סילאן וראשי

סילאן וראשי

מישהו יודע מה מקור המילה "ראשי" בסילאן וראשי? (ראשי היא הטחינה שאוכלים עם הסילאן) איך כותבים את המילה בערבית- راشى או غاشى?

זאת השאלה שלי- האם המקור הוא

עיראקית (ערבית), פרסית, טורקית, או משהו אחר.

פואד1946

New member
כאן בגרמניה מיבאים טחינה מטורקיה

והיא נקראת טהינה אז אני מניח שגם בטורקיה היא נקראת טחינה ונילדות אני יודע שבעירקית נקראת ר'אשי ..

פואד1946

New member
היי סועד אש לונ'ק.... לא היתי אומר.

היי סועד , מה שלומך. אני דווקא מעדיף טחינה אורגנית שאני קונה כשאני מגיע ארצה ולפעמים אני קונה כאן טחינה אסלי מלבנון משהוא משהוא כאן מוכרים בפחיות...חומוס,חצילים בטחינה..מוצרים מסוריה ומלבנון...אבל אני עושה בעצמי כחול לבן הרבה יותר טעים ובלי חומרי שימור....מה שלמדתי מכורדים בירושלים..טחינה ים הרבה פטרוזליה ולימון והיא נקראת: באדונסייה (פטרוזליה=מעדנוס בערבית) וטעמה מצוין אפשר למרוח בפיתה או למזוע מעל סלט ירקות מעורב חתוך קטן. שלוח עם ברכת חג שמח לך ולכל המשפחה. פואד 0

סועד

New member
פואד יקר, נראה לי שאתה הופך להיות

שף במטבח. בח'תא אל מע'אתכ. שיהיה לכם ליל סדר נעים ושמח, והמון בריאות. שלוחה לכם מהנגב הפורח בימים אלה. בברכה שוש.

פואד1946

New member
תודה על הקומפלימנט אבל אין הנחתום

היי סועד, האמת שאני מאד אוהב לבשל בבית מגיל קטן עזרת לסבתי ולאמי בזמן הבישון וכל בני הבית נהנים מכך. ועכשיו לשאלה ברשותך: שמתי לב שבהרבה מילים בערבית (כתוב עברית) כותבים ע' במקום ר ומשל מע'אתכ ולא מר'אתכ ? ובמקום ער'אלה כתבו עע'לה? האם זה קשור לצורת הכתיבה בערבית? תודה על התשובה נייאלק שאת חיה ונושמת את המדבר הפורח. העיקר שיהה חג שמח וסדר מהנה לך ולכל בני המשפחה פואד

סועד

New member
יהודי עירק לא אכלו שומשום בפסח וגם

הטחינה לא היתה כשרה לפסח, אך פה בארץ כל עדה והאיסורים שלה. למשל יהודי תימן שמים בחרוסת גם שומשום. ויש עדות שאוכלים חומוס עם טחינה. וכמובן המון מוצרים בסופר מוטבעים עליהם "כשר לפסח". אמא שלי עד היום לא אוכלת מוצרי חלב בפסח. המרקואים לא אוכלים אורז בפסח, אבל העירקים אוכלים אורז ובלבד שבררו אותו לפני החג.

לדעתי הסיבה לאי אכילת מוצרי חלב

בגלל שלא יכולת לשלוט על אופן ההכנה שלהם כשהיינו בעיראק.

DORIY1

New member
חומוס

אלה שלא אוכלים חומוס בפסח זה רק בגלל שהשם שלו דומה לחמץ حمص . לעומתם יהודי עירק השכילו להבין שאין שום קשר בין החומוס לבין החמץ ולכן מותר לאוכלו בפסח .

ב ג ד ד י

New member
קיטניות

לא נראה לי שזה בגלל השם חומוס שדומה לחמץ. מי שלא אוכל חומוס, לא אוכל את כל סוגי הקיטניות

סועד

New member
דורי לדעתי אתה טועה, לגרגירי החומוס

יש תכונה של תסיסה, וזה גם מחמיץ, יכול להיות שזו הסיבה לאי אכילת החומוס.

DORIY1

New member
חומוס

אז למה הרבנים הספרדים מתירים לאכול חומוס לאוכלי קטניות ?

למעלה