סימנים של חולשה

Negative one

New member
סימנים של חולשה

לפני יומיים קניתי את "סימנים של חולשה" (שבוע אחרי שקניתי את נגיעות)...גם את הדיסק הזה קניתי בגלל ההמלצות הרבות עליו כאן בפורום. אני שומע אותו כמעט נון סטופ,ואני יותר יותר מתאהב בשירים של ברי. למרות שעד עכשיו דווקא יותר הצלחתי להתחבר למוסיקה של "נגיעות" אבל אני חושב שלאט לאט "סימנים..." מצליח גם כן להתחבר אליי,אולי אפילו יותר. זה תקליט שעדיין נשמע לי יותר ראשוני,ואולי גם קצת יותר שקט מ"נגיעות",אבל יש בו יופי וצדדים אחרים בברי. ועוד כמה שאלות: מי זאת האשה שמצוירת על העטיפה? בהתחלה היא נראתה לי דומה למייקל ג'קסון =), אחרי זה חשבתי שאולי זאת בריז'ט ברדו מהשיר, אבל אמא שלי טוענת שזאת בכלל מרלין מונרו...אז מישהו יודע מי זאת? ועוד משהו: האם "הערס" שמופיע בצילום עם ברי ליד המילים של "כמה יוסי" זה רע מוכיח? תודה מראש לכל מי שיעזור לי בפתרון לשאלות הרות הגורל האלו =)

RIKIA91

New member
את כל העטיפות

והקליפים, מעצבם סטודנטים לעיצוב ובמקרה של הקליפים לקולנוע..

israel1986

New member
לא יודע אם זה רע מוכיח שם

(למרות שהגיוני שכן), אבל ביום העצמאות שידרו בערוץ 24 ספיישל ישן של להקות צעירות (או יותר נכון להקות שהיו צעירות בשנת 1991), ושם דווקא אורן לוטנברג (זקן צפת אחר) נראה ממש ערס. ובלי קשר, רציתי גם להגיד שהמשפט מסאות' פארק בחתימה שלך מעורר בי נוסלטלגיה לימי כיתה ט' העליזים

Bob girl

New member
חיחי אורן לוטנברג!

חחחחח היה לו שרשר! אני נקרעתי כשראיתי את זה!

exit_from_here

New member
לא ידעתם?גם מאור כהן.

שניהם היו אשכרה ערסים,לוטנברג עדיין מדבר כמו אחד,אבל הוא בנאדם חביב למדיי (אולי בגלל שדיברתי איתו הוא היה קצת על משהו...)

Bob girl

New member
וואלה?

דווקא מאור כהן נראה לי חביב ביותר! מאור כהן ערסון? מוזר! אפילו בתקופת זקני צפת הוא נראה אדם מגניב! אני התפלאתי כשראיתי את אורן לוטנברג...

israel1986

New member
האמת שזקני צפת

בכלל מזכירים לי את שייגעצ. (אל תהרגו אותי...
)

shulhi86

New member
מוזר...

הזכירו את זה גם פה. שימו לב לתגובתי הנזעמת בתחתית התגובות

israel1986

New member
באמת מוזר

אף פעם לא ראיתי את הכתבה הזאת קודם, אבל אני מסכים עם הרבה דברים שהוא אמר שם. ההשוואה לפורטיס באמת לא קשורה, אבל למאור כהן ויובל מנדלסון כן יש דמיון. אני לא אוהב את הזמרים שממקמים את עצמם בעמדה של "הילד הרע" התורן, בדיוק כמו שכתוב בביקורת שקישרת אליה. אני גם לא אוהב שזמרים מנסים להיות פרובוקטורים כדי לזכות בקצת תשומת לב מהתקשורת. בזקני צפת אני לא ממש מבין, אבל אצל שייגעצ זה מאוד בולט. ובכלל, אני לא הייתי מגדיר את שייגעצ כלהקת רוק. הם להקת פופ שמשחקים קצת עם הדיסטורשן בגיטרה.

Minimal Affair

New member
השוואה לא כל כך טוב.

נאמרו שם כמה דברים חכמים (לא שקשורים לשייגעצ) אבל לרוב גם לא חכמים. פורטיס מעולם לא ניסה להיות הילד הרע, אף פעם. כשפורטיס הוציא את התקליט הראשון שלו (פלונטר) הקהל לא כל כך קיבל אותו, למרות שהיה קהל, אבל לא היה קהל חזק מדי. והתקליט היה בנזונה (סלחו לי על המילה) הוא היה אחד התקליטים הטובים ביותר שנעשו בארץ. ופורטיס לא ניסה לעשות פרובוקציות, הוא פשוט היה עצמו. ולכן אולי גם - הוא לא הצליח. לאחר חוסר הקבלה הוא טס לאמסטרדם (וחזר אחרי כמה חודשים) הוא היה בתיסכול מוחלט, והפסיק להתעסק במוסיקה בכלל, לכמה חודשים כמובן. אחרי זה הוא שוכנע ע"י שולץ להצטרף להרכב שלו, וכך העניינים התגלגלו, לאחר מכן הוא היה בז'אן קונפליקט, 4טיס וחברים, וכמובן מינימל קומפקט. וכשהוא חזר ארצה ב 88, ועשה תקליט בעברית, הוא לא עשה שם פרובוקציות, ולא היה שום "הילד הרע" אם הוא השתגע - הוא השתגע רק בגלל שהוא היה חיית במה בפני עצמו. ולא בגלל למשוך תשומת לב, כי הוא לא היה צריך את התשומת לב. ואגב - אפילו אם פורטיס היה הילד הרע, הוא לא היה שום הילד הרע של האייטיז, כי הוא לא עשה כלום מיוחד בארץ באייטיז, הוא ניגן בלהקות שוליים כמו כרומוזום, ז'אן קונפליקט, וכו'. מינימל קומפקט הייתה בכלל להקה שפעלה בחו"ל, ומדי פעם הגיעה לגיחות קטנות בארץ. מה שכן - הוא הוציא תקליט גאוני בשם "סיפורים מהקופסא" שהיה אולי האלבום החשוב ביותר של תקופה ההיא, שבישרה את סוף תקופת הגל החדש בארץ, ולהמשך להקות הרוקסן. וכמו שאמרתי - הוא לא ניסה להיות הילד הרע שם, הוא ניסה פשוט ליצור מוסיקה. לגבי מאור כהן - מאור כהן אף פעם לא כתב בכזאת דיביליזציה כמו שמנדלסון כותב. מאור כהן עשה רוק ישראלי בועט, ולא מתנשא וילדותי כמו שמנדלסון עושה. מאור כהן גם לא היה הילד הרע, ולא עשה יותר מדי פרובוקציות. ואם אתם רוצים לשמוע את הגאוניות של מאור כהן, תאזינו לארבעת אלבומיהם, ותשמעו איכות. הרי אם הוא היה מנסה לעשות פרובוקציות ולהיות הילד הרע, אז איך הוא כל כך דעך? אפילו אחרי האלבום הכי מסחרי שלהם (זקני צפת 2, שגם כלל את הלהיטים הגדולים ביותר שלהם) הפופולריות שלהם לא הייתה כל כך גדולה (שימו לב לכישלון של תן לי שלאגר) וכמו שנאמר שם - מאור כהן הוא הפיספוס הכי גדול של הרוק הישראלי (עם עוד לא מעט להקות ישראליות מצויינות שהתפספסו) ואם מישהו באמת צריך להחשב כ "הילד הרע" של הרוק הישראלי, הוא לא אחר מאשר אביב גפן הידוע לשמצה. שעיקר פרסומו בוצע בזכות הפרובוקציות שלו, ופחות בגלל המוסיקה שלו. יומטוב.

מתןפ

New member
נהנתי לקרוא כל מילה פושקין

ובקשר להצלחות.. של מאור וגם של 4טיס.. כולנו יודעים שבארץ לא מי שטוב ועושה מוסיקה טובה מצליח.. אין מה לעשות, זו התרבות בארץ.

israel1986

New member
פורטיס ממש לא הילד הרע,

וזה בכלל לא מה שאמרתי. אמרתי בדיוק ההפך - שההשוואה של פורטיס לשייגעצ/מאור כהן לא קשורה... כי פורטיס זה סיפור שונה לגמרי. ולגבי מאור כהן, אני באמת לא יודע מספיק עליו, אבל ככה זה נראה. אולי הרמה המוזיקלית של מאור כהן היתה יותר גבוהה משל שייגעצ, אבל בכל זאת... הנה ציטוט ממומה על זקני צפת: "הופעות הלהקה היו תוהו ובוהו היסטרי של אלתורים מוסיקליים ומילוליים, גסויות ובדיחות, נגינה אגרסיבית, צרחות ונאומים, פרודיות וחיקויים, גניבות מוסיקליות, חשפנות, קפיצות התאבדות לקהל". זה ממש מזכיר לי את שייגעצ, עם הנאומים שלו על חרדים שלא משרתים בצבא באמצע הופעות, החיקוי של רוני שהבנתי שהם עשו ברוק עצמאות ועוד כל מיני דברים.

Minimal Affair

New member
ישראל, לא הבנת אותי

אני הסכמתי איתך. ואמרתי שלא ההשואה שאתה עשית לא נכונה, אלא ההשואה שנעשתה בכתבה לא נכונה. בקשר לזקני צפת - זאת לא פרובוקציה, זה שיגעון מוחלט, ובעיטה במוסכמות. מה שהם עשו בזמנו - היה משהו פורץ דרך, שעוד לא ממש נעשה בארץ לכן מה שמנדלסון עשה - זו באמת גניבה, וניסיון חיקוי, ונסיון פרובוקציה. מאור כהן אף פעם לא ירד על חרידים, הוא פשוט השתגעה על הבמה, ועשה מופע חצי תיאטרלי, ובחציו מוסיקלי. ומאור כהן באמת נחשב כיחסית "מטורף" בזמנו. אבל הוא לא ניסה למשוך תשומת לב, הוא ניסה לתת מופע טוב, עם הרבה תיאטרליות.

israel1986

New member
אוקיי...

אני באמת לא מכיר מספיק את זקני צפת, אז חבל סתם להתווכח. ודרך אגב, אני מסכים עם מנדלסון שחרדים צריכים להתגייס, אבל זה באמת לא קשור עכשיו.

Minimal Affair

New member
תשמע

גם אני מסכים. אבל זה לא אומר שהוא צריך ליידע את כולם בציבור רחב, שהוא חושב שחרדים הם מניאקים שהם לא מתגייסים. זו דעתו האישית, והוא סתם מתנהג כמו פוליטיקאי שמוציא מילים זולות לאויר בכך שהוא אומר את זה בפומבי. ואולי איכשהו מנסה לשכנע את הציבור.

למעלה