סיכום...

Idan91

New member
סיכום...

סתם, סתם, נו, לא סיכמתי כלום. הייתה לנו עכשיו בקיבוץ הרצאה של יהודית קציר, אתה הוזמנה גם השחקנית דניאלה מיכאל שביצעה כמה קטעים מ"שלאף שטונדה" (הסיפור עצמו נפלא, אבל מעולם לא גילֵיתי איך הוא מתכלה). נורא שמחתי למצוא שם, בהתחלה, את אחת מחברותיי לשכבה בקיבוץ ולהיווכח שלא אהיה היחידה שאזכה לנעיצות מבטים תמהות הישר מהעדשות העבות של משקפי הפולנים המלבינים (לא משנה שהיא שם רק מפני שסבתהּ היא אחת מפולניות-התרבות המובחרות, אשר אירגנה את הערב וערכה לנכדתה שטיפת מוח במשך שבועיים). הייתה הרצאה נורא מעניינת, שאמנם לא סיכמתי, אבל הנה כמה נקודות: (אה! שכחתי!
גרי! נחש מי שר!) *יהודית מספרת איך מזהים חיפאים ברחבי הארץ: אם יש אור אדום ברמזור ובכל זאת יש מישהו שלא עובר (למרות שאין אף מכונית באופק), הוא חיפאי. היא גם סיפרה שפעם ניסתה לחצות באדום בחיפה, וזכתה למבטים שאומרים: "פושעת!" * סיפור משעשע במיוחד: במהדורה הראשונה בא יצא הסיפור "שלאף שטונדה", הופיעה גברת בשם בלומה בלאו שעבדה בדואר שתוארה כחוטפת ילדים זקנה או משהו דומה. אכן הייתה אישה שעבדה בדואר בשם בלומה בלאו, והדמות אכן נבנתה על-פיה, רק מה? יהודית קציר לא חשבה שראוי לשנות את השם וגם לא תיארה לעצמה שכ"כ הרבה אנשים יקרוא את הסיפור.. ובכלל.. היא לא חשבה שאותה בלומה בלאו קוראת עברית. אחרי שהספר יצא, הגיעה להוצאת הספרים שיחת טלפון מהבן של אותה בלומה בלאו שטען כי אמו מאוד נעלבה מתיאורה כסופרת ילדים ואף איים בתביעה משפטית. בסופו של דבר הוחלט שבמהדורה הבאה השם ישונה. אחרי כמה שנים יהודית הרצתה באיזה מקום, ובסוף ההרצאה ניגש אליה אותו בן של בלומה בלאו והזדהה. קציר שאלה אותו למה, בעצם, הם עשו מזה עניין גדול, הרי הכל מתואר דרך עיניים של ילדים ובהומור... ובכלל, אף אחד לא חושב שהיא באמת חוטפת ילדים... הבן של בלאו ענה לה שזה לא מדויק, כי כשהוא היה ילד קטן, הם גרו בארגנטינה ואמא שלו חטפה אותו מאבא שלו ועלתה אתו לארץ... *בילדותה היא התחילה לכתוב שירים. בכיתה י"ב היא נתנה למורה שלה לספרות, אותו היא מאוד העריכה, כמה מהשירים שלה. המורה קרא, נתן לה הערות על כל שיר, ולבסוף הוסיף שהוא חושב שכדאי שהיא תתחיל לכתוב פרוזה. *לפני כמה שנים התקשרה אליה תלמידה בכיתה י"א או י"ב שאמרה לה שבמקום בחינת בגרות היא עושה עבודה בספרות על הסיפור "שלאף שטונדה", וביקשה לשאול אותה כמה שאלות. היא שאלה אותה למה לסיפור קוראים ככה, למרות שהמאכל הזה מופיע בו נורא מעט... קציר שאלה את התלמידה למה היא חושבת ש"שלאף שטונדה" זה מאכל, והתלמידה ענתה בתמימות: "המורה אמרה לנו..." *דניאלה מיכאל הציגה לא רע בכלל, רק שבאחד הקטעים, אחרי כמה משפטים, היא פתאום עצרה, פרשה שתי ידיים לצדדים ואמרה: "אני חושבת שדילגתי על קטע..." (מה שגרם לי בהחלט לסמפט אותה. ומסתבר, אגב, שהיא לא דילגה. כנראה.) *כמו כן צר לי לאכזב שקציר חטאה ב"אין את" (פעם אחת) וב"יש את" (פעם אחת). לא נרשמו נפילות גדולות אחרות (פרט לאיזה "וְבְּ..." אבל נו...). *נצפה קיבוצניק אחד ישן. *האופנה הפולנית העכשווית היא מעילים אדומים (או בורדואים...), לא משנה האורך. סתם, שתדעו.

shellyland

New member
יהודית קציר

איננה מהסופרות החביבות עלי. היא מסמלת בעיני ספרות פופוליסטית, בינונית ודלה סטייל עירית לינור וגדי טאוב. אני חושבת שסיפרתי כאן כבר פעם שכשיצא לאור הכרך הראשון של העיתון הספרותי של אוניברסיטת ירושלים "אפס-שתיים" התפרסמה בו מודעה על פני עמוד שלם בה נכתב תמוחזר יהודית קציר ועל המודעה היתה חתומה "אגודת אכן קציר העם". עידן, לא עסקו שם בספרים אחרים שלה בכלל?

Idan91

New member
עסקו,

אבל מאחר שלא סיכמתי - הבאתי רק כמה קטעים מסוימים.

לחיי הספרות הבינונית והדלה

כל מה שאדם טורח ויוצר הוא יצירה יש יצירות המדברות אליי יש יצירות המותירות אותי אדיש יש יצירות המדברות אל אנשים רבים יש יצירות שרק מעטים מתחברים אליהן אבל מה... מה נותן לאדם כלשהו את היכולת לסווג יצירות לטובות יותר וטובות פחות?

shellyland

New member
אתה שואל ברצינות???

מה נותן לאדם לסווג יצירות חטובות יותר ופחות? הנסיון, חוש הביקורת, האחריות שלנו כצרכני תרבות לגבי אופי התרבות אותה אנחנו צורכים, היכולת לרדת לעמקם של דברים, הכמיהה לאסתטיקה... אתה באמת שואל ברצינות?

shellyland

New member
סליחה, ח=ל בכלל ../images/Emo4.gif

אבל עדיין דיר באלקום עם הבדיחות!

רציני לחלוטין

אני מבין מה מאפשר לאדם לקבוע שיצירה מסויימת מדברת אליו יותר, גורמת לו ליותר התפעמות, חושפת בפניו עולם מורכב יותר, מציגה בפניו דמויות מעניינות יותר, משתמשת באמצעים מורכבים יותר או שמוצאים יותר מסילות אל ליבו. עדיין אני לא רואה מה מאפשר לאדם לקבוע שיצירה מסויימת "טובה יותר" כאמירה גורפת. "אלואיז החדשה" של רוסו נתפסה פעם כאחת היצירות הטובות ביותר, היום מעטים מכירים אותה וגם הם לא מצליחים לקרוא אותה בלי לפהק. היצירות שנחשבות היום לשיא היצירה ביפאן כמעט ולא מוכרות מחוץ לגבולותיה וגם המכירים אותן מסווגים אותן בדרך כלל כ"מעניינות ביותר ומאפשרות מבט אל תרבות אשר... בלה, בלה" בשעתו כשביקשתי מחברי הפורום המלצות לספרים קיבלתי מספר המלצות על ספרים של פאולו קואלו, כאשר חלק מההמלצות נשאו סופרלטיווים מרחיקי לכת. עבדכם הנאמן קרא שניים מספריו של הסופר הלזומצא אותם פחות מבינוניים. אז מי מאיתנו צודק? "האלכימאי" הוא ספר טוב או זבל ספרותי? מה שאני מנסה לאמר זה שלעניות דעתי אין "טוב" או "רע" בספרות, יש רק מתאים לי או מוצא חן בעיניי וכך הלאה, וכדי להבחין ביצירה שכזו משתמש אדם בנסיון, חוש הביקורת, האחריות שלנו כצרכני תרבות לגבי אופי התרבות אותה אנחנו צורכים, היכולת לרדת לעמקם של דברים, הכמיהה לאסתטיקה... .

אטיוד5

Active member
בקשר

לפאולו קואלו - לא היו מספר המלצות. רק המלצה אחת. שלי. על אלכימאי כתבתי בזמנו (מצטט) בהודעה ראשונה - "ואם אפשר להוסיף - האלכימאי של פאולו קואלו (לא ציינתי קודם מפאת קדושת המקום. תרבות עברית פה, לא?). מקסים בפשטותו." ובהודעה השניה - "מה יש לכם כולכם נגד האלכימאי? פשוט, פשטני, נכון. אבל גם לא מתימר להיות יותר מזה. לדעתי מקסים בפשטותו. כמו ספר לילדים. בעצם, לא כמו. נו, אז מה?" "מקסים בפשטותו" זה סופרלטיב מרחיק לכת? אני לא חושב. ואתה כן חושב? הרחקת לכת קצת, לא?

הצלחתי לעצבן אותך? ../images/Emo123.gif

היו עוד כמה שהמליצו על הספר, או לפחות על הסופר אבל לא בשרשור הראשוני אלא בשרשור ההמשך שלו. "מקסים בפשטותו" זו אמירה חזקה על ספר המחזיק במעט את המרובה, נהוג לשמוע את המשפט הזה בהקשר של "הנסיך הקטן" ו"ג'ונתן ליוינגסטון". זהו זה, תתעצבן, גם renjintso חושבת שהוא כעפרא ד'ארעא, אבל להודעה שלה אני לא מגיב כי היא עוד חייבת לי מקדש דאואיסטי...

ברשימת הסיכום שלך

פאולו קואלו מופיע פעם אחת ויחידה. לא רק רנג'ין - גם גנגי ונאטמג והשופטת יצקו עליו קיתונות רותחין. ואני שואל - מה ההתרתחות הלזאת? נשמע כאילו שמאן דהוא הבטיח הרים וגבעות ולמרבה הצער והאכזבה יצא קצת גרנדה וסהרה. ואילו עבדך הנאמן לא קרא שום ביקורת ספרותית. באתי טבולה ראסה. קראתי את ספר הילדים הזה ונהניתי. סליחה שנהניתי (על משקל קישון על ששת הימים).

shellyland

New member
בפעם הבאה

שולחים מסר בהול למנהלים עם בקשה למחוק. (מנסיון)

אטיוד5

Active member
אה, שטויות, נו ביג דיל ...

את המירב* והמיטב כבר הפקתי מהניק הזה. תודה לך, מתוקה. (שמת לב איך אני נזהר מלקרוא לך 'מותק'?)
דרך אגב, חוץ מגרי רשף - מי עוד מחזיק במברשת טבולת הטיפקס? * גנגי, את מאשרת לי את ה-י' הזאת? לא הייתי מהין לשימה בשם הפרטי מרב, אבל ככה זה בסדר?

shellyland

New member
קוקי

למה אתה חושב שמתוקה זה יותר בסדר ממותק? המחק נמצא גם בידיים של צימעס ושל פלפל.

אטיוד5

Active member
שוקי

מותק עלול להתפרש כמתנשא, פטרוני, שוביניסטי, מזלזל. מתוקה נשמע לי, לי, לי, אוהד/חברי/אוהב.

למעלה