סימילק- עד מתי?

bertik

New member
סימילק- עד מתי?

התינוק עוד מעט בן שנה. כרגע מקבל בקבוק כשמתעורר, ב 5:30 (
), כשהולך לישון ב 19:00 והשלמה של 120 מל בארוחת צהריים. השאר מוצקים.
עד מתי צריך לתת בקבוק?
האם מוצקים זה מספיק? (תמיד מסיים כמעט את כל הבקבוק אחרי א. צהריים)
במה החלפתן את התמ"ל? (מאוד נוח *לי* לתת לו בקבוק מוקדם בבוקר ולא להתחיל להכין אוכל. נראה לי גם שהבקבוק הוא כבר חלק אינטגרלי מטקס השינה)
תודה

Pixelss

New member
זה לא חד משמעית

בעיקרון אם הוא אוכל מגוון ומקבל את כל המקורות התזונתיים שלהם הוא זקוק אין לו יותר "צורך" בסימילאק.
כן חשוב לדעת שבקבוק הוא לא מעט פעמים גם צורך ריגשי וזה חשוב לא פחות, בדיוק כמו שהמוכנות שלך לגמילה חשובה גם היא לסיפור.
אני יכולה לספר לך איך זה היה אצלנו ומה עזר לגמילה, בתור התחלה הבקבוק שהכי קל לותר עליו נראה לי הוא השלמת הצהריים בעיקר אם אוכל יפה, לספק לו במהלך הארוחה גם חלבון וגם פחמימה שתחזיק אותו שבע לאורך זמן והופ בקבוק אחד פחות.
בבקבוק של הבוקר אנחנו בתור התחלה "דחינו אותו" ולא נתנו מיד לאחר ההתעוררות אלא משהו כמו חצי שעה אם לא שעה אחרי בכדי שבאמת יפתח רעב (אגב הוא עוד ישן שנת בוקר?) ועברנו למשהו "קל" שאכן לא דורש מאיתנו מאמץ והכנה על הבוקר (יוגורט צאן טבעי שהילד מאוד מאוד אוהב).
והבקבוק האחרון שגמלנו ממנו היה בקבוק הלילה - בתור התחלה חשוב להפריד לא לתת את הבקבוק במיטה אלא מחוץ למיטה, לדאוג לצחצח שיניים לאחר הבקבוק וכמו כן לבצע טקס השכבה רק לאחר הבקבוק (יותר מעט הפרדה בין הבקבוק לשינה) - את הבקבוק הזה לא החלפנו בכלום וגם לא הורדנו בהדרגה אחרי שהוא נשאר הבקבוק היחידי ביממה פשוט יום אחד הודענו שאין בקבוק.
&nbsp
מקווה שגם אצלכם ילך יותר חלק ממה שאת חושבת, אני מאוד פחדתי מהגמילה הזאת והילדון הפתיע אותי ונגמל שכזאת קלות שהשד היה בכלל לא כזה נורא.

bertik

New member
הי

כן, עדיין ישן שנת בוקר. לוקח בקבוק ב 5:30, אוכל ביצה+לחם+גבינה בשעה שמונה והולך לישון בתשע. בערך. מתעורר לרוב בסביבות עשר (ישן מחזור או שניים).
&nbsp
לגבי הבקבוק של הצהריים- אנסה להוריד ראשון. הוא אכן אוכל יפה, לרוב. העניין הוא שלפעמים הוא מחליט שסיים את הארוחה אחרי מספר קטן של ביסים (מרים ידיים ואם אני ממשיכה הוא מוציא את האוכל ומתחיל לזרוק אותו על הרצפה). האם לתת השלמה בכל זאת? האם יבלבל אותו?
&nbsp
לגבי הערב- הוא מתקלח, אוכל, שיר ערס ולמיטה. עם המברשת שיניים הוא רק משחק בפה, לא מצחצח (בקושי נותן לי קצת). כרגע עברנו דירה והוא עבר לחדר משלו, אז נראה לי שאדחה את זה בכל מקרה.
&nbsp
תודה!

Pixelss

New member
יתכן שהוא עוד לא לגמרי מוכן לגמילה

שזה בסדר גמור, אני לא מאמינה בלעשות דברים בלחץ וכן לאפשר לתינוק להסתגל למצבים חדשים בהדרגתיות.
לגבי בקבוק הצהריים הייתי מנסה מעט להקדים לו את הארוחה כי כשהם עייפים הם פחות זורמים על מוצקים ואם נראה לך שלא אכל מספיק אולי כן תמשיכי להשלים אבל אולי תתני מראש קצת פחות פורמולה.
&nbsp
לגבי הלילה אם אתם עוד לא מוכנים ונראה לך שהשינויים במעבר הדירה משפיעים עליו אולי באמת שווה לחכות עוד קצת.
מה שכן אני ממליצה בחום כן להקפיד על צחצוח שיניים ואחרי שהוא משחק מעט לצחצח לו בעצמך, חשוב להרגיל כבר מעכשיו ולדעתי האישית צחצוח שיניים הוא בגדר חובה בדיוק כמו שלא הייתי מוותרת על מתן תרופה לא אותר על צחצוח שיניים גם אם הוא לא מתלהב מזה.

למעלה