סימני חלודה בסיפון

benya

New member
סימני חלודה בסיפון

שלום לכולם אני חדש בפורום (לפחות בשידור. בהאזנה לא כל כך) ראשית כל הכבוד לבת-ים ול lizard על ניהול הפורום וארגון הפעילויות מסביב מקווה להשתתף בחלק מהן בעתיד. שנית, יש לי שאלה: כיצד ניתן להוריד סימני חלודה ממשטחי פיברגלס (סיפון סירה) בצורה יעילה וללא פגיעה במשטח עצמו ?? בתודה מראש

בת ים

New member
אתה מדבר על ה"ג´ינגים?"

נקודות חלודה קטנות על הפיברגלס? יש חומר מצויין שנקרא רסטאוף או רסטלס,את החומר מורחים על הסיפון אחרי דילול מתאים (לא פוגע בחבלים, בחלקי פלסטיק או מתכת, אבל צריך לשים לב לא לגעת בפרספקסים של החלונות). תנסה לקנות אותו דרך אחת מחנויות כמו אטלנטיס מרין. אם לא תשיג, אני אברר איפה ניתן להזמין את החומר.

benya

New member
גינגים

יש לי על הסיפון "גינגים" בכמות מסחרית שהופיעו לפני מס´ שבועות. השערתי היא שחלקיקי מתכת כתוצאה מניסור שאקל מברזל על הרציף הגיעו בעזרתה האדיבה של הרוח לסיפון והגשם שירד לפני שבועים עשה את השאר. השאלה האם החומר מתאים לניקוי כל הסיפון או רק לנקודות בעיתיות (האים ידוע למישהו מחיר ?) שלא נשתה מי ים ונשותינו לא תהינה אלמנות.

בת ים

New member
מקור הג´ינגים../images/Emo26.gif

בדרך כלל זאת טינופת שמגיע בעונות המעבר מארובת רידינג. אני ממש לא יודעת ממה החומר המציק הזה עשוי, אבל הופעתו מעצבנת ביותר. זה קורה כל עונת מעבר עם הרוחות הצפוניות-במרינה ת"א בכל אופן. החומר מתאים לכל הסיפון-אבל צריך לכסות את החלונות בניילונים (מנסיון רע). אתה מדדל, מורח עם מטאטא על כל מקום בסיפון-באופן יסודי, מחכה כחצי שעה ולא תאמין למראה עיניך! החומר מגיע במיכל די גדול שמספיק להמון פעמים-את המחיר אני אוכל לברר מחר. לא יקר מדי-את זה אני יודעת.

גיל ק

New member
מנסיון...

היאכטה שלי עגנה מרבית חייה בחיפה וסבלה מהעניין בצורה דרמטית כמו כל שאר אחיותיה שם..(חברת חשמל,בתי זיקוק וכו´) עם המעבר להרצליה, השתמשתי בחומר חזק שאני אברר את שמו (יש לי בסירה יתכן שזה מה שבתיה מתכוונת) רק זהירות, זהו חומר מאוד חריף ומנסיון אישי לא נעים - חובה לעבוד עם כפפות גומי !!! אבל התוצאה מדהימה, ללא כל מאמץ הכל יורד והסיפון נראה חדש לחלוטין. בהצלחה.

בת ים

New member
החומר באמת חריף

ולכן נקרא גם-"אקונומיקה של סירות" הצבע ורוד וכדאי כמו שגיל אומר ללבוש כפפות ולנעול נעלי גומי שלא אכפת להכתים.

benya

New member
תודה מכל ה../images/Emo23.gif

חן חן על האינפורציה. באמת אחלא פורום. בינתים מישהוא הציע לי מנקה אסלות המוריד כתמי אבנית וחלודה. מנסין החומר יעיל מאוד לניקוי תאי השרותים בתוך הסירה ואינו פוגע בפיברגלס ובחלקי עץ/פלסטיק. מה דעתכם ?? נ.ב. אים אוכל לקבל את שם החומר מקורו ומחירו זה יהיה מעולה תודה מראש שלא נשתה מי ים ושנשותינו לא תהינה אלמנות

בת ים

New member
אני ממליצה לקנות חומר המיועד לעניין

במיוחד. אני אברר היום פרטים היכן ניתן לקנות את הרסטלס

benya

New member
מקור ה"גינגים"

שוב תודה על העזרה. אגב מקור ה "גינגים" אצלי הוא לא זיהום מהאויר כמו בת"א או חיפה הסירה עוגנת באשדוד ומאחר והמרחק לתחנת הכח גדול מאוד(בקצה השני של העיר) הזיהום פשוט לא מגיע.המקור הוא חלקיקי ברזל שגרמו לכתמי חלודה נטו. שלא נשתה מי ים ושנשותינו לא תהיינה אלמנות

בת ים

New member
בכל מקרה התוצאה כנראה דומה

ואותו חומר יסיר גם את הכתמים האישים שלך
פרטים על החומר, בהמשך

benya

New member
לבת ים

לא קיבלתי המסר כנראה בגלל שה E-MAIL שלי לא מעודכן אנא נסי שוב לכתובת החדשה תודה

olahav

New member
סתם קוריוז

ביקרתי פעם באוסטרליה בעיר, שאינני זוכר את שמה, אבל התעזיה העיקרית של העיר הזו זה עיבוד עופרות ברזל. הצבע השולט בעיר הוא, מן הסתם, אדום. זה כולל גם את המרינה, הרציפים, הסיפונים ואפילו קרקעית המעגן. מעניין לראות. כוד יותר מעניין לחשוב כמה שוקלות ריאות של בן אדם שחי בעיר הזו כל חייו.

lizardie

New member
שמעתי שעוזר פשוט

מלח לימון שמוכרים בסופר. אם אני לא טועה כוס אבקה לדלי מים.

למעלה