סיכום שבועי

נרו2

New member
באסה שלא כתבתי את זה יותר מוקדם...

רציתי שעוד אנשים יראו את ההודעה...

אבל שטויות... מה זה חשוב...

נרו2

New member
נראה לי ש....

הדגשת את זה כל כך שראו את זה בפורומים אחרים.

אבל אני חושב לכתוב את זה בהודעה חדשה....

יש לי משהו חשוב שרציתי להגיד לך ואין לי דרך להגיד לך את זה בפרטי כי האינטרנט שלי קצת הרוס... אבל גם ככה נחשפת באתר אחר אז אם את רוצה אומר לך את זה כאן. אם לא אז צריך למצוא איזו דרך... (זה ממש לא משהו אישי שלך..... אבל ממש ממש מגניב)

נרו2

New member
אז ככה...

ביום ראשון בערב אחי הגדול מתקשר אלי ואומר לי שהוא ניסה להתקשר כמה פעמים לחנות מוזיקה שהוא מאוד מאוד אוהב בשם "בית המוזיקה" בירושלים והם לא עונים לו והוא חושד שהם נסגרו וביקש ממני לבדוק את זה באינטרנט...(אין לו אינטרנט בבית)
בדקתי והגעתי לכתבה של nrg שחידשה לנו שהחנות כבר נסגרה לפני שלושה חודשים. מאחר והוא באמת היה בהלם ((זו היתה חנות מיתולוגית בשבילו כי האנשים האלה גילו לו עולם שלא הכיר של מוזיקה קלאסית ומאז הוא לא מפסיק לאכול לי ת'ראש. והוא היה מהלקוחות הראשונים שלהם. גם אני הייתי בהלם כי גם אני מאוד אהבתי את החנות וחלק מהאלבומים הכי טובים שלי רכשתי שם)) הוא נורא רצה להשאיר להם איזה טוקבק ככה בשביל הפירגון אז באתי להשאיר בשמו טוקבק לכתבה זו, אני שם לב שיש רק טוקבק אחד לכתבה ומי אני רואה חתום עליה - ברומבית הקטנה והחמודה שכולנו אוהבים...

חשבתי לעצמי מה הסיכויים. אבל זו באמת הפתעה נעימה.
מצטער שחפרתי יותר מדי אני פשוט אוהב לתאר בפורטרוט..

Brombit

New member

דוקא זכרתי שהיו עוד תגובות, בזכרוני הרופף

(ועכשיו אני רואה ששמת קישור, ואלך לבדוק כמה תגובות יש עכשיו. לפעמים זה מחייב מדי, העדכונים המידיים
)

אני מנסה להרגיש טוב גם עם להיות לא כל כך קטנה

Brombit

New member
....

ומהקישור הגעתי לכתבה על אונס. זו היתה טעות

טוקבקים

נרו2

New member
באמת?

א. את יפה כמו שאת.
ב. אני רואה שיש רק את הטוקבק שלך חוץ מהשניים של אחי...
ג. אצלי הקישור מוביל לכתבה על בית המוזיקה.

עוד פעם הקישור
http://www.nrg.co.il/online/54/ART2/448/410.html

(נ.ב. סוף השבוע הקרוב אשים איזה משהו שרכשתי בחנות הזו)

Brombit

New member
יותר יפה לי להיות בוגרת

זה נורא נוח להמשיך ולהגיד שאני "קטנה" אבל זה עוצר אותי...

התכוונתי שבעמוד של הכתבה על בית המוזיקה יש קישורים לכל מיני כתבות, ביניהן כתבה על אונס. ואני, פמיניסטית שכמותי שקוראת ב"אחת מתוך אחת", נכנסתי לכתבה...

Brombit

New member
אני פרפקציוניסטית לפעמים, אז...

תיקון:

זה נורא נוח להמשיך ולהגיד שאני "קטנה", אבל זה עוצר אותי...

נרו2

New member
אני לא מספיק מכיר את האופי שלך אז...

אני לא יודע להגיד ממש אם את בוגרת יותר או ילדותית יותר. ממה שאני מכיר וגם מאיך שאת כותבת את נפלאה.
אני מאוד ילדותי ואין לי בעיה עם זה. אני בעיקר אנושי וזו התכונה שאני הכי מתגאה בה.

Brombit

New member
אני בוגרת בכתיבה, וילדותית במעשים

ליתר דיוק בחוסר מעשים...

טוב, אשמח אם תענה בקצרה על השאלה הבאה

למה אתה מתכוון ב"אנושי"?

נרו2

New member
אני חושב ש...

בגלל שעברתי דברים מאוד קשים בחיים (חלק מהם קשורים להיותי א-מיני) אני הפכתי לאדם מאוד רגיש וגם צנוע. (צנוע במובן הטוב של המילה ולא במובן של הלכאה עצמית)

Brombit

New member

זה מעניין איך שהמון אנשים אומרים "אנושי", וכל אחד מתכוון למשהו אחר :)
כי בעצם "אנושי" זה כל מה שבן אדם חושב/מרגיש/עושה, וזה אינסוף דברים...

נרו2

New member
מן הסתם...

כל החלטה שבן אנוש עושה אמור להחשב ל"אנושי" אבל לעזור לזקן אפילו שהוא לא תורם לך או לאנושות בכלל זה משהו שכמעט ורק בני אדם עושים ולא חיות. כמובן שאפשר לומר שבני אדם עושים גם מעשי אלימות שחיות לא עושות אבל אני מאמין שאדם משתמש באלימות רק בגלל שנהגו איתו באלימות או שפגעו בו באיזושהי צורה וזה לא ממש האופי האמיתי שלו, אלא שינוי.

Brombit

New member
גם אני נוטה להתייחס למה שייחודי לבני אדם

למרות שאני בעצם לא נוטה להשתמש במילה "אנושי"...
אם כבר צריך להגיד, אני אתכוון לזה

הרבה פעמים כשאומרים "אנושי" מתכוונים להבדיל מרובוטים- לטעות/להתבלבל, או להרגיש. השאלה היא למה משווים

----
גם מישהו שתורם לאחרים רק כדי לתרום, זה הרבה בזכות שהתנהגו אליו ככה. השתכנעתי שיש לאנשים גם "אופי מולד", אבל עדיין יש השפעה רבה לסביבה, לטוב ולרע.

נרו2

New member
אפשר להגיד את מה שאת אומרת אבל...

עובדה שרוב האנשים בעולם שואפים להיות אנשים טובים (ולא נראה לי שלכל הרוב הזה היה חיים קלים ואנשים התייחסו אליהם כל כך טוב) גם אם אין להם רווח מזה. גם אם הם מתעצלים הם מבינים באיזשהי רמה שנכון יותר להיות אדם טוב.
אני בטוח שאם יעשו סקר לשאול מה יותר נכון לעשות בחיים רוב האנשים יגידו שיותר נכון להיות טובים אפילו אם לא מרוויחים מזה. (עובדה שגם ככה הרוב שואף לזה) וגם האנשים שלא טובים יגידו: "ברור שהיה עדיף להיות טוב אבל מי שהיה עובר את החיים שלי היה גם מתנהג כמוני."
אני דוגמא חיה לאדם שכל החיים כמעט התייחסו אליו כמו אל חתיכת חרא ועדיין אני בוחר להיות טוב...
[אם 90% מהאוכלוסיה שואפים לטוב (פחות או יותר, ולא לטוב בשביל רווח) סביר להניח שלא לכל ה-90% התייחסו בצורה טובה.
מהנסיון שלי בחיים יש יצר להאמין בדברים הרעים (זה לא קשור לדת, זה פשוט ככה) אפילו שזה לא תמיד נכון.
תאמיני לי שהדעות שלי לא מגיעים מתמימות.

נראה לי שאת המשך הדיון נצתרך להמשיך בשירשור הבא של "סיכום שבועי"...

נרו2

New member
רק עוד דבר קטן...

אני מתפלא שרוב העולם לא בדעה שצריך להיות רע אחד כלפי השני...

Brombit

New member
הרוב יודעים מה נכון לעשות בעקרון

כי את זה מלמדים בגן/בי"ס למשל.
אבל ההתנהגות של כל אחד מושפעת הרבה מהסביבה הכי קרובה=הדוגמה שמקבלים.
לפעמים אנשים במודע מתנהגים כמו ההורים שלהם, כי זו ההתנהגות האוטומטית שלהם, גם כשהם מבינים שהיא לא טובה.

(יש גם הרבה אנשים שלא מבינים מה באמת טוב, אבל זה סיפור אחר...)

למעלה