סימני התחלקות....

מרקר

New member
סימני התחלקות....

שלום! מישהו יודע מה סימן ההתחלקות של מספר ב- 8? (ואם כבר, אז אתגר: מישהו יודע מה סימן ההתחלקות של מספר בינארי ב- 3?) מצפה בקוצר רוח...

emissary

New member
אההה

בקשר לבינארי אני חושב שזה צריך להסתיים ב11 כלומר 11-3 111-6 1001-9 1100-12 1111-15 10010-18 אבל אח"כ זה לא עובד ולהתחלק ב-8 שזה יתחלק 3 פעמים ב-2 :)

yoss1bockchil

New member
אני חושב

שכדי שמספר יתחלק ב8 3 ספרות אחרונות צריכות להתחלק ב8. יוסי.

the predator

New member
תשובה

מספר מתחלק ב8 אם 3 הספרות האחרונות שלו הן מספר המתחלק ב8 לדוגמא:1200 מתחלק ב8 כי 200 מתחלק ב8 אני מנחש שהתשובה לשאלה השניה היא אם (סכום הספרות במקומות הזוגיים)=(סכום הספרות במקומות האי זוגיים)

yoss1bockchil

New member
לא מבין משהו..

לגבי הניחוש... מקומות זוגיים\אי-זוגיים משמע: _|_|_|... 2,1,0 אזי 111 סותר הנחה זו ואם ללא 0 אז 111 גם כן סותר... לא הבנתי את החלוקה הבינארית.. יוסי.

the predator

New member
לדעתי זה לא סותר

111: במקומות האיזוגיים הסכום 2 בזוגיים 1 הסכומים לא שווים ולכן המספר לא מתחלק ב3 111 שווה למעשה ל7 שלא מתחלק ב-3 ולדעתי זה לא משנה אם אתה קורא למקום הימני ביותר 0 או 1 העיקר שאילו הסכומים לסרוגין, כלומר ספרה אחת אתה מוסיף לסכום א´, ואת הספרה הבאה לסכום ב´. כשתשווה את שני הסכומים, אם יווצר שיוויון אז המספר מתחלק ב3

מרקר

New member
לא ממש הבנתי...

העניין הוא שהמספר הבינארי צריך לעבור "אוטומט דטרמיניסטי" (אם אתם מכירים מה זה), ואני מתלבטת איך בדיוק בודקים את עניין סכום הספרות שהצעתם. אז, למעשה, אוטומט צריך לעבור ולסכם איכשהו את הספרות לסירוגין? (קחו בחשבון שכשאוטומט קורא מספר, הוא לא מסוגל לסכם ספרות אלא רק למצוא מופעים שלהן)

yoss1bockchil

New member
הוא כן יכול לסכם! נראה לי...

בעזרת מחסנית, וע"י דאיגה לכך שהזוגי והאי-זוגי יהיו מצבים שונים(כל מבנה הזוגי ואי-זוג, נפרדים) ולמעשה להכניס זוגי להוציא אי זוגי...אם נשאר משהו בתוך המחסנית, המס´ לא מתחלק ב3 (הבינארי)...אני זוכר לגבי מספר רגיל שיתחלק ב3... בלי מחסנית...אבל פה...צריך כי זה כמו המקרה של בדיקת סוגריים... בהצלחה, יוסי ..

yoss1bockchil

New member
צודק הסתכלתי בהודעה

של emissary (לא בטוח אם כתבתי נכון...מצטער בכל אופן) והוא כתב: "111-6" אני יודע שזה 7..(בדיעבד...אבל כנראה הייתי שיכור רציני...) שאלתי לסדר המקומות כיוון שאם יש 1 בימין הקיצוני הוא 2^0 כך שהאינדקס כן משנה...(לא? הוא לא מסמל את החזקה?) ואתה צודק פשוט בטעות...לקחתי את 111 במקום את 110 . יפה. יוסי ולילה טוב...

the predator

New member
מצאתי טעות

סכום האיזוגיים מינוס סכום הזוגיים צריך להתחלק בשלוש כלומר גם אם ההפרש 3 או 6 וכן הלאה המספר מתחלק את האוטומט אתן ע"י קבוצת מעברים: (q0,0,q0) (q0,1,q1) (q1,1,q0) (q1,0,q2) (q2,0,q1) (q2,1,q2) כאשר Q0 מצב מקבל מקווה שזה לא מאוחר מדי, מרקר....

the predator

New member
מצאתי טעות

סכום האיזוגיים מינוס סכום הזוגיים צריך להתחלק בשלוש כלומר גם אם ההפרש 3 או 6 וכן הלאה המספר מתחלק את האוטומט אתן ע"י קבוצת מעברים: (q0,0,q0) (q0,1,q1) (q1,1,q0) (q1,0,q2) (q2,0,q1) (q2,1,q2) כאשר Q0 מצב מקבל מקווה שזה נכון ולא מאוחר מדי, מרקר....

מרקר

New member
תודה! מה הייתי עושה בלעדיכם?!

(הבחינה עוד מעט. תחזיקו לי אצבעות...)

למעלה