סימפולים ישראליים

TakTik

New member
סימפולים ישראליים

אחד הדברים שהראפ הישראלי עוד לא השכיל לאמץ מספיק,זה סימפולים. בן אם זה סימפולי משפטים\מילים של מפורסמים ובין אם זה סימפולי מנגינות\צלילים לביטים. בכל מקרה,תשרשרו לפה כל סימפול שאפשר למצוא בשיר ראפ ישראלי.הנה כמה שאני זוכר מומי לוי וסאב - שטח הפקר - מסומפל משטח הפקר של גידי גוב מומי לוי וסאב(Big Mo Remix) - שמסומפל בצורה מעולה מTen Crack Commandments של הנוטוריס ב.י.ג Resistance של שי - משתמש בסימפול של הכרזת המדינה (מישהו היה צריך לעשות את זה
) Open Your Eyes גם של שי - משתמש בכמה סימפולים,היחיד שזהיתי הוא של KRS-One בקטע הענק free throws קוואמי (וש"ס?) - ימים שחורים - המנגינה מבוססת על Star Wars - Imperial March יותר מחבר(Remix) של סאב - מכיל סימפול מתוך "חיה לי מיום ליום" של ריטה. ג'רוסלם - הדג נחש - מבוסס על שיר בשם "ג'רוסלם היר אי הם" של אלפא בלונדי גבי ודבי - הדג נחש - מסומפל על קטע מהפתיחה של "הרפתקאות סקוטרמן",תוכנית טלוזיה ותיקה יש עוד?

Da Judge

New member
עוד 2

סאבלימינל והצל - "התקווה" ||| Blackdraft - Where Is Your Dream רוני והצל - "מאמינה בך" ||| Brosis - I Believe

DJ JuVi

New member
.....

שירלי צפרי וסאבלימינל- מתי תגידי לו רימיקס, מומי לוי מסמפל בהפקה את ה-Diwali Riddim, שידוע בעקבות השיר של Lumidee. אילן באבילון- Yalla Yalla, סימפול והקלטה מחודשת של Ya Habibi Yalla, שפשוט ברח לי מהראש שם המבצעת...

Yuvalhaim

New member
דאבל אימפקט - אשליות ...

סאבלימינל והצל - האור והצל סאבלימינל והצל - באנו חושך לגרש

Da Judge

New member
ואם כבר אמרת "חי מיום ליום"..

יש שם סימפול מאופרה מסוימת.. תהרוג אותי אם אני יודע איך קוראים לה

tenaglia

New member
ירושלים של זהב-שולי נתן

בשיר של סגול 59 ושאנן סטריט "ירושלים 2 - תל אביב 0"

Patience

New member
הנה כמה...

הדג נחש ועוזי חיטמן - אלוהים שלי סוליקו כרוב - על שפת הים

kacha

New member
האלבום של חלוצי החלל מםוצץ בכאלה...

וגם יש את סילברדון שסימפל את כוורת(יו-יה) יש גם את הקטעים ששורטי עשתה בג'י שהיא לקחה משפטים לשבק :) לא עולה לי לראש יותר :) אההה ויש את השיר מתוק כמו הרגע של מג'יק(הלהקה) שהמנגינה לקוחה משיר של אורישס... אבל זה לא ממש ראפ מצד שני :)

RunNGun

New member
יש גם את "שמש אדומה" של מומי

שהוא קאבר ל"שמש אדומה" של גלי עטרי.... יש מצב שזה הסינגל הבא של מומי, אגב... ראפר בשם אוקטובר לקח את "ילדה רעה" של נתי לוי ופיני חדד ואם שוב מומי - אז גם הקטע שהולך "תרימו ת'ידיים באוויר ותגידו לי אההההה-אווווו"
מסומפל משיר ישן של להקת סקסטה כמדומני.... בטוח שיש עוד סימפולים ששכחתי.....

or AKA sega

New member
במאבד עשתונות של דני דין.....

יש סימפול קטן של "כמה זה עולה לנו", אם ככה קוראים לשיר....

omer peleg

New member
לא חסר

סקיצה של קשקשתא סוליקו אנטם מביא אותה הפוך כשאני אזכר אני אוסיף עוד

or001

New member
אגב שי 360

יש בlynguistics בפזמון סמפול של ראקים מmy melody.

למעלה