סימפיזיוליזיס :(

idit0901

New member
סימפיזיוליזיס :(

מישהי מתמודדת עם התופעה בנוסף לשאר הקשיים והכאבים בהריון? אבחנו לי לפני מספר ימים לאחר תקופה קשה של כאבים בלתי נסבלים.. יש עצות להקלה על הכאב?
תודה מראש

אני

זה אכן מאד כואב, אצלי זה התחיל בהדרגה כבר בשבוע 8, עכשיו שבוע 25 וזה מחמיר ככל שההריון מתקדם

דברים שקצת עוזרים: להשתדל לנוח כמה שאפשר.
להיות כמה שיותר בתנוחה בה הרגליים מקבילות זו לזו וצמודות, רגליים פתוחות / תנוחות כמו רגל על רגל מגבירים את הכאב.
במקלחת - לכוון את הטוש על המקום הכואב עם מים חמים.
כשהמצב קשה אפשר לקחת / אופטלגין (לא בטוחה לגבי אופטלגין בשליש השלישי, כדאי לשאול רופא)
כן ללכת קצת במידת האפשר, גם אם זה ממש לאט. זה חשוב להמשיך להיות בתנועתיות.
זה מה שאני זוכרת כרגע.

אצלי הכאבים הכי קשים זה בהתהפכות במיטה, ואני חסרת מנוחה בשינה וצריכה להתהפך כל הזמן, עד כדי כך שפשוט לא בא לי לישון כבר. אז אני הולכת לישון רק כשאני כבר ממש עייפה. את רוב היום שלי אני מבלה בכורסה עם המחשב, בטטת כורסה אמיתית

לאט לאט תמצאי לך את התנוחות שבהן פחות כואב, וכשחושבים על התוצאה בסוף - זה שווה את כל הכאבים!

idit0901

New member
אני ממש משתדלת

לא לעשות הרבה ועכשיו כבר מאוד כבד לי וקשה לי (שבוע 34) אבל נראה לי שזו דווקא הבעיה.. כשאני יושבת או שוכבת הרבה ואז רוצה לקום- הכאבים ממש בלתי נסבלים עד דמעות ומהצד ההליכה שלי נראית כמו ברווז.. ממש מתסכל שהפיתרון היחידי הוא ללדת (זאת התשובה של הרופאים..)

אני גם אבחנתי את עצמי ככזו

כאבים נוראיים בקימה מישיבה ממושכת ובהתהפכות במיטה,
בכניסה וביציאה מהרכב ובכל הרמה קטנה של רגל , בעליה וירידה במדרגות
ושלא נדבר על הליכה איטית על גבול הזחילה !

לא אובחנתי אצל רופאה בנושא,
מה ואיך בודקים האם האבחנה נכונה ? מחר אני אצל הרופאה .

העצות שלי להקלה הן להימנע ככל האפשר מלעשות את מה שגורם לכאב,
או כמו שמישהי שאלה אותי מה הפתרון לבעיה , אז אמרתי לה שהפתרון הוא ללדת........

idit0901

New member
מאבחנים את זה

ע״י לחיצות באיזורים מסויימים באגן. הכאבים הביאו אותי למצב שאתמול ב12 וחצי בלילה בעלי לקח אותי למיון ומהכאבים והבכי לא יכולתי לדבר והוא היה צריך לדבר בשמי.. הציעו לי לקבל טשטוש אבל במסגרת אשפוז של כמה ימים וכמובן סירבתי (מהסיבה שזה ישפיע גם על הבנים).. בהחלט הסבל הכי קשה של ההריון..

nsicha1

New member
מהיכרות קצרצרה איתך....

וממה שאני זוכרת כשהיינו מאושפזות (מזהה) באמת נראה שמזה סבלת ואם הייתי הולכת לאיבחון יותר מוקדם נראה לי שהייתי מאובחנת גם כסובלת מזה בהריון הנוכחי שהיה לי אין לי מושג לייעץ לך בנושא אבל נראה לי ששלישיה המנהלת כאן סבלה מזה בהריונות שלה והיא תדע להגיב לך מצוין
מחבקת מרחוק

idit0901

New member
:)

התגעגעתי לאשפוז שלנו.. היה מצחיק וכיפי (עד כמה שאשפוז יכול להיות).. והאמת שכבר הרבה זמן חשבתי שזה מה שיש לי אבל לא לקחתי את זה ברצינות וחשבתי על עצמי שאני קצת מפונקת.. מסתבר שזאת בעיה רצינית וכואבת שפשוט לא מוכרת מספיק. חבל שהייתי צריכה להגיע למצב שאני נחנקת מבכי בכל שעות היום והלילה ולא מסוגלת לשבת ברכב לנסיעה של 10 דק בלי להרגיש כאבים חדים. ברוך השם גם הקטנטנים כבר דיי גדולים יחסית לגילם אז הכובד והלחץ שהמוביל כבר בתעלה מוכן, עושים את שלהם..
נקווה לימים טובים יותר, שנראה אותם ופתאום הכל יעלם..

nsicha1

New member
ממש ככה געגועים לימים ההם ...

לא הרבה מתגעגעים לאישפוז אבל הגעתי למסקנה ששם נחתי הרבה יותר מאשר בבית אפילו שיישנו מאוחר ,
זה באמת כאבים בלתי נסבלים , פשוט אין לתאר כדי להסתובב במיטה צריך לעשות את זה בשלבים בטח שלשבת בנסיעה של 10 דק' זה כאבים איומים מה אגיד על זה שכל יום עשיתי נסיעה של 3/4 שעה כדי לקחת בבוקר ולהחזיר אחה"צ מהגנים תתנחמי שאחרי הלידה זה עובר תנוחי המון תכף הם מגיעים אבל קבענו שלא לפני ה15/8 שיהיה המשך קל (רק עוד קצת) נשיקות ..

nelli89

New member
האגן שלי גם התפרק ועושה קנאקים

כאבים נוראיים ברוב התנוחות...):
אבל עכשיו נרדמו לי כפות הרגליים והאצבעות מהבצקת ( נראה כמו כפפת רופא שנפחו) מה עושים עם זה??

newbe85

New member
איך זה התחיל אצלכן?

אני כרגע ב 13 שבועות ולאחרונה יש לי כאבים באגן שהולכים ומתגברים עם הזמן. בהתחלה חשבתי שמדובר בהתרחבות טבעית של עצמות האגן, אך לאחר שהיום הגעתי לעבודה עם כאבי תופת באגן וברגל שמאל אחרי נהיגה אני מתחילה לחשוד שהדברים קצת יותר מורכבים...כשאני הולכת אז יש לי כאבים לוחצים חזקים בגב התחתון, ממש כאילו יריות לכיוון עצם הזנב. האם יש טעם להיבדק במצבי? אם כן מי אמור לאבחן ומי אמור להפנות לאבחון? האם חייבים הפניה של רופא הנשים או שמספיק רופא המשפחה? (התורים לרופא הנשים ארוכים מאוד).

המון תודה מראש.

גם אצלי התחיל עם כאבים באגן שהלכו והתגברו

התחיל משבוע 8 בערך.
אבחון אפשר אצל רופא נשים או אצל אורטופד, אבל בכל מקרה כמו שבטח כבר הבנת מהשרשור אין הרבה מה לעשות, כך שאני לא יודעת אם יש משמעות גדולה לאבחון.

newbe85

New member
אבחון אצלי יש משמעות לגבי העבודה

אני נדרשת להיות ניידת חלק ניכר מהזמן, והרבה פעמים צריכה לעלות ולרדת במדרגות (בדרך כלל הרבה כאלה) ואני לא בטוחה עד כמה זה יהיה אפשרי אם זה הכיוון. חשוב לי לדעת כדי שאוכל להעביר את החלק הזה בתפקיד...

תודה

chimi2

New member
הצעות

אני סבלתי כל ההריון מהסימפיזיוליסיס וגם אחריו.
צריך באמת להקפיד על רגליים סגורות, גם כשנכנסים לאוטו למשל.
נסיעות באוטו היו סיוט וכל קפיצה קטנה כאבה נורא, בשבוע שלך כבר לא יכלתי לקום לבד בלי שבעלי ימשוך אותי ולשירותים גולגלתי אחר כבוד על הכיסא של המחשב (עשיתי הכל כדי לא להתאשפז).
אין לך עוד הרבה זמן אז תחזיקי מעמד וחשוב כן לנסות לטפל- לי שיאצו עזר מאוד.
אחרי הלידה אצלי נשארו הכבאים וכל כך כאב לי עד שלא הרגשתי את הכאבים של הצלקת מהניתוח... היה לי גם קשה לטפל בבנות בהתחלה.
באמת שהשיאצו הציל אותי ואחר כך אחרי שכבר יכלתי ללכת נורמלי ניסיתי גם כירופרקט.
לפי מה שאני שומעת לרוב הבנות זה עובר ישר אחרי הלידה אז אל ייאוש

מירב45

New member
אז ככה קוראים לזה...

סובלת מזה נורא.... כאבים שלא תיארתי לעצמי- במיוחד לקום בבוקר מהמיטה.

לי מאוד עוזר לישון עם כרית בין הרגליים. מפחית משמעותית את כאב בבוקר (אבל לא מעלים)

למעלה