סימנים של תקווה ?!

דריה23

New member
סימנים של תקווה ?!

אני במצוקה אני פונה בשמי אבל הנחמה שאינני היחידה. אני לא יודעת מה ללמוד ורוצה מאוד. לא יודעת מה אתעסק אחרכ. לדעתי עניין התואר והלימודים איבדו מטיבעם ומשמעותם, אנשים לומדים ללא מעס. לא בשביל התעסקות לשמה אלא בשביל התואר שהרי זו איננה המשמעות בעיקרה תחילה. מאחר ובזמנו אנשים היו לומדים מקצוע כדי להתמקצע במה שעושים וכדי לעשות. לא מעבירה ביקורת רק חשה איזו פרספקטיבה כלשהי ובכן אני לא בעניין. אני רוצה ללמוד מה שאוכל להשיג ממנו ממשמעות ואוכל להתקדם וכך מצאתי את עצמי מבוהלת כי מצאתי את עצמי לא מצליחה להבין מה אעשה אני כל כך חוששת עד שאני כבר בוחנת אפשרות של תעודה בשביל עבודה נאותה ומקובלת ונסבלת שונה מזו שאני עכשיו בה :). זה הרבה כסף אמנם איזו מצוקה.. בברכץ יום טוב ורגוע בכל-זאת

תעבדי על הניסוח

לא הצלחתי להבין מה הבעיה ומה את שואלת. לאנשים יהיה קשה לענות לך אם הם לא יבינו את דברייך.

להגיד דבר כגון "עניין התואר והלימודים איבדו

מטבעם ומשמעותם, אנשים לומדים ללא מעס" [התכוונת בטח "מעש", אבל אני מצטט אותך מילה במילה], דורש חוצפה לא מועטה, ואני לא יודע אם אמרת זאת בתמימות או בבוז. בכל מקרה, זה לא נשמע טוב. מה הכוונה בדברייך: "אנשים לומדים לא בשביל ההתעסקות לשמה אלא בשביל התואר"? את מוכנה להרחיב את דברייך בעניין זה? אני, בכל אופן, רואה בדברייך גישה שלילית כלפי לימודים בתחומי מדעי הרוח. האם גם את התקלקלת והפכת לטכנוקרטית? חשוב בהחלט וגם יפה מאוד ללמוד מדעים מדוייקים ומדעי הטבע, אבל לכל אלה אין מקום בחברה שלא ניזונה מתרבות, ספרות, אמנות, היסטוריה. אנשים שהולכים ללמוד מדעי הרוח רואים מטרה בעיניהם, אבל מטרה זו נמצאת במרחק רב. ייקח להם שנים לממש את חלומם או לקצור את פירות הצלחתם או להחזיר את כל ההשקעה הכספית שהם השקיעו במהלך לימודיהם. אנשים הלומדים מדעים מדוייקים או הנדסה למשל, רואים את המטרה המיידית מול עיניהם, ולהם ייקח פחות זמן לכסות על כל הוצאות הלימודים שלהם במהלך התואר. בכל מקרה, אלו שני סוגי מטרות, שאליהם מכוונים שני סוגי אנשים. אחדים רוצים להעשיר את עולמם ואילו אחרים רוצים להעשיר את חשבון הבנק שלהם. דאנטה

maverick 42

New member
קצת יומרני לא?

"אחדים רוצים להעשיר את עולמם ואילו אחרים רוצים להעשיר את חשבון הבנק שלהם. " - מי אתה שתקבע שספרות מקצוע יותר מעניין מעשיר (רוחנית, רוחנית...) ממדעי המחשב? תתפלא לשמוע, אבל יש לא מעט אנשים שזה מעניין אותם... זה שגם מקבלים על זה כסף - מה טוב ומה יפה, אבל זאת כבר שאלה של היצע וביקוש (אנשים רוצים מחשבים בבית וחידושים טכנולוגיים שיקלו על החיים). קשה מאוד ללמוד מדעים מדוייקים אם זה לא מעניין אותך. אתה תישרף מהר מאוד...

בטטהמן

New member
../images/Emo45.gif

"אנשים הלומדים מדעים מדוייקים או הנדסה למשל, רואים את המטרה המיידית מול עיניהם" על מה אתה סח, דאנטה? מתי בפעם האחרונה ראית בעיתון משרות פנויות לבוגרי תואר ראשון בכימיה, פיזיקה או מתמטיקה? במדעים מדוייקים אין הרבה כסף ובשביל להשיג עבודה בתחום צריך ללמוד הרבה יותר מתואר ראשון. אז לא, גם מי שלא נעלה כמו דאנטה ולומד היסטוריה, אלא מקצוע אחר, לומד בשביל העניין ומוכן להשקיע הרבה זמן ומאמצים בתחום האהוב עליו.

DZHIBERISH

New member
מה אני יכול להגיד אני שמח בשבילך

שאתה יכול לחשוב ולדבר כך.אבל אני מבטיח לך שהכפית כסף שתקועה לך בפה תחזור אליך כמו בומראנג..אנשים שאין להם כסף או שלא רוצים להקשות על ההורים שלהם הולכים ללמוד מה שמביא כסף.אני שמח שההורים שלך יכולים לתמוך בך.מה לעשות לא כולנו כמוך.גם אני הייתי רוצה ללכת ללמוד פילוסופיה ומדעי המדינה...היסטוריה.אבל מה לעשות אני בן אדם ולגוף שלי יש דרישות כמו אוכל שתיה נוחות.אני אגיד לך עוד דבר.אנשים שלומדים מקצועות שמביאים כסף יכולים להרשות לעצמם אחרי זה ללמוד מה שהם אוהבים אבל אנשים שלמדו "מה שהם אוהבים אבל שלא מביא כסף"לא יוכלו להרוויח כסף כמו הראשונים.פיספסתי משהו?

tayenka

New member
פספסת ועוד איך - למשל את העובדה שרוב האנשים

שאני מכירה ושהפכו את מדעי הרוח לעניין מתמשך (נגיד, לפחות מעבר לתואר ראשון) קורעים את עצמם בעבודה ולימודים תובעניים, וההורים לא ממש יכולים לעזור להם. אז בבקשה - אני מניחה שאני מכירה קצת יותר דוקטורנטים ומאסטרנטים ממדעי הרוח ממך, ואני יודעת בדיוק לכמה מעטי מהם יש כפית זהב בפה (היי, אנחנו אומרים תודה גם על כפית פושטית עם אוכל!), אז נא לא להכליל!

DZHIBERISH

New member
אה אה אה....

את לא צריכה להזכיר את הלימודים התובעניים כי זה אמור להיות כייפי ללמוד מה שאוהבים..זה היה כל עניין מלכתחילה...אם כבר אז זאת נקודה חיובית לא?

tayenka

New member
?! לא ברור מה אתה מנסה להגיד בזה. אני מכירה

אנשים שנהנים מלימודיהם בכל התחומים - ברור שזה תורם למוטיבציה, אבל אין זה הופך את הלימודים לקלים ולא תובעניים... אז מה הנקודה שלך בכלל? שאנשים "נקרעים" בין עבודה ללימודים זה רק אנשים שסובלים מלימודיהם? למה אתה מוביל כאן?

DZHIBERISH

New member
לימודים תובעניים

לא צריכים להיות issue ,בגלל שביחס לאלו שהלכו ללמוד משהו שהם לא אוהבים אבל שמכניס כסף,הלימודים של אלו שהלכו ללמוד משהו שמעניין אותם יעברו בקלות ואולי אפילו בכיף.לא כך?אם אני הולך ללמוד מקצוע שאני אוהב אני אהנה מהלימודים עצמם.

Lir האחת

New member
אהמ

התואר שלי ממש לא עבר לי בקלות. למרות שפסיכולוגיה זה התחום שעניין אותי מאז ומתמיד. היו לי במהלך התואר לא מעט רגעים של [איך אני אומר זאת בצורה עדינה...] חוסר כיף!
הלימודים עצמם היו מרתקים אבל העבודות, המבחנים המרדף המתמשך אחר ממוצע תואר גבוה [על מנת שאוכל להמשיך לתואר שני] הורידו לא פעם מההנאה והכיף מעצם הלמידה של חומר מעניין ומרתק. אז ככה שלא חייבת להיות סתירה. אין ספק שלמי שהולך ללמוד משהו שלא מעניין אותו, יהיה הרבה יותר קשה לסיים את התואר. הדבר היחידי שהחזיק אותי, זה העניין עצמו בלימודים. ועם זה אני בהחלט מסכימה

tayenka

New member
לא מדוייק

לימודי תואר ראשון משרתים בכל מקרה מטרה כלשהי: עבודה במקרה שאתה מתאר, והמשך לימודים במקרה שאני מתארת (שוב, לא מדובר רק בלימודים לשם הנאה)ץ מן הסתם, שום תואר ראשון לא נטול דברים שלא מעניינים אותך - במקרה של היסטוריה, היו לי מספיק קורסים על תקופות והיבטים של היסטוריה שלא עניינו אותי. בנוסף, מאז שנה ב' של תואר ראשון יש "מירוץ שפות", שכן היסטוריון צריך לדעת המון שפות לפחות ברמת הקריאה. תוסיף את זה ללימודים רגילים ותקבל קריעת תחת. שפות זה גם עניין של טעם - יש כמה שפות שבכלל לא נהניתי ללמוד, הן רק משרתות את המטרה. אפילו כאלה שיותר נהניתי ללמוד, זה לא שלא היו לי קשיים איתן (אפילו רבים). בין אם הלכת ללמוד בשביל כסף ובין אם עבור עתיד אקדמי (וזה כבר סיכון גדול, כי כפי שכבר ציינתי, אף אחד לא מממן לי את הלימודים), יהיו קשיים, ולא יהיה אף פעם "כיף" טהור. זה שמישהו בוחר ב"פחות כיף" כדי לעשות כסף זה לא אומר שאני צריכה להתנצל שאני נהנית יותר ממנו, ובטח לא אומר שאני איזו מפונקת שלומדת בלי לחשוב על העתיד. מי שבחר שלא להינות למען כסף, זו בחירתו. מי שבחר להסתכן, זו גם בחירתו. לשניהם יכולים להיות חיים מאוד קשים בלימודים. "כיף" לא שווה "קל".

לא ממש הבנתי מה את רוצה...

ראשית, יש לי מסר חשוב עבורך : "סימני פיסוק הם חברינו, הבה ונשתמש בהם בתבונה". שנית- אם את מתלבטת מה ללמוד, אני פשוט ממליצה לך ללכת בכיוון שבאמת מושך אותך ומעניין אותך. יש הרבה אנשים שאכן עושים תואר רק בשביל התואר עצמו, ולא בגלל שהמקצוע ממש מעניין אותם. זו אמנם מחשבה פרקטית, אבל אני די מרחמת על אלו שלומדים במשך 4 שנים, או יותר, משהו שהם לא מתחברים אליו.

דריה23

New member
בהתאם להכל

היי, לאילו מכם שהתבלבלו לטעמי, וראו בדברי איזו אמירה לכיוון תחום ההנדסה וכו' ופרצו באיזו הרצאה שלמה על כך לא אילו היו דבריי. אלא שביקשו שהפסק יותר בהודעותי
אסכים נקודה
אומר כי לא הובנו דבריי או שמה מוכנים חלקכם לקרב לא ברור. פניתי לכאן במצוקה רבה אך בדיוק קרה הפוך.. לא ברור. לא כתבתי את ההודעה הראשונה שלי עם קשר כלשהו לעולם ההנדסה אבל ספציפית לאותו אחד שהשקיע בדרביו כתב חייבת אני להגיב ואגיד כי עבורי אני לא רואה בעולם ההנדסה שום עניין מיוחד אינני אשת טכנית או משהו באופן מיוחד. אבל התחום הינו חשוב ביותר ויש הוסקים בתחום בצורה טובה ותורמת יותר מאשר מסופרים וכתבים לדעתי הכללת קצת הרבה בדבריך... אבל פסיק, דבריי היו ביטוי מצוקה של בחירת תואר בלבד. אכן אני רוצה לבחור את הדבר שאני טובה בו ואוהבת ומוכנה גם להתעסק בו בידיעה כי תהיה פרנסה טובה לא רואה בזה פשע. אבל לא בטוחה אך רוגע כלכלי ובטחוני יכול להיות במדינה שלנו. בברכה וים טוב ורגוע

התקדמנו

הפעם היית קצת יותר ברורה, אבל עדיין לא ברורה לי דיה הדילמה המקורית. אם יש משיכה לתחום מסוים ואת לא יודעת אם תהיה פרנסה בו, את מוזמנת לציין את התחום ואנחנו נחווה דעתנו.

דריה23

New member
מדובר במספר תחומים ../images/Emo178.gif

אני לא בטוחה כמה באמת תוכלו לעזור לי עם הדילמה... הבעיה, שאיני רואה את עצמי במקצוע של מה שבחרתי ללמוד.פשוט כי אני לא רואה אותי לאן הולכת לעבוד שכירה לא שכירה וכו' נשמע מוכר?.. אני עכשיו מנסה לשרוד בעבודה. נכון שאין זה אותו דבר כשכעת אין בידיי מקצוע או תואר. אבל החשש מלווה. אני לא מצליחה לראו את תעצמי כפסיכולוגית או עוסקת בצילום או משהו באמצע וכן החשש הנוסף של רצון ללמוד מתחיל לבעבע. ומכאן הבנתי שעד שאני לא יודעת מה התכנון פחות או יותר מהה רצון מה התכנון למה העסוק עם התואר לא חשוב יהיה פשוט ללמוד.בשביל תואר. בברכה יום טוב

אפשר לתת הערות בונות?

יופי שהסכמת: "פשוט כי אני לא רואה אותי לאן הולכת לעבוד שכירה לא שכירה וכו' נשמע מוכר?.." לא נשמע מוכר, בייחוד כי אני לא מבין מה כתוב פה. לאן את לא רואה את עצמך הולכת? לעבוד כשכירה? לא לעבוד כשכירה? מה רשמת פה בכלל? "נכון שאין זה אותו דבר כשכעת אין בידיי מקצוע או תואר." שוב, מה אמרת? אחרי חמש דקות של פיענוח אני אנסה את הפירוש שלי: את אומרת שקשה לך לשרוד בעבודה. שיהיה לך תואר זה אומנם יהיה שונה, אבל את עדיין חוששת. כיוון שאני לא יודע במה את עובדת ומה את מתכננת ללמוד אז אני לא יודע אם יש קשר בינהם. אני אנחש שיש מעט מאוד קשר, אז מה בעצם מדאיג אותך? העובדה שתצטרכי לעבוד? לזה אין לי פתרון, אולי את רוצה למצוא דרך לא לעבוד? יש אנשים שמתמחים בהונאות ביטוח לאומי, זאת אופציה לגטימית. "אני לא מצליחה לראו את תעצמי כפסיכולוגית או עוסקת בצילום או משהו באמצע" אז לא. יש מגוון מקצועות אחרים. מה דעתך עליהם? "וכן החשש הנוסף של רצון ללמוד מתחיל לבעבע." פרשתי. או שהמצאת פירוש חדש למילים ישנות או שהמצאת כללי דיקדוק שונים. אני מנחש ששניהם. "ומכאן הבנתי שעד שאני לא יודעת מה התכנון פחות או יותר מהה רצון מה התכנון למה העסוק עם התואר לא חשוב יהיה פשוט ללמוד.בשביל תואר." שוב, ישבתי עם טובי המומחים בתחום והם הציעו את הנוסח הבא: החלטת שאין לך מושג במה את רוצה לעבוד אז את חושבת לבחור מקצוע אקראי ותלכי ללמוד כדי שיגידו: "יש לה תואר". יש היגיון מסוים מאחורי המחשבה הזאת כיוון שתואר נותן יתרון גם במשרות שלכאורה לא מצריכות תואר אז זה תואר הוא כלי תעסוקתי לגיטמי, גם אם אין לו ייעוד מדויק, אבל הייתי ממליץ לך לבדוק אם אין תואר שמושך אותך להתקדמות בעתיד, אולי על ידי הכוונה תעסוקתית. במידה ואין לך העדפה מסוג זה ויש את לך את האמצעים הכספיים תלמדי משהו קל יחסית ומעניין יחסית שאולי גם יאפשר לך להתקדם בעבודה תוך כדי. במידה ושום דבר מזה לא הולך, הייתי מציע לך לפנות למוסד או השב"כ על מנת לעבוד כמצפינה. אף אחד לא יפענח את דברייך, אני אומר לך בבטחון. בברכת יום טוב האיש

יפה שהצלחת לפרש...

אני שברתי את הראש כמה פעמים. זה כמו חידת הגיון של חמיצר. ולכתובת ההודעה..באמת, שלא במטרה לפגוע בך, לפני שאת שולחת הודעה, בקשה, תפסקי אותה ותבדקי שהיא כתובה בעיברית תיקנית וברורה, כי אחרת יהיה קשה לאנשים להבין מה את רוצה- ולעזור לך.

למעלה