול נפרד מסין, ולא חייבים לכרוך אותו ביחד. אפשר באותה מידה לשאול למה אנשים לא מבקרים בטאיוון ?

sailor

New member
אני מצטרף להמלצה על שיאן

וממליץ לפצל טיסה מסצואן (צ'נגדו או צ'ונגצ'ינג) או מיונאן - לבייג'ינג ולשהות יומיים מלאים בעיר המקסימה הזו. לגבי טיסות, כדאי להזמין מוקדם ככל האפשר, בסוכנות הנסיעות הראשונה שתוכלו להגיע אליה, ולבחור טיסה במחיר מוזל. מקומות מעניינים במיוחד בסצואן: זיגונג, באמצע האוטוסטרדה צ'נגדו צ'ונגצ'ינג, יש שם מוזיאון דינוזאורים שנבנה מעל אתר החפירה שנתגלה בעבודות בנית האוטוסטרדה. השלדים נחשפו כפי שהיו מתחת לאדמה ומעליהם נבנו גשרי הליכה. מראה מרהיב. לא רחוק יחסית, בעיר דאדזו יש אתר בודהיסטי מדהים. מעין קניון עם מערות טבעיות וחצובות ובתוכן מפוסלים סיפורי בודהה והבוהיסאטוות למען העם שהיה אנאלפביתי ברובו. יש גם רחבה עם פסלי גואן יין, שחיאמוני ועוד אלים של הבודהיזם הסיני. דנג סיאו פינג, בן האזור, הורה לאנשיו במקום לכסות את המערות והפסלים בבוץ, וכך הם שרדו את טרור המשמרות האדומים ושוקמו אחר כך.

למען הדיוק, אני בת...

ותודה רבה על כל ההצעות כמובן שהתכנית היא ראשונית לחלוטין ונאט את הקצב אם נרגיש צורך כמה שאלות לוגיסטיות - כרטיסי טיסה: לקנות מהארץ? כרטיסי רכבת: איפה קונים? עלויות? יש רכבת מכל מקום לכל מקום? מישהו יודע מה המזג אויר באיזורים הללו? (בגדול אני יודעת שחם, אבל האם חלקם קרירים יותר?) אשמח לכל מידע..:) ותמשיכו להציע הצעות..:)

Temporary2

New member
הבנו שאת בת... ../images/Emo8.gif

אם הלו"ז לא קשיח לגמרי אז זה בכלל סבבה. כרטיסי טיסה יעלו לכם יותר בזול אם תקנו באינטרנט, או בסוכנות בסין, מאשר בסוכנות בארץ. מצד שני, כמה שתקנו יותר כרטיסים מראש, כך הלו"ז שלכם יהפוך ליותר קשיח. המחירים ממשיכים לרדת עד שבועיים לפני מועד הטיסה, עד כמה שאני זוכר, ואז הם שוב עולים. רכבות - פשוט תבדקו בלונלי פלאנט. בדיוק כמו שבארץ אין רכבת מכל מקום לכל מקום, גם בסין אין. that's said, הרכבות בסין הרבה יותר טובות מבישראל מבחינת הכיסוי שהן נותנות, וכל עניין רכבות הלילה זו חוויה מיוחדת במינה. בבייג'ין יהיה חם מאוד באוגוסט. גם בשיאן, אבל היא מדברית אז הלחות נמוכה יותר. באשר לשאר המקומות, בסיצ'ואן ויונאן - זה תלוי במקום הספציפי ובגובה שלו.

לדעתי מאודדד עמוס.

אפשרי אבל השאלה כמה אתה נהנה בדרך ואם אתה מצליח לתפוס את הנשימה . שיאן-אם אתה כבר מחליט להגיע, חבל להיות שם רק יומיים. נסיעה ברכבת לשיאן מבייגי'ן לוקחת לפחות 12 שעות אם אני זוכרת נכון ויש שם מה לעשות מעבר לטרה קוטה אם אתה כבר שם. היה שירשור תמונות משיאן לפני כמה ימים,תריץ חיפוש ותראה. סצואן-תלוי למה אתה קורא סיצו'אן. זה חבל ארץ די רציני (ויפיפה) ואתה כמובן לא יכול לכסות אותו בשבוע. רק הנסיעות בין מקום למקום שורפות כמה שעות טובות. אם התכוונת לצ'אנגדו וסביבתה אז שבוע זה בסדר גמור אבל אם אתה מתכנן את ג'וזיגו למשל,דע לך שאתה מכוון גבוה מידי. כנ"ל לגבי יונאן. לגבי מסלול חלופי, הייתי מוותרת על שיאן וממשיכה בטיסה פנימית מבייג'ין לסצואן.

היי

אנחנו עשינו מסלול של חודש. טיסות זה חובה, לא אופציה. הונג קונג זה אפילו חובה יותר. לא לוותר על שאנגחאי. שיאן יומיים בלבד, סצואן יומיים בלבד. יונאן שבוע זה קצת יותר מדי. גווילין ניתן להוסיף עוד יום - יאנגשו, יאנגשו... ותיהנה, טיול מאוד מאוד מאתגר וחוויתי.

Temporary2

New member
יהיה מעניין לשמוע קצת יותר פירוט על המסלול

ולוח הזמנים, ממישהו שעשה משהו כזה. לי זה נשמע על פניו שעשיתם טיול מאוד עירוני.

התחלנו בהונג קונג

4 ימים. משם יאנגשו וגווילין 5 ימים. לא לוותר על יום לונגשאן. משם טיסה לדאלי - יומיים ואז נסיעה של שלוש שעות לליג'יאנג - עוד יומיים. משם טיסה לצאנגדו - יומיים משם טיסה לשיאן - שלושה ימים ולא לוותר על השוק המוסלמי. שאנגחאי - שלושה ימים. מדהימה. בייג'ינג - כמעט שבוע וזה הרבה יותר מדי. שלושה ימים זה די והותר. משם הביתה.

27 אלף לזוג.

אם יש לך שאלות נוספות בכיף. בכל המקומות היה חם , פרט לליג'יאנג, שקפאתי וקניתי שכמייה מאלפת. בייג'ינג היתה גם קצת קרה עם קצת גשם.

ללא הטיסות מן הארץ?

זה קצת הרבה לא? הבנתי שמחייה בסין אמורה להיות בסביבות ה1000$ לאדם לחודש (כולל נסיעות)

למעלה