סימני הדגים

shkool

New member
סימני הדגים

"את זה תאכלו מכל אשר במים כל אשר לו סנפיר וקשקשת במים בימים ובנחלים אתם תאכלו"( ויקרא פרק יא, ט) "כל שיש לו קשקשת -- יש לו סנפיר, ויש שיש לו סנפיר ואין לו קשקשת" (מסכת נדה דף נא עמוד ב) כלומר, לפי התורה ולפי פרושי חזל - אין דג אשר יש לו קשקשים ואין לו סנפירים. "דעת אמת" פנו למוזאון ה-Smithsonian בארה"ב ושאלנו את המומחים שם כהאי לישנא: "האם יש דג אשר יש לו קשקשים ואין לו סנפירים?" ותשובתם היתה מהירה "ודאי. יש דגים אשר יש להם קשקשת ואין להם סנפירים כלל". וגם שלחו באדיבותם חומר וצילומים על דג שיש לו קשקשת ואין לו סנפיר. (Monopterus cuchia), שם הדג מונופטרוס קוצ´יה ויש הקוראים לו אמפיפנואוס קוצ´יה ,(Amphipnous cuchia) והוא חי במימי הודו. ונביא כאן תמונתו המופיעה בספר: The Fishes of India שנכתב בידי דר´ פרנסיס דיי ופורסם בשנת 1878. חוקרים חביבים אלה אף צרפו תצלומי רנטגן של הדג כדי להראות שהוא דג רגיל לכל דבר. *מועתק ממאמר באתר "דעת אמת" shkool

giingiit

New member
האם אתה יודע מה התרגום של שמו

של הדג? Amphipnous cuchia=חד סנפיר. מענין לא? אם אין לו סנפיר, למה הוא מכונה חד סנפיר? שאלה טובה הא? תשובתם של "דעת אמת" היתה שיש בעלי חיים ששמם אינו תואם את מהותם רק שפה זה ממש סתירה. כנראה שהסתירה היא אצל דעת אמת כי לחד הסנפיר יש סנפיר ולא צריך להאמין לכל מה שדעת אמת . בברכה תמנה

verdun

New member
Monopterus cuchia

אה, סתם חפשתי ומצאתי סנפיר (אני לא יכול לתמוך בטענות הנראות לי לא נכונות, יהא הטוען אשר יהיה). הנה מה שכתוב שם: A rudimentary dorsal fin originates a little anterior to vertical from anus יש סנפיר, גם אם קטן ומנוון. נראה לי ש"דעת-אמת" טעו במקרה זה, אם כי אולי נחוצה תגובה מצדם...

shkool

New member
שלחתי להם אימייל.

אם הציטוט והקישור לאתר זה.

giingiit

New member
טעו והוטעו על ידי הסמיתסוניאנן

בהנחה שהמכתב מהסמיתסוניאן אכן אמיתי. בברכה תמנה

verdun

New member
טעו והוטעו על ידי הסמיתסוניאן ?

אף פעם לא טענתי שאני איכטיולוג (מומחה לדגים). אני רק מומחה ל- GOOGLE, ואולי כדאי להמתין לתגובתם...

למעלה