סיכום EJC2007 - הודעה 1

Aiyegbeni

New member
סיכום EJC2007 - הודעה 1

טוב, אז שבוע לא היינו פה (כל מי שכותב ומסתכל בפורום והיה ביוון), אז נראה לי (בעצתו של דניאל) לסכם את הכנס האירופאי ה 30 שהסתיים אתמול ביוון. כמעט כל הישראלים טסו ביום שני בבוקר (חוץ מהמתנדבים, אלו שטסו ביום ראשון והמוכרים בדוכנים), כאשר הרוב היו בטיסה של אל על, והמיעוט (וביניהם אני) היינו בטיסה של אולימפיק. הטיסה עברה בסדר גמור ומהר יחסית, בלי תקלות, וכך הגענו לנו לאתונה. מהשדה תעופה אני, תומר ואייל לקחנו את האוטובוס המפורסם (X96) שהגיע עד לתחנה הקרובה למיקום הכנס. כשירדנו בתחנה התחלנו לחפש את המיקום המדויק... המשכנו.. והמשכנו.. עד שמצאנו את הגשר שמתחבר לאתר הכנס. אולי זה היה החום ו 20 הקילוגרמים שסחבתי בקושי רב שגרמו לזה למסע הזה להרגיש כמו שעתיים, אבל זה לקח לנו משהו כמו חצי שעה.... היה קשה... הגענו לכנס! קצת פירוט על אתר הכנס: המקום הוא שדה תעופה לא פעיל שהוקם בתוכו אולם כדורסל גדול ויפה שבו התקיימו המופעים הגדולים והוסווה לחלק מהכפר האולימפי של האולימפיאדה הקודמת. ההאנגר מטוסים הענק שליד האולם שומש כאולם המרכזי שבו כולם מתאמנים, ויש סדנאות וכו', אין ספק שהוא הספיק לכולם ולא היה צפוף בכלל. באולם כדורסל היה עוד אולם קטן של כדור יד שבו התקיימו חלק מהסדנאות אמן והמופע של גנדיני. חוץ מהאולמות היו שטחים נרחבים ביותר ומדשאות שנראה לי יכלו לאכלס עוד איזה אלפיים ג'אגלרים בשקט... בכניסה כבר ציפה לנו לא אחר מאשר רון אטצקי, שנתן לנו את הצמידים של הכנס וגם הראה לנו איפה כדאי לנו לשים את האוהל. הוא מצידו ישן בחוץ, אבל לאחר כמה חוות דעת החלטנו להקים את אוהלינו באחד מהמסדרונות הפנימיים של ההאנגר הענק שבו היה כל האקשן. לא עברה שעה, עברה חצי שעה, והחלה לזרום לאתר שיירת הישראלים מהטיסה של אל על. חלקם התמקמו לידינו וחלקם במסדרונות/חדרים אחרים. אוקי, התחלתי לארגן את חפצי, עשיתי בדיקה שגרתית בתיק לראות שהכל נמצא, ולהפתעתי הרבה לא מצאתי את הדרכון! מיד הפכתי את כל האוהל וכל הדברים שלי, אך לשווא... ניסיתי לחשוב איפה זה יכול להיות.. נזכרתי בסוף שזה כנראה נפל לי מהכיס באוטובוס........... ובקצרה - יום אחרי זה חברת האוטובוסים התקשרה לשגרירות ישראל בטענה שמצאה את הדרכון, יומיים אחרי זה נסעתי לשגרירות לקחת אותו. סוף טוב הכל טוב, אבל היום הראשון היה די נוראי מבחינתי. היום השני - קמים עוד יחסית די מוקדם כי הלכנו לישון די מוקדם, מתאמנים, אוכלים קצת. מופע ראשון בכנס - במה פתוחה. הייתה סבירה + עם שני נציגים ישראלים(!) - אופק ועמית. אופק עשה קטע מגניב ומפתיע בהחלט עם דיאבולויים (1-3) בסגנון משחק מחשב, ועמית את קטע הסטאפים המרשים שלו (1-3). במהלך הימים אני אישית אכלתי כמעט כל הזמן בדוכנים שהיו שם או בקייטרינג של האולם כדורסל. האוכל היה יקר יחסית, אבל אותי זה סיפק... הרבה ישראלים אחרים נסעו לעיר לאכול KFC וחיות אחרות בזיל הזול.. נו טוב.. היום השלישי - קמים, אוכלים, במה פתוחה שנייה - אני חושב שזאת הייתה ההופעה הגרועה של הכנס.... קטעים שלא הכי קשורים לג'אגלינג ולא ברמה ממש טובה... אם כבר מדברים על גרוע, כל הארגון של הכנס הזה היה אפשר לומר... גרוע..... גרוע + זה התחיל עוד לפני שבאתר האינטרנט של הכנס לא נמצא מידע על לוח הזמנים והאירועים של הכנס, המשיך בנפילת האתר וקנייתו ע"י עסק אחר, והמשיך בכנס עצמו בעיקר במקלחות הקפואות, השירותים המוזרים (אין נייר טואלט, ואם יש אז אסור לזרוק אותו לתוך השירותים) ובארגון האירועים (כל הופעה כמעט התאחרה במשהו כמו שעתיים, ולא היו משחקים ותחרויות, אין מידע איפה יהיה אפשר להשיג את ה DVD של הכנס, החולצות הגיעו באיחור של כמה ימים.. בטח היו עוד כמה דברים)....

Aiyegbeni

New member
סיכום EJC2007 - הודעה 2

היום הרביעי - קמנו, אכלנו, התאמנו, במה פתוחה רביעית - למרות האיחור הנוראי, האורך, וכמות המשתתפים (אני ספרתי 28 מופיענים בתוך 16 קטעים!!!!) לפי דעתי זאת הייתה הבמה פתוחה הכי טובה. זה התחיל כבר בסטפן ופיליפ שאיתם לא יכול להיות משהו לא טוב בקטע הביט בוקס המעולה שלהם. המשיך בדקל שעשה את הקטע שלו + 4 דיאבולו בסוף כמעט בלי טעויות (וגם כולם שרו לו יומולדת שמח (ואחר כך רק הישראלים בעברית!! מזל טוב!)), אחריו תומאס, וחבורת צרפתים עם מלא טבעות, יפנים מטורפים ועוד כמה קטעים טובים מאוד. ההופעה נגמרה ב 1 ו 20 בלילה.. בערך ב 2 וחצי חבורת הישראלים התחילה להתעורר בכך שאייל ניסה להגיע בזריקה עם הדיאבולו לגג ההאנגר (אני חושב משהו בסביבות ה 20-25 מטרים). הוא ניסה וניסה וניסה.. ולבסוף הצליח!! הדבר עורר אטרקציה גדולה ושכנענו אנשים לנסות להגיע עם קלאבים וכדורים (כמעט גם יצא מזה כסף!).. היה ממש נחמד... אם כבר דברים טובים אז הנה כמה דברים כן טובים שהיו בכנס - לא היה חם, לפחות לא בתוך האולם הקצת ממוזג, ובאוהלים שהיו בתוך האולם. ההאנגר קושט יפה מאוד עם כדורים, קלאבים ודיאבולויים ענקיים מבד וגם כיתוב ענקי של EJC 2007 שתלוי על התקרה. בנוסף היו תלויים יריעות בד ענקיות מהתקרה עד לרצפה עם צלליות גדולות של קלאבים וכדורים עליהם, וגם על השטיחים שעל הריצפה היו דוגמאות גדולות מבד של החפצים הנ"ל. באולם כדורסל אולי היה קצת קשה לראות מלמעלה אבל כולם יכלו לראות, ולראות טוב מבלי שיסתירו להם. היום החמישי - רוב היום לא ממש הייתי באולם האימונים אלא באולם הכדורסל בגלל שהופעתי בבמה פתוחה, אבל היה את המופע של SHAKE THAT, קבוצת בלגים שעושים מופע על הבר של פליירינג שזכה לתשואות רמות מכל הצופים בו. הבמה הפתוחה - שוב היא אוחרה בשעתיים ושוב היו 15 קטעים!! אני לא ראיתי כמעט כלום (למרות שהופעתי אחד לפני אחרונה), אבל הבנתי שהמחצית הראשונה הייתה נוראית, וכך גם ההנחייה. בסופו של דבר אני חושב שהקהל חשב שהקטעים הישראלים היו הטובים באותו ערב (אני והקטע המעולה של ים ונטע עם המצקות), דבר ששימח אותי מאוד וגרם לי (ואני מניח שלעוד ישראלים) לתחושת גאווה גדולה בסצינת הג'אגלינג בארץ. היום השישי - התאמנתי קצת והלכתי להצטלם לאיזה משהו של חברת הג'אגלינג הדרום אמריקאית K8. היה ממש נחמד.. אין לי כל כך מה להגיד על זה חוץ משאני מקווה שיצא מזה משהו... הגאלה שואו - לפני הגאלאה שואו רון אטצקי חשב על רעיון טוב - לעשות מיני פלאיירים לכנס שלנו בסחנה. תוך איזה שעה הוא עשה הרבה כאלו, חילק לכל הישראלים וישר נהיינו יחצנים מקצועיים של הכנס. אני חייב להודות שזה היה רעיון טוב מאוד, שהעלה את המודעות של ג'אגלרים מחו"ל עוד יותר לג'אגלינג בישראל, וגם גרם להתעניינות לא מועטה של חלק מהם להגיע השנה. ולגאלה שואו עצמו - ואוו... לא זכור לי חצי ראשון כל כך לא טוב של המופע המרכזי של הכנס... ההנחייה הייתה נוראית, חלק מהקטעים לא היו קשורים לג'אגלינג... מזל שהיה את מקסים שהציל חלק מהכבוד בקטע הדליים המדהים שלו. החצי השני היה יותר טוב, אבל עדיין, היו הרבה יותר מדי קטעי כדורים, קטעים שלא קשורים לג'אגלינג, לא היה גיוון מבחינת אביזרי הג'אגלינג.. ואולי זה גם קשור לזה שראיתי כמעט את כל המופיענים (סטפן ופיליפ, מורגן, מקסים...).... אחר כך היה מחוץ לאולם כדורסל את המופע אש שבו הופיעו גם יונתן ודניאל בקטע ה"מזל טוב מאיה" המפורסם שלהם שלצערי לא יצא לי לראות בהופעה חיה עדיין! אחרי המופע שיחקנו קצת מיסטר היט ואת המשחק הזה של הסימנים עם המחיאות כפיים....... היה כיף.... היום השביעי - קמתי מאוחר מדי... התחלתי לארגן את כל הדברים מהר כדי ללכת ל PARADE, אבל אחרי שסיימתי כבר לא היה לי כח.. אז נשארתי לאכול ואז להתאמן באולם.. בדיעבד אני חושב שזה לא היה כזה נורא כי שמעתי שהיה נורא ברכבת בדרך לעיר ושהרבה פרשו באמצע הצעדה, ובכלל לא עשו משחקים ותחרויות בסוף... (אפילו סופרמן לא הצליח להציל אותם)..
אחר כך כשכולם חזרו התארגנו, יצאנו למסע לתחנת האוטובוס (הפעם היה קצת יותר קל), פספסנו ת'אוטובוס, חיכינו לעוד אחד, עלינו עליו, הגענו לשדה תעופה, יצאנו בול בזמן בחזרה לארץ, חזרנו הביתה, וזהו. לסיכום - היה טוב וטוב שהיה. אולי הארגון לא היה הכי טוב, אבל הגיעו המון ג'אגלרים, ושיא של כל הזמנים של ג'אגלרים ישראלים (המספר ה מדויק לא לגמרי ידוע אבל זה בסביבות ה 55!!!!!! (שמתוכם 6 הופיעו בבמות פתוחות, 2 במופע אש, ועוד כמה שמכרו בדוכנים שלהם (בויום ודוכן של ספיברס) - כבוד!!), הכרתי הרבה ג'אגלרים חדשים, נפגשתי עם ישנים ובגדול יצרתי קשרים חדשים. ג'אגלינג נטו אולי למדתי כמה תרגילים חדשים בכדורים. זהו, תכתבו ת'חוויות שלכם ואם יש לכם קישורים לסרטונים או לתמונות אנא פרסמו. נתראה שנה הבאה!

juggling guy

New member
נשמע לא רע...

נקווה שגרמניה יהיה יותר טוב ;) 55 ישראלים זה בהחלט מכובד... אני מקווה שזה יחזור על עצמו בקשר לסרטון המוזיקה והרעיון גאונים.. העריכה והאיכות פחות... אני ממליץ שתעשה באותו סגנון סרטון משלך.. יאלילה טוב! אסף

danielthewhite

New member
סיכום שלי

אוקי... אני הגעתי כבר ביום שישי לכנס, לעזור בהקמה. כבר מההתחלה היה ברור שהאירגון של הכנס הזה היה קלוקל למדי. הייתה המון עבודה, אבל אף אחד לא ידע מה אמורים לעשות... ה"אוכל" למתדנבים הסתכם בערך בלחם עם שוקולד. המקום של הכנס היה מצויין לדעתי, והקישוטים היו מגניבים (המון ציוד ג'אגלינג עצום תלוי מהתיקרה...) חוץ מזה שהיה אפשר בשקט לישון בתוך המקום, ואפילו להקים אוהלים באחד מאלפי החדרים שהיו שם. יותר מפעם אחת הלכתי שם לאיבוד. במה פתוחה ראשונה - הייתה די סבירה. הקטעים של אופק ועמית היו בהחלט מגניבים, והיו עוד כמה. ההנחיה של לוק בראג' די איכזבה, במיוחד לאחר מה שהוא עשה שנה שעברה באירלנד. אוכל - לא יודע, לדעתי לקנות קצת פסטה לא טעימה ב5 יורו, לא שווה את החיסכון בזמן נסיעה כדי לקפוץ למרכז המסחרי ולקנות הרבה סופלקי וצ'יפס גם ב5 יורו. מה גם שהטראם בחינם
במה פתוחה שנייה - אני חושב שהדחקתי. באמת, אני לא זוכר בכלל מה היה שם! אה בעצם, היה שם אחד עם פוי... אי אפשר לשכוח את הדבר המזוויע הזה. ההנחיה של לוק וילסון הייתה מעצבנת וזילזלה באינטליגנציה שלי. בגדול, החצי השני היה פחות נורא, אבל עדיין לא משהו. הבמה הפתוחה ביום רביעי - וואו! במה פתוחה מעולה. אני חושב שחוץ מקטעים בודדים כל הקטעים היו מעולים. היא הייתה איזה שלוש שעות והשאירה אותי תשוש לחלוטין, אבל היה אדיר. דקל עשה קטע דיאבולו מאוד מאוד יפה. בעיקר העבודה המאוד מושקעת עם המוזיקה. הרנגייד (חוץ מהאחרון, פרטים בהמשך) היה די עלוב, ולכן מעגל הישראלים המוזרים שזורקים דברים לתיקרה בהחלט תפס תאוצה. ביום רביעי היה גם המופע של גנדיני - חבורת ג'אגלרים הזויים. עוד לא החלטתי אם אהבתי את המופע או לא, אבל אין ספק שהיו בו קטעים מספיק משעממים כדי להרוג פיל, ואחרים ממש טובים. יום חמישי - המופע של Shake That היה פשוט אדיר! ציפיתי להרבה פחות, אבל היה ממש מעולה... הבמה הפתוחה... אוף... חצי ראשון משעמם בצורה כמעט בלתי נסבלת. באיזשהו שלב הבטחתי לעצמי שאני אסקול את נטע וים ואורי על זה שבגללם אני צריך לסבול את הדבר הזה. בסופו של דבר החצי השני היה טוב, אז יופי. המנחה היה איום ונורא. אם האחרים היו לא טובים, הוא פשוט היה מחריד. זאת אומרת, להציג בפני קהל של ג'אגלרים קטע כ"אומנותי" ולבקש מהם לא לספור את הנפילות זה בערך כמו לירות להם כדור בראש, למרות שכדור זה הרבה פחות כואב... זה היה מביך. הקטע של נטע וים היה מדהים, פעם ראשונה שאני רואה אותו בלייב. אורי זה אומנם לא הפעם הראשונה, אבל היה מגניב בכל זאת. ביום חמישי גם התחלנו (אני ויונתן) לארגן את המופע אש, כי הבנו שאם אנחנו לא נארגן אז לא יהיה, ורצינו להופיע. זה בכלל היה מצחיק. הם רצו שנעשה כתובת אש. עכשיו, בכל מקום *נורמאלי* כשרוצים לעשות כתובת אש משתמשים בשקי יוטה ישנים. בכנס ג'אגלינג של יוונים, משתמשים בקבלר (!). ככה שיצא לי להכין כתובת אש להדלקה אחת בעלות של 600 שקל... הרגשתי די רע, כמו לשטוף את הריצפה עם שמפניה. בסופו של דבר לקחנו את הקבלר אחרי השימוש, כי הם לא היו צריכים אותו... שזה בכלל כיף. יום שישי. הארגון של המופע שהיה אמור להיות אחרי הגאלה שואו התחיל להיות אינטסיבי. בגלל חוסר הארגון המשווע כל הזמן קיבלנו שוברי אוכל מכל מיני אנשים שונים, שזה היה נחמד. חוץ מזה היה את הפייט נייט, שהיה פשוט אדיר! אומנם הפסדתי לדקל כבר בסיבוב הראשון, אבל היה ממש מצחיק. לוק הגיע לגמר והפסיד, כהרגלו, בפעם השלישית ברצף. הגאלה שואו- פאק! בחיים שלי לא ראיתי מופע עם חצי ראשון כל כך גרוע! בסוף החצי הראשון הסתכלתי על השעון וראיתי שעברה שעה וחצי, ופשוט לא האמנתי. כנראה שישנתי באותו זמן. החצי השני היה הרבה יותר טוב. מופע אש. היה ארוך מאוד. הקטע שלנו הלך ממש גרוע, ובכל זאת קיבל תגובות מצויינות מהקהל. הרבה אנשים שאנחנו לא מכירים אמרו שהוא היה אחד הקטעים הכי טובים, שזה היה נחמד לדעת, בהתחשב בעובדה שעשינו קטע ברבע מהרמה שלו בדרך כלל. אורי - הערה אחת - היו במופע אש 5 ישראלים: אני, יונתן, דרור, עמית ומורן... יצא לי גם לראות את מיסט (אמן קונטקט סטאף צרפתי) עובד עם אש, וזאת הייתה חוויה מיסטית... תרתי משמע. כנראה שהוא יגיע לכנס שנה הבאה, שזה בכלל מגניב. חוץ מזה המופע אש היה משעמם, שזה איכזב אותי. קיוויתי לראות אנשים עם קטעים מקוריים ומעניינים, אבל כולם פחות או יותר עושים את אותו דבר. אני מקווה שלכנס הישראלי נארגן מופע אש באמת טוב, ולא סתם שטויות. יום אחרון - היה די נחמד. המצעד היה ממש אדיר. חוץ מהסיוט בטראם, היה כיף ביותר... בערב, אחרי שרוב האנשים הלכו כבר, היה רנגייד פשוט מעולה! הוא התחיל להיות טוב כשחבורת לידואסטים התחילו לעשות כל מיני משחקי ג'אגלינג. לראות את מורגן, סטפן, ג'ון דניאל (איכס!) ועוד כל מיני חברה עושים שטויות היה משעשע. השיא הגיע כאשר לוק בראג' עלה לעשות קטע איזון קלאב בעירום מלא, ואיזה שבעה אמנים מוזמנים עלו לעשות רוטינות חדשות שלהם. אחרי זה הלכתי לישון... היום האחרי האחרון של הכנס היה די משעמם, וכבר לא ממש עשינו ג'אגלינג. בגדול, אני יכול להגיד שהכנס היה מאורגן די גרוע, אבל מאוד נהניתי מהאווירה שלו. היה כיף לראות שישראל הפכה כבר לשם מוכר בעולם הג'אגלינג, ואומנים ממש מתים להגיע לפה בגלל הרמה הגבוהה. לפחות יש תחום אחד שבו הישראלים נתפסים כנחמדים ומסבירי פנים... דבר אחד בטוח, הכנס שנה הבאה הולך להיות מאורגן פיקס. הגרמנים כבר שמו המון פירסום, ואפילו כבר יש להם אתר! למרות שאין בו עוד כלום.... זהו בינתיים...

ברוך הבא לארצנו

תגיד, זה נכון מה שדייויד אמר לי, שאתה תשקול להתנקש בי כשתשמע שאני מארגן כנס בכפר יהושע (מכורתך) יומיים אחרי שאתה מתגייס? _________________________________________________ איציק

danielthewhite

New member
איציק,

אם אכן היית עושה זאת, הייתי שוקל, ואף מבצע התנקשות. מכיוון שלמעשה, במקום להתגייס ב21 לאוגוסט (תאריך שמעולם לא היה קשור אלי), אני מתחיל את ההכשרה לש"ש שלי ב12 באוגוסט. רוב הסיכויים שמכיוון שזה סופ"ש, אני אגיע לכנס, לפחות ליומיים... בקיצור, דיוויד קצת מבולבל. בכל אופן, איפה יהיה הקמפינג? אני זוכר שבזמנו כפר יהושע מאוד לא התלהבו מהרעיון של קמפינג במדשאות שליד הקרקס... מה גם שאין המון מקום בתוך המבנה של הבצפר.

יופי שאתה מגיע

דווקא כפר יהושע מאד התלהבו מרעיון הקמפינג - הכל תלוי במה מציעים להם בתמורה כנראה. הבטחנו להם שבמופע אש הם יוכלו לראות את יונתן מחסל אותך באופן סופי. זה סיפק אותם. ____________________________ איציק

danielthewhite

New member
שיט!

אבל הכנסנו סוויץ' קטן בקטע, ועכשיו אני מנצח! אני מקווה שזה יהיה בסדר... אני שמח שהעניינים הסתדרו, ואני מניח שאגיע ביום שישי בבוקר... דניאל

Aiyegbeni

New member
אז אסור שהום אוף פוי יראו את זה

אני מקווה גם להגיע...

למעלה