סימולציה 8 של HIGH Q

a p p l e m a n

New member
סימולציה 8 של HIGH Q

קיצר הבעיה היא שהפעם באמת לא הבנתי את החוקיות של הסיפור הזה. אשמח אם משהו יוכל להסביר לי. במסדרון ארוך יש 7 דלתות הממוספרות 1-7 .מאחורי כל דלת יש חדר, ובין כרל חדר לחדר אחר יש דלת פנימית. כך שניתן לעבור מחדר לחדר הצמוד לו. אם נכנסים בדלת חיצונית כלשהיא (כזו הנפתחת למסדרון) ניתן לצאת חזרה למסדרון רק מהדלתות החיצוניות שבשני החדרים הצמודים. אולם מי שנכנס בדלת הזהב, דלת מספר 4, יכול גם לצאת דרכה חזרה למסדרון. דרך דלת מסוימית לא יכולים להיכנס או לצאת יותר מאדם אחד בו זמנית. 20)מספר אנשים נכנסוט זה אחר זה דרך דלת חיצונית מסויימת, ולאחר מכן יצאו שוב למסדרון בו זמנית. מה המספר המקסימלי האפשרי עבור קבוצת אנשים זו? (1)1 (2)2 (3) 3 (4)4 21)רותי ורונית נכנסו זו אחר זו דרך דלת 3. באותו זמן נכנסה שולה דרך דלת חיצונית אחרת. לבסוף יצאו שלושתן בו זמנית. דרך איזו דלת לא נכנסה שולה בוודאות? (1)7 (2)1 (3)2 (4)אף אחד מהנ"ל.

Rapid Fire

New member
שאלה מסובכת,

אני חושב שהתשובות הן 1 - תשובה 2. 2 - תשובה 2. אם זה נכון, אנסה להסביר

a p p l e m a n

New member
התשובה היא:

20)תשובה מספר 3 (3) 21)תשובה מספר 2 (1) הבעיה שלי זה לא עם הסיבוך אני פשוט לא מבין את החוקיות של השאלה. כאילו מה קורה? אין לי בראש תמונה ברורה. לא הצלחתי להבין מהניסוח מה קורה בדיוק, נכנסתי לחדר 1 אז אני יכול לעבור לחדר הצמוד 2 ואחרי זה 3 4 5 6 7? מה זה הדלת החיצונית? יש דלת שניפתחת למסדרון. אבל המסדרון זה הכניסה לא? אז למה היא דלת חיצונית? אשמח אם תצייר לי תרשים שמראה את כל הדלתות ואת החוקיות.

...

הקוים המאונכים אלו דלתות פנימיות, הקוים האופקיים אלו דלתות חיצוניות. מותר לך להכנס דרך דלת מסוימת ולצאת רק מ2 הסמוכות. ז"א, אם נכנסת ב3, מותר לך לצאת אך ורק ב2 וב4. דלת מס' 4 מקנה לך את הלוקסוס לצאת גם ממנה, בנוסף לשתי הצמודות, 3 ו-5. דלת חיצונית היא דלת שפונה למסדרון, ז"א, כל הממוספרות. דלת פנימית היא כל דלת "מאונכת" שמעבירה אותך מחדר אחד למשנהו בלבד (ולא למסדרון!).

הסבר

השאלה באמת מנוסחת לא הכי טוב.. 20) תשובה 3. התנאי שהם מתכוונים אליו זה ששלשת האנשים שניכנסו יצאו ביחד, ז"א, לא בתור, לא זה אחר זה (ההגדרה של "זמן" פה קצת מבלבלת). בכ"א, במקרה המקסימלי זה אפשרי אם שלשת האנשים יכנסו בדלת הזהב מס' 4, אחד יצא בדלת מס' 5, השני בדלת מס' 3 והשלישי בדלת מס' 4. בכל דלת אחרת תוכל להגיע למקסימום שני אנשים שיכנסו ויצאו באותו הזמן, לכן התשובה היא 3. 21) התשובה היא 1. כי אם שני אנשים נכנסים לדת מספר שלוש ויוצאים בו זמנית, לכן הם יוצאים מ2 ומ4. ז"א לא יתכן מצב ששולה תכנס בדלת 1 ותצא איתם בו זמנית, משום שנתיב היציאה היחיד שלה שזה דלת מס' 2, תפוס כבר ע"י רותי או רונית.

למעלה