סילחו לי

מצב
הנושא נעול.

חדשה9

New member
סילחו לי

סילחו לי
אבל אני לא מבינה למה כולן מתעסקות באיך להסתיר שהצאצא שלהן הוא תוצאה של תרומת ביצית. אני בהחלט מבינה שלא לכל אחד רוצים לספר אבל למה מטריד אתכן אם הרופא יידע או משרד הפנים, האם בכוונתכן לא לספר את האמת גם לילד/ה? למה? וסליחה שהפנייה נעשתה ברבים, פשוט קראתי הרבה תגובות לאחרונה שמתייחסות לסוגייה. מעניין אותי מה חושבות חברות הפורום?

לני ק

New member
כולן??? לא נסחפנו קצת???

סילחו לי
אבל אני לא מבינה למה כולן מתעסקות באיך להסתיר שהצאצא שלהן הוא תוצאה של תרומת ביצית. אני בהחלט מבינה שלא לכל אחד רוצים לספר אבל למה מטריד אתכן אם הרופא יידע או משרד הפנים, האם בכוונתכן לא לספר את האמת גם לילד/ה? למה? וסליחה שהפנייה נעשתה ברבים, פשוט קראתי הרבה תגובות לאחרונה שמתייחסות לסוגייה. מעניין אותי מה חושבות חברות הפורום?
כולן??? לא נסחפנו קצת???
איפה בדיוק קראת שכולן מתעסקות באיך להסתיר שהצאצא שלהן הוא תוצאה של תרומת ביצית? בחודש האחרון היו כאן בערך שלוש הודעות (אולי 4, במידה ופספסתי אחת). הודעה אחת דיברה על ביטוח רפואי, ששם מדובר גם על אדם זר אבל בעיקר על מידע שיכול לפגוע בזכויות. שתים אחרות דיברו על הרופא של מעקב ההריון ועל רופא הילדים. אז קודם כל עצה קטנה, כשאת שואלת שאלה על נושא שהוא נושא קצת רגיש, כדאי שתעברי פעם פעמים על הניסוח כדי שזה שהוא יראה ידידותי יותר. ולשאלתך. חלק מהגולשות (והגולשים) לא מסתירות את העובדה הזאת כלל, יתרה מזאת, הן מעלות לכאן תמונות של הילדים. זאת הרי החשיפה הכי גדולה שיכולה להיות. כל אחד בארץ ובעולם יכול להכנס, לקרוא ולראות. חלק מהגולשות שומרות על הנושא בסוד. הן לא מספרות לאף אחד וחלקן אפילו מתלבטות אם לספר לילד בכלל. בכל מקרה מעדיפות שהילד ישמע את זה מהן ולא מהסביבה. חלק אחד (כמוני למשל) מספרים בצורה סלקטיבית. מספרים למי שהם רוצים אבל לא לכל העולם. לכן סוכן הביטוח יהיה מחוץ לתמונה, לכן גם הרופא שעושה מעקב הריון יהיה מחוץ לתמונה ואת יודעת מה, גם הפקידה של משרד הפנים- כי למה הפקידה של משרד הפנים צריכה לדעת שהילדה שלי נולדה מתרומת ביצית? זה אמור לשנות במשהו את המציאות של אותה פקידה? חלק מבני המשפחה שלי וחלק מבני המשפחה של בעלי לא יודעים עדיין שום דבר על תרומת הביצית. עם הזמן הם ישמעו את זה, מן הסתם כשבתי תלמד לדבר ותבין בעצמה את המשמעות. אבל עד אז אני לא שולפת את הפרט הזה לכל עובר ושב. זה פרט אישי שלנו, שלי, של בעלי ושל בתי.

../images/Emo45.gif מצטרפת לכל מילה של לני ק

כולן??? לא נסחפנו קצת???
איפה בדיוק קראת שכולן מתעסקות באיך להסתיר שהצאצא שלהן הוא תוצאה של תרומת ביצית? בחודש האחרון היו כאן בערך שלוש הודעות (אולי 4, במידה ופספסתי אחת). הודעה אחת דיברה על ביטוח רפואי, ששם מדובר גם על אדם זר אבל בעיקר על מידע שיכול לפגוע בזכויות. שתים אחרות דיברו על הרופא של מעקב ההריון ועל רופא הילדים. אז קודם כל עצה קטנה, כשאת שואלת שאלה על נושא שהוא נושא קצת רגיש, כדאי שתעברי פעם פעמים על הניסוח כדי שזה שהוא יראה ידידותי יותר. ולשאלתך. חלק מהגולשות (והגולשים) לא מסתירות את העובדה הזאת כלל, יתרה מזאת, הן מעלות לכאן תמונות של הילדים. זאת הרי החשיפה הכי גדולה שיכולה להיות. כל אחד בארץ ובעולם יכול להכנס, לקרוא ולראות. חלק מהגולשות שומרות על הנושא בסוד. הן לא מספרות לאף אחד וחלקן אפילו מתלבטות אם לספר לילד בכלל. בכל מקרה מעדיפות שהילד ישמע את זה מהן ולא מהסביבה. חלק אחד (כמוני למשל) מספרים בצורה סלקטיבית. מספרים למי שהם רוצים אבל לא לכל העולם. לכן סוכן הביטוח יהיה מחוץ לתמונה, לכן גם הרופא שעושה מעקב הריון יהיה מחוץ לתמונה ואת יודעת מה, גם הפקידה של משרד הפנים- כי למה הפקידה של משרד הפנים צריכה לדעת שהילדה שלי נולדה מתרומת ביצית? זה אמור לשנות במשהו את המציאות של אותה פקידה? חלק מבני המשפחה שלי וחלק מבני המשפחה של בעלי לא יודעים עדיין שום דבר על תרומת הביצית. עם הזמן הם ישמעו את זה, מן הסתם כשבתי תלמד לדבר ותבין בעצמה את המשמעות. אבל עד אז אני לא שולפת את הפרט הזה לכל עובר ושב. זה פרט אישי שלנו, שלי, של בעלי ושל בתי.
מצטרפת לכל מילה של לני ק

חדשה9

New member
מצטערת על הניסוח

כולן??? לא נסחפנו קצת???
מצטערת על הניסוח
אני מקווה שלא פגעתי באף אחת. רציתי רק להבין את הרציונל כדי לדעת יותר על הנושא ולגבש את עמדתי. כולן כל מקסימות, כך ששוב מצטערת אם הנוסח נשמע תוקפני ותודה למשיבות

להגן על הילד כבר ועכשיו

סילחו לי
להגן על הילד כבר ועכשיו
אני שואלת את עצמי אם השאלה שלך בוטה או שהיא נוגעת לי במקום כל כך רגיש. בימים אלו, כשאני עסוקה ב"איך לעשות את זה", ברור לי שאני עדיין לא מתמודדת עם ה"איך זה הולך להיות". מעבר לפרט טכני כמו "הוא בכלל לא דומה לך", תעלה אצלנו השאלה באיזה גיל, מתי ובאיזו סיטואציה יהיה נכון לספר לו. איך בכלל מספרים לילד שיש לו אחיות שהן גנטית מאבא ואמא, שהוא גנטי מאבא ואשה אחרת, לא ידועה. מי הוא יהיה ומה יהיה חוסנו הנפשי לשמוע זאת? בידי מי להפקיד את הסוד למקרה שיקרה לנו משהו? האם בכלל כתוב על כך משהו בספרות המקצועית? דבר אחד ברור - אנחנו נבחר את הדרך!! לא פקיד במשרד ממשלתי שיעיר איזו הערה, לא שכנה רכלנית, לא הילדים בבית הספר שיגלו לו מידע מהוריהם טובי הלב. אני עוד לא יודעת מי יהיה הילד הזה אבל אני רוצה להגן עליו כבר ועכשיו. זה לא ברור?

ayoosh

New member
סולחים...

סילחו לי
סולחים...
מצטרפת למה שכתבה לני, ומצרפת לך גם קישור לכמה דיונים בעניין הלספר- מה למי ומתי בשאלות הנפוצות של הפורום. אני לא חושבת שיש "רוח פורום" של לא לספר או כן לספר- יש את מה שמתאים לכל אחת- בהתאם לאופיה, הרקע שלה וכו'- הפורום הוא כן מקום לדון בעניין (וכפי שאת רואה- זה נעשה לא מעט, אני בטוחה שאם תעשי חופוש עם המילה "לספר" וכו'- תמצאי עוד הרבה דיונים). וברמה האישית- אני דווקא בשלב של להיות בעיקר עסוקה ואיך ומתי ומה לספר (לילדים)... וגם זה לא פשוט בכלל...

כדאי לשקול איסוף דם עוברי כ"ביטוח"

סילחו לי
דווקא בגלל שאנחנו לא קשורות גנטית לילודים, התחלתי להרהר ברעיון של איסוף דם עוברי, בשעת הלידה. שישמש מעין ביטוח להתאמת רקמות במידת הצורך חס וחלילה. יש בארץ מספר חברות שעוסקות בזה, וגם קראתי כתבה שמצדדת בעניין, ונראה לי שבמקרה כמו שלנו, צריך לשקול את העניין חיובית.

לנופר אפרת הי את יכולה לסרוק

דווקא בגלל שאנחנו לא קשורות גנטית לילודים, התחלתי להרהר ברעיון של איסוף דם עוברי, בשעת הלידה. שישמש מעין ביטוח להתאמת רקמות במידת הצורך חס וחלילה. יש בארץ מספר חברות שעוסקות בזה, וגם קראתי כתבה שמצדדת בעניין, ונראה לי שבמקרה כמו שלנו, צריך לשקול את העניין חיובית.
לנופר אפרת הי את יכולה לסרוק
את הכתבה-דם טבורי- נראה שזה יכול לענין הרבה אנשים כאן תודה!

מצב
הנושא נעול.
למעלה