סימפטומים ל MI / אנגינה...

Dr.Drek

New member
סימפטומים ל MI / אנגינה...

אהלן אנשים (מתנדבים,בוגרים,חובשים, פאראמדס...)! עד הצבא הייתי מתנדב אט"ן בקיראון, 5 שנים... ברצוני לספר לכם סיפור קצר על קרוב משפחתי שקרה לפני יומיים ולשאול לדעתכם: ובכן, קרוב משפחתי ביום שישי החל להרגיש שהוא מאוד חלש וכן שריפה באיזור הגב העליון... הוא הלך למוקד חירום של קופ"ח שם ביצעו כל המדדים החיוניים,רנטגן + ECG ללא כל ממצא. ביום ראשון, לאחר שהמשיך לחוש בתחושות אילו הלך למיון , שם בוצעו אותן בדיקות. ועקב שינויים בECG מיום שישי (לצערי , לא הצלחתי להשיג את הSTRIP) הוא אושפז, צונתר ואובחן כבעל 99% אחוז חסימה בעורק הכורונרי הראשי. ועבר "בלון" (למבינים). עד כה יפה. אולם , שאלתי היא כזו...בכל השיעורים בהם הייתי, וכן בכל הספרים שאני למדתי מהם, (כולל הספר הפאראמדיקים הכתום המעולה) לא זכור לי כי שריפה בגב היא סימפטום לאנגינה/MI... אמנם ברור כי הקרנת כאב יכולה להיות לכל מקום... אך בוודאי לכל זכור כי הלסת,היד השמאלית הרבה יותר פופולריות... החלטתי לשאול מספר רופאים בעניין ואכן ישנם שאמרו כי שריפה בגב הוא סימן מאוד פופולרי ... לכן, מדוע אין הדבר נלמד ??? תודה מראש, אמיר.

paradan

New member
נלמד בריבוע../images/Emo132.gif

הרגשת שריפה בגב (בעיקר הקרנה לשכמות) היא תלונה מאוד נפוצה ובהרבה מקרים קשורה ללב. הקרנות כאבים ליד שמאל, לסת תחתונה, אזור הגב והשכמות, בטן עליונה וגם יד ימין הן תלונות נפוצות (מי יותר ומי פחות) לאוטם או תעוקה. למה אין הדבר נלמד בקורס אותו עברת, שאלה טובה... שאלה עוד יותר טובה היא - איך יכול להיות שלא עלית על התקלה הקטנה הזאת אם התנדבת חמש שנים על האט"ן בקיראון... (no offence) תמיד מפספסים איזה משהו "קטן" בכיתה, אבל ממשיכים ללמוד ולהתמקצע גם בשטח - בשטח לומדים אפילו יותר מבכיתה!

amitp

New member
מה שאתם שוכחים

הוא שכל אותם סימנים קלאסיים לאוטם נאספו על סמך אוכלוסיית הסיכון הקלאסית - גברים מבוגרים. בפועל אוטם יכול להופיע עם סימנים שונים ומשונים באוכלוסיות שונות - נשים לדוגמא.

nsr

New member
אפרופו לב ונשים

כשהייתי בפרחי רפואה לקחו אותנו לסיבוב במחלקה קרדיאלית. היו שם שתי מחלקות: אחת מחלקת לב והשנייה מחלקת לב נשים. לא הבנתי את הקטע. אני יודע שהלב של הנשים מתשנה קצת במהלך ההריון. אולי יש עוד סימנים שאני לא יודע עליהם? אני אשמח לקבל תשובה

puckman

New member
רגע רגע רגע...

אתה אומר שקרוב שלך הסתובב עם 99% אחוז חסימה במשך כמה ימים??? זה אפשרי בכלל?

Dr.Drek

New member
תגובות!

pardan - מצטער, אבל עובדה שבחיים לא נתקלתי עם סוג כזה של סימפטום, וכן הייתי בהרבה MI ...בכל מקרה עושים ECG ויודעים יותר טוב נכון??? ואומנם, כן הפתיע אותי הדבר שזה מוגדר כ"ידוע מאוד" ויכול להיות באמת שבכל הקורסים שלי שכחו להגיד את זה...עצוב באמת אם כך!!! (תבדוק בספרי קורס 60 מה אומרים....) כמו כן, חשדתי בדבר, ולכן ייעצתי לו ללכת למוקד החירום שעשה לו ECG ובדיקות אנזימים שיצאו תקינים כשור... בעקבות מקרה זה למדתי גם אני כי בדיקות אנזימים יש לעשות 8 שעות אחרי האירוע אחרת הן ייצאו תקינות!!! הפלא ופלא!!! puckman - אכן כך...החסימה הייתה - אם אתה מכיר את העורקים הכליליים כמה מ"מ אחרי הפיצול מהעורק הכלילי הראשי (לקדמי ולאחורי)...אבל אין ספק כי עוד כמה שעות והדבר היה יכול להיות קטלני..

PFM

New member
עקב סיפורך המרתק..

בס"ד נזכרתי בסיפור ששמעתי בשיעורי "טיפול נמרץ לב" בקורס פרחי רפואה... הרופא סיפר על איזה אחד שבאמצע הלילה הזמין אמבולנס בגלל כאבי שיניים, והמוקד הוציא נט"ן... לאחר שפראמדיק שהיה על הנט"ן חזר, הוא היה בהלם, איך למקדנית הספיק שכל להוציא נט"ן על כאבי שיניים, ואחרי שקצת נרגע, סיפר שהחולה חטף אבבבא של MI עם כאבי הקרנה לשן!!! לא יד שמאל, לא גב עליון, לא כתף ואפילו לא לסת! שן!!! אז אחרי מקרה הזה ברור שלא יכתבו בכל ספר רפואה\רפואת חירום שאחד הסימנים זה כאב בשיניים... ואל תגידו שסוג הכאבים הזה לא פופולארי, כי יצא לי כבר כמה פעמים לשמוע על אנשים שקמו באמצע הלילה עם כאב שיניים עז ואחרי שפנו למוקד חירום של קופ"ח, פונו ע"י נט"ן עם Miocardical Infarct... קורה...

טומי*

New member
ישנם המון סימנים שבכלל....

לא מרמזים שמדובר בהתקף לב. ישנם אנשים שאין להם כאב בחזה כלל,אלה רק זיעה קרה.סימן די בולט ב MI תחתון שה צרבת.וישנם אנשים שהסימן היחידי אצלם זה דוקא שילשול חזק.גם בן אדם שיגיד שהוא לא בידיוק יודע להסביר מה הוא מרגיש באיזור החזה, משהו מוזר ו/או נאכס כזה.לדעתי תורן מוקד טוב עם ניסיון רב רצוי גם בתור נהג לפניהן, שראה כבר בחייו המוני מקרים מוזרים של MI....ידע לתחקר טוב את החולה ולשלוח את הנט"ן שצריך. טומי

למעלה