סיכום שבועי

סוף סוף (קצת) חדשות טובות

תוצאות מבחן בינגליש:
קיבלתי את התוצאות של המבחן באינגליש וקיבלתי ציונים הזויים XD
הציונים הם מ- 0 עד 9.
0 – את לא יודעת את השפה
7- יודעת טוב
8- יודעת מאוד טוב (זו כבר רמה של דוברי אנגלית)
9 – יודעת יותר מידי טוב (רמה של חכמולוגים XD)

אז כזכור, במבחן הקודם נפלתי בחלק של הקריאה, שבו קיבלתי 6.5 ואני צריכה מינימום 7 על מנת להתחיל בכלל את התהליך.
אז שימו לב לתוצאות *תופים*:
כתיבה – 7
דיבור – 8
שמיעה – 8
קריאה – 9 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
(מי היה מאמין שניחשתי נכון את כל התשובות בקריאה XD)

אז קפצתי וצרחתי משמחה לאוזני ידידי הטרול (שהיה מבואס לגמרי מכיוון שרצה שאכשל ואשאר בארץ XD).
כמובן שזה לא אומר לגבי הצלחת התהליך כי האוסטרלים יכולים פתאום לעלות את הסכם שיאלץ אותי להיבחן שוב. מה גם שלא ממש האמנתי לסוכנת כשאמרה שהציונים מספיקים ושלא אצטרך שאחת המדינות באוסטרליה ימשכו אותי (ואז אני מתחייבת לגור שם למשך שנתיים. וואחס. אין שם עבודה בשבילי) - אז אני לוקחת בעירבון מוגבל.
למרות זאת, אני נותנת לעצמי את הזכות לשמוח (זה גם נתן לי תקווה שהמבחנים האלה לא כל הזמן קשים. פשוט צריך ליפול על אחד קל)

הודעתי לשותפה שלי להגירה, והיא לקחה את הזכות לצעוק עלי "אמרתי לך!!!!" - אמרתי לה שהיא יכולה להמשיך לצעוק עלי, כי באמת יש לה את כל הזכויות לעשות זאת XD

רבוטה:
הוצאתי את החוזה הקודם שלי וגיליתי שכן העלו לי קצת את משכורת הבסיס בחוזה החדש. קיצר, נראה שלא העלו לי ב- 500 ₪ אלא ב- 1000...
יחי ההבדל הקטן XD

יום חמישי:
איפרתי חברה לאירוע. למרות שיש לה מבנה פנים גס ובד"כ אני מאפרת אותה מאוד עדין וטבעי, החלטתי שהפעם אני בכל זאת רוצה לנצנץ אותה, אז איפרתי אותה עם צלליות מנצנצות מאוד – היא אהבה!

מקווה שגם החברים שלה אהבו

יום שישי:
חברתי שירדה לאוסטריה, חזרה לביקור של חודש. היא עשתה מפגש חברים בביתה והוזמנתי גם אני. היה מאוד כיף וזכיתי להכיר את שתי החברות המגניבות שלה מימי התיכון. הן היו שלישייה פשוט מדהימה וכל כך קנאתי בהן וכל הזמן סיננתי תוך כדי שאני מסתכלת בתמונות הנוסטלגיות שלהן באלבומים שהן היו נורא קוליות ומ-גניביות ואיזה מדהימות הן. הן היו פריקיות בטירוף, הלכו איך שבא להן, וממש אהבתי את הסטייל. שלא לדבר היו מוכשרות בטירוף ולמדו במגמת עיצוב אפנה בבית ספר שלהן וראיתי את העבודות שהן עשו – מדהימות אחת אחת

אחרי שרוב החברים הלכו הביתה, השאר (המגניבים) החליטו ללכת לאיזה מועדון שלצערנו היה ערב רגיי, אבל ניסינו בכל זאת לבלות שם.
היתה רק בעיה אחת שהמבלים שם עישנו גראס ואני התחלתי להרגיש לא טוב ומסוחררת. בסוף כולנו התייאשנו (אף אחד מהקבוצה לא מעשן וכולנו די סבלנו מהסרחון) ויצאנו כולנו מסריחים מגראס (אפילו לא ריח של סיגריות) - מזעזע.

אבל בסה"כ היה לי ממש נחמד ויצא לי להכיר אנשים מאוד מוכשרים ומקסימים ^_^

אין לי שיר

ברומבית

New member
מזל טוב על המבחן

אז מה אם זה לא באמת נחוץ והם עושים את זה רק כדי להקשות

יש עוד מדינות שעושות את זה? מה עם מדינות שלא לומדים את השפה שלהן בכל מקום?

אם יש לך סכם גבוה, אז את לא חייבת לעשות

את המבחן.
פשוט אני מבוגרת מידי, אין לי מספיק ניסיון (5 שנות ניסיון זה גבולי בשבילם), והמקצוע שלי אינו נדרש שם (הם צריכים יותר מעצבי שיער מאשר מהנדסי תוכנה ואלקטרוניקה). אז הסכם שלי היה יחסית נמוך. הסיכוי להוסיף ניקוד היה דרך אותו מבחן. וזה מה שניסיתי לעשות.

ברומבית

New member
אני חושבת שזו מדינה בשבילי

עבודה זה רשות, ואם כן- עדיף בעיצוב שיער...

לא מצאת מדינה חביבה וטכנולוגית ש"חוטפת" מהנדסים?

ברומבית

New member
לא הרבה

בשבת שעברה (זה היה אחרי שכתבתי את הסיכום ולכן זה נחשב לשבוע הזה!
) קראתי באינטרנט ראיון עם מישהו (אין לי כוח לפרט) וזה שיגע לי את השכל. החלטתי שאני חייבת לכתוב לו ולהגיב על כמה דברים. לא הצלחתי להגיע לאימייל בינתיים. אבל הוא עוד ישמע ממני

רציתי בינתיים להגיב על הראיון באתר שהוא פורסם בו, וכתוב שצריך להירשם. נסיתי להירשם, ואז היה כתוב ש"ההרשמה מושעית"
סתימת פיות!

לאחרונה התחלתי שוב להתלבט בקשר ללימודים. חשבתי לעזוב את העיצוב וללמוד משהו שהוא לאו דוקא הכיוון שלי, אבל שעדיין יהיה טוב ויתן לי יותר בטחון כלכלי. אבל רוב הדברים דורשים פסיכומטרי, שאותו עד עכשיו לא עשיתי כי בניתי על זה שלא צריך אותו כדי להתקבל לעיצוב...
בקיצור נראה לי שאני אנסה בכל זאת את העיצוב... אולי עיצוב גרפי במקום תעשייתי, נדמה לי שהוא יותר מבוקש.

השיר השבועי שלי
http://www.youtube.com/watch?v=eaPTaovbguE

שיר עדין שבועי
http://www.youtube.com/watch?v=x9vwTm_AEeQ

במקום להתלבט לפני שאת מתחילה משהו

פשוט תלכי להרשם וללמוד.
אחרי הכל זה תחום שמעניין אותך ואת רוצה ללמוד אותו ויש בו עבודה גם אם לא בשפע.

אם אחרי שנה תרגישי שזה ממש לא זה, את תמיד יכולה לפרוש ולבחור משהו אחר.
הנקודה היא שאת יכולה להתקע בהתלבטויות האלה כל החיים....
חייבים מתישהו לעצור. (ולזכור ששום דבר לא סופי...)

ברומבית

New member
אם את אומרת שיש עבודה, אני אסמוך

פשוט לא ממש ידעתי כמה הביקוש יש (והאמת לא היה לי כוח לבדוק ממש), וחשבתי אולי ללכת יותר על בטוח.

אני לא אתלבט לנצח- החלטתי שאני לומדת באוקטובר 2013 ויהי מה

תודה נַץ :) (זה קיצור חדש ל"נצנצים")

לא יכולה להבטיח לך עבודה בכלום

את יודעת, כשהלכתי ללמוד הנדסת אלקטרוניקה זה היה תחום כ"כ בוער, ימי הבועה ההיטקיסטית, שרק חיכיתי שיחטפו אותי.
אבל ברגע שסיימתי את הלימודים הבועה התפוצצה לי ישר בפנים

בגדול יש עבודה בתחום. כמה קשה למצוא אני לא יודעת.
אני מכירה כמה בנות בתחום והן עובדות ולא חוו קושי מיוחד.
לפחות לא בחיפוש עבודה.
מה שהבנתי זה שהן פחות אוהבות את העבודות שהן עושות.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

queen helen

New member
ומצד שני

אני מכירה מישהי שסיימה ללמוד ואח"כ מלצרה במשך שנים כי היא לא מצאה עבודה...

גם אני ישבתי כמה שנים בבית

עבדתי בתור מזכירה ואח"כ במנהלת משרד עד שהצלחתי לחזור חזרה לשוק ההייטק.

זה יכול לקרות בכל עבודה.
כל עוד יש בסיס כלשהו, זה התחלה.
מעבר לזה, הרבה תלוי בהמון גורמים נוספים כולל האדם עצמו.

ברומבית

New member
אני לא מצפה שתמצאי לי עבודה

למרות שזה יהיה נחמד

רק רציתי לדעת שזה לא תחום שיש בו עבודה רק לעשרה אנשים בכל הארץ.

אני מקוה שאני אוהב (אוהבת בעתיד, עברית קשה שפה
) את התחום, ואם לא- שאני ארגיש את זה מוקדם, ולא אתחרט באמצע שנת הלימודים הרביעית

מקווה בשבילך שתאהבי את מה שתלמדי

ותמצאי עבודה ותאהבי גם אותה.
כי הקשר בין מה שלומדים לעבודה בפועל, ברוב התחומים הוא מקרי לחלוטין...

למעלה