סימני קוליק

• פותח הנושא vet
  • פורסם בתאריך

vet

New member
סימני קוליק

סימנים קלים : חוסר מנוחה, חוסר תאבון, העדר צואה בתא, מבט לבטן "חפירה" עם רגל קדמית וכדומה. בהדרגה עם החרפת הכאב, הסוס יתחיל לבעוט בבטן, ירבוץ ויקום ויזיע. בהמשך הסוס ישכב על הצד ויתחיל להתגלגל על הגב ובחזרה, ויזיע מאד. בשלב זה הרבה פעמים יהיו סימני חבלה בראש כתוצאה מהמכה שהסוס מקבל באשר הוא זורק את עצמו לרצפה. אגב סימן נוסף הינו התאמצות להשתין. לרוב זה מראה על קוליק, אבל בעיות במערכת השתן גם צריכות להבדק. אין אפשרות להבדיל בין סוגי קוליק לפי הסימנים. אפשר רק לנחש כמה חמור המצב, ולשייך את זה לבעיות שונות. ראשית יש להפסיק לתת לסוס אוכל, אבל לא למנוע שתיה. הכניסו את הסוס לתא מרופד היטב על מנת שאם יחליט להשכב, לא יגרם נזק רב. אני נגד הכרחת הסוס ללכת. אני חושב שהנזק הנגרם מהמאמץ, בעיקר הזעה התייבשות וסטרס, יותר גרוע מהסיכוי הקטן להחרפת המצב. בשום פנים ואופן לא לנסות להכריח את הסוס לשתות לדוגמא עם צינור מים. לעולם לא לדחוף מקלות וכו´ לרקטום במחשבה שזה ישחרר את הסתימה. אני מקווה שהזמנתם רופא כבר מזמן. עדיף שהרופא יבוא מוקדם ולא מאוחר מידי, אפילו אם עד שהוא הגיע, הסוס כבר השתפר. על הרופא להחליט האם הסוס דורש טיפול ואם כן האם ניתן לטפל בו בחווה, או שהטיפול הדרוש יהיה אינטנסיבי ועל כן דורש אשפוז. הרופא עלול להחליט שהסוס חייב ניתוח וישלח אתכם מיידית לבית החולים. ניתוח לא ניתן לביצוע בשדה. הפרק הבא: בדיקות סוס בקוליק. דר´ אהוד אלישר

shai00

New member
זה ממש עצוב../images/Emo7.gif

גם אצלי בחווה היה סוס שמת מקוליק אז אני מדליקה
לזכר סקיי בוי וכל הסוסים שמתו מהמחלה הנוראית הזאת! מי ייתן והסוסים שלנו לא יחלו במחלה הזאת יותר. נקווה שהם בשדות ענקיים עם הרבה דשא ופרחים בשמיים
אוהבת את כל הסוסים בעולם שי נ.ב. תודה לך דוקטור שאתה לוקח יוזמה ועוזר לנו. אם רק תרצה אשמח לעזור לך! שי

yyoossii

New member
שלום...../images/Emo108.gif

שלום לוטרינר! לסוס שלי היה קוליק יחסית קל, והצלחנו להוציא אותו מזה... מדי שבת הבאנו לו ירק לא מרוסס, ירק טוב, חוץ מהירק שיש לו במנאז(שזה די הרבה). ביום שבת אחת, הבאנו לו ירק כרגיל, וביום שלמחרת מצאנו אותו שוכב בתאו, וניסינו להקים אותו. הוא לא קם ולא רצה לאכול את השעורה. הולכנו אותו, אמי דיברה עם המדריכה שלי, והיא אמרה אפילו לעשות לו לונג´,ולא נתנו לו אוכל בצהריים,ואני גם חושבת שלא בערב, ולמחרת הוא היה בסדר. אני חושבת שכך זה היה פשוט זה היה ממזמן... הסיבה שהוא חטף את הקוליק היא בגלל שהוא לא היה רגיל לקבל כמות גדולה של ירק בהפרש של שבוע, ואם רוצים להביא לו ירק, אז צריך שזה יהיה במתכונת קבועה של כל יום , נכון?

vet

New member
יתכן קשה לדעת

מה שחשוב זה שכל החלפת מזון תעשה באופן הדרגתי ואם נותנים צ´ופר חד פעמי להזהר בכמויות. עודף עשב טרי עלול לגרום לא רק לקוליק אלא גם ללמיניטיס. דר´ אהוד אלישר

למעלה