רכב שטח אגדי, יש אולי 7 כאלו בארץ פשוט רכב שטח ענק , מנוע 5700 בנזין משהו בסט היה לי אחד כזה לפניי איזה 4 שנים, מישהו יודע מה איתו ? אם יצאו דגמים חדשים ? כאלה אללה תגובות בבקשה
הגיעו מספר טנדרים 4X4 דבל-ג'נט (מעל 4 טון - רשיון ג') לארץ. המנוע הוא הדוראמקס 6.6L V-8 שפותח ע"י GM ואיסוזו ומספק משהו כמו 300 כ"ס (ב3000 סל"ד) ו-70 קג"מ (ב-1800 סל"ד). מנוע דיזל. המחיר המתוכנן לא אמור לעבור בהרבה את ה-200,000 ש"ח. אדי
ב-100,000 פחות או יותר. חבר התעניין ביבוא סילברדו או לחילופין F-250. מחיר הגרסא המאובזרת יגיע לאיזור ה-400,000 לאחר מיסים. היתרון הגדול של הרכבים האלה (במשקל מעל 3.5 טון) הוא באי תשלום שווי רכב עליהם, ורישוי נמוך מאוד. יניב
מעצם המשקל העצמי הגבוה מ-3.5 טון - יש לי דוגמא לרכב כזה בבית. מכאן שגם עם דאבל ג'אנט המחיר הסופי יהיה גבוה באופן משמעותי. זו כנראה גם הסיבה שאתה לא רואה יותר מדי מכוניות כאלה מסתובבות בכבישים. אחרת, במקום DMAX שמגרד את 200K ש"ח מלמטה, היה שווה להוסיף קצת ולייבא טנדר מאובזר יותר, נוח יותר וחזק יותר באופן משמעותי. זה לא המצב. יניב
אתה בטוח שאין הבדל בין 3.5 ל-4 טון? על ה-3.5 כל אחד בעל רשיון לרכב פרטי יכול לנהוג, ואני יודע שיש כל מיני הקלות מיסים (אבל לא מכס). עד כמה שהבנתי, כאשר הרכב מעל 4 טון (רשיון ג') יש הקלות במכס לעומת רכב במשקל נמוך מ-4 טון. למה לא רואים כאלה בארץ? עדיין לא התחיל יבוא סדיר של הסילברדו. בכל מקרה, עד כמה שידוע לי מתוכנן יבוא של הדבל ג'נט המחייב רשיון ג' ... זאת כבר סיבה טובה. סיבה נוספת היא שאין לדבל ג'נט מה לעשות בשטח קצת רציני. אדי
ד"א, לגבי שטח רציני, גם לאקסקרז'ן שאינו מצוייד בדאבל ג'אנט אין הרבה מה לחפש שם. בעצם, כל מה שהוא יותר משביל כבוש נועד לרכבים אחרים. תן לו לשייט על כביש מהיר. את זה הוא יודע לעשות הכי טוב... יניב