סימולציה 2 של אנקורי.

a p p l e m a n

New member
סימולציה 2 של אנקורי.

אני עדיין מתחקר. אבל יש שני דברים שתפסו אותי.אשמח לתגובות. 1.שאלת שקרנים. במוסך הרכב כהן סוסיתות ובניו בע"מ התנהל וכיכוח בין שלושה מכונאים. מושון-צבעה של המכונית אינו צהוב. ירון-המכונית אינה אוטומטית. שי-כל המכוניות הלא צהובות הן לא אוטומטיות ורק הן. אם ידוע כי רק שניים מהמכונאים דוברי אמת, איזה מכונית עשויה להיות במוסך? (1)סוסיתא צהובה לא אוטומטית. (2)סוסיתא ירוקה אוטומטית. (3)סוסיתא אדומה לא אוטומטית (4)סוסיתא צהובה אוטומטית. התשובה של אנקורי זה 3. עכשיו מה שלא מסתדר לי זה שאם זה נכון. אז זה אומר שמושון דובר אמת (כי המכונית אדומה) ירון דובר אמת (כי המכונית לא אוטומטית) עם זה אין בעיה. הבעיה היא אצל שי. לפי הספר הוא משקר. אבל יצא לי שתמיד שמושון וירון מסכימים על משהו אז גם הוא מסכים איתו. (הצרנה של דברי שי ---מכונית לא צהובה<------>לא אוטומטית) כלומר המכונית האדומה היא לא אוטומטית.

a p p l e m a n

New member
בעיה שניה אוצר מילים

לרנן (3)לרקוד (4)לרכל. (1 ו-2 פשוטים לפסול. עכשיו אני כתבתי לרכל. והתשובה של הספר היא לרקוד. הבעיה שזה לא מסתדר לי עם מה שזכרתי מהמילון של יואל גבע.(אני לומד מהספרים שלו) מילון יואל גבע= רינון 1)שירה, זימרה 2)דיבה השמעת דברים בגנותו של משהו, ללכלך. רינה=רן 1)שירה, שירה שמחה. 2)שמחה, צהלה,גילה. כלומר אין איזכור בכלל לריקוד, שזה התשובה של אנקורי. (זה לא טעות בספר כי גם בתשובות בסוף כתוב במילים "לרקוד")

Ann2922

New member
לגבי הביטוי

קודם כל לפי המרכז הארצי התשובה היא בטוח לרכל, במועד אוקטובר האחרון היתה שאלה במו"ב מה זה רינונים והתשובה היא דברי דיבה לפי המילון של אנקורי הפירוש של רינון - רכילות לפי רב מילים: הסבר מלא למילה רִנֵּן פ' פיעל 1. מליצית שר, זימר. • "לְכוּ נְרַנְּנָה לַה', נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ" (תהלים צה א). 2. הפיץ שמועות, בעיקר זדוניות, דיבר בגנותו של מישהו, ריכל עליו או השמיץ אותו. • מרננים עליה שהיא הרתה לגבר זר. אני כמעט בטוחה שזה טעות בספר

Ann2922

New member
נו אם אתה מתעקש

לגבי השקרנים... לא הופיע אגב כבר איזה 3-4 מועדי פסיכומטרי למרות שבאוקטובר היתה שאלה בהגיון.. שטיפה הזכירה שאלות אמת שקר אבל לא שאלת שקרנים מובהקת: זאת שאלה מעצבנת למדי שאני אישית היית פותרת על דרך אלימינציה למרות שזאת שאלת מה עשוי להיות?? ( זה אומר לחפש תשובה שמתאימה ולא להמשיך) אני עדיין לא מצליחה לשלול לגמרי את תשובה 3, אבל את 3 התשובות האחרות אני מצליחה לשלול בלי בעיה תשובה 1 ( מושון שקרן , ירון דובר אמת, שי לא יכול להיות דובר אמת כי יוצא שיש סתירה צהוב ---לא אוטומטי --- לא צהוב) תשובה 2 ( מושון דובר אמת , ירון שקרן, שי לא יכול להיות דובר אמת כי יוצא שיש סתירה ירוק --- אוטומט --- צהוב) לפי דברי שי ( אוטומט <-->צהוב) כלומר יש בדיוק אותו מספר של מכוניות צהובות אוטומטיות... אין אוטומטיות בצבעים אחרים תשובה 4 ( מושון וירון שקרנים.. זה כבר לא מסתדר עם הדרישה לשני דוברי אמת) לגבי תשובה 3 ( מושון וירון בטוח דוברי אמת.. לגבי שי.. אני לא מצליחה לשלול את זה לגמרי) בכל מקרה אני מקווה שזה עזר

ארנזמי

New member
תשובות

אמרו-מה יכול להיות. תשובה 3 יכולה להיות כיוון ששי עדיין יכול להיות שקרן. שי אומר שני דברים: 1. כל הצהובות לא אוטומטיות (מה שיכול להיות שקר-יתכו שרק המכונית הזאת היא לא צהובה ולא אוטומאטית, ולא בהכרח כולן). 2. רק הלא צהובות לא אוטמטיות (גם יכול להיות שקר-מאותה סיבה) לגבי המו"ב-אם אני לא טועה: רינון=ריקוד, רכילות לרנן=לרקוד לרונן=לרכל

a p p l e m a n

New member
קודם כל תודה. מאד עזרתם לי

דבר שני נראה לי שעלית פה על משהו. בתשובה 3 מושון וירון בטוח דוברי אמת.וזאת התשובה היחידה עם שני דוברי אמת אז היא חייבת להיות. ודבר שני הטענה של ירון יותר מורכבת ממה שהיא נראת בגלל שהיא טענה דו כיוונית היא כוללת טענה נוספת שיכולה להיות שקרית. כלומר יכול להיות אם אני מבין את זה נכון שירון ומושון דוברי אמת ושי שקרן חלקי.

zbobo

New member
תשובה לשאלת שקרנים

לגבי שאלת שקרנים: הגעת לתשובה הנכונה: שמושון וירון דוברי אמת ושי משקר. עכשיו לגבי שי, אתה הצרנת את הטענה שלו כך: לא צהוב------לא אוטומטי וזו הצרנה שגויה כיון שאם תשים לב ה"רק" מופיע בסוף משפט ואתה צריך להשים אותו בתחילת משפט כך: שי: "רק כל המכוניות הלא צהובות הן לא אוטומטיות" ואז אתה מקבל לא אוטומט----לא צהוב ואז זה מסתדר יופי עם תשובה 3. מקווה שעזרתי :)

למעלה