סיכומשבוע

Sigal H

New member
סיכומשבוע

היום יום שי-הי-שי - שירו איתי! - היום יום שי-הי-שי - כולם ביחד! - מחר שבת מחר שבת, שבת מנוחה...

בקיצור, כולם מוזמנים לסכמ"ש -

הטוב
הפחות-טוב
איך היה בחג
איש השבוע
ברכה מוזרה לשבת
מה בשבוע הבא

שבת שלום ושלווה

Sigal H

New member
מסכמ"שת

הטוב: זכיתי בשבת בונוס! התעוררתי היום בתחושה מוחלטת שהיום יום ראשון, אפילו התלבשתי והכל, לפני שגיליתי שיש לי עוד שבת שלמה לפניי. ווהו! עוד דברים שאותי משמחים: פלסטלינה, חולצות רכות וצעיפים, ג'ונתן ספרן פויר, שיאצו טוב אחרי שבועיים-שלושה בלי, והמון אוכל וקינוחים.

הפחות-טוב: כמה דברים קטנים, כמו מזג האוויר. ומזג האוויר. והזכרתי כבר את מזג האוויר?

איך היה בחג: טעים |מלקק| חוץ מזה ניצלתי את העובדה שהמאזינה החביבה עליי בבית כדי להקריא לה ספר אהוב. לאט לאט הצטרפה מאזינה-בחצי-אוזן, שמצאה את עצמה, כך הודתה, מרותקת ומצפה בכיליון עיניים לפרק הבא של ספר שהיא נהנתה לצחוק עלינו שאנו קוראות. זו מחמאה מאין כמוה.

איש השבוע: ג'יי קיי רולינג.

ברכה מוזרה לשבת: שבכל כוס שנרים יהיה בדיוק חור אחד

מה בשבוע הבא: ביום שני רופא א.א.ג, בהצלחה לי.

שיהיה לנו שבוע,
סיגל

ייקח לי בטח כמה ימים עד שאבין את החידוד

עם החור והכוס
אבל כשייפול האסימון, תשמעו אותו...

זה קטע איך השיכחון דווקא יכול לשחק לטובה לפעמים, כולם מבולבלים לגמרי בתקופות שיש חגים.

וזה קטע עם המזג אוויר. לי השבירת שרב הזו ממש הצליה את החיים. אבל אני יחכולה לתאר לי מה שינויי מזג אוויר פתאומיים יכולים לעשות לאנשים.
בשבילי כל רגע שלא חם, זו ברכה.

שיהיה שבוע מתון, בכל המובנים.
ובהצלחה בא.א.ג. נקווה שימצאו למה השמיעה שלך לא מיטבית. ושגם יודעים לתקן את זה

אני אעשה סכמ"ש של סעיף אחד

מה בשבוע הבא? דבר משמח שיש לחכות לו.

אני כפי הנראה אגמור את החיים והיקום וכל השאר ממש בבימים הקרובים ואז מחכה לי ממתק רציני. פי. ג'י. וודהאוס!

תורגמו לעברית רק 3 ספרים שלו, מתוך מהשהו כמו 50 שהוא כתב, שכל אחד מהם מביא אותך לפרצי צחוק בקול רם, עם עצמך לבד בבית.

ולדאבוננו המתרגם הלך לעולמו. דן דאור, תנצבא.

אבל מסתבר שיש תרגום שלא ראה דפוס והמתרגמת המקסימה העלתה לנט גרסה לקריאה ישירה והדפסה ישירה.

כבר המון זמן אני מנסה להדפיס את זה. כי לא יכלה לקרוא ספר על צג, שתסלח לי הקדמה, אבל לא יכולה.
ובעזרת מישהי - סוף סוך יש לי עותק כרוך. ספר של וודהאוס בעברית, בגרסת אופן קי שחבל"ז.

אז יש למה להמשיך לחיות עוד קצת

אני אומרת שהחיים זה מה שקורה בין סשנים של קריאה.

Sigal H

New member
נהדר

עוד לא קראתי משלו, אבל סיקרנת. אפשר קישור לספר?

החיים כפי שאת אומרת הם אכן כך

ברור

http://www.shva.org/books/wodehouse/code/

התכוונתי לכתוב קוד פתוח ובטעות כתבתי אופן קי

ויש גם את הספרים שיצאו ממש בדפוס:

http://www.text.org.il/index.php?book=0802032
וגם את: טוב ויפה ג'יבס
ואת: עונת החיזורים.

לאוהבי הומור בריטי מושחז מאד, לאוהבי שפה, אבל זהירות למי שכואב לו בפרצי צחוק בלתי נשלטים

bimbo15

New member
ויויאן, איזה ספרים הוא כתב?

תוכלי לכתוב לנו? אם הוא בריטי אז הוא שווה הכל. אשמח לקרוא.
את "טוב ויפה ג'יבס" קראתי מזמן, ואני לא זוכרת הרבה. אקרא שוב.
על מה עוד את ממליצה?

מה שתורגם לעברית זה רק מה שכתבתי לסיגל

קבלי טיזר ל"טוב ויפה ג'יבס" יש את הפרק הראשון בלינק הזה, יש לגלול מטה.

אני חושבת שקראתי כל אחד מהם לפחות 4 פעמים ונהניתי כמו בפעם הראשונה, הוא כל כך מלא ניואנסים שכל פעם אני מוצאת את עצמי צוחקת בקול רם, לבד בבית, מספר שזו לא קריאה ראשונה שלי בו.

--
ז"א עוד לא קראתי את את "הקוד של בני ווסטר", אז בלי ספולרים
בבקשה.
מקווה לבלות איתו החל ממחר. (כי "החיים היקום וכל השאר" מתארך מן הצפוי...
, אבל ממש נשארו לי כמה עמודים).
--

אם את קוראת אנגלית, אז פתוחים בפנייך כל כתביו, כאמור משהו כמו 50, בעצם נדמה לי שזה אפילו מתקרב למאה ספר וספר. צריך לשאול את ויקי (פדיה).
אבל גם לדוברי אנגלית, בריטית, כשפת אמם, זה מאד קשה. כי כל הכתיבה שלו זה משחקי מילים ושימוש מכוון במילים ארכאיות (שהיו ארכאיות בתחילת המאה העשרים הכוונה), אני עשיתי ניסיון אמיץ כזה פעם, עם מילון לידי. זה אתגר רציני מאד.

לכן כ"כ מבאס שלא תרגמו עוד, כי ספרים "רגילים" נגיד יכולתי פעם לקרוא בשפת המקור.

לאחרונה קראתי את "פרויקט רוזי" ונהניתי מאד. זה צ'יקליט (ספרי בנות, כמו בריג'ט ג'ונס) אבל שנכתב ע"י גבר, הדמות הראשית היא גבר, אוטיסט. זה ספר מהנה ומצחיק מאד.

bimbo15

New member
בוקר טוב לכל המאזינים

אסכמש בקיצור, ואתחיל מהפחות טוב:

פחות טוב - בשבוע שעבור אושפזתי פעמיים ליומיים, בגלל חשדות להתקף לב.

היותר טוב - התברר שהכל בסדר, עם רשימת מטלות לרופא המשפחה. לא ישעמם לו.

תכנית להשבוע - היום תור לרופא ריאות.

תכנית לשבוע הבא - ניתוח.

אני חושבת שאשכור חדר בבית חולים, כי אין טעם בנסיעות הלוך וחזור הביתה ולבית חולים כל יומיים. מייגע.

ספר טוב - "המנכ"ל" מאת ג'וזף פיינדר. מותח עד ששוכחים את הצרות שלנו ומתרכזים בצרות של אחרים.

באשר לחור בכוס שסיגלי כתבה עליו, אני חושבת שהיא התכוונה לפתח הכוס שאליו אנו מצמידים את הפה כששותים, ורוצה שישאר רק אחד - הכוונה שהכוס לא תישבר ואז יהיה הרבה פתחים.
צדקתי, סיגל?

מאכל טוב - לא היה שום דבר שמרטיט בשמחה את עצבי הטעם (למה אפשר כבר לצפות מבית חולים?)

אז זה בערך סיכומו של שבוע.

המון בריאות - עד כמה שניתן - ובבקשה מכם: בלי כאבים יותר מדי, רק קצת כדי להזכיר לנו שאנחנו חיים.

Sigal H

New member
בוקר אור

את נשמעת עסוקה, מקווה שאחרי הניתוח כבר תוכלי להיות עסוקה בדברים יותר נחמדים. אם זה לא היה התקף לב, זה משהו אחר בלב? וכבר שאלתי אותך איזה ניתוח? אני לא זוכרת... שיעבור בשלום, אני מקווה. יהיה לך אינטרנט בחדר בביה"ח?

ואכן, צדקת לגבי הכוס

חופן חיוכים,

אופיר4999

New member
סכום שלי

הכול רגיל מרגיש יותר טוב עובד רגיל
מה שהשתנה שינוי קטן אבל גורם לכאבים לא יאומן שכול דבר משפיע על הכאב
נמאס לי מפנצרים בגלגל של הכסא הממונע או למלא אויר
כול פעם יורד לי אויר גם אצלכם ככה או שלא
בקיצור נסעתי למרכז שמתקנים כיסאות ושמו לי חומר אנטי פנצר
מסתבר שזה שינה קצת את הזוית ישיבה שהייתי רגיל כי תמיד היה חסר אויר
אז עכשיו כואב לי בעוד מקומות בגב כניראה שרירים אחרים פועלים
אני מקווה שזה ישתפר

שמחה לשמוע על שבוע רגיל, נו ניוז גוד ניוז

ומקווה שימשיך ככה ושיהיה יותר טוב אפילו.

לא מבינה בפנצ'רים, אבל יש לך מושג למה הם קורים?

ברכות והמשך שבוע שגרתי, רגיל, ומשעמם
. כמה שיותר משעמם יותר טוב, לא ככה?

Sigal H

New member
אוי, אני מכירה את זה

אחרי שהכס"ג שלי התעקם קלות מרוב פירוקים והרכבות הוא כוונן מחדש, עם כרית חדשה, וזה שינה לי לגמרי את הישיבה. מצד אחד, הוריד במשהו את כאבי האגן. מצד שני, הגב העליון שלי התעורר במחאה נמרצת... אבל מתרגלים ואחרי תקופת הסתגלות (כמו תרופות
) זה חזר להיות נוח למדי. לי, לפחות, ומקווה שגם לך.
על פנצ'רים אין לי טיפים, אני בידני קל משקל. אבל טוב לדעת שיש חומר אנטי פנצ'ר, מקווה שמעכשיו העניין יסתדר.

חופן חיוכים,

אכן שבוע לא משעמם, אם להגיד באנדסטייטמנט

אז קודם כל כך הכבוד לך שעברת כזה שבוע וגם הצלחת לשמור על מורל ואפילו לסכמ"ש

בהצלחה רבה בניתוח, גם רפואית גם אנושית, מי ייתן ויהיו סביבך רק אנשים נעימים ומרגיעים.

נקווה שיהיה יותר רגוע בהמשך, ואם אפשר אז גם עם רגעי אושר ושמחות קטנות על אם הדרך. והלוואי והתקופה הזו תעבור אחרי הניתוח ושיהיה לך שקט שתוכלי להיות מוטרדת רק מהדברים הקטנים של החיים, למשל זה שנגמר נייר טואלט בשירותים או שאין מספיק פטל במיץ

תגידי מה עושה לך את זה ואנסה לשלוח לך המלצות לדברים שיכולים להסיח את הדעת וקצת לעשות נעים. חיבוק ואצבעות מוחזקות מרחוק כבר יש

ותודה על פתרון החידה עם הכוס. זה היה קצת מורכב ליכולת ההבנה שלי עכשיו.
אבל אי אפשר להגיד שסיגל לא הזהירה מזה שזו ברכה מוזרה - מקווה שתמשיך הפינה הזו בסכמ"ש.

bimbo15

New member
לוויויאן המון המון
על מילותיך ואיחוליך

עשית לי חם ונעים בלב.

את מתנדבת להסיח את דעתי? שילחי לי קצת בדיחות או סיפורים שנונים ומצחיקים (בתקווה שיש לך כאלה). אני מתה על כאלה.

כשעומדים לפני מצבים כמו ניתוח, מגלים עד כמה הדברים הקטנים והשגרתיים של החיים, שנראים כאסונות הרי עולם (ע"ע נייר טואלט), הם הם החיים האמיתיים.

המון הקלה במכאובים למיניהם והרבה הרבה צחוקים

bimbo15

New member
סיגלי, אני שולחת מסר. פעמיים כתבתי תגובה

ופעמיים היא ברחה לי באמצע.

בשביל זה אנחנו פה, אחד בשביל השני

אז ככה, קבלי ישר מהתנור את הדבר, ממש "תרופה", שגיליתי לאחרונה ואני "משתמשת" במנות קטנות שלא ייגמר מהר

ביוטיוב, חפשי מונולוגים לילה גוב. העלו לאחרונה את המונולוגי פתיחה של תוכנית הלייט נייט המופלאה שלו.
וזה פשוט מדהים. עברו מיליון שנה וזה עדיין מצחיק בטירוף, שנון בטירוף, זה איזה 10 דקות של עונג צרוף.

זה המרים מצב רוח הכי טוב שיש באמתחתי כרגע, וכשאני בדאון של הדאון, זה מה שמקפיץ לי את המצב רוח איזה 100 אמפר למעלה.

אם זה עובד תגידי ואם את רוצה משהו אחר, תכווני אותי.
תגידי לי גם איך את עם אנגלית, בעיקר בריטית, כי ה"חומרים הכי חזקים" זה הומור בריטי.
אני כבר חרשתי את האינטרנט לאורכו ולרוחבו בחיפוש אחרי תוכניות או דברים מסיחי שעת, שהם גם מענגים את האינטלקט, אבל בלי חשיבה יותר מדי, וגם משעשים, וגם מספיק "מותחים" כמו שכתבת על הספר, כדי באמת שייקחו את המחשבות שלך למקום אחר לגמרי.

ואני אחפש את הסיפורים השנונים והמצחיקים, ואשלח לך בפרטי אולי.

bimbo15

New member
תודה ויויאן. אפעל כהצעתך.

אחפש ביוטיוב את "מצב רוח גוב". משחק המלים כאן מצויין.
ותודה גדולה לך על המאמץ.

אני מאוד אוהבת את השנינות של הבריטים, ואת הסרטים שלהם ואפילו הפרסומות. את מכירה את הפרסומת לבנק מסויים, כשקהל עומד מול הבנק, ולאט לאט מתאספים חברי תזמורת ומקהלה שנראים בלבושם והופעתם כמו כל הקהל, וכך גם המנצח, ומתחילים בקטן לנגן את קטע המקהלה של התשיעית של בטהובן. וכל חבר תזמורת שמצטרף, מתחיל גם הוא לנגן, ויש מופע נפלא.
כל הפרסומת היא הרקע של הבנק מאחורי הקהל.
לצערי הגדול, האנגלית שלי לוקה בחסר, ואני חוששת שלא אוכל להינות משפת המקור כראוי. אבל גם בעברית הם מצויינים.
אתמול ראיתי בפעם השלישית את הסרט "ג'וני אינגליש חוזר". אני חושבת שרק הבריטים מסוגלים ליצור סרטים ופרסומות כאלה.

ממליצה לכולם לראות את זה, וכל הסיכויים שתשכחו לזמן מה מכאובים וכאבים.

שולחת לכם מלוא החופן צחוקים וחיוכים (הרעיון של סיגלי).

למעלה