סיכומי WhiskyLive TA

down under

New member
לגבי השירותים, היה סביר

כי חלק, למשל אני, הלכו לשירותים של ביה"ס לאומנות שממש צמוד לגלריה ואפילו לא צריך לצאת מהדלת הראשית עם המאבטחים.
בביה"ס היו תאים גדולים ומרובים כמו שיש בכל בית ספר.

הדבר היחיד שמאבטח דרש ממני זה להסתיר את כוס הגלנקרן שכן המארגנים הבטיחו להנהלת בית הספר שהילדים שם לא יראו שום דבר שקשור לויסקי ואלכוהול.
אז הכנסתי את הכוס לתיק הקטן וזהו.

nimrodrosen

New member
הטייק שלי

קודם כל היה כיף וזה הכי חשוב...
הגלריה יפה, בתערוכה ניכר כי מירב המציגים השקיעו בתפאורה וזה תרם רבות לאווירה. היה צפוף בערב- אך זה צפוי. אישית לא הרגשתי את החוסר במיזוג- אך אני לא סובל מחום.

דוכנים:
בדוכן של המילק אנד האני (המזקקה העתידית הישראלית) הציגו מבחר יפה של קוולאן מטייוון וקילכומן האיילה עם ניו-מייק מדולל של באפלו טרייס. אחלה דוכן- אחלה וויסקיז - תענוג צרוף!
ג'ורה הציגו מבחר יפה (גם ביום שני) - שאפו!
כספי- למרות המבחר הנאה לדעתי הדוכן היה קצת מקושקש ומכוון נמוך עם כל המתנות והטעימה העיוורת... (מיד זיהיתי את הקוורבו-בלאק, מאוד אוהב את הטקילה הזו) אם כי אהבתי את החביות (איך משיגים מהם אחת משומשת?).
וואם פאס- הציגו את החלק המעניין בחנות שלהם- וזה בהחלט מעניין מאוד!
ג'ים בים- מבחר יפה, השקה של ה 12 שנה שהיה לא רע בכלל.

כל השאר- נו טוב- זה פחות או יותר מה שציפיתי מהתערוכה ובזכות המציגים שציינתי למעלה- התערוכה המריאה והיתה מוצלחת מאוד (כבר כמה וויסקיז ניתן לשתות ביום אחד).

הסדנאות היו פושרות לדעתי (ג'ים סוואן ופטי קריסטי), לא הוצג בהם שום דבר יוצא דופן או מעניין במיוחד. פטי עשתה מופע מרשים מלא בקישקוש שיווקי ובסוף טעמנו את סידרת הפיין-אוק (12-18, שלושתם דומים למדי), ג'ים סוואן דיבר על עצמו, ענה על שאלות אך הטעימות היו בדיוק מה שהיה גם כך ניתן לטעום בדוכן של המילק אנד האני וכן לא היה מבנה של סדנא לסדנא שלו..

מה יכול להיות נחמד בפעם הבאה?
אזורי זולה למנוחה.
שולחנות גבוהים להתישב עליהם ולכתוב רשמים.
מים/סודה וכו.. לשתות ולשטוף את הכוסות (בלונדון הם לקחו חסות של מפיץ מים מינראלים והיה דוכן שבו ניתן לקחת בקבוקי מים בחינם).
יותר רצינות מהיבואנים הלא רציניים.
סדנאות עם הפתעות רציניות.

אשפו על הארגון, התערוכה התעלתה על כל הציפיות- אגיע גם שנה הבאה!

רשמי טעימה Kavalan

הגירסה הבסיסית 40%
מאוד עדינה ורכה, ריח וטעם חלשים, אבל ללא פגמים. בעיקר פירות טריים ופרחים, אבל היה קשה להיכנס לנואנסים. מצויין למתחילים או לתחילת טעימה לחימום.

חביות ברבן, 46%
פירות טרופיים חמצמצים (אננס, אפרסק, מנגו בוסר, תפוחים ירוקים ואגסים), וניל וקצת תבליני עץ. גוף נעים ומרגיש מעט קל ל-46%. הפיניש חלש וקצת מאכזב, אבל בסך הכל אחלה ויסקי.

חביות שרי 46%
שרי מתוק, פירותי, וקצת שוקולדי. רך, נעים, עם פירות יבשים וקצת אוכמניות וחמוציות מסוכרות. הטעם פחות מיוחד לעומת הברבן, אבל הפיניש טוב ומלא יותר.

קונצרטמאסטר (חביות פורט, פיניש?)
לא לקחתי רשמים מלאים, אני זוכר טעמי פורט מובהקים של פירות אדומים (תותים ופטל), אבל גוף קצת חלש וחמיצות שלא התחברה לי טוב והריח, הטעם והפיניש שונים זה מזה ולא הרמוניים.

פודיום 46% (לפי ג׳ים סוואן - חביות משומשות מאוד. לדעתי ברבן ושרי יחד ואולי גם יין. לפי האינטרנט גם עץ אמריקאי חדש)
מתוק ונעים, פירות אירופאים יותר - תפוח, אגס, פירות יער. גם שוקולד חלב. אחר כך וניל ותבלינים, והאלכוהול מוטמע היטב ולא מורגשת מרירות. טוב מאוד!

קינג קאר קונדוקטור 46%
לא מאוד שונה מהברבן 46%, אולי קצת פחות פרי, יותר תבלינים, קצת מריר. פחות גוף ויותר פיניש.

סוליסט ברבן ח״ח
פירות טרופיים נהדרים ומתוקים, אננס, מנגו, אפרסק, פסיפלורה. אחריהם וניל טעים ומלא, עם כל העושר של מקל וניל ולא רק ונילין. מעט עוקץ, אבל זה חוזק 57% בערך... לא ניסיתי מים.

סוליסט שרי ח״ח
שרי חזק ומעניין, עם תמרים, תאנים, אבל לא מתוק וקצת חמצמץ. חומץ בלסמי מיושן. נחמד ומורכב.

סוליסט ויניו ח״ח (חביות יין - לבן ואז אדום באותה חבית... מוזר קצת.)
יין אדום עדין ברקע, מתוק וחמוץ באותו זמן. טאנינים ופירות יער. לא אהבתי בחוזק מלא, הרגיש קיצוני מדי בטעמים. מים שיפרו אותו מאוד ושילבו בין הטעמים.

סוליסט פינו שרי
(פינו הוא שרי לבן סופר יבש, ממש לא האסוציאציה הרגילה של שרי)
מאוד מורכב, עדין ורך. ריח של שקדים מסוכרים, תבלינים, עץ ישן איכותי, מרגיש ממש בוגר, פי כמה מגילו.
הפיניש ארוך וקצת מינרלי, טוב מאוד!
בהחלט הייתי רוצה בקבוק אם לא תג מחיר של 250 יורו...

וואו, 10 גירסאות סך הכל, בין נחמדות למדהימות. איזה כיף! הפודיום והסוליסט ברבן נכנסו לרשימת הקניות.

non forever

New member
kavalan איפה אפשר לקנות?

חיפוש בגוגל לא ממש עזר (כנראה גם הסבירות למצוא בפאב הוא אפסי),
דיי הסתקרנתי
תודה

לא בארץ כרגע, בחנויות מתמחות באירופה

Thewhiskyexchange
Masterofmalt
וכו׳

המחירים די גבוהים.

למעלה