סימפוזיון בג'ה פן

Disposable Hero

New member
סימפוזיון בג'ה פן

היה פשוט נפלא! אומנם פעם ראשונה שאני בא להופעה שלהם, אבל בכל זאת הרגשתי שהכל ממש זרם כמו שצריך. לדעתי הסגנון שלהם ממש מעניין, מתפתח כמו שצריך, שירים יפים. באמת כל הכבוד. אפילו העובדה שלא הייתה נוכחות גדולה של אנשים לא פגעה באוירה.

כאוס מאורגן

הג'ה פאן היה מאוד ידידותי למוסיקה של סימפוזיון. מסתבר שאפשר להוציא מהמקום סאונד טוב, כל עוד אתה לא משתמש הרבה בדיסטורשן, כך שמלבד הסולו של אורי בן צבי המחודש ובעל החזות הנערית לפתע, בשיר האחרון בהופעה, היה סאונד מעולה. כל הכלים נשמעו ברמות הנכונות לאורך כל ההופעה, הכל היה ברור וחד, בדיוק כפי שהתכוון המשורר. מה כבר יש להגיד על הלהקה הזאת שעוד לא נאמר? אולי שמלבד שאין להקה כמוה בכל ארץ ישראל, אני לא מכיר אפילו להקה אחת כמוה בעולם כולו. מוסיקה שהיא כל כך עשירה ומעניינת, עם יושרה אומנותית אמיתית ואנרגיות שלעולם אינן מתבזבזות. ההופעה עצמה הייתה כרגיל, בסטנדרט של מצוינות. הביצועים של כל חברי הלהקה פשוט מפוצצים את המוח, ובכל פעם בקטעים כמו וריאציה על אשכולית (בקטע עם המקלות) אני נטרף מחוסר היכולת להבין איך הם בכלל מצליחים לנגן את זה בלי להתבלבל, או איך אפשר לזכור את כל התפקידים האלה בעל פה בכלל. היה מצחיק (אריק מדבר על מישהו שטען שצריך להפסיק למחוא כפיים בסוף כל שיר כי זה מוחק את התווים האחרונים של היצירה, ומשתמש בזה כאנלוגיה לכך שצריך להפסיק את מנהג לחיצת הידיים, בעוד שקרפמן שואל אותו "צריך להפסיק ללחוץ ידיים אחרי כל שיר?" ובעקבות זה הוא ואורי מחליפים לחיצות) היה מרגש (הנאום של אריק לגבי מוסיקאים שנאלצים לעבוד בעבודות רגילות נגע ללבי באופן אישי, כמובן) היה מוטרף (בסוף של זונת רחוב אריק דפק על הקורג טריטון כל כך חזק שהוא כמעט נפל מהסטנד והוריד לו את הרגל - מזל שהוא תפס אותו בזמן) לגבי הזרימה של ההופעה והדיבורים שבין לבין - בהחלט צריך להמשיך עם הדיבורים והפטפוטים! עם זאת, כדאי אולי קצת לחשוב על הדברים מראש, ולהתכונן קצת יותר על הדברים שיאמרו, כך שהחזות של הדובר (בדרך כלל אריק, אבל גם קרפמן) תיראה יותר מלאת ביטחון. אני יודע שזה לא קשור למוסיקה, אבל זה כן קשור לחווית ההופעה והערך המוסף שלה, שזה חשוב לא פחות. חבל שסימפוזיון לא מופיעים כל שבוע, כי אז לפחות אולי הייתי מצליח לשנן את כל מה שקורה ביצירות שלהם. אני מקווה שבקרוב ייצא האלבום סוף סוף, ושיזכה להצלחה שכל כך מגיעה להם. נ.ב - בדרך הביתה שמעתי את I Don't Know What You See When You Look At Me של להקת בוטניק המפורקת, הלא היא להקתו של דורון בוטניק, ומאוד נהניתי, בסה"כ. הכרתי כמה קטעים ממה שהועלה לבמה חדשה, אבל בקונטקסט הנכון ועם כל החיבורים של האלבום, מסתמן שמדובר ביצירה מגובשת ומעניינת עם הרבה מה להציע למאזין. מי שעדיין לא רכש - מומלץ.

dimfo

New member
אין סםק שאם הייתי מקבל עוד פרטים

בעניין האלבום אולי הייתי קונה אותו, אך מכיוון שלא ניתנו פרטים, כנראה שלעולם לא נידע לא?

למעלה