ביקורת אסתטית ואסתטיקה כביקורת
ראיית "היפה" ביצירת אומנות מושפעת משני אופנים בהם אנו חווים את "האמנותי": הצורך בריגוש והשאיפה ללכידות. הצורך בריגוש קשור קשר ישיר במידת המעורבות של הצרכן בטקסט האמנותי. ככל שנדרשת מאיתנו מעורבות גדולה יותר בסידור המרכיבים האומנותיים לכלל יצירה מובנת ו"הגיונית" כך גוברת מידת הריגוש שלנו ממנה. השאיפה ללכידות מושפעת מכך שיצירת אמנות מורכבת מתוכן וצורה. האפשרות להפריד ביצירת אמנות בין המשמעויות שלה לבין האופן בו הן מאורגנות היא-היא הגורמת לנו לראות יצירת אמנות "טובה" או "איכותית" ככזאת שמצליחה להרמן את הדיסוננס-לכאורה שמציגה אמנות בעלת עושר פנימי של מרכיבים ולהביאה לשלמות מלוכדת. על פי שני הערכים המנחים האלה, אפשר ואף רצוי לקבוע מה "יפה" ומה "אינו יפה" באמנות. איזה טקסט הוא "טוב", איזה "רע" ואיזה "בינוני". אפשר, כי אלו ערכים אנושיים בסיסיים וחוצי גבולות תרבותיים. רצוי, כי זאת האחריות שלנו, כצרכני תרבות, להבין איזה סוג של תרבות אנחנו צורכים ומה אופי החוויה שהיא מעבירה אותנו (ואני מזכירה לך שזה בא מאחת שמכורה לטלנובלות!). גם אותי, כמו את אוח, מעניינים האנשים שמאחורי היצירה. בניגוד אליו, אני לא יכולה לומר מה מעניין אותי יותר ומה פחות. היצירה עצמה, זו ה"נקייה" מהביוגרפיה של היוצר ומהשפעות סביבתיות, מעוררות בי חוויות הפועלות עלי ברמות שונות של תודעה ורגש בו זמנית ונותנות לי תחושה של "זה-זה". יצירה שפועלת עלי ברמה אחת בלבד, או במספר מועט של רמות כאלה, אינה "טובה" או "יפה" בעיני. היא יכולה להיות מרגשת, משעשעת, מעניינת, אבל לא "איכותית". חשיפה מרובה ליצירות כאלה, שאינן "איכותיות", מקהה את יכולת ההתמודדות שלי עם טקסטים בעלי רמות תודעתיות מורכבות ואת יכולת הזיהוי שלי אותם ככאלה. הייתי יכולה לומר שאני מעריכה כל מי שיוצר ויש לו מספיק תעוזה להוציא עצמו לאור, אבל האמת היא שאני לא. כמי ששומעת לא מעט את השאלה "למה את לא מפרסמת" ועונה כתגובה ש"מפני שאני לא מספיק טובה" אני חשה הערכה גדולה הרבה יותר לאלה שיודעים מתי לסגור במגירה ושאינם משתפים פעולה עם הפצה של ערכים אסתטיים בינוניים בשוק התרבותי. בגלל זה אני גם מאוד לא אוהבת את המנהג החודרני של לקחת את יצירתו הלא-גמורה של אדם שנפטר, אותה יצירה שלא רצה לפרסם בחייו, להוציא אותה בקובץ חדש ולקרוא לה "מעזבונו".