סימן מבשר רעות????

matandvir

New member
סימן מבשר רעות????

אנחנו ביום החמישי לתחילת השימוש בריטאלין LA. עד כה תופעות הלוואי היו די מינוריות. המורה עדכנה בכל סוף יום, ושמעתי תשבוחות, שחשבתי שלא אזכה לשמוע לעולם. היום המחנכת לא היתה, ואין לי מושג איך עבר היום (קצת קשה לי להסתמך על דבריו של בני, שבד"כ נוטה לשכוח מי אמר למי ומתי), אך די ברור שלעומת הימים האחרים משהו השתנה. יכולתי להבחין עד כה שהריטאלין עושה את עבודתו היטב כ - 7 וחצי שעות לערך. היום בני סיים מוקדם מהרגיל ונראה כי כבר לאחר כ - 6 שעות לא היה זכר לכדור. הוא היה ממושמע פחות ועקשן יותר מהימים האחרונים. ולהפתעתי חזר רעב! יש סיבה להפסיק את האופטימיות הזהירה שהצלחתי לשמר השבוע ולהתחיל לדאוג? האם ייתכן שפעילות גופנית נמרצת (שעור התעמלות) תפגום במשך השפעת הכדור? מירי

d a n i t l

New member
כשה ../images/Emo54.gif איננו, העכברים חוגגים

כבר 5 שנים שהימים ללא מחנכת ועם ריטלין הם הימים הקשים... גם שאר הילדים פחות לומדים ומתנהגים פחות טוב בימים כאלה...

אין נושא

חוסר התאבון - יורד עם הזמן הרבה פעמים, ככה שזה לא אומר כלום. מעבר לזה - רטלין זה לא ניתוח באופי.זה נותן לנו יותר שליטה אל מה שקורה לנו (לפחות ככה אני מרגישה את זה), אבל עדיין אפשר לבחור מה לעשות עם השליטה הזאת - גם ילדים בלי add הם לפעמים עקשנים ולא ממושמעים, נכון? גם לאנשים "רגילים" יש ימים קשים יותר ופחות, ימים עם מצב רוח רע, ימים שהם עצבניים ועוד ועוד. אולי תנסי לשאול אם קרה משהו (בלי להזכיר בכלל את הכדור)? ואולי הוא פשוט היה רעב מאוד, ולכן עצבני וחסר סבלנות... אין לי מושג לגבי פעילות גופנית.

zivadina

New member
...ואולי

אולי הוא לא לקח היום את הריטלין? (שכח, נפל לו, אבד) או שהיה לו שלשול, במטותא, ואז הכדור יצא בלי להשפיע. פעילות גופנית מוסיפה על פעילות הכדור, ולא ההיפך. אסור להסיק מסקנות לפי יום אחד בלבד. אבל הרעב מעורר חשדות בקשר לנטילה. אגב, אצלי הילדים נוטלים SR, ואף פעם לא חזר להם התיאבחון לפני שעברו 8 שעות.

הייתה עם כדור ובכל זאת תוססת

הדר בדר"כ ילדה מאוד רגועה ביחוד כשהיא עם כדור אבל לפעמים מצב נפשי כמו כאס חרדה גדולה מוציא אותה מיגעתה אפילו עם הכדור . למשל אתמול קיבלה מכה קלה בראש סיבה למסיבה לא בא לה לילמוד והייתה פחות שקטה מיתמיד. אל לנט לשכוח שגם אנחנו אלא שלא מקבלים רטלין או קונסרטה או אני לא יודעת מה לפעמים קמים בבוקר הפוכים וזה לא היום שלנו כדור זה לא קוסם שמעלים רגשות ומדחיק אותם החוצה , אז היה יום אחד פחות מוצלח, אזמה קרה?לא צריך להסיק מיד מסקנות אולי שילשל אולי ... גם הדר הכדור פוגע לה בתאבון אבל יש ימיים שפתאום בלי סיבה היא חוזרת מאוד רעבה הרופא אמר שזה הגיוני ביותר זה יכול להיות בגלל שינויי מזג אויר, תקופת צמיחה שיותר רעבים או סתם כך.

matandvir

New member
תודה על העידוד והשיתוף.

אני אמשיך לעקוב ולוודא שהכל פועל כשורה. אני דרוכה מאוד מאז תחילת השימוש בריטאלין בתחילת השבוע, ונוטה להגיב בחרדתיות לכל תנודה במצב הילד. בעיקר חוששת ממצב של "כגודל הצפיה - גודל האכזבה". מן הסתם תולה תקוות רבות בעזרה התרופתית. אעדכן אתכם. מירי

zivadina

New member
מתוך נסיון ומעקב של 5 שנים

אצלנו לא היה שינוי בחוסר התיאבון של הילדים כאשר הכדור נלקח בבוקר כראוי. במשך הזמן לומדים להבחין בין מצב רוח לבין תפקוד לא מווסת, בגלל חוסר ריטלין. אני מגדלת 3 ילדים שונים מאוד באופיים ועדיין כולם חסרי תיאבון ונראים רגועים יחסית כשהם תחת ריטלין.

matandvir

New member
ייתכן וריטאלין LA משפיע פחות על

התאבון מאשר הריטאלין הרגיל או ה- SR? אין לי מספיק שעות LA כדי להשוות את התנהגותו.

zivadina

New member
שאלתך הראשונה הועברה לד"ר מנור.

לדעתי את צריכה להבין מהי השגרה שלו עם הכדור, ואז לשים לב לשינויים. אין טעם להשוות לילדים אחרים בכל מצב, כי כל ילד מגיב אחרת. אגב, יש כאן אנשים שטוענים שה-LA לא מקטין את התאבון, ויש כאלה שטוענים שכן. כלומר, צריך לשפוט כל שינוי אצל הילד ביחס לשיגרה שלו עצמו.

matandvir

New member
ראיתי שהעברת שתי שאלות שלי

(גם בנוגע ללעיסת גרגרי ריטאלין LA) לדר' מנור. תודה רבה. מירי

מירי,ערב טוב../images/Emo39.gif

LA משפיע פחות על התאבון אצלנו. גם בני וגם אני, יותר רעבים איתו. או כמו שדר' מנור אמרה לנו- כדור לייט... אז אולי זה כן, אולי לא. בכל מקרה- 7 ימים יפים, שאחד מהם היה קצת שונה, אינם אינדיקציה להכנס לחרדה, אלא לשים לב בלבד. ד"א, כל יום שהשיגרה בו קצת סוטה מהרגיל, אצל ילדיי יכול להפוך ליום פחות טוב. כל עוד השגרה מתנהלת כרגיל, אין הפתעות- הכל תקין. מספיק שהמורה איננה והיתה חגיגה, אין שגרה נורמלית- וכל היום עלול (לא בהכרח),להשתבש. על מנת לוודא השפעת הכדור, מומלץ לדעתי, ליטול בשבת, כשאתם יחד.

דליה.ד

New member
עליות וירידות../images/Emo73.gif

לא היה אייקון של רכבת הרים....
.... אלו הם חיינו במהירות מטורפת ואין יום שדומה למישנהו. בכלל עם חמישה ילדים אני ברכבת הרים ובגלגל ענק בעת ובעונה אחת...הדברים זורמים ומה שהתרגשתי ממנו אתמול היום כבר עבר ונשכח! פעם, בהחלט עקבתי אחרי הריטלין בכל רגע ובכל שעה. עם הזמן למדתי להוריד הילוך וסמכתי על הילד (או המחנכת
) שיודיעו לי אם משהו משתנה. בעיקרון הילדים שלנו זקוקים לזמן והם זקוקים לשקט תעשייתי. מצב כזה מאפשר להם לצמוח.

spidergirl

New member
בגדול

קונצרטה\ריטלין בולמים הרבה אבל לא הכל... היו לי הרבה ימים שהרגשתי את בלמי הקונצרטה עובדים, היו ימים שהחלקתי למרות הבלמים, תלוי כמה קיצוני מה שעובר עלי.

מיכל400

New member
התייחסותי

בעניין התגובה לרטלין, אני כזכור לוקחת את ה - 10 מ"ג, והבנות לא מספיק עקביות כדי שאוכל בכלל לצפות בתהליך שהן עוברות - לפרקים... מה גם שההשפעה עוברת בצהריים.... בעניין החוויה שלי, רוב הזמן זה עובד ויש ימים שאחרי שעתיים וחצי אני לוקחת עוד כדור כי אני מרגישה שזה לא זה! בימים האלה אני חוששת בתוך ליבי שאני מגזימה ושאולי התמכרתי לתחושה (התמכרות רגשית ולא פיזית), בימים שהכל תקין הרטלין הוא בהחלט בולם זעזועים איכותי ביותר, לעתים נדמה לי שבולם טוב מידי. יש מצבים שאילו הייתי יוצאת מהשלווה שלי מוקדם יותר הם פשוט היו מסתיימים מוקדם יותר, זה בעיקר נוגע להתקרצצות של הנסיכה נ'. לא יודעת אם התייחסותי הועילה, בסך הכל אני מרגישה שכאנשים שסובלים מרגישויות יתר, כל דבר מטלטל אותנו. מהחוויה שלי למשל, ימים יבשים - נטולי לחות, קשים לי מאוד מאוד, פשוט מטריפים אותי. אני רואה את זה גם על הילדים.תגידו, הילדים שלכם ואתם לא אוהבים ו ז ק ו ק י ם להליכה בגשם??? ועדיף בלי מטריות!!! מוסיקה חזקה, אירועים שאני מקושרת אליהם ואיך שהוא יותר במרכז, זורקים אותי וסוגרים אותי בתוך בועה, אני שונאת את עצמי במצבים האלה ולא יכולה להם, שוב עם הרטלין המצב זהב לעומת מה שהיה בלעדיו. בקיצור, הכל יכול להוריד אותנו מדרך השלווה, פשוט הכל. והרטלין פשוט ממזער את העניין. תארו לכם איך היה נראה יום כזה... ללא הרטלין... עזרתי במשהו??? וזה מה שיצא כשלא היה לי בכלל מה לכתוב!!! מיכל.

spidergirl

New member
מנסיוני

אני משתמשת בריטלין LA וקונצרטה גם כ"בולמי זעזועים" כלומר להתנהגות. לא יכולתי שלא לשים לב שריטלין LA בולם פחות מקונצרטה. יש ריכוז אבל השליטה ההתנהגותית פחותה. כמו כן, גם אצלי LA עובד שש שעות ואחר כך יש שעתיים שאני מרגישה שהחומר לא התפרק לגמרי מהגוף אבל לא עובד ממש. וכן - רעב כבד. דעתי היא שה- LA עדין להחריד, ובינתיים לפחות לא מתכוונת לאמץ אותו כתחליף לקונצרטה.

למעלה