סיכומפגשון

nutmeg

New member
סיכומפגשון

המפגש התחיל בחצי שעה מבורכת של שקט בה שירה ארחה למופת אותי ואת בנזוגי... כמובן שהגענו מוקדם כי הרי הוא נהג - והוא אף פעם לא מאחר. שתינו לנו תה/קפה/מים והתענגנו על הנוף שנשקף המגינה של שירה. חצי שעה מאוחר יותר, בקול תרועה רמה, חבושות במסיכות של חתולים כתומים (אל תשאלו אותי, לא הבנתי) פרצו אל תוך החדר שלושת הגרציות מוזי-שלי-עידן. אינמלגיד - זו היתה כניסה מרשימה ומתואמת הייטב. מיד קלטנו שאנו עדים לניסיון לשיר איזה שיר או אופרטה מופרעת שהיתה מובנת רק להן וכנראה גם קצת לשירה שנראתה נבוכה בעליל. גם אם רצינו להבין מה הן שרות, היה קשה מבעד לצחוקים של עידן. מוזי טרחה לסבר את אזני,] ככה בשקט, בצד, שרק עכשיו באוטו, בדרך, לימדו אותה את ה"שיר"... כדי שלא אחשוד חלילה שהזיופים על אחריותה. יצאנו לגינה, כל אחד מצא לו מה לשתות ואני התלבשתי על איזה לימונצ'לו שתוך חמש דקות התיישב לי על הכתפיים ועל שרירי הצחוק. שלי התחילה להכין את הקרקע לכך שאולי לא נראה סרט כי אולי העותק לא משו ואולי הוידיאו לא יעבוד ואולי... לא משנה. אין גזר מעוצב, אני מתעקשת על סרט. בינתיים סביב השולחן בגינה אנחנו מקבלים פרומו של הסרט ועוד כמה מערכונים כבונוס. מוזי מתגלה כנכס לאומי ואני מתחילה לחשוב שבכלל לא נורא אם לא נראה את הסרט - כל עוד מוזי בשטח יש תמורה לאגרה. בשלב מסויים הגיע שוש שלמרות שחייך את חיוכו העדין, ראינו את התקיפות והנחישות, והיה ברור לנו שאי אפשר יהיה להתחמק מלראות סרט הפעם. זזנו לסלון, כל אחד תפס מקום ו-יאללה... מסך כחול. נאדה. לחיצות היסטריות על כל הכפתורים בשלט עשו את שלהם והדיונות של גבעת חלפון מילאו את המסך. מה שהתחיל כסדרת חינוך לאלו שלא מכירים את הסרט: עידן שירה ואנוכי - הפך לחוויה אנטרופולוגית בצפייה בסרט פולחן. הילידים - או יותר נכון הילידות שלי ומוזי, באופן סיסטמטי צחקו לפני שהבדיחה נאמרה, ועוד הספיקו לדקלם עבורנו ה'לא ילידים' את שורת המחץ... שתי שניות לפני ששמענו אותה בסרט... ואחר כך שמענו את שורת המחץ שוב, הפעם בגוף הסרט. עידן חייכה פה ושם והתעקשה עד הסוף שמדובר בסרט לאגף הגריאטרי. שירה נרדמה אבל לזכותה אומר שהיא הצליחה לעשות זאת בעינים פקוחות ובהבעה מתעניינת. שוש, כך הסתבר, הכיר את הסרט בחלקים רק שהם לא היו מחוברים לו ברצף. כל הזמן הוא שאל שאלות בנוסח: "ומה עם ההוא שהלך בחולות? היה כבר?". שלי לא וויתרה על הסברים בגוף הסרט והפנתה את תשומת ליבנו לשורות מחץ ממשמשות ובאות כדי שלא נפספס. אני, תחת השפעת הלימונצ'לו, מצאתי דמיון רב בין סרג'יו לבין דוד אחד מהצד הרומני של בנזוגי (שישב שם ואישר את הדמיון)... אבל בעיקר צחקתי ממוזי שישבה קרוב וידעה את כל הסרט בעל פה. לא יודעת מה איתכם, אני נִיֵנִיֵתי.

את הלימונצ'אלו הכרתי באיטליה

לפני חמש שנים בארוחה עיסקית ומאז אני בכל נסיעה מביא לי כמה בקבוקים. חשוב לברור את הטובים את אילו שעשויים מהלימונים בדרום. לגבי הסרט ואחרים. מנמזמן עלו במאים על תבניות ידועות של מתח, אימה והומור. הכל מוגש לנו בתבנית. ידעת שמתח נוצר כאשר את יודעת שהולך להיות משהו אך השחקן בסרט לא יודע? ואת לא רק שיודעת ומחכה. את אפילו בליבך צועקת "תברח!". שיעור מאלף בנושא ניתן ע"י חבורת מונטי פייטון באחת ההצגות שלהם. שם הם מסבירים איך להצחיק. שלושה גברים מכינים תעלולים אחד לשני (אן שניים לשלישי) כך שכאילו כל פעם מישהו אחר מהשלושה אמור לקבל מכה או עוגה בפרצוף......אבל לאורך כל התעלולים תמיד אותו אחד מקבל את המכה או העוגה. הפראיר. סרטי פולחן למינהם כוללים את אותו אפקט. פעם ראשונה הם מובנים בצורה מסויימת אך בצפיה שניה ושלישית הם מקבלים מימד אחר. מי שלא מכיר את הפולחן לא מבין איך גבר שמחופש להומו מצחיק מישהו בקהל לעומת מי שלא מכיר אז... מי שמכיר את הפולחן יודע מתי ואיך זורקים אורז בקולנוע...... ורק סעדיה שכבר ראה אינסופ פעמים את הסרט לא מבין למה הוא קיבל את האולם הזה לנקות. רק עכשיו שמעתי שבניו-יורק עפ"י הודעת אי מאייל האנשים מגיעים לנקודה מסויימת בעיר ונעלמים אחרי כמה דקות. פולחן. אם נקשר את זה למה שכתבת באינטימיות אז אפשר לומר שרוב האנשים מחפשים תבניות או מישהו שיוביל אותם. עדיף איש צבא. איש - Zava Tzava Tcava Tsava דניאל

המוזרה

New member
מה יש לוֹסִיף שאין מה לַגִיד?

רק תיקון קטנצ'יק.. אלה לא היו חתולים כי אם דבורים. ולא לימדו אותי באוטו אלא במגרש החניה (שלא תחשבו חלילה שבאמת היה לי זמן להתאמן) קיצר, היה ערב חביב ביותר, הרבה זמן מאז ראיתי את גבעת חלפון, ואני מוצאת אותו מקסים שוב ושוב. כמו שהתוודיתי על המרפסת של שירה, זה היה הסרט הראשון שהורי הרשו לי ללכת לראות בהצגה ראשונה בלי השגחתם. נטמג .. אם זה מה שעושה לך כוסית קטנה של לימונצלו.. הייתי רוצה לראות מה קורה אחרי עוד קצת. נעמתם לי מאד. ותודה רבה שירה.

nutmeg

New member
אני מודה בבושת פנים

שכמות המזערית של אלכוהול שמשפיעה עלי כאילו שתיתי דלי מלא. אין! לא מסוגלת לשתות אלכוהול בכלל. ישר הוא עולה לי למוח. בגלל זה משפחתי הקרובה אומרת עלי שאני דייט זול...

Idan91

New member
ועוד תיקון קטנצ'יק..

הן היו צהובות (עם קצת שחור) ולא כתומות.

lexigali

New member
מה, ראיתם את גבעת חלפון בלעדי?

ואגב, בעיני זה לא סתם עוד סרט פולחן. זה סרט איכותי ביותר ביותר, מכל הבחינות. הכל שם מוקפד וגאוני - גם מבחינת התסריט וגם מבחינת הבימוי, שלא לדבר על המשחק.

shellyland

New member
היתה הזמנה פתוחה מעל גבי הפורום

לכל מי שרוצה להצטרף. למה לא רצית? ואני מסכימה איתך - אכן, סרט גאוני! ושירים נפלאים. וגם שאלה: יש חידוש לשיר "תן לשים ת'ראש על דיונה" (מוניקה סקס, כמדומני?) ובחידוש הזה מופיע בית שלא מופיע בסרט: "קח ת'זמן וטייק איט איזי שום דבר כאן לא בוער רק בסרט של וולט דיסני המדבר שם מתעורר" מישהו יודע אם הבית הופיע בשיר במקור או שזו תוספת מאוחרת?

Idan91

New member
מי דיבר על מפגש???

זה היה "מפגשון". הייתה הזמנה בפורום - לכל מי שרוצה לבוא לראות אצל שירה סרט שפג תוקפו ולהשלים פערים...

אמרלין

New member
ולנו לא סיפרת שיש לך לו"ז צפוף

ותדעי שבאתי בגללך. נהניתי. ואני עדיין ב"קריאה" ללא תגובות ( עמוד 3 ) , עד ש"רוח" הפורום החביבי הזה תהה לאחת עמדי ואוכל לתרום גם אני. וגם אם לא אכתוב , מענין לי. ותודו ל - Idan91 המקסימה שעושה נפשות לפורום שלכם. אורחת EMERLIN

למעלה