סימון מצנחים

סימון מצנחים

תעמדו על הרגליים האחוריות ותתנגדו לסימון מסיבות בטחון. רוב במחבלים שמבצעים פיגועים, אלה ואחרים, מגיעים ברגל או מוסעים ברכב למקום הפיגוע - נראה את משרד הפנים דורש מכל האנשים לשאת סימון או את משרד התחבורה, דורש מכל רכב לשאת סימון (לצרכי ביטחון). יותר מחבלים ניסו לבצע פיגוע באמצעות מזרוני ים או סירות גומי - אז שיסמנו את אלו קודם. גם באמצעות אופניים ניסו והצליחו לבצע פיגועים שלא לדבר על חמורים ממולכדים.

סימון ממ"גים

הסימון (לדעתי) אינו בא ע"מ להבדיל בין ממ"ג ישראלי לממ"ג פח"ע, אלא כדי לאפשר זיהוי מרחף עוין לבטיחות, לנהלים ולבטחון (כמו אותם 3 ממ"גים שסגרו את המרחב האוירי של נתב"ג ל- 45 דקות) ע"מ לקרקע את המפגע. ראוי שנתמוך ברעיון זה, שכן אם לא יצליחו לקרקע את העברינים, יסגרו לכולנו את השמים.

סימון מצנחי רחיפה ממונעים

אכן, ההודעה על הדרישה העתידית לסימון ממונעים הגיעה ממנהל התעופה האזרחית כבר לפני כחצי שנה עם התגברות החששות לאפשרות חדירת פח"ע ע"י ממ"ר/ממ"ג. מעט לפני כן התפרסם בעתונות דבר רכישתם של כ- 50 ממ"רים ממפעל באיטליה, לרבות הדרכה ב- $ 50,000 , כנראה ע"י איראן. כזכור, נתפסו גם כמה מצנחים ומנוע באחד ממתחמי הרש"פ. רק בתחילת החודש התקיים דיון בפורום הבטיחות בנושא חוקים ואכיפה ובין היתר קראו שם קולות, לרבות חבר וועד, לפחות חוקים ואכיפה. עוד ניטען נגד תקנות וחוקים ואכיפה, מאחר וכביכול אלו שחורגים הם מיעוט המושך תשומת לב. כמסקנה, נתבקשנו להתעלם מהם. מה שקרה לאחרונה, בנתב"ג ובקרבת רצועת עזה, הוא בדיוק התוצאה הישירה של התעלמותנו שלנו, ואל לנו לבוא בטענות, אלא אל עצמנו. מן הראוי לתמוך ברעיון זה ולסייע בידי המנהל, ולא יסגרו לכולנו את השמיים. ברוכה הבאה 2003.

הדרכה ותקשורת.

המצדדים בסימון המצנחים פשוט לא מבינים כנראה את המשמעות של העניין לטווח הבינוני והרחוק. דבר אחד בטוח- בטיחות לא תצא מזה. אם תסתכלו על מרחב הטיסה המותר של הממגים והממרים פרט לבועות תגלו שכמעט כל המדינה מכוסה באיזורים אסורים מסיבות אילו ואחרות. המדינה קטנה בטחונית ולחוצה אז מה לא נטוס ?. ודאי שנטוס אלא שנעשה את זה חכם ובשיתוף פעולה עם הגורמים הבטחוניים באיזור וזה פועל- האמינו לי. 1. אם אותם חברה שטסו ב זיקים היו מרימים טלפון אחד לאותו טוראי תורן ואומרים לו אנחנו משה ורמי( סתם שמות-לא קשורים לעניין אין לי מושג מי הם) עם שני מצנחים אחד ירוק אחד צהוב עולים לשעה באיזור אז כל העניין היה מסתיים לפני שהיה מתחיל בכלל. תכלס זה עובד בשטח מצויין. החברה שעלו לאוויר פשוט לא ידעו כנראה איך לעשות את זה נכון -וזה כבר קשור להדרכה ותקשורת וכאן אמנון צודק -בתלונות אפשר לבוא רק אלינו. 2. אותם מצנועים שנכנסו לתחום בן גוריון אין לי שוב מושג מי הם ולמה עשו את זה אבל אני מניח שהם או שהתברברו בניווט או שפשוט לא ידעו אבל אני בטוח שלו היו יודעים שהם נכנסים לשטח של בן גוריון ומה המשמעות לא היו נכנסים. שוב בעיית הדרכה ותקשורת או ניווט אומלל. בשני המקרים הטייסים אינם עבריינים. הם אשמים בחוסר מודעות. ובשני המקרים אפשר ללמוד מה היה, איך לתקן כדי שלא ייקרה בפעם הבאה. 3. כבר בכנס בטיחות לפני שנתיים פניתי לגיל פייס ושאלתי אותו למה לא מפרסמים את מפת הבועות באתר. גיל ענה לי שאו טוטו זה מוכנס (זוכר גיל ?) אני מציע לפרסם מפת בועות אז"מ וכן לוודא שלכל טייס ממונע יהיה את מספרי הטלפון הבטחוניים הרלוונטיים של אותו טוראי שמזניק את כל העולם ביום שבת שרואה מצנח . את המקרה של זיקים זה היה פותר. לא מספיק שטייסי הממ"ג קיבלו מפה כזו- צריך לדעת להשתמש בה. 4. אני לא מסוגל להבין אם האגודה קיבלה התראה לסימון מצנחים לפני חצי שנה למה כטייס ראשי אמנון לא אספת את חיים ואפי לבצע הדרכה מתאימה לממונעים כדי שמקרה זיקים לא ייקרה? ותחת זאת התרכזת באיך אפשר להעניש ולאכוף ? היכן האחריות שלך ? עונשים ואכיפה זה המענה היחידי שלך לכל דבר ? לפני 4 או5 שנים חיים רווה ואני אספנו את כל מי שיש לו רשיון ממ"ר או היה לו (כן גם כאלו שלא היו חברי אגודה ) ב 3 שבתות (בצפון במרכז ובדרום) וכולם קיבלו הסבר על אזורי טיסה. 5. לשמשון- סימון מצנחים לליגה הוא בכלל דבר אחר שאין לו השלכות לא בטיחותיות ולא עם הרשויות -זה בכלל לא בר השוואה. מה הקשר בין מספר אקראי בתחרות ליגה כדי לקבל ניקוד לבין מה שמנהל תעופה רוצה לעשות. 6. סימון המצנחים יהיה לכל המצנחים כי אותו מצנח לרחיפה הוא גם מצנח למנוע וכל מצנח רחיפה בלי מנוע מהווה את אותה סכנה בטיחותית לכאורה כמו זה הממונע ולא ניכנס איך אפשר להעלות מצנח רחיפה לא ממונע לגובה כך שאל תנסו ל"הרגיע את החברים" שרק לממ"רים יסמנו. חברים - אל תתנו להם לסמן אתכם. תמצאו פתרונות אחרים. אהרון ניסנבאום.

yuki sun

New member
היתממות, עצימת עיניים או סתם . . .

בתשובה למכתבו של אהרון ניסנבאום. קראתי את דבריו של אהרון ניסנבאום, הפכתי בהם הפוך והפוך היטב ולא ירדתי לסוף דעתך. האומנם התכוון הוא למה שכתב? האומנם מבקש הוא להנציח מצב בו מיעוט פורע חוק (כן, כן, פורע חוק ולא "סתם" שוגה או עובר על נהלים) יכתים ציבור שלם (אשר רובו שומר חוק)? הצעתו "התמימה" של אהרון ניסנבאום תביא למצב בו לא ניתן יהיה לשים את היד על "האשמים" האמיתיים, היות ואין (גם להם) כל סימון על המצנחים! ואולי כדאי (תחת אותו "הגיון") להפסיק לסמן את המכוניות בהן אנו משתמשים? כך ללא מספרי רישוי נצליח להערים על הרשויות, על מנת שלא יוכלו להאשים את הנהגים אשר עברו עבירות תנועה? או שמא מבקש הוא שיטילו את העונש על נהג (או מרחף) תמים אשר לא הוא שביצע את העבירה? האם למצב כזה כוון אהרון ניסנבאום? מצב בו "אין צורך בסימון" הינו מצב המתאים למדינה אוטופית, בה אין עבריינים והכל מקיימים אחר החוק. שם (ורק שם) אין צורך להבחין בין אדם לרעהו. לצערי, לא כך המצב בישראל. לא נסתר מעיני הארס אשר טופטף (גם הפעם) לדבריו של אהרון ניסנבאום ונסיונו לנגח (במסווה של ביקורת) נושאי תפקידים באגודה. כך בחר ניסנבאום "להצליף" בגיל פאיס (אשר לטענתו המופרכת של ניסנבאום - מחדלו מפירסום מפת בועות האז"מ הוא אשר "גרם" לעבריינים לעבור על החוק) וכך בחר הוא לנזוף באמנון האן (אשר לטענתו המגוחכת של ניסנבאום - מחדלו מאספקת מספרי טלפון חיוניים לטייסים פורעי החוק והתרכזותו "באכיפה" הם אשר "גרמו" לטייסים "התמימים" לטוס באיזור הרגיש בזיקים).ולא היא. מהיכן שואב אהרון ניסנבאום את העוז להטיף לאחרים שעה שהוא פורע חוק (בריש גליי) ומטיס (על-פי הודאתו המפורשת) מצנח ממונע (רגלי וגלגלי) ללא רשיון? כך עובר אהרון ניסנבאום הן על חוקי המדינה (חוק הטייס) והן על נהלי האגודה (להם הוא "חרד" כל כך)! ואם בחופש הביטוי יבקש ניסנבאום לתמוך את "זכותו" וירצה להמשיך ולבקר ולהמשיך ולנגח נושאי תפקידים אשר עושים מלאכתם בהתנדבות, אומר רק זאת: לטעמי (ורק לטעמי) אנשים אשר החוק אינו נר לרגליהם (אלא אם "נוח" להם הדבר), איבדו את זכותם המוסרית להטיף ולבקר או להציע הצעות "ייעול". לסיום: אימוץ הצעתו "התמימה" של ניסנבאום לפיה - יש להימנע מסימון המצנחים, עלול לגרום לכך שהוא ושכמוהו יעברו על החוק והאחרים (שומרי החוק) ישלמו את המחיר.

avihart

New member
איך שלא נסתכל על כך זה מיותר

נעזוב לרגע את ההתנגחות שלך עם אהרון וניגע בגופו של עניין אם יש עבריינים במודע, כלומר הם החליטו לבצע עברה. ובהנחה שהם בעלי הגיון סביר, הרי הם ודאי לא יסמנו את המצנחים, או לחילופין ישתמשו במספר מזויף, בדיוק כמו שעושים כאשר שודדים בנק, אף שודד לא מגיע עם רכבו הפרטי וכול אמצעי זיהוי אחר. כך שסימון נגד עבריינים לא יעזור במקרה זה. כן נוטה אני להניח שמדובר בטעיות אנוש , וכאן גם הסימון מיותר . במקרה זה היה ויתפסו "העבריינים" המדומים יטענו הם כי זו טעות אנוש , ואז מה? יענישו אותם? כאן אנו נתונים לחסדי הבירוקרטים אם ברי שכל הם , הם יעברו על כך בשקט, אם בעלי תשוקה לשררה ולהענשה יגידו הם "טעות כזו יכולה לקרה לכול אחד ולכן נסגור את השממים בפני מצנחים" בכול מקרה הם לא יכנסו לפרטים, למספר שעל המצנח. וגם במקרה זה נמצאים אנו אם סימון מיותר. אולי נגד פעולות טרור של המחתרת הבסקית זה מתאים . שנה טובה מוסקבה -30

yuki sun

New member
עבריינים, מלאכתם נעשית בידי אחרים

אבי שלום. הדברים אשר כתבתי נכתבו כאמת כללית (שלי) ללא קשר לזהות הכותב המקורי (ובלשון פשוטה - גם אם הכותב לא היה אהרון ניסנבאום הייתי כותב את אותם הדברים). לגופם של דברים: הרשה לי לחלוק על עמדתך ולא להצטרף לחששותיך. ברגע שתהיה אכיפה ומרגע שתהא חובת סימון מצנחים, ייחשב כל מי שטס ללא "סימון" לעובר על החוק (או הנהלים) ותהא סמכות לחייבו לסמן את מצנחו או למנוע ממנו לטוס. כך הם הדברים לגבי מטוסים קלים וכך הם הדברים לגבי מכוניות הנעות על הדרכים. מכאן שחובת הסימון הינה נכונה, חשובה ותיטיב את מצבם של כל אלה שטסים כחוק וממלאים אחר הנהלים. כל מצב אחר גורם למצב בו - חוטא ייצא נשכר.

avihart

New member
לא מסכים , לא דומה הדבר.

יוקי שלום מרבים להשתמש בדימוי שלך תומכי הסימון החקיקה והענישה. והכוונה לדימוי של כלי תחבורה על הכביש. אני חושב כי השימוש בדימוי זה אינו נכון מהטעמים הבאים. 1. בכבישי ארצנו נעים כ 1.5 מיליון רכבים. 2. מצב ההרוגים והפצועים מתאונות דרכים שנה גדול יותר מכול ההרוגים והפצועים בכול מלחמות ישראל. כך שמצב זה הוא בגדר אסון לאומי , וכך מנסים לטפל בו בחקיקה , הענשה , הקמת משטרת התנועה וכו´ לא כך הם הדברים במצנחי רחיפה. בהנחה שתתבצע חקיקה ובהנחה שיסומנו מצנחים , אתה רואה שוטר רודף אחרי מצנח רושם דו"ח מביא אותו למשפט , ובתי המשפט מטפלים בזאת. אתה במקצועך יודע היטיב עד כמה עמוסים בתי המשפט, אתה יודע עד כמה הם מנסים להימנע מפסיקה ולוחצים את כולם להסדר מחוץ לכותלי בית המשפט . סה"כ עבריינים שנתפסים בעברות רציניות (שוד פריצה רצח וכו´ ) ומובאים לדין הוא 3% לא יותר. וכעת המשטרה תעסוק במרדף אחר מצנח. לא ניראה הגיוני. בהחלט כול שלבי הביניים יתכן ויתרחשו כלומר. תקום ועדה (שיהיו בא מקורבי ה...) הם יתקנו תקנות , יקימו מנגנון (שאותו ינהלו מקורבי ה...) , יפיקו אגרות שאותם אנו נשלם. ובתמורה נקבל כלום!!!!. דוגמה יותר טובה היא רישוי טרקטורונים ואופנועי ים אולי פעם או פעמיים בשנה מבצעים אכיפה סמלית. ובכול היתר גובים אגרות ומוצאים את הנשמה! לדעתי אם תתוסף איזו הכבדה כול שהיא כגון הכבדה כספית או מטלה בירוקרטית אחרת זה יוציא חלק מההנאה המשחררת בספורט חופשי זה. ויצמצם את מספר העוסקים בו שלא לדבר על מספר החברים באגודה. שכן ברור שאם יש רשות אוכפת ומבצעת למה צריך אגודה. מדווח מבירת הבירוקרטיה אם המנגנונים מוסקבה קרררררררר

yuki sun

New member
הנושא: האם צריך לסמן את המצנחים?

לאבי וליתר החברים שלום. בכל הכבוד לא ענית ולא התייחסת לנושא המרכזי: האם צריך (והאם כדאי לנו) שתהיה חובת סימון של המצנחים (מכל הסוגים: רחף, ממ"ר וממ"ג)? לדעתי התשובה ברורה: כן! כל מצב אחר בו אין זיהוי של המרחף/מצנח אינו רצוי (לטעמי). כך: - במקרה של אירוע "חריג" לא ברור מי הטייס (למי צריך להפנות את חשבון ההזנקה של 2 מטוסי ה- F-15. - במקרה של עבירת בטיחות - לא ברור מי צריך לתת את הדין. - במקרה של פגיעה או גרימת נזק - לא ברור למי צריך לפנות (את מי צריך לתבוע). זה הוא הנושא וכל "גלגול" עיניים או היתממות לא יעזרו. ולסיום: אין מקום לחרדות ואין צורך להיתפס לפאניקה. החובה לסמן את המצנחים אינה "חמורה" כל כך ויש בה הרבה יותר טוב מאשר רע. בידידות, יוקי (מרחף מודאג).

על הטעויות ועל ההטעיות

לאבי שבמוסקבה, בירת הבירוקרטיה, אם המנגנונים, ערב טוב. למיטב הבנתי, אין מטרת הסימון לטפל באופן ישיר בטייס מסומן העובר עבירה. זה די ברור, שעצם הידיעה שאתה ניתן לזיהוי תמתן אותך מלפרוק עול ולעבור עבירה זו או אחרת, שהרי תהיה חשוף ללחץ חבריך (אם אתה שם עליהם בכלל) ולתביעות כספיות ולהוצאות משפטיות כבדות, ולאו דווקא לדו"ח כספי משוטר שרדף אחריך והצליח להשיג אותך :::: 3% . החשש כביכול, שהעלית לשימוש במספר מזוייף הוא לא ריאלי כלל מאחר וכשמי ארצנו טסים כיום רק 170 ממ"גים ולא 1.5 מליון. הנקודה היא שבאופן זה ניתן יהיה לטפל בכל אלה שאינם מסומנים, אותם אלה שכפי שתיארת, החליטו לבצע עבירה ולכן לא סימנו את המצנחים. או אז יתברר לכל כי ברובם הם כאלה שמטעמי חיסכון לא חידשו חברותם באגודה (או לא נרשמו אף פעם) והם טסים ללא רשיון תקף ו/או נשענים על קנהו הרצוץ של רשיון מפעיל אחר שבשעת מבחן לו בטוח כלל שיהיה כיסוי ביטוחי לנזק שנגרם. גם הדוגמאות שבחרת (אופנועי-ים וטרקטורונים), שאותן, ("במקרה"), אני מכיר היטב, אינן במקומן כלל. נכון, בתחילת השימוש, לפני כ- 10 שנים היה המצב משול לתוהו ובוהו, אך כמו כל דבר במדינתנו, רק אחרי אובדן מיותר של חיי אדם, תביעות משפטיות וזעקה ציבורית התעוררו הרשויות האחראיות והחלו לאכוף. פעמיים הייתי בדיוני ועדה מיוחדת של הכנסת שדנה בהצעת החוק לאסור את השימוש באופנועי-ים הצעה שלבסוף נפלה רק לאחר שהוצע על ידינו (היבואנים) לסמן את הכלים, להחיל עליהם את חוק השייט ולסייע בלימוד השימוש הנכון והבטוח. נכון להיום, באופנועי-ים, מעבר לתביעה משפטית חסרת תקדים בגין הפרת "חוק השייט" גם אופנוע-הים מוחרם ולא מוחזר לבעליו. ולסיום, בסיכום כתבתך אתה קובע שלדעתך תהיה הכבדה כזו שתביא לצימצום מספר העוסקים בספורט : "שלא לדבר על מספר החברים באגודה, שכן ברור שאם יש רשות אוכפת ומבצעת למה צריך את אגודה". אתה, חבר בוועד האגודה שלנו כותב דברי שטות כאלה ועוד בפורום הפתוח ?!!! תגיד : - שמעת בכלל על "אמנת בטיחות הטייס" שניסח מנהל התעופה האזרחית ?!?!?! - אם שמעת, האם קראת אותה ?!?!?! - הידעת כי יו"ר האגודה חתם עליה בשם האגודה ?!?!?! צא ולמד. ליל מנוחה.

avihart

New member
תגובה לאמנון על התוכן והסיגנון

לאמנוןשלום. אני מסכים אם ההנחה כי עצם הידיעה שאתה מזוהה תמתן אותך, אך לא זו הנקודה שהעליתי בתגובתי ליוקי, הנקודה הייתה כי לדעתו של יוקי יש עברייני רחיפה אשר עולים לאוויר מתוך כוונות זדון! כלומר הם קמים בבוקר ואומרים "בואו נטוס ליד שדה התעופה". להם הסימון לא עוזר שכן כחלק מתהליך המזימה הם גם ישתלו מספרים מזויפים. לדעתי אין עבריינים כאלה ! ורוב המרחפים מעונינים לשמור על הכללים , החריגות הם טעיות אנוש ותו לא! לגביך לא כך הם פני הדברים. אתה רואה כוונות זדון בכול פעולה תמימה וכבר רואה את עצמך מושיע את הקהילה מפורעים אלו ע"י ענישה הגונה (ואם לא מעט הנאה) . בטוח שהמשפט האחרון אינו מצא חן בעיניך וזה מעביר אותי לסגנון. כחבר ועדת צנזורה בפורום לשעבר וכטייס ראשי עד לא מזמן משפט כזה: " אתה, חבר בוועד האגודה שלנו כותב דברי שטות כאלה ועוד בפורום הפתוח ?!!!" היה גורם לפסילת העלאת המאמר. אני כותב שטויות ללא קשר להיותי חבר בועד, את השטויות אני כותב כאדם פרטי מתוך כבוד לדעות שונות ממני , שלא בכולם אני מזהה תבונה אמיתית ומטעמי נימוס ותרבות אינני מקפיד לציין היכן אני מזהה תבונה זו והיכן לא. כך חשבתי שיהיה גם אתך. לדוגמה בו ניבחן את שאלותיך אחת לאחת. "שמעת בכלל על "אמנת בטיחות הטייס" שניסח מנהל התעופה האזרחית ?!?!?!" לא! ממש לא שמעתי !!! אבל היא בטח רלוונטית לדיון ,אם לא למה העלתה אותה. אבל העלתה מבלי להבהיר במה היא נוגעת לדיון, או שמה העלתה בשביל להבהיר כי אתה יודע אותה ואני שאינני יודע אותה נחשב לבור , דבר שבעבר כבר נכשלת בו, בניסיון להוכיח לכולם עד כמה אתה יודע ואחרים לא. כך או אחרת השאלה כפי שהיא מוצגת אינה מוכיחה על עודף מחשבה. -“ אם שמעת, האם קראת אותה ?!?!?! " זו שאלה ממש מלאת השראה כאן אנו מתפצלים למספר כיוונים , אם התשובה למעלה היא לא הרי היא מיותרת . אם היא כן אז מה הפעם " כן שמעתי לא קראתי " ושוב חוזרים על אותו סיפור שאתה שמעתה אתה קראת אני לא ועד אז אין לי זכות דיבור ודבריי הם שטויות. " - הידעת כי יו"ר האגודה חתם עליה בשם האגודה ?!?!?! " לא אייגע את כולם ששוב שאלה זו הנה חזרה על אותה לוגיקה רק אשאל אם מה שכתוב כול כך חשוב לדעת למה זה לא היגיע לכלל הציבור? למה מידע חיוני וחשוב זה הנו נחלתו רק של הטייס וחבר ועד לשעבר?. ובאחריות מי היה ליידע את כולם?. ואם הידיעה לא חשובה, אז זו בודאי שאלה לא אינטליגנטית. ומחבר ועד לשעבר ומטייס ראשי לשעבר אינני מצפה זאת. לסיום אמנון. אני מציע נסה לשכוח את העבר . אם נפגעתה ממני התנצלתי ואני חוזר ומתנצל . תן לקיים דיון ענייני וחשוב לדעתי. תרום את ניסיונך וחסוך ממני ומכולם את השתלחויותיך והתקפותיך עליי. מה גם שאם אתה תוקף אותי כממלא משרה הרי אתה בכך מצדיק את מה שעשו לך ובודאי שאינך מתכוון לכך. אני מקווה שכזה יפורסם אני כבר אהיה בארצנו החמימה. אבי הרטמן

תגובה סופית ליוקי.

1. איך לי שום ארס ושום רצון לנגח בעלי תפקידים. גיל פייס לא אשם בכלום - עזוב אותו ואותי בעניין הזה רק הזכרתי שביקשתי ממנו וזהו. הוא לא אשם ולא האשמתי אותו בכלום. זה רעיון שעלה והופנה אליו. לא כל דבר זה לשם הניגוח ואם זה טרם נעשה אפשר לעשות זאת הלאה. גיל פייס- קבל את התנצלותי בעניין הזכרת שמך - לא תיארתי שיוקי שמש ינצל את זה לניגוח מטופש וקטנוני- אתה לא קשור לעניין. 2. למרות שאני לא חייב לך שום הסבר אני טס ברשיון - אמנם לא תחת רשיון הפעלה של האגודה אבל אתה בעצמך טענת בפורום זה שיש 5 בעלי רשיונות הפעלה נוספים שאפשר לטוס דרכם אז קיבלתי את הצעתך והלכתי לאחד מהם. זה פתרון זמני אמנם אבל זה עובד עד שטיפוסים כמוך יפסיקו להרעיל לנו את האגודה. 3. דאגתי לעניין עתיד הממונעים היא כנה ואמיתית ולא משמשת לניגוח אף אחד. ראיתי את התהליך באולטראלייט ואני חושש שהוא יהיה אצלינו. לא ייתכן שבגלל מאן דהוא שיושב (שישב) בצומת החלטות ואפילו לא טס מנוע וכל הדמיון שלו מתרכז באכיפה וענישה ביוקראטית וטכנוקראטית שלא תועיל כלום לבטיחות ולמטרה שבגינה היא מופעלת כולנו נסבול שנים ארוכות הלאה. אין לי מטרה להמשיך את ניגוחי הפינג פונג בינינו. עשינו זאת מספיק בעבר ואפילו אני התעייפתי מכך. אתה מוזמן לענות לי במסרים אישיים.כולם אני חושב הבינו את המסרים שיוצאים ממך. אהרון ניסנבאום .

shaison

New member
גם חוק יכול להיות דבר חיובי ../images/Emo9.gif

אבי שלום. 1. יש חוק לסימון החופות בסע"מ בתור חבר וועד תפקידך לדאוג לקיום החוק ולא להטיף נגדו או לעבור עליו (אלא עם הוועד עידכן את הסע"מ). 2. כמו במקרה של פינוי מוטס חייל האוויר ישלח חשבון לכל הזנקה (עד שיימאס לו וייסגור את השמיים) וכך בן אדם "תמים" שעבר על החוק או התברבר יידאג לא לעשות זאת שנית וכולנו הרווחנו. 3.במידה ויש מספר על החופה יתכן ויחליטו לא להזניק במידה ואין וכבר הזניקו יכול להיות שיחליטו לעקוב אחריו עד לנחיתה ואז לעוצרו. במידה זה מחבל כול המדינה הרוויחה במידה וזה עבריין האגודה וחברייה הרוויחו במידה וזה חבר מבובל ראה סעיף 2. בקיצור לא כל חוק הוא דבר שלילי ועדיף לנו לעשות סדר ולהיות מתואמים עם הרשויות לפני שהם יקחו החלטות לבדם והספורט שכולנו כל כך אוהבים ייפגע. שי לנואל

avihart

New member
תגובה לשי

שיי שלום. לגבי החוק שמציין אתה , ברור לך כי אין מדובר בחוק שנחקק בכנסת, ועבר את כול הקריאות, אלה בחוק שנחקק ע"י טייס ראשי וחברי הועד, חוקים אלו שונו נוספו והוסרו במשך השנים כתוצאה ממציאות משתנה. חובתי כחבר ועד להקשיב לרחשי לב המרחפים ואף לשנות חוקים קיימים אם אינם משרתים את החברים ,או להוסיף לטובת החברים, זאת עושים בעזרת דיונים כגון אלו. ולכן אני מביע את דעתי כמרחף, החושב לתומו כי אחת מהסיבות שדוחפות אנשים לעיסוק זה הוא תחושת החופש שהוא מעניק , חושש אני כי אין סוף תקנות וחוקים עונשים וכו´ יוציאו לעיסוק את נשמתו החופשית. אם הייתי מתרשם כי ציבור המרחפים הם חבורת עבריינים אולי הייתי מצודד בכך, מאחר וחושב אני כי לא כך הם פני הדברים, אינני חושב שנכון יהיה להוסיף כול הכבדה שהיא במסגרת חוקי האגודה. ירצו החברים לחוקק להם חוקים ולהכביד על עצמם חופשיים הם, ראה התארגנותו של שמשון בר לב הקים עמותה לסימון מצנחים, אבל לא בחוק. זה בערך (לא דומה ) כמו המצודדים בעד התערבות המדינה בכלכלה או כלכלה חופשית , יש יתרונות וחסרונות בכול גישה , לגבינו עשינו דיי והותר ועל כך יש להודות לכול חברי הועדים הקודמים. נכון להיום יש אם בכלל להוסיף די בזהירות חוקים חדשים בודאי לא מכבידים. זו דעתי הצנועה. אבי הרטמן

shaison

New member
תגובה לאבי "הפרטי"

אבי שלום 1.קודם כל כרגע אתה חבר וועד מרצונך ולכן אתה לא מייצג פה רק את עצמך אלא את רוח הדברים שאתה רוצה שיעשו/ישונו באגודה ע"י הוועד (כך זה לפחות נראה) 2.אין גם חוק כנסת שמכיר בנו בתור כלי טייס או מחייב מישהו להיות חבר באגודה שבה אתה חבר וועד שאמור למשוך אליה יותר חברים. 3. כל עוד לא שונה החוק אתה צריך בתור מי שמכבד את האגודה וחוקיה לציית לו כי אחרת למה שיצייתו לחוקיך החדשים ולמה בכלל שיכבדו את דעתך??? 4.קרא את תשובתו של אהוד דור טייס האז"מ זאת כוונת המשורר ועובדה שזה פועל 5.במידה וזאת עבודה כזאת קשה ומסובכת להדביק מספר על המצנח ע"מ לעזור לנו עם הרשויות אולי כדאי שהוועד ישקיע ממסי החבר כדי שהמפעלים ייעשו את זה בתשלום (כן אני ציני והמום מתשובתך שהחוק יכביד ויעמיס על כתפי החברים עד כדי הברחתם מהספורט). 6.נראה לי שאמנון בס"הכ רצה להאיר את עייניך שיש עוד כמה דברים שכדאי שתדע ותלמד בתור חבר וועד (גם אם לא אהבת את סגנון כתיבתו) לפני שאתה לוקח החלטות. 7.לא ברור לי למה אבל מדבריך משתמע כל הזמן שכל מה שהוועדים הקודמים עשו עד היום עד הגעתך "להושיענו" היה טעות והכבדה על הציבור וכל החלטותינו הקודמות בוועדות השונות רק גרמו נזק. אנא הסבר לכולם למה ואיך הגעת למסקנות אלו ואם אלו לא מסקנותיך כדאי שתשנה את סגנון כתיבתך ודחוף. שי לנואל

סימון אינו מונע עבירה

קצת רקע על עצמי, אני טייס אז"מ פעיל כבר קרוב ל 3 שנים ובעל רשיון טייס באז"מ קרוב ל 10 שנים וטסתי באז"מ כבר בכל מדינת ישראל מראש פינה ועד אילת. אזמ"ים וטרייקים טסים עם סימון ודבר זה לא מנע ביצוע עבירות במודע או שלא במודע על ידי הטייסים, הסימון גרם רק לאפשרות לזהות את העבריין, דוגמה לכך היא טיסת שני אזמ"ים באיזור האסור לטיסה ליד הכור אגרעיני בדימונה, מאחר שהם גם לא ענו בקשר, הוזנקו לעברם מטוסי חיל האויר אבל מאחר והמטוסים היו מסומנים והוגש מרשה לטיסה, לא היתה בעיה לאתר את הטייסים ואכן כצעד ראשון רשיון הטייס שלהם הותלה על ידי מינהל התעופה האזרחית. לא קשה לדמיין מה היה קורה אם אי אפשר היה לאתר את הטייסים, במקרה הטוב, היו מצמצמים בצורה רצינית את מרחב הטיסה של כל כלי הטייס שאינם שייכים לתעופה הכללית, במקרה הרע, היו מקרקעים את כל האוכלוסיה הזאת. לכן לדעתי, שומרי החוק בין טייסי המצנחים והגולשים, עם או בלי מנוע חייבים להיות מעוניינים בסימון כלי הטייס שלהם ולו רק כדי להוכיח שלא הם היו העבריינים במקרה של ביצוע עבירה.

הדרכה ??????

הבנתי שהטייס הראשי אשם כי לא הדריך. אבל ברצינות - האם באמת אתה מבקש שנאמין כי שני טייסים טסו ליד נתב"ג ולא זיהו את השדה ??? או שזיהו את השדה והאמינו שמותר להם לטוס שם ????

סימון מצנחים!

אמנון צודק! ואל לנו להמציא את הגלגל! מיספור מצנחים קיים בהרבה מדינות ש "נחשבות יותר מתורבתות מאיתנו."כך אפשר בפשטות לזהות מצנח או ממג או מזלט, בודאות,אפילו ע"י אדם שלא מבין במצנחים. ובכך למנוע הכפשה של כולנו, או קרקוע, של כולנו בגלל בודדים, שלא איכפת להם, או שהם מעל החוק, בקיצור: אתה חבר האגודה הישראלית למצנחי רחיפה!? חייב להיות לך מס. חבר מודבק על המצנח שלך! מי שאין לו מס. חבר, לא חבר באגודה! אין קל ופשוט מזה!

העמותה למיספור

הקמתי עמותה, מלכ"ר, שמטרתה למספר את חופות חברי האגודה. תנאי הקבלה היחיד הוא הדבקת ספרות הזהות למספר החבר באגודתנו. יו"ר העמותה ונשיאה הראשון לשם כבוד הוא הח"מ, שמקווה שהמספר 705 יתנוסס בגאווה עוד בסוף השבוע הנוכחי על חופתו האדומה. הספרות יהיו על בסיס סרט בידוד רחב (איזולירבנד בלע"ז). כך גם היה על ה Profeel הצהוב, הזקן והטוב במשך שנים, וללא כל נזק לחופה. (וודאי יהיו מומחים שיסתרו זאת). כל זאת ללא קשר לבטחון אלא רק למען יזהו עבירות בטיחות שלי אם וכאשר אבצע, על מנת להפגין את גאוותי על השתיכותי לאגודה כחבר בעל רשיון תקף, וחס-ושלום, כדי שיזהו אותי במיקרה חירום וינסו לתקשר עמי ברדיו או בנייד. ומי שרוצה סרט כנ"ל שיחפש אותי באתרים. המבצע עד רק גמר המלאי! יאללה ביי שמשון

למעלה