סימני השלום הסורים....

סימני השלום הסורים....

כמו כל שנה גם השנה הגענו לשלב שסוריה מנסה לדבר עם ישראל בזמנו של אהוד הסימנים האלה תורגמו לטיוטת הסכם ולפגישה עם פארוק אשרה אך אריק שרון שכמובן רוצה שלום מפסיק את הסימנים ואומר שסוריה מנסה לספק את האמריקאים איזה מזל שיש לנו ראש ממשלה שחוץ מכישוריו הרבים הוא גם יודע לקרוא כל כך טוב את השכניים שלנו. ולמרות שאנחנו רוצים שלום הערבים אותם ערבים והים אותו ים ("יצחק שמיר ")

היי שרון, אל תדאג, יש לך מקום בהאג!

הבוקר התבשרתי שבמסגרת תכנית "רק שרון יביא שלום" כותרו אמש 5 ערים פלשתיניות. עוד לפני כן צפיתי בפושע המלחמה ממלמל מספר מילים אודות חוסר הקשר בין החיסול לבין פיגועי הירי. אין ספק - שיכנע אותי. בברכת "יש לי ביטחון בשלום של שרון", מאור.

aharon5

New member
יש לי בטחון בשלום של שרון

ילדים חמודים, מכיוון שמוחכם נשטף על ידי מבוגרים הוזים ואווילים לא פחות מכם, לא נותר לי אלא להתגייס כדי לנסות לתקן את המעוות. בורוך השם עבודה לא חסר: הכל מעוות. א) כל קשר בין החיסול ובין פיגועים מקרי בהחלט. הם פועלים על פי אינטרסים, ולא על פי רגש. (הפתעה לא כולם כמוכם. לא כולם בונים תהליך על סמך תקוות ואמונות, יש כאלו שפועלים גם על פי אינטרסים). אחד מהאינטרסים הוא לחנך אותנו שלא להעיז לפגוע בהם, ואכן את השמאלנים הם הצליחו לחנך יפה מאוד . . . הם מצליחים גם וגם: גם לשסות את העם שלהם בנו (כי אנחנו הורגים בהם), וגם לשסות את העם שלנו בנו (ראה את ההודעה שלך עצמך . . .) איך ההרגשה להיות על תקן של כלב קרבות (או תרנגול קרבות)? שנית: מה גרם לשקט האחרון? מה גרם לכך שערפאת ירה בבני עמו? מה גרם לכך שהוא הכריז שלמרות זה ולמרות זה הוא לא שובר את הפסקת האש? כי הוא היה במצב רוח נחמד? לא - כי היה עליו לחץ מהעולם: ארה"ב ואירופה. ואיך הגענו לכך? משום ששרון "השתגע": פיצץ מסוקים, קירקע וכבל את ערפאת לרמאללה. מי איים והפחיד שאם שרון יתנהג כך כל העולם התמוטט? שכחתם? סובלים מאמנזיה? זיכון קצר? נו, אז מה קרה? מה עם כל האיומים שלכם? איך יכול להיות שדווקא האלימות של שרון הביאה לרגיעה? (האם יכול להיות שתרבות ברברית מבינה רק כח?) מתקשים ללמוד מן המציאות? מתעקשים על הדעות שלכם ולא נותנים לעובדות לבלבל אותכם? אל תרגישו רע? אתם לא לבד, השמאל כולו היא תפיסה אווילית ומעוותת מבסיסה. אל תפגעו מכך שאני קורא לכם אווילים. זה לא עלבון, אתם באמת כאלו. גם אל תרגישו רע מכך שאינכם מסוגלים להתווכח איתי, זה לא רק אתם. תביאו לפה גם את יוסי שריד ואת יוסי ביילין, ותיווכחו במו עיניכם. הנה אתגר: תזמינו איזה אינטלקטואל מן הצד השמאלי של המפה הפוליטית שינסה לגבור עלי בקרב מוחות. אני לרשותכם. להתפכחותכם המהירה, אודה.

Roobie

New member
תקשיב

אומנם אני לא בנוער מרצ, פרשתי מהתנועה בשל חילוקי דעות מסויימים אבל להגיד ששוטפים שם את המוח זה ממש רחוק מהמציאות נוער מרצ היא תנועה שבה מאפשרים לכל אחד לחשוב בעצמו, בפעולות הש"ש (המדריכים בשנת-שירות) לא מנסים להשפיע על דעתו של החניך, ורבים מהחניכים משמיעים דעות ימניות לעיתים. אז אל תגיד דברים שאין לך מושג בהם. ואני גם די בטוח שלמרות שאתה מציג את עצמך כמבוגר, מאחורי המקלדת יושב לו איזה ילד מחוצ´קן ומתלהב קשה לי להאמין שמבוגר היה מגיע לכזאת רמה נמוכה של העלבות

פשפשתי בזכרוני...

בניסיון למצוא הודעות מתנשאות מיתולוגיות של ימנים בפורום. אין לי ספק - ההודעה של אהרון עולה על כולן! אני מציע לך ראשית להוריד פרופיל, המטרה של הדיונים כאן היא לא לנצח אלא ללמוד אחד מן השני, מה שבעייתי מאוד בהודעות שלך... גם אהבה עצמית מופרזת לא חסרה בהודעה שלך, אבל כאן אני כבר יורד לפסים אישיים ולא כיפיים. לסיכום - לטובתך ולטובתנו שנה סגנון. מאור.

.המוסד

New member
פושע מלחמה, ככה אתה קורא

לראש הממשלה, ואתה עוד מדבר עלהעלבות אישיות, אתם אלו שלא לומדים, משקרים במצח נחושה, "כיבוש" "פשעי מלחמה" "מלחמת השחרור הפלסטינית" "שלום" הכל כאן הרי שקר וליובל, פעם ערכתם דיון על "האם הכיבוש הוא חוקי?" האם ישראל היא כבוש אכזר? האם יש זכות מוסרית להתיישב בשטחים החדשים? האם יש זכות מוסרית לוותר על ירושלים? בוודאי שלא, אבל אם תערכו את הדיון הזה, אפילו בינכם לבין עצמכם, כל אחד לבדו, בלי סנטימנטים לשמאלניות שלכם, תגיעו ככל הנראה לדעות אחרות לחלוטין, ככה אני הגעתי לזה אגב אהרון למיטב ידיעתי הוא אדם מבוגר באמת ובתמים

א.א.אפל

New member
"המוסד"

מעניין, פגעת בול בנושאים אשר בין השאר, אנחנו מתדיינים עליהם בפעולות ובסמינרים שלנו. אני אמנם מסכים עם יובל בזה שאנחנו "לא מתחמקים מאף דיון" אך חושב שלא זה הניסוח הנכון: הניסוח הנכון הוא שאלו בדיוק הדיונים שאנו מקיימים. מסתכלים על האידיאולוגיה שלנו מזוית אחרת, על ההשפעות שלה, וכו´. לדוגמה, אם תלך ותראה את נושאי הסמינרים הארציים שלנו, תקבל תוצאות כאלו: ציונות (סוכות השנה) ירושלים (פסח שנה שעברה) סרבנות מצפון (חנוכה שנה שעברה) סתם דוגמה...

אריאל שרון, פושע מלחמה (?)

מצחיק לקרוא את זה. במיוחד מצד אנשים שקוראים לחידוש המו"מ והדיבורים עם יאסר ערפאת, שהוא ה-פושע מלחמה הקלאסי (רוצח, גנב, דיקטטור, מפקד על פעולות שידוע מראש שיגרמו להרג ילדים... בלה בלה בלה, אם הייתי צריך לכתוב כאן את כל פשעיו של האדון הנכבד הייתי צריך לבלות כאן כל הלילה...)והוא זה שהפך לדמות מנהיג לגיטימית (שמדכא, מרעיב והורג את בני עמו)... בעיקר בזכותכם. לפי מיטב ידעתי, מאשימים את אריאל שרון "בפשע מלחמה", הטבח בסברא ושתילה, שהוא *אולי* פשע... לפי מה שקראתי הפשע שלו היה בזה שהוא לא העלה על דעתו שלפלנגות הנוצריות (ערבים) אין מספיק מוסר ושהם מרושעים מספיק בכדי לטבוח במוסלמים, מחדל בלא כל ספק, אבל מכאן ועד "פושע מלחמה" יש מרחק רב מאוד. אם רק ניתן כאן דוגמא קטנה, את פרס אפשר להאשים באותו פשע בדיוק... הוא לא העלה על דעתו (באמת?) שהסכמי אוסלו המטופשים יגרמו לאינטיפדה הנוכחית בגלל המתווה והדרך שלהם (למרות שהמקרה של פרס יותר גרוע, חצי מהעם צרח את זה מעל כל עץ רענן והוא סירב להקשיב...) האם אתם מוכנים להעמיד את אדריכלי אוסלו לדין? תראו כמה אנשים נטבחו... בקשר לסמינרים והפעולות, יכול להעיד ממקור ראשון. הם צודקים. אין שם שטיפת מוח. והם אכן עוסקים בסוגיות קשות. הבעיה: מי שהולך לנוער מרצ הוא, מעצם ההגדרה, שמלאני. לכן, האווירה היא שמלאנית, והוויכוחים הם ממוצא שמלאני בעיקר... אבל אני לא חושב שאפשר להתחמק מזה לגמרי... הרי הם תנועה, הם דרך משותפת, אחרת הם יהיו משותקים לגמרי... ובכל מקרה, חייב להגיד, חבל שלא כל התנועות בארץ הן כמו נוער מרצ (מבחינת התפקוד,הפעילות, האנשים וכו´ - לא מבחינת הדרך הפוליטית)

aharon5

New member
פושעי שלום

מדוע אנשי השמאל מתייחסים אל הערבים כחיות מחמד, או כילדים מפגרים שהיהודים אשמים גם כשהם הורגים יהודים, וגם כשהם הורגים את עצמם? ואחרי שהם מתייחסים אליהם כך, הם עוד זועמים על הימין שמתנשא ומעליב את הערבים? . . . (מתי הערבים יקחו אחריות על עצמם ועל התנהגותם הברברית?) מדוע ביבי אשם, ברק אשם, קלינטון אשם, שרון אשם, ורק ערפאת לא אשם? האם העליתם על דעתכם שערפאת הוא לא רק "פושע מלחמה" הוא רוצח סדרתי, צורר, והאשם בכל הסבל שהוא ממיט על עמו ועלינו? מדוע כל כך קשה לכם להעלות זאת על דעתכם? האם זה מעל לבינתכם? . . . אגב, מי פה הוא הפושע שנותן לגיטימציה למאבקם של אויבינו, מאמין בצדקת מאבקם, ולכן מונע על הסף כל אפשרות של ישראל להסביר את עצמה בעולם, ולכן גורם לכשלון ההסברתי, ולכן גורם לליבוי המלחמה, ובנוסף מרפה את ידינו, מרפה את המורל, מלקה את ע(צ)מו ככובשים וגזענים, כובל את ידי צה"ל, מסית לכניעה, מצא את הפושע . . . שאלות?

מחשבות האיוולת, בתגובה למתן ואהרון

- ההנחות המוקדמות שהונחו כאן ע"י אחדים לגבי מידת חופש המחשבה שקיים במוחותיהם של משתתפי הפורום לא נראות לי מבוססות למדי. ניכר שהמאשים חונך בסביבה שונה לחלוטין, על כן קשה לי להבין מנין לו הבטחון הגדול כל כך לגבי טיב המחנכים, ועוד יותר קשה לי להבין מנין הנחיצות הגדולה כל כך בקביעת העובדות המפוקפקות הללו, שמצדיקה פגיעה במשתתפי הפורום. למען האמת הדבר נראה לי חסר טעם, הן מנקודת המבט של חבר פורום והן מנקודת המבט של מעלה הטענות, שדווקא העלה טענות מעניינות ורציניות הרבה יותר אך עקב פרסום דעותיו הקדומות יצר בוודאי מידה של אנטיגוניזם. בנוסף, ההתבטאות הבלתי פוסקת במונחים של מוסר ואידיאולוגיה אבסולוטיים (תפיסה אווילית ומעווותת בבסיסה, התפכחות וכן הלאה) תמוהה בעיני, שכן נדמה שהכותב דווקא נמנה עם רודפי חופש המחשבה ומתנגדי הקבעון השכלי, ואילו לי נדמה שהביטויים הנ"ל, שהם אגב גם פוגעים ובלתי ענייניים בעליל, משרתים בדיוק את המטרות ההפוכות. - קשר יכול להתבטא לא רק במימוש אמוציות אלא גם במימוש אינטרסים. רגש או אינטרס פוליטי, בשני המקרים ניתן להניח שה´חיסול´, או הרצח המאורגן האחרון שבוצע ע"י מדינת ישראל, הכשיר את הקרקע הן למימוש רגשות הנקם, אם היו כאלה, והן למימוש אינטרסים פוליטיים. מכאן שלולא הרצח, שתי האפשרויות היו בטלות. - במקרה שה´שקט האחרון´ הוא אכן פרי גל האלימות של אריאל שרון, מוטב לשאול; מה טיבו ומה עומקו של ´שקט´ זה, בהתחשב בפעולות שבוצעו לאחרונה ע"י שני הצדדים? מה טיבה של המדיניות הכוחנית בכללה? האם העובדה שלאחר שנה כמעט שלמה לא נראית כל התקדמות מהותית במצב הבטחוני של ישראל, למעט רגיעה יחסית שהיא מאפיין שגרתי של התפרצות אלימה? ככל הנראה, די בטריגר ´תמים´, כדוגמת עלייתו של שרון להר הבית, בכדי לחדש את גל האלימות. האם יתכן שהמנעותו המתמשכת של שרון מכל פעולה ישירה שאינה נגועה באלימות מונעת כל סיכוי לשיפור אמיתי בבטחון האישי של האזרח הישראלי? - היותו של יאסר ערפאת פושע מלחמה, במידה והוא אכן פושע מלחמה, לא מורידה מהיותו של אריאל שרון פושע מלחמה, במידה והוא אכן פושע מלחמה.. בנוסף, הקריאה לחידוש המו"מ עם יאסר ערפאת לא סותרת או מערערת את העובדה שהוא פושע מלחמה, במידה והוא אכן פושע מלחמה, ובשום אופן לא נותנת כל לגיטימציה לפשעי מלחמה באשר הם. - ההבדל בין אחראיותו של שרון ובין אחראיותו של פרס על אובדן חיי אדם, הוא בכך שלא רק ששרון לא העריך מראש כראוי את מידת המוסר של אנשי הפלנגות הנוצריות; הוא גם נכשל בהערכה זו ממש בזמן הטבח, שלא נמנע על אף שבהחלט היה מן הנמנע. על פרס, לעומת זאת, מוטלות האשמות על כך שלא העריך את הסיכון שבהסכמי אוסלו, והוא אף מסרב לקחת על עצמו אחראיות בהווה, כשאיוולת ההסכמים כבר נחשפה כולה, כביכול. הבעיה היא שפרס ורבים אחרים מסרבים להאמין שהגורמים לאינתיפאדה הם הסכמי אוסלו דווקא. יש המאמינים, לדוגמה, שדווקא העובדה שיישומם של הסכמים אלה היה ועודנו חלקי, כושל ולקוי במיוחד, היא הגורם המרכזי לפרוץ האינתיפאדה. אכן, מאות נטבחו, אך זהות הגורמים שנויה במחלוקת, בניגוד לודאות לגבי הטבח בסברה ושתילה, עוד בהתרחשו.

aharon5

New member
התנצלות רשמית

חבר´ה, אני אוהב אותכם, מעריך אותכם, מכבד אותכם, וממש נהנה לשמוע את הדרך היפה בה אתם מדברים, ללא ספק אתם חבר´ה אינטיליגנטים שתענוג להכיר. בין זה ובין הדעה שלי על התפיסה המכונה שמאל ישראלי, כל קשר הוא מקרי בהחלט. זו תפיסה, לדעתי איומה ונוראה, ואני אלחם בה בכל כוחו ומאודי, עד שהיא תובס ואנשיה ירימו דגל לבן ויודו: טעינו, צדקתם. באשר לכם, נוער יקר, אתם מהווים יריב לא קל לוויכוח, אתם מדברים בטעם, אתם באמת חבר´ה נפלאים. חבל לי באמת שאני גורם לכם לחוש רע. אנא תפרידו ביניכם ובין הויכוח האידאולוגי שיש לי כנגד האידאולוגיה שמקיפה אותכם. אני מעריך אתכם מאוד מאוד, ואפילו אוהב אותכם. אנא תרגישו טוב, ואל תשכחו את זה בכל רגע ורגע. שלכם, אהרון.

aharon5

New member
תגובה ל"פשפשתי בזכרוני" מאור

גם לי אין ספק - אין לשמאל אויב מר ומסוכן ממני. אם יש גורם המאיים על קיומו של השמאל כתפיסה ברת קיימא הרי הוא אני. כל מה שקשור לאהבתי העצמית אינו רלוונטי. אני אוהב את עצמי כמה שמתחשק לי ואתה תאהב את עצמך כמה שבא לך. אנא התמקד בטיעוני. ברוך השם הבאתי מספיק מהם (משום מה שכחת להתייחס אליהם . . .) המטרה בדיונים היא כמובן לא לנצח. מה פתאום, יש כאן דיונים אקדמים שלווים ואף אחד לא רוצה להוכיח שהוא צודק, בטח . . . אתה רוצה ללמוד? בבקשה. יש לך הרבה מה ללמוד ממני. תלמד, ואחרי שתלמד תבין ויהיה לך ברור: השמאל היא תפיסה אווילית ממדרגה ראשונה. ומה הבעיה? אתם הרי בטוחים שאתם הכי חכמים בעולם. האליטות הם שמאלנים. האקדמאים, העיתונאים בהארץ. אז במטוטא ממך, שלוף שמאלן אינטיליגנטי אחד, שיענה לי תשובה ניצחת ושיוכיח לי שאני האוויל. מאחר שאתה כל כך רוצה ללמוד הנה מצורף קישור במיוחד עבורך.

אוי אהרון אהרון אהרון

מה דעתך על "ויידום אהרון"? אם הייתי במקומך הייתי שוקלת זאת ברצינות... אכן, קשה מאוד להתווכח איתך מהסיבה הפשוטה ביותר שמעבר ל"אתם אוילים", "אתם ילדים", "אתם סהרוריים", "שוטפים לכם ת´מוח", "שמאל פויה", "יחי אני" אין לך ממש טיעונים. כשיהיו לך כאלה אני מבטיחה לך באופן אישי לבוא ולהוכיח לך שאתה אוויל...

aharon5

New member
מה דעתך על הנימוקים הבאים?

אגב, לעניין של ילדים אין שום קשר כאן. נהפוך הוא, אתם בתור חבר´ה צעירים - על הכיפאק. כשאני אומר "אתם" אני לא מתכוון אליכם. בכלל לא. אני מתכוון ל"שמאל". אתם בוודאי לא אמורים לייצג את השמאל. נהפוך הוא, כל הכבוד לכם שאתם מנסים להתמודד עם טיעונים. השמאלנים הכבדים, בניגוד אליכם, דווקא פשוט בורחים ומתעלמים וחוסכים להם את כל עוגמת הנפש שבהתמודדות עם המציאות, דבר שאני מאלץ אותם לעשות בויכוחים איתי. ועל כך רק תבורכו, ועל כך אין לי אלא לשבח אותכם. ---- הנה על קצה המזלג הטיעונים שלי (בלי המילה אווילים אפילו פעם אחת): * השמאל היא תפיסה שמבוססת על תקווה. לא על עובדות, לא על אינטרסים, לא על הדדיות, אלא על יחסים אישיים ותקוות. הסבר: הם בונים על יחסים אישיים טובים עם ערפאת, וחוץ מזה אין להם שום דבר. רק לקוות שמתי שהוא, הוא יתרצה ויעריך אותם. על כך התבסס מחדל אוסלו ועל כך איש טרם נתן את הדין. * השמאל היא תפיסה צבועה. הם מגלים "הבנה" רבה, אמפתיה, ורגישות לסבלם של אויבינו, וחוסר רגישות והבנה טוטאלית לסבל של בני עמם שלהם. לראיה: את גולדשטיין הם גינו בתקיפות, את הרס הבתים ברפיח, את הרג הילדים הפלסטינים, ולעומת זאת הם אינם מוכנים להפעיל שום לחץ פסיכולוגי על הרשות הפלסטינית על ידי גינוי טוטאלי של הדרכים הברבריות של המאבק שלהם. * השמאל היא תפיסה שמשתמשת ב"טרור רוחני". עבור השמאל הישראלי המטרה מקדשת את האמצעים, והוא משתמש בכל אמצעי, גם בשטיפת מח של הציבור על מנת להשתית את הערכים והתפיסות שלו. התקשורת היא שמאלנית והיא מציגה לציבור תמונה מעוותת העוברת תמיד דרך המשקפיים השמאלניות שלה. עד כדי כך, שבציבור הרחב הושתתה תפיסה לפיה השמאל היא התפיסה החכמה, והימין היא הטפשית. אנשים פחדו להביע דעות ימניות. אני אישית התווכחתי בעבודה שהימין צודק, וכולם צחקו עלי כי כולם "ידעו" שהשמאל צודק. להתמודד עם הטיעונים שלי הם כמובן לא יכלו, אבל מי יכול להתווכח עם תחושת הבטחון הזו שהשמאל הצליח להשתית בעם באמצעות טרור רוחני (שטיפת מח נורמטיבית) שהשמאל צודק? הבנת? התחושה שהשמאל צודק, היתה מוטמעת בהם כה חזק, שגם העובדות לא הצליחו לבלבל אותם. מזכיר לך משהו? (את נמצאת בדיוק באותו מצב). * השמאל היא תפיסה חסרת גבולות. אין לה שום גבול בו היא תאמר: "סליחה, טעיתי, ערפאת הוא צורר, הוא רוצה להשמידנו, עבדו עלינו, זה לא מאבק למען שחרור מכיבוש, זה מאבק למען השמדתנו". אין לה שום גבול. אפילו היום, כאשר כל הקונספציות של אוסלו קרסו, כאשר ברק כבר התפכח, יעלון, פרקש, בוש, פאוול, כולם, ברוב חוצפתם השמאלנים לא מוכנים לקחת אחריות על המחדל ועל הכישלון, והם אינם מתביישים להמשיך ולהטיף מוסר. * השמאל עיוות את תפיסות המושגים של העם. (קשור לטרור הרוחני). מה שפעם היה "רוח קרב" היום זה נקרא "הסתה". מה שפעם נקרא "רפיסות ומורך לב" היום זה נקרא "טובים כאבי השלום". מה שהיה הסכם אוסלו כונה בתקשורת "הסכם השלום" על שמה של התקווה שלהם. ועוד ועוד, קצרה היריעה. אנא קראי את הכתבות המצורפות, הן ישמשו עבורך כראי ותוכלי חיש קל להתפכח. בברכה, ובחיבה, שלך לנצח, אהרון.

aharon5

New member
תגובה ל"תקשיב" Roobie

רובי, אין שום קשר לתנועת נוער מר"צ. אני מדבר על התפיסה המכונה "שמאל". זו לא רק שטיפת מח אלא אפילו "טרור רוחני". לפרטים נוספים אנא עיין בקישור המצורף. מה שמגוחך בכל העניין הוא: ככל שהביקורת כלפי השמאל חמורה יותר, כך קשה יותר לקבל אותה ולהתייחס אליה ברצינות. המגוחך הוא שמי שנפגע מכך הם דווקא מבקרי השמאל, ואילו השמאל עצמו מקבל עידוד לחצות את כל קווי האבסורד, כי ככל שהביקורת כלפיו תהיה חמורה יותר, כך היא תתקבל באי אמון רב יותר. נ.ב. לא חשוב מה גילי. מי שיכול להתווכח איתי מוזמן. ואם אתם לא מצליחים נסו לגייס את ביילין או שריד.

Roobie

New member
טוב, חכם אתה לא..

בהודעה שלך שם כתבת שלפי השמאל הכסף זה הכל, והתחושה שהוא יותר טוב מאחרים. אתה הרבה יותר טיפש ממה שנדמה לך שמאל=סוציאליזם וסוציאל-דמוקרטיה ימין=קפיטליזם

.המוסד

New member
או בקיצור-שמאל=דיכוי, ימין=חופש

סוציאליזם זה רק מילה אחרת לשליטה ולדיכוי, לעומת זאת, ליברליזם זה חופש ודמוקרטיה אמיתית(דרך אגב, למה אתם חושבים שמפא"י שלטה כלכך הרבה זמן במדינה?) הליברליזם שהימין לצערי איבד אותו בחלקו הגדול, הוא המתכון לחופש לשיגשוג כלכלי, ראה קפריסין, הצד התורכי הסוציאל דמוקרטי ואת הצד הייוני הקפטיליסטי, ותגיד אתה איפה כדאי לחיות בקשר לערכים שלכם, מה דעתכם על הכיבוש? האם למדינת ישראל יש את הזכות להגנה עצמית? האם הזכות להגנה עצמית יכולה לגרום לפגיעה בתוקפן? האם ישראל זכאית לשטחים מתוקף זכותה להגנה עצמית? האם ישראל חייבת לסגת מכל שטח שנכבש במערכה צבאית? האם זה לא גורם לכך שהערבים למעשה "בלתי פגיעים"? האם ישראל צריכה לוותר לפאשיזם הפלשתיני על בירתה? על המקום הקדוש ביותר ליהודים? האם לישראל הזכות למנוע את הקמת המדינה הפלשתינית? האם ההתיישבות בשטחים שנכבשו במלחמת ששת הימים מוסרית יותר או פחות מההתישבות בבתים של נוטשי ומגורשי מלחמת השחרור? האם אוסלו היה ניסוי כפי שהבטיחו בתחילתו או ששיקרו לנו במצח נחושה? האם שיקרו לנו כשאמרו שאם ההסכמים לא ימולאו נחזור לשטחים?

רוברטוס

New member
מצד שני,

ימין שווה לפאשיזם, ושמאל שווה לחופש. תלוי עד כמה קיצונים אנחנו.

.המוסד

New member
הפאשיזם דווקא קרוב יותר לשמאל

התערבות טוטאלית של הממשלה, אחד העקרונות החשובים של הימין הוא אי התערבות הממשלה, הימין רואה את הלאום כדבר חשוב מאין כמוהו(כמו שהוא) ורואה חשיבות עליונה בהגנת האומה מפני חורשי רע, שים לב חורשי רע, לא מפני חלשים שאינם עושים דבר, לא אימפריאליזם ולא קולוניאליזם, ימין זה לאום וחופש חופש ולאום

למעלה