סיכום שבועי

בדיוק יש לי מבחן בנושא!

אני חס וחלילה לא מאבחנת אותך! אבחון בני-אדם הוא דבר נוראי לדעתי..
אבל אני לומדת למבחן במדעי המוח, אחד הפרקים מדבר על פגיעות באיזור
ה-PFC במוח [פרה-פרונטאל-קורטקס], והאנשים עם הפגיעה באיזור זה,
מתוארים ככאלו שאינם יכולים לחוש "עוררות תחושתית",
כמו עצב, שמחה, פחד, ריגוש, חמלה, אהבה וכו'..

העליתי את זה,
כי כשקראתי אודות הפרק הזה, חשבתי לעצמי -
שזה יכול להיות ממש מעניין לחיות יום אחד,
עם התחושות, או חוסר התחושות שלהם..

אני יודעת רק שיש לי

בעיה כלשהי עקב חיסרון גדול ב-B12 אז המוח שלי לא עובד בצורה רגילה, הוא איטי יותר כבד יותר, קשה לי גם לקלוט הרבה דברים בו זמנית. לא יודעת אם לזה הייתה כוונתך אבל בעיה בסגנון כבר יש לי,

אגב, גם בתקופות שהייתי במצב "שבור" והלכתי לפסיכולוגים אז הם מצאו שהכל תקין וזה לא תסמינים של דיכאון, אומנם זה די דומה בתיאור(בתיאור בלבד) אבל הם פשוט יצאו מדעתם והחליטו שהכי טוב שהחיה את חיי כמו שאני רוצה ולא אערב אותם.

אני בנאדם שקשה להבנה אני מאוד מאוד שונה משאר בני האדם, בהתחלה היה לי קשה עם זה אבל בשנים האחרונות פשוט קיבלתי את עצמי כמו שאני וזהו, וטוב לי ככה, אני יכולה להגיד בלב שלם שפשוט טוב לי. לא בגלל חסור ברירה(יש מלא ברירות) אלא כי הגעתי למקום עם עצמי שאני מרגישה בטוב איתו, וסליחה על החפירה

ברור שיש!

אני זו שלא מסוגלת לעמוד בתרופות/ויטמינים, יש לי הכל בבית וניסיתי כמה פעמים, זה קשה לי מדי. קשה לי מדי לקחת מעל 10 כדורים ביום, החלטתי שאני ממשיכה עם זה עד המוות,

שיאכל אותי, אני חזקה מספיק בשביל לשרוד את זה. זה מה שמחזיק אותי מעל המים כל הזמן הזה...אני מודעת היטב למצבי ולסיכונים שלו אני פשוט החלטתי בדעה צלולה להמשיך ככה בצורה טבעית בלי כדורים ועזרים מסביב, כי רק ככה אני מצליחה לעמוד על הרגליים, אני לא חושבת שבחורה בגיל 20 צריכה להרעיל את עצמה עם מליון תרופות זה לא בריא ולא נכון,

אני לא בטוח שהצלחתי להבין את מה שכתבת

1 את הקושי לקחת ויטמינים וברזל בניגוד לתרופות כימיות
2 את סכנת החיים בה את נימצאת
3 את המוות הריגשי שאת מייצרת

יש בדיחה שאומרת: לחיות זה לא בריא
אני חושב שבריא לחיות נכון. זה מרפא

אני לא מייצרתי שום מוות ריגשי,

ולדעתי הדיון הזה כבר מיצה את עצמו, אני לא רואה לאן אתה חותר ויצא שמלא פעמים אמרתי פה את המילה "גופה" אבל אף אחד לא ממש היה אכפת לו. פתאום אתה נדבקת לזה ויצרת דיון כזה....שאין בו ממש תועלת,

סלחתי,

פשוט אנשים לא באמת יודעים מה אני עוברת ועם איזה סמפטומים אני מתמודדת ביום יום(כן, הכל נובע מהחסרים בויטמינים)

אז לפעמים צריך לשאול ולנסות להבין את הצד השני לפני ששופטים אותו,

זה בדיוק מה שניסיתי לעשות

לשאול בכדי להבין אותך
מתוך אי ההבנה שלי שאולי הובנה כשפיטה
על פי הכתיבה.

אוקיי, מקווה שמההודעות שלי פה תצליח להבין

גם את אמא שלי אף אחד לא מבין, היא סובלת מאותם סימפטומים בדיוק כמו שלי, אז כל השנים לעגתי וצחקתי לה והיום כשאני חווה את זה על בשרי אני מבינה בדיוק מה היא עברה,

המסר פה-אם לא תחווה על בשרך כנראה שלעולם לא תצליח באמת להבין. ואני לא רוצה שאחרים יחוו על בשרם מה שאני חווה, אבל מקווה שלמרות אי-החוויה אולי יש כאלה שכן יצליחו להזדהות

על זה אפשר לפתוח פוסט נפרד תחת הכותרת אמפתיה

נקודה אחת אני רוצה לכתוב לך בנושא זה

אני לא חוויתי מעולם את מה שאת חווה אבל על בשרי חוויתי דברים קשים אחרים ולכן אני יכול
לייצר אמפתיה גם בנושאים אותם אני מחוייב (כלומר ממקום אנושי, מתוך בחירה) קודם כל
להכיר דרך שאלות ולמידה.

שמחה לשמוע!

ובאמת שאני עדיין בשוק שמילה אחת שלי הפכה את הסיכום שבועי שלי לדיון שכזה

יודעת מה ברומבית אם כבר אז כבר!

B12, סידן, ברזל, סוכרת(אוטוטו) חלבון(פייי הפסקתי לספור מזמן)

טוב אלה הדברים המרכזיים שחסרים לי, יש מהצד בעיות עם הכולסטרול וכל השיט הזה, אבל זה לא מרכזי כאמור,

את באמת חושבת שזה כדור "1" עכשיו? קיצור....אני חיה ושיהיה מה שיהיה, מתמודדת בגבורה עם המצב אבל אני לא באמת אתחיל לקחת כדורים, אולי את של הסידן כי זה בכוס עם מים אבל כל השאר נעע,

אה ועם כל זה אני מכורה למתוקים וקולה זירו ושוופס,

ועוד משהו

בעיות בנשימה, אני לא יכולה לנשום מהאף יותר מ-5 דק'(כן פעם היה 10 דק' עכשיו החמיר ל-5) ממתינה בקוצר רוח לתוצאות של מעבדת השינה שמשום מה מאחרים להגיע

Brombit

New member
ומה עם האוכל?

(אני בעצמי צריכה לדאוג לעניין הזה...)

זהו שאני מקווה שעם הדרך

שחברתי ללכת בה(הטבעונות) תעזור לי לאכול דברים בריאים ועשירים בויטמינים, אני באמת מאמינה שזה לא סתם,

אני רק מקווה שאלוהים יברך אותי בכוח להצליח להמשיך ולהתמיד. ולהגיע לדרך נכונה ובריאה

Brombit

New member
D:

לצערי הטבעונות שלי רק הדגישה לי שאני עצלנית, אין לי כוח לדאוג לתזונה מספקת

גם לפני כן לא אכלתי הכי טוב בעולם. יש לי ויטמינים, מסלט ירקות שאני אוכלת כל יום מגיל 4 בערך, אבל כל השאר- פחות

אני אחת האנשים העצלניים בעולם!!

אני בימים האחרונים מרוב עצלנות לא אכלתי כמעט כלום, היום אני יוצאת לקניות ואקנה לפי הרשימה דברים שבעיקר לא מכילים דברים מן החי, אני מקווה שלי זה לפחות יעבוד

למעלה