סיכומי WhiskyLive TA

סיכומי WhiskyLive TA

בואו נשאיר את שרשור סוף השבוע לכל השאר, חבל לשעמם את הלא מעוניינים...
כי זאת הולכת להיות חפירה כנראה

rustynail

New member
החפירה שלי

אתחיל מהסוף, היה מעבר לציפיות, הרבה חברים טובים, הרבה ויסקי, ארוע מכובד בהחלט בקנה מידה מקומי.
דוכנים:
הדוכן של פום פאס, הדוכן הראשון באולם הכניסה הלא ממוזג, הציגו את ארסנל הוויסקי שלהם במלוא הדרו, טעמתי את הגלן גירי ואוסריק המצוינים. הם הציעו לעושי הלייק טעימה חינם, משום מה בתור חבר ותיק שלהם לא קיבלתי סיבוב חינם אבל מאוד נהניתי מהויסקי.
הבדל בין רביעי לחמישי, פתאום העלו את תמחור הקופונים לחביות השונות. בנוסף היה נראה שאזל איזה ויסקי או שניים. לטעמי אחד הדוכנים המוצלחים.
הדוכן הבא היה של המזקקה הישראלית שהציגו וויסקים של מזקקות קאבאלן וקילכומן. אז מכיר את שתיהן ובהחלט זה היה הדוכן יוצא הדופן בתערוכה אבל לא התרשמתי יותר מדי ולא ביליתי שם כלל.
לאחר מכן היו שני דוכנים שלא עניינו אותי איזה ליקר וויסקי ועוד בלנד כלשהו.
הדוכן של שקד הציג נבחרת של מזקקות אך לא השכילו בתערוכת וויסקי להציג גרסאות גבוהות ולא עברו לדעתי את רף 12 השנה, אולי היה איזה גלנרותס אחד יוצא דופן. בארוע לאנשי ויסקי הדוכן הזה אינו ראוי.
הדוכן לאחר מכן היה של כספי שלהם מגוון ליקרים מבוססי וויסקי, מספר ברבנים, שני בלנדד מאלט והאיליאך. יחסית לכך שרוב המותגים שלהם אינם "נחשבים" ברמה הגבוהה הם נתנו תצוגה מרשימה תמחור ראוי ואבני ויסקי לכל דורש והיה גם גימיק חביב של מזיגה מהחבית של ברבנים, פייר האיליאך אחד הטובים לטעמי ונמכר ב149 ש"ח בתערוכה ובנוסף הם הציגו סוג שח ניו מייק של ברבן שהיה לא רע בכלל! בקיצור הדוכן המושקע בתערוכה! ביום השני נגמרו אבני הויסקי.
הדוכן הבא היה כפול של צרפת ישראל שנייה לפני שהמותגים נעלמים מהם והם הציגו ארדבג וגלנמורנג'י שניהם 10 בלבד, זכו בתואר ביזיון התערוכה. יבואן שאבד עליו הקלח.
לאחר מכן כבר נכנסים לחדר הממוזג בתערוכה.
בכניסה עמד הדוכן הכפול של י.ד. עסקים, ביום הראשון הכול נפתח ועבור קופון יכולת לקבל מחביות הבוטיק של ג'ורה מה21 שנה ודלמור לסוגיו כולל אלכסנדר. למקורבים בלבד דלמור 1981(מצוין) והשקלטון שנפתח באיחור משמעותי והיה דיי טוב אפילו.
בחצי השני של הדוכן היו ברבנים עם הג'ים בים סיגנטור המעולה! ושאר מותגי הברבן של בים.
ביום השני החגיגה נגמרה בקבוקים כבר נפתחו ביד קמוצה ולמעט מותגי הבסיס כבר אי אפשר היה כמעט לטעום מהמותגים הגבוהים אלא רק לקראת סוף התערוכה.
טעמתי דלמור 18 אשר היה עדין קליל ופשוט טוב.
ג'ורה חבית 1995 ו1993 שדובר עליהן רבות בפורום מהם נהניתי מאוד ואף רכשתי אותן בתערוכה כנ"ל הג'ורה 21.
דוכן זה מבחינתי היה הדוכן הטוב בתערוכה על שני חלקיו. וכמו שציינתי ביום השני הוא אכזב קשות את אנשי היום הראשון לשאר הוא פשוט היה דוכן טוב אבל לא מצוין.
במרכז היה דוכן של אקרמן שהציגו מבחר נאה של מותגיהם כאשר למעט מקאלן 18 ולאפרויג קוורטר קאסק לא היו מותגים גבוהים מבית פיימוס גראוס היילנד פארק ואף לא מקאלן 15, חבל. דוכן בהחלט ראוי אבל שוב לתערוכה לקהל חובבי ויסקי מקצועי בחלקו היה צריך להציע יותר. ג'ק דניאלס הוצג שם במלוא תפארתו, נו אז?...
הדוכן האחרון היה של הכרם, בהחלט הדוכן המאכזב בתערוכה, התרכזו בקידום המונקי שולדר הלא מוצלח לטעמי ושכחו שלבלוויני יש עוד מותגים מעבר ל12 שנה. אהה כן והיה גם גלנפידיך שם עד 18 לדעתי. נקודה חיובית היה יאמזקי, נקודה לשלילה היה רק 12.
שוב אכזבה יבואן באירוע ויסקי שלא שולף את האסים שלו וחבל, לפחות עבור הקהל שמוכן לשלם שווה להשקיע.
היה איזה דוכן מזכרות לא ברור וחנות ויסקי, למען ההגינות החנות היתה בהחלט במחירים טובים אולי אף הזולים בשוק למעט מבצעים אבל משום מה ביום השני המחירים עלו לחלק מהמוצרים וחבל.
בכניסה לתערוכה חילקו כוס לכל יום ו3-6 קופונים תלוי כמה התעקשת, אני לא מבין למה היה צריך להתעקש ולא לתת 6 כפי שפורסם בהמשך ולא בהתחלה. 6 בסופו של יום הספיקו עבורי מהסיבה הפשוטה שלא באמת היה מבחר ראוי למעט דוכן או שניים ומכיוון שרכשתי כרטיס לויאייפי וגם שם ניתן היה לשתות וויסקים שלא היו למטה.
הויאייפי:
היום הראשון: הגעתי בערך ב14:30, לצערי ביום זה הבקבוקים היו במזיגה חופשית ע"י האורחים עצמם וחלק כבר היו שתויים מאוד וחלק ניכר מהבקבוקים היו לקראת סופם.
מה היה לנו?
סדרת הDE של דיאג'יו שלא הציגו בתערוכה ולמרות שחסרונם הורגש קשות אני בספק אם היינו זוכים לגרסאות אלו בדוכנים.
בנוסף אמרוט כלשהו שלא טרחתי לטעום, מקאלן של דאגלס ליין 15 שנה 50% אולד מאלט קאסק, מורטלך 15 של גורדון ומקפיל שניהם אסים רציניים. ארדואר 12, לא רע בכלל, ניקה מהחבית, מאלט כלשהו שזוקק בישראל(לא טעמתי), אובן 14 המעולה, טאליסקר סטורם, פורט שארלוט 11, סמוקי ג'ו, גלנמורנג'י 18, גלנליבט 18 ואולי שכחתי משהו.
בקיצור יום מעולה למקדימים ולמי שהגיע אחרי 17 בעיקר אכזבה.
לאחר מכן תוגבר הויאיפי בעוד 3 בקבוקים לא מרשימים ספרינגבנק CV, ויסקי 3D מאלט לא מוצלח לטעמי ועוד משהו שלא זכור לי.
היום השני:
כאן כבר נלמד הלקח והמזיגה נעשתה ע"י מוזגת בצורה מנומסת ויעילה. מצוין!
על המדף: טמנוולין 12 ו20 חבית יין, ספרינגבנק קלבדוס פיניש וברנס 14, גלן אלגין, ויסקי בלגי, ויסקי צ'כי, קאול אילה DE(מצוין!) גלנגירי ללא גיל. בלאכין ללא גיל אני חושב, ג'וני ווקר אקספלורר כלשהו וכנראה עוד כאלה שאני זוכר.
סיכום: מי שרכש ויאייפי ליומיים והגיע מוקדם היה כנראה מהמרוצים בתערוכה(אני לדוגמא), משתלם, ראוי והכי חשוב מהנה מאוד.
ליבואנים שלא הגיעו, התביישו לכם, כל הקידום מכירות שלכם לוקה בחסר אם הסכמתם לוותר על השתתפות באירוע כזה.(קולה,טמפו, אגתד).
ליבואנים שהגיע ואכזבו קשות, ראו הערה למעלה.
לשלושת הדוכנים הטובים בתערוכה לטעמי(י.ד. פום פאס, כספי) כל הכבוד על ההשקעה והתצוגת יכולות המרשימה.
למזקקה הישראלית - הצגתם ויסקים מבטיחים מבית היוצר של סוואן החפרן, בהצלחה, דוכן מאוד מעניין.
למארגנים תודה רבה היה מהנה מי יתן ויהיו עוד אירועים כאלו הפיילוט עבר בהצלחה הלקחים נלמדו ואין ספק שרכישת כרטיס הויאיפי תרמה רבות להנאתי בוויסקי לייב.
תם הטקס!

Desert Seagull

New member
כל מילה בסלע!

בנוגע לאקרמן, איך בדיוק מתמחרים לטעימה בצורה זהה מקאלן 18 וג'ק סינגל בארל? לא מובן לי..

אצל כספי הייתה אטרקציה משעשעת של 'בוא זהה את הוויסקי' בטעימה עיוורת. משעשע עוד יותר שבטעימה ביום הראשון מזגו טקילה קווארבו בלאק

down under

New member
לאחרונה אני מאבחן סדקים בחומה, לא?

הכוונה לכך שאתה מתחיל לשתות יותר ויותר ויסקי...

Desert Seagull

New member
אשמח לחוות דעת נוספת..

נאמר זאת כך, אילולא ההזמנה שקיבלתי, לא הייתי מגיע לזה בדיוק מהסיבה שאתה מכיר..
יחד עם זאת, אני כן מחבב מאוד ברבנים. כן, הם מתוקים. כן, זה הטעם שלי.
גיליתי בתערוכה שהקוולאן ברבן וכמעט כל הליין של ג'ורה היו לי טעימים ומעניינים..

בגדול, גם אם אינני אוהב, אני מוכן לנסות. חוץ מגויאבה. לא סובל גויאבה

rustynail

New member
תכלס לא מחובר לברבן אבל אזרום

אז יש את הפור רוזס סינגל ווילדטרקי 101.

kinks

New member
יש פור רוזס סמול באץ'

ואת הרידג'מונט 1792 שהוא כיום הברבן החביב עליי.

Desert Seagull

New member
אצלי יש

בוקרס
בלאנטונס רגיל
איגל רייר
350 מל של ג'ים בים סיגנאצ'ור
נראה לי שזהו..

Desert Seagull

New member
תודה

היה ברשותי הבקבוק החדש של הסינגל בארל בחוזק 50%. היה מעולה, אם כי את הסמול באץ' אהבתי יותר

kinks

New member
דאלמור, דאלמור

ממש לא מחבב את המזקקה הזאת.
ה 1981 היה טוב ואפילו לא הסגנון שלי, כאילו יחסית לוויסקי עם שרי, חבית ולקה יותר מדי הוא היה בסדר. אם רוצים לקרוא לוויסקי רום.
הקינג אלכסנדר הכי לא הטעם שלי, וויסקי ללא אופי. יותר מדי חביות, יותר מדי משחקים. בעעעע.

השאקלטון, אוף, איזה וויסקי אחד הטובים בתערוכה, פעם שנייה שאני טועם ממנו והפעם ללא אף סתום או דלקת בגרון. וויסקי נהדר. ממה שטעמתי שלא הכרתי הוא היה המצטיין שלי. כוף בינוני, מורכב, ללא תוספת צבע, ללא מלא שרי, מאוזן ונפלא.

חיבבתי גם את הג'ורה 1993 ו 1995.

יש לציין שלא טעמתי חצי ממה שאנשים טעמו פה, בעיקר מהעובדה שלא היה לי וי איי פי ולא הרגשתי צורך לחפש עוד דברים.

foodnwine1

New member
דאלמור

ה 1981 היה נחמד, אבל לא חצי ממה שניתן לבקש מויסקי שמתומחר במחיר מטורף של מעל 1000 לישט( בארץ). די אנמי, פחות מדי לקה לטעמי, ללא גוף מספק. 42% שזו בדיחה עצובה. בקיצור דאלמור. וחבל.

השאקלטון ויסקי טוב מאוד , היה נחמד אם היו מבקבקים אותו ללא האריזה הזו בחצי המחיר. שווה קניה.

אכן חבל שלא היה לך VIP, כי היית נהנה יותר.

yezer

New member
שני הסנט שלי

אם לתמצת את כל האירוע במשפט אחד אז היה מעט מעבר לציפיות ואשמח מאוד לאירוע כזה בשנה הבאה
ואם הכרטיסים יהיו במחיר סביר אני מניח שאהיה מראשוני הרוכשים.
חברים, ויסקי ואוירה מצויינת- מי צריך יותר מזה.

ניכר היה שמארגני התערוכה התאמצו להגיע לתוצאה המקסימלית בהתחשב בכל המגבלות (מכס, יבואנים...) והיה ניתן לדעתי להרגיש גם מעין תחושה של שליחות מצידם
וזאת מעבר לצד העסקי.

ועכשיו נרד קצת לפרטים- כמובן שהכל סובייקטיבי ומנקודת המבט שלי בלבד:

ההרגשה המיידית שלי לאחר שנכנסתי לתערוכה ביום הראשון (מסלול רגיל- ) הייתה שצריך לארגן משלחת חיפוש אחרי ויסקי שהוא מעבר למה שנמצא בלאו הכי בחנויות.
באתר התערוכה מצויין כי אחד הויסקי שיוצגו יהיה היילנד פארק.
כחובב מזקקה זו הגעתי תמים ושמח בחושבי כי אוכל לנסות שם בקבוק שטרם ניסיתי- עם ציור של אביר כלשהוא, אולם מצאתי רק את ההיילנד פארק 12
אותו כנל ניתן לומר על הימזאקי (12 בלבד) ועל הגלנפידיך (ה-12,15,18 הסטנדרטיים)

הדוכן הכי מעניין לטעמי היה של מזקקת מילק אנד האני הישראלית אשר הטעימו את הניו מייק המצויין שלהם- כבוד גדול ובהצלחה מכל הלב.
מעבר לכך טעמנו בדוכן זה מגוון רחב של הויסקי מטיוואן-kavalan
אשר היווה לטעמי את אחת ההפתעות הטובות בתערוכה
בין היתר טעמנו את הסינגל מאלט, את הבלנד- podium, ואת ה-Kavalan Sherry Oak
בנוסף טעמתי גם 2 גירסאות של הח"ח שלהם (ללא סינון בקירור וללא הוספת צבע)-
Kavalan Solist ex-Bourbon
Kavalan Solist Sherry
כל הקבלאנים היו ללא ציון גיל (מדובר במזקקה חדשה) ואכן למרות שלטעמי לא היה אפילו בקבוק אחד שאינו טוב או ראוי, עדיין הורגש בחלקם כי זקוקים לעוד כמה שנים בחביות .

בנוסף טעמתי בדוכן זה 2 בקבוקים טובים מאוד של קילהומן
kilchoman machir bay
kilchoman vintage 2007
ויסקי צעיר באיכות מפתיעה- מעניין יהיה לנסות בעתיד ביקבוקים מבוגרים יותר של מזקקה זו (לא מתייחס לעניין התמחור שלהם)

מה היה לנו עוד: מבחר נאה של ברבנים בדוכן של י.ד. - נקנה גים בים סיגניצ'ר סלקט המצויין (166 שקלים אם איני טועה).

פום פאס- הגיעו לתערוכה עם פירמידת החביות שלהם ותזקיקים חדשים כפי שנכתב כאן. מעניין מאוד אולם אני חושב שמגיעה להם יותר תשומת לב ומתכנן להתמקד בהם במסגרת גיחה מיוחדת לחנות.

גלנמורנג'י וארדבג- הציגו דוכנים מעוצבים עם דיילות טובות מראה ומנומסות.
בדוכן של גלנמורנג'י הוצגו בקבוקים מסודרים בצורת משולש: בראש המשולש ניצב כמובן המאלט הבסיסי- גלנמו 10. ברובד האמצעי ניצבו עוד בקבוקים של של גלנמורנג'י 10 ואילו בבסיס המשולש ניצבו- כן כן, לא תאמינו: בקבוקים של גלנמורנג'י סינגל מאלט 10 שנים.
מה נסגר איתכם?? לא יכולתם להתארגן לפחות על כמה פינישים (לא בסדנא אלא בתערוכה עצמה) ?
ציטוט מאנשי הדוכן: "נגמרה הסחורה".
ארדבג- אותו כנל. כל התצוגה כללה ארדבג 10 בלבד. אותי זה לא הכעיס. רק הצחיק.

יום ראשון- מה היה לנו שם: ויסקי טוב, חברים, מוזיקת רקע חביבה.
מה היה חסר לי: מזגן שמורגש בכל איזורי התערוכה, קצת יותר מוצרי מרצ'נדייז של המזקקות (דוגמיות, חולצות, כוסות וכו'...)

יום שני- כוחותינו חדרו למתחם הוי איי פי. הוצגו מבחר בקבוקים מיוחדים (ר. פרוט ב"חפירת" ראסטי לעיל) כאשר אציין לטובה את הספרינגבאנק 12 שבילה את מחצית שנותיו בחביות קלבדוס וכן את ה-hammer head.סינגל מאלט צ'כי מעושן.
גם אני רוצה לציין לטובה את המזיגה המדודה בויאייפי. בתערוכה עם מגוון כזה, לא נכון לדעתי למזוג יותר מ-20 מ"ל (כמובן לתמחר זאת בהתאם ולא להגזים) .

לסיכום- מקווה שתמשיך המסורת של ויסקי לייב גם בשנה הבאה אבל צריך לקחת בחשבון שהציפיות (ובעיקר להגדלת מגוון הויסקי ולהשתתפות מלאה של כל היבואנים) יעלו.

תוספות שלי על הסקירות הרחבות למעלה

בקצרה - מי שלא הגיע הפסיד.
היה אירוע ראוי שבגדול עמד בכבוד בשמו הבינלאומי ובציפיות ממנו.
נכון, לא הכל היה מושלם ויש הרבה מה לשפר. גם המארגנים מודעים לזה, וחלק מהבעיות טופלו היטב בין היום הראשון לשני - למשל מאווררים בחלק הלא ממוזג והסדר במתחם ה-VIP.

חלק מהבעיות יטופלו בתקווה בשנה הבאה, ולכן אני מוסר לכם את בקשת המארגנים לספר על דברים שהפריעו לכם - ישירות למארגנים, פה בפורום, ואפשר גם אלי ואני אעביר להם.

לגבי המציגים, אני גם יצאתי בתחושה שכספי (דוכן הברבנים של באפלו טרייס ושות׳), י.ד. (ג׳ורה וג׳ים בים) ופום פאס יצאו גדולים והראו רצינות.

כספי נתנו את כל המצופה בתערוכה: מתנות של אבני ויסקי, חולצות, בקבוקי טעימה, פליירים עם כל המבחר ומחירים מצויינים, תחרות נחמדה, booth babes נאות (נאמר בעדינות...), נציגים שידעו באמת לספר קצת על המוצר (ולא רק דיקלמו גיבובים), רעיונות מזיגה חדשניים עם אגוזים, פירות, שבבי עץ - מוצלח יותר או פחות זה עניין של טעם, אבל באמת חשבו וניסו. כל השאר צריכים לקחת רשמים.

טעמתי את איגל רייר 10 שנים (מתוק ופירותי, עץ בשליטה), ברבן מוצלח מאוד ומשתלם, ובול רן - מין ליקר ויסקי אגוזי לוז לא רע בכלל.

י.ד. ראויים לציון שפתחו את כל הליין של ג׳ורה ודאלמור פחות או יותר, בדיספליי יפה ואפקטיבי. יפה שכל טעימה עלתה קופון, כולל הבקבוקים היקרים. טעמתי את ג׳ורה סופרסטישן (מתוק ומעט מלוח, אדמתי ומעט מעושן. מוצלח), ואת ה-Diurach's own בן ה-16 שנה (שונה מה-16 הרגיל, מתוק וקרמי. לדעתי עירבוב חכם של ברבן ושרי, ואולי גם חביות יין? לא מעושן ולא אדמתי).

גם דוכן הברבן של ג׳ים בים היה טוב מאוד, עם בייקר׳ס, בוקר׳ס וכו׳. הפתיע לטובה הג׳ים בים 12 שנה שלא נתקלתי בו קודם לכן, מומלץ.

על פום פאס כתבו, אתמקד בויסקים שטעמתי:
גלן קית׳ בן 19, מאוד פירותי (אננס, אפרסק), מתוק וקצת פרחוני, עם מעט עשן בפיניש. מהטובים בחבורה לדעתי.
Auchroisk - פירותי ועשבוני, בעיקר דשא ומאלטיות בטעם. מתיקות עדינה.
ממליץ לכולם לבקר בחנות ולטעום עוד בשקט, המיקום בכניסה גרם לצפיפות בסביבה שהקשתה להתעמק. לויסקים האלה יש הרבה מה להציע.

הדוכנים של שקד והכרם היו מה שציפיתי בערך, כלומר משעממים. יכלו להציע ביטויים קצת יותר גבוהים, קצת merchendise. לא מאנקי שולדר, די. אצל אקרמן לפחות הציעו את המקאלן 18 פיין אוק ולאפרויג רבע חבית, אתעלם ממספר הקופונים שביקשו.

היה דוכן של ליקר ויסקי ישראלי שראיתי לראשונה, Cyclamen. הליקר עצמו קצת משעמם ולא ממש לטעמי, אבל את הויסקי הם זיקקו בעצמם ואת זה הייתי רוצה לטעום יום אחד. שיהיה להם בהצלחה, אני אעקוב.

חבל שIBBL (דיאג׳ו - לגבולין, קלינליש, קראגנמור וכו׳) וטמפו (פרנו ריקארד - גלנליווט, אברלור, סקאפה) לא הגיעו מסיבותיהם שלהם, אני מעריך ומקווה שהם הפסידו מזה.

וצרפת ישראל (גלנמורנג׳י וארדבג)... די, זה לא בשבילכם. צאו מהעסק, תנו ליבואן רציני את המותגים האלה. עדיף כבר שלא הייתם באים אם כל מה שיש לכם להציע מעבר לגלנמורנג׳י אוריגינל זה בקבוק מגנום של גלנמורנג׳י אוריגינל.

מתחם ה-VIP היה מצויין, עם מבחר ויסקים שונים ומיוחדים שאת רובם לא טעמתי לפני כן. היה מקום לשבת, טוב מאוד, והיה אוכל בכמות טובה וטעים. הופתעתי לטובה. על כמה בעיות שהיו ביום הראשון בעיקר כבר דיברנו. המתחם הזה לבדו היה שווה רכישת כרטיס VIP לשני הימים, להקדיש כמה שעות, ולהגיע מוקדם כדי להנות לפני הצפיפות.

ובנושא הצפיפות - היה בשליטה, גם בערב לא היה בלתי נסבל. אבל לדעתי היה אפשר להנות יותר בחלל רחב יותר, חלק מהדוכנים היו בפועל במסדרונות וזה כבר היה לא נעים בערב. אשמח אם התערוכה תעבור למקום אחר בשנה הבאה.

את הטוב ביותר השארתי לסוף - הדוכן של Milk and Honey שאירחו את Kavalan וקילכומן.
קאבאלאן היא מזקקה מטיוואן, שנקראת על שם התושבים המקוריים של האי. המזקקה החלה לפעול בשנת 2008, ועשתה דרך ארוכה בזמן קצר מאוד. המזקקה היא מודרנית וגדולה, ומייצרת כמויות גדולות שכבר מתיישנות במחסנים. בגלל האקלים החם הויסקי מתיישן בצורה שונה מאשר בסקוטלנד (לא בדיוק מהר יותר. שונה), וגם מתאדה מהר יותר. לכן אני לא בטוח שנראה ביטויים עם ציון גיל גבוה יותר מהמזקקה, ולדעתי גם אין בזה ממש צורך.

כפי ששמענו בסדנה המרתקת (לטעמי) שהעביר ג׳ים סוואן, המאסטר דיסטילר של קאבאלאן ומילק אנד האני, הויסקי טוב גם בגיל צעיר בזכות חביות איכותיות, זיקוק נכון, ובעיקר תסיסה איכותית וטובה לפני הזיקוק שמעניקה מראש את הטעמים הרצויים - לא הרבה מזקקות בסקוטלנד שמות על זה דגש.

הוצגו לטעימה בפועל כל הביטויים של המזקקה, ארכז את רשמי הטעימה בפוסט נפרד בהמשך, רק אומר בקצרה שממש אהבתי את רובם וזה היה שיא האירוע מבחינתי.
מקווה שיהיו זמינים בארץ יום אחד, אם אתם חושבים כמוני אולי תשלחו איזה מייל בעניין למילק אנד האני?

בנוסף הוצגו בדוכן שני ביטויים של קליכומן, המזקקה הפעילה החדשה ביותר באי איילה, הפועלת משנת 2005. המזקקה עושה עבודה נפלאה גם כן, עם ויסקי צעיר שמרגיש בוגר בהרבה מגילו. הם לא מתביישים בציון גיל של 4 או 5 שנים על הויסקי, לא מוסיפים צבע ולא מסננים בקירור. בגלל שגם הם משקיעים בתזקיק איכותי, התוצאה היא טעימה מאוד גם בלי יישון ארוך.

טעמתי את גירסת Machir Bay, ערבוב של ויסקים בני 3 ו-4. מתיקות טובה, עשן, מעט כבול, לימוניות מרעננת וטעמי אגס. לא מרגיש צעיר מדי, ולא עוקץ.

טעמתי גם את גירסת 2007, שבוקבקה ב-2013. ויסקי בן 5-6. פה הוא דווקא הרגיש צעיר מדי, יותר עוקץ וטעמי גומי שרוף. עדיין היתה מתיקות, אבל יותר של מסטיק ומרשמלו שמאפיינת ניו מייק. צריך עוד זמן בחבית.

בסך הכל מזקקה מבטיחה מאוד, שכבר מוציאה כמה ביקבוקים מהנים. נמשיך לעקוב לקראת הוצאת 10 שנים עוד כמה שנים, נקווה שתהייה במחיר סביר (אני לא כל כך אופטימי)...

לסיכום, האירוע עלה על הציפיות שלי, נהנתי מאוד, תמחור טוב ותמורה טובה. אני יודע שהמארגנים התכוונו אפילו ליותר, וגורמים שונים עמדו בדרך. בתקווה בשנה הבאה יצליחו לתת אפילו יותר, אני אהייה שם.

foodnwine1

New member
יופי של ארוע! - השני סנט שלי

החברים כתבו כאן סיכומים יפים ורשמים ולא אוסיף על כך.

סה:כ התערוכה עלתה על כל הציפיות שלי, ויותר. היה כיף לפגוש רבים מחברי הפורום, לגבי הדוכנים, חושב שסיכמו את זה יפה. היו טובים, מבישים, נחמדים, וכאלה שלא ברור למה לא באו (אכן. בושה).
היה תענוג לטעום שוב כמה KAVALAN שאני מאוד אוהב, וכמובן גם אחרים מאוד מענינים ב VIP (שאינם מיובאים לארץ)

מניח שמנקודת מבט של חובב ויסקי מן השורה, היה פה עניין והזדמנות מעולה לטעום הרבה דברים חדשים, כאשר ה VIP שדרג מאוד את חווית הטעימה עם כמה וכמה ויסקים מצוינים לאורך שני הימים (אני הייתי רק ביום השני).

מאוד מקווה שהארוע יערך שנית בשנה הבאה, גדול יותר, רחב יותר עם יותר מציגים. סה"כ כל הכבוד למארגנים על הרמת הכפפה.

נהניתי מאוד.

גל

ballistra

New member
מנקודת מבט של חובב ויסקי פחות מנוסה

האירוע מבחינתי היה הרבה מעבר למצופה.
אני לא ציפיתי להרבה וחשבתי שהדוכנים יהיו יותר בסגנון הכרם או אפילו צרפת ישראל.
שמחתי מאוד לגלות שהיו יבואנים שבאמת השקיעו והמארגנים שעשו עבודה מצויינת.
לצערי לא הייתי בטוח שאוכל להגיע בכלל אז לא יצא לי להיות באף סדנה אבל גם בלי הסדנאות היה שווה להגיע.
כמובן גולת הכותרת עבורי היה הדוכן של פום פאס שאפשר לטעום דברים מעולים.

הדבר שלי הכי הפריע זה המקום. המקום בהחלט לא מתאים לכנס מסדר גודל כזה. היה מאוד צפוף בעיקר במעברים ומעט מדיי שולחנות וכיסאות. הדבר שהכי הפתיע אותי זה שלמרות שהיו רק 2 תאי שרותים למאות אנשים עדיין היה תור סביר.

מקווה להשתתף באירוע לא פחות טוב שנה הבאה

למעלה