שלומות
בהתחלה חשבתי כמוך. אבל בסוף הגעתי למסקנה, שמה שאת מגדירה כ"אהבה" זה לא באמת אהבה.
אני מסתכלת על אנשים בצורה יותר רחבה.
אדם שיודע לאהוב באמת (את הילד שלו, את בת זוגו, חברים וכו'), קשה לי לדמיין אותו פוגע במישהו. תסכימי איתי, נכון?
אז איך את מסבירה שכמעט כל גבר במדינה הזו הוא מטרידן מיני (ולא רק שלא אכפת לו שנשים מתלוננות שהן נפגעות מההטרדות, הוא מזלזל ומבטל שהן סתם עושות עניין). ולפחות חמישית מהגברים הם אנסים?
איך את מסבירה את המצב שבו שביעית מהילדים הם קורבנות גילוי עריות. ובכל שנה מספר הילדים הסובלים מהתעללות, הזנחה ואלימות במשפחה, רק עולה? (ואני לא מדברת רק על אלימות פיזית. גם אלימות מילולית עושה נזקים לתפארת בנפש הילד).
את עדיין חושבת שרוב ההורים אוהבים את הילדים שלהם?
הספר שהמלצתי לברומבית חוקר את כל האגדות האורבניות האלו, ולדעתי, מפריך את כולן.
אנחנו חיים במדינה שרוב האנשים הבוגרים הם נשואים עם ילדים. קל מאוד לראות אם הם באמת אוהבים את הילדים שלהם, או רק שמכנעים את עצמם.
מכל ההורים שאני מכירה, וכנראה זה יכול להגיע לכ- 60 איש או אפילו יותר (שרובם הם אנשי היי-טק. אנשי "איכות")
מתוכם כמה לדעתך ראיתי בוודאות שאוהבים את הילדים שלהם?
שלושה.
שלושה בלבד.
אחוזים בודדים יודעים לאהוב באמת את הילדים שלהם... לא מזעזע?
שימי לב לסטטיסטיקה. ועוד בקרב אנשי "איכות".
אז בואי נדמיין מה האחוזים באוכלוסייה שאינה איכותית (שלצערי, זה הרוב במדינה).
ואיך אני רואה הורה שבאמת אוהב את ילדו?
רואים ושומעים את זה כשהם מדברים על הילד. גם אם הילד לא נתן להם לישון כל הלילה, שומעים ורואים מצויין את ההבדל בין הורה ששמתחרט על כל רגע שבחר להביא ילד לעולם לבין הורה שכמה שהוא עייף, מסכן ואומלל, הילד שלו, זה שעושה לו את המוות, הוא עדיין זיו חייו.
זה כל כך שקוף. אבל אנשים בוחרים לראות מה שנוח להם, והעיקר לא להתמודד עם המציאות: ש"אנחנו חיים בחברה מודרנית ייחודית דווקא באיבתה הבסיסית לילדים".
בספר של אורנה דונת, היא מצטטת את הנתונים מהמועצה לשלום הילד, שהפגיעה הכי שכיחה בילדים, היא ע"י הוריהם או קרובי משפחתם.
וכמובן, רוב הילדים שנפגעו, לא מתלוננים ומצוקתם לא מגיעה לתשומת הלב של איש. בדיוק כמו שהרוב המוחלט של הנשים שנפגעו מינית - לא מתלוננות (אז למה שילד כן?)
אז אני אשאל שוב: אתם עדיין בטוחים ש"רוב" ההורים אוהבים באמת את ילדיהם?