סימטת יוכבד

סימטת יוכבד

בכניסה לסימטת יוכבד (רוחב מדוד 48.5 ס"מ) היה שלט המכריז על "שלאפשטונדה" והוא הוסר כנראה במסגרת הפיכת הסימטה לקדושה , כיוון ששלב ב' הגיע , כתבו שם חדש לסימטה "סימטת המשיח" השלב הבא יהיה בית כנסת המשיח..... השלט מענין בגלל הנוסח שלו, כאשר בעברית כתוב שלא להפריע את המנוחה בשעות 1300-1600 (כתוב 1-4) ואילו באנגלית כתוב 2-4 , ז"א שלתיירים מותר להפריע עוד שעה....... אני מצרף את השלט לשימושכם

צודק. גם אני ראיתי זאת השבוע

לפני השוטטות בפסטיבל הכליזמרים עברנו שם וראינו שרשמו שם בכתב עילג על הקיר "סימטת המשיח". חבל שעירית צפת לא מטפלת בדברים האלה. מישהוא סיפר לי ששינוי השם הוא כבר כמה חודשים.

בהשתלמות מורי דרך בצפת

לפני כשלוש שנים, כינה המדריך את הסימטה בשם "סימטת המשיח" וכמובן עם הסיפור המפורסם על סבתא יוכבד. אגב גם בבית המאירי, הם קוראים לסימטה בשם "סימטת המשיח". לגבי השלאפשטונדה, לדעתי הכוונה היא מ- 14:00 - 16:00, אבל לגבי הישראלים, לוקחים מקדם

pinzo01

New member
מיכה אתה לא רציני אצבע משולשת

לא עושים כמו בציור.......... אבל ברצינות יוסיפוס קורא למצודה בשם "ספף" וחושבים שזו צפת

pinzo ידידי, לפני שאנחנו מסתבכים

עם יוספוס ואצבע משולשת. דע לך שהשם בנוי מראשי תיבות, כן כן קראת נכון! צריך פה תיירים/ות

שמה של צפת (ר"ת)

צרות, פו, תמיד צבי,פאר,תפארת ציור,פיוט,תפילה ציור,פיוט,תורה צרות,פיוט,תחנון צריך,פו,תיירים ציצית,פאה,תפילין

למעלה