סיכות ישנות

beni165

New member
סיכות ישנות

המציאות האחרונות - כמה סיכות ישנות וסמלים למיניהם: בהתחלה חשבתי לבקש הצעות, מכיוון שאני לא אספן של סיכות, אבל ככל שאני עובר עליהם יותר אני מגלה שיש שם דברים מדהימים. ומה עכשיו? להחליף? למכור? נראה לי שפשוט לשמור..... להתרשמותכם:
יום העצמאות ה-9 לישראל.
עשור למדינת ישראל - סיכה + סרט.
יום העצמאות ה-19.
יום העצמאות ה-29.
יום העצמאות ה-30.
יום העצמאות ה-41.
יובל לתל אביב (קק"ל).
ירושלים - צעדת תשב"ו.
יריד המזרח 1936 (הגמל המעופף).
הועידה הארצית השלישית של קופת חולי עממית, תשט"ז.
75 שנה לביה"ס הממלכתי חביב ראשון לציון, 1885-1962. (יצא לי 77 אבל זה מה שכתוב
).
קק"ל ההתנחלות בהר.
תערוכת יובל תל אביב.
התערוכה החקלאית תשי"ט.
יפה כח הזהירות מכח הריפוי, אגודת הבריאות ת"א.
מועצת פועלי ראשון לציון לותיקיה.
קק"ל הרצל, תרס"ד-תשי"ד.
בילו תרצ"ב.
המכביה הרביעית 1953.
שתי סיכות חזק וניתחזק.
תחביב (סיכה קטנטונת).
סמל של חיל שיריון.
משמר בטחון.
חיל קשר - סיכה קטנה.
סמל הצופים.
כנפי צניחה קטנטנות.
BRITISH LEGION.
כפתור ROYAL ARMY SERVICE CORPS ועוד 4 לא מזוהים. בני

beni165

New member
שניים

הסיפור הוא כזה אצל סבתא שלי מצאתי חלק מהסיכות היותר ישנות, היא לא זוכרת מאיפה הן התגלגלו לבית אבל כנראה סבא שלי היה אחראי כי מצאתי כבר כמה פריטי אספנות בחפצים שלו. אחר כך נזכרתי שגם לאמי יש אוסף קטן ובאמת היה לה כובע שעליו כל מיני סיכות שהיא אספה, ומיכיוון שהיא גדלה בראשון לציון, אפשר לראות השפעה על מבחר הסיכות (ביה"ס חביב, ראשון ..) אז קצת מפה וקצת משם ונהייה אוסף נחמד. וכמו שכבר אמרתי, כנראה שהתחלנו אוסף חדש
... בני

רוזן71

New member
בני שלום.

בס"ד. גם אלי התגלגלו כ-150 סיכות סמלים וכפתורים מכל העולם. הסיכה העתיקה ביותר שלי היא מ-1831 ויש לי גם מדליונים צבאיים מכסף מצופים אמאייל. היו לי גם סמלי משטרה מפלשתינה אולם החלפתי תמורת פריטים שאני אוסף. אם הסיכות מדברות אליך, לך על זה כי אפשר להשיג המון סיכות בזיל הזול. הסיכות עד סוף שנות ה-50 יקרות יותר. אגב, שלחתי לך מסר. רוזן.

beni165

New member
רוזן היקר

איך לא חשבתי שלך בטוח יהיו סיכות מעניינות. אני לא יודע אם בשלב ראשון אני אגדיל את האוסף... יכול להיות שנשמור אותו ככה, יכול להיות שנחליט להחליף אותו, לא יודע. בכל מקרה - זיהית משהו ברשימה שיש לו ערך מיוחד? תודה בני

רוזן71

New member
במבט ראשון...

בס"ד. יריד המזרח וביל"ו הן סיכות "חזקות" יחסית. רוזן.

ליילנד

New member
../images/Emo24.gif WOW בני איזה יופי

אני אספנית של סיכות/סמלים מגיל 7, למעלה מ-40 שנה. יש לי את ימי העצמאות שציינת ועוד כמה, יש לי שני תערוכות תחביב אחת מ-63 והשניה משהו יותר צעיר שנקרא יצירון, יובל לת"א (וואי אני זוכרת את החגיגות שגם פתחו את גני התערוכה זה היה ב-59 וזה היה מדהים, בכל אופן בעיני הילדה הקטנה שהייתי). יש לי שני צעדת ירושלים (4 הימים) אחת מ-59 ועוד אחת, לא זוכרת כרגע (אבל שני אלה מדליות), יש לי את הגמל המעופף אבל החדש יותר מעיר הנוער 63, תערוכות הפרחים החיפאיות 14, 19 ו-21. תערוכת העשור שהיתה בעשור למדינה בבניני האומה. מכביה יש לי 77 וגם 53, אגודת הבריאות, כנפי צניחה רגילות, סמלי צבא ומשטרה - כומתה, סיכות צבאיות. כמעט כל תנועות הנוער. ועוד דברים שצר המקום מלפרט. אגב מה זו הסיכה ביל"ו תרצ"ו זה נשמע מעניין. ספר עליה ואם אתה יכול לסרוק זה נהדר.

ליילנד

New member
אה../images/Emo2.gif גם סיכת הגמל המעופף

ספר גם עליה, זה מעניין.
מראש ושנה טובה

ליילנד

New member
../images/Emo132.gif עכשיו ראיתי גם סיכה של

כינוס חקלאים בישראל 1959-תשי"ט זה התערוכה החקלאית שהזכרת? אגב תערוכות חקלאיות היו נערכות לא רחוק מרשל"צ בצומת בית דגון, היה שם מבנה שעשו בו תערוכות וכנסים חקלאיים ואני עשיתי שם את החתונה שלי. הים זה חירבה.

למעלה