סיכום שבועי

דרוש שם

New member
לאידע, לדעתי זה עניין של טעם אישי

אני איש של thinkpads, לדעתי מחשב בלי הנקודה האדומה לא שווה כלום
אבל זה באמת טעם אישי...

הסיבה שמפחדים מ HP זה שיש מצב שהם יפסיקו לייצר בעצמם ניידים בקרוב, אני לא רואה בעיה מעבר לזה, השירות שלהם טוב מאוד בארץ, אם היא קונה את זה ממקום שנותן לה אחריות של שלוש שנים אני חושב שהיא די מכוסה...
אבל זה לשיקולה

queen helen

New member
אפילו המומחית לענייני סגול אמרה שלא שווה

זה נשמע טפשי, אבל אני מפחדת להיות עם שני לנובו בבית, ובטעות לקחת לעבודה את המחשב האישי שלי, רוצה הפרדה ברורה בין שני המחשבים.

ומה הקטע של אסוס? הם זולים באופן מחשיד, אפשר לסמוך עליהם?

יש עוד משהו ששווה לרכוש ביחד עם המחשב חוץ ממע׳ הפעלה?
כמו אנטי וירוס, או משהו קריטי אחר?
למה הבלוטוס משמש?

דרוש שם

New member
לא שווה באיזה הקשר?

לגבי שני לנובואים, זה לגיטימי רצונך כבודך

אסוס זולים כי הם סינים, הם בסדר לדעתי.. לא משהו מחשיד (אבל כמובן שצריך להסתכל על המפרט וכיוצ"ב)

בלפטופים חלק מהמחיר של הלפטופ הוא מערכת ההפעלה (ולכן לא רוכשים כזו בנפרד)
אנטי וירוס, אני מרוצה ממה שיש לי והוא חינמי... אבל זה ענין של הרגשה אישית שלך , דברים קרטיים זה תלוי בך (יש כאלו שחייבים עכבר אמיתי, יש כאלו שחייבם כל מני דברים אחרים)

בלוטוף משמש לקשר עם מכשירי בלוטוף, כמו פלאפונים, ועכברי בלטוף לא קריטי בשביל משתמש "רגיל"

לא קראתי הכל אז סליחה מראש אם אחזור על משהו

HP - היה לי (עדיין קיים במצב חצי חי...) ממש לא אהבתי. איכות לא משהו בכלל.
thinkpads - היה לי בעבודה והם ממש טובים. לפני כן היה לי DELL מהעבודה ואני אישית אהבתי אותו יותר. בין השאר זה היה קשור לדגמים עצמם, אז לא בטוח שזה קשור לחברה. בגדול, שניהם אמיניים וטובים מאוד ואני הייתי קונה אחד מהם. אם כבר יש לך דגם של חברה אחת מהעבודה ואת רוצה חברה אחרת, לכי על DELL. הם בעיני הכי טובים.
מה הקטע של אסוס? האמת? לא יודעת. אבל לאחותי יש את הנייד הקטן שלהם והיא ממש מרוצה והבנתי שגם הם לא רעים בכלל.

לגבי סטיק לעומת מודם: שלא תחשבי אפילו על סטיק!!
אולי בעוד כמה שנים תשתית הסטיק תהיה טובה יותר, אבל היום התשתית ממש גרועה והיתרון היחידי זה ניידות מוחלטת לכל מקום.
עשיתי פעם ניסיון עם סטיק - לא שווה את זה. זו ניידות בערבון מוגבל, כי ביותר מידי מקומות זה בכלל לא מתפקד או מתפקד בקושי.
במחשב נייד יש לך חיבור אלחוטי לרשת.
ביימנו ברוב המקומות הציבוריים (מסעדות, פארקים אפילו חופי ים!) יש אינטרנט אלחוטי חינם, כך שתוכלי להתחבר עם המחשב שלך, מה שמוריד שוב את כדאיות הסטיק.

בלוטש מאפשר לך בקלות להתחבר עם הנייד שלך לנייד לגיבוי של מספרים, הודעות, תמונות וכו'. אישית, אני מעדיפה להתחבר בכבל, כי זה הכי מהיר ובטוח, אבל כשאין בנמצא אני מתחברת עם הבלוטש.
חוץ מהטלפונים הניידים יש עוד כל מיני מכשירים שזה משרת אותם שאולי תתקלי בהם, אז טוב שיש. (זה בכל מקרה מגיע עם הנייד ולא עולה לך..)

אם אין לך צרכים מיוחדים מהמחשב ואת בעיקר גולשת ברשת האינטרנט, צופה בסרטים/שירים וכד', את יכולה להסתפק במחשב ממש בסיסי וזול. בשביל צפיה טובה בסרטים את צריכה להשקיע בספק אינטרנט, לא במחשב.

לגבי מערכת הפעלה ואנטי וירוס:
אישית, אם הייתי יכולה, הייתי מעדיפה מערכת הפעלה לא של חלונות (ווינדוס), אבל כמו שציין דרוש שם, מחשב נייד מגיע כבר עם מערכת הפעלה והיא כלולה במחיר ואין לך ממש אפשרות בחירה.
לגבי אנטי וירוס: בנחה שתקני מחשב נייד שמותקנת עליו מערכת ההפעלה חלונות, יש אנטי וירוס חינם שלמייקרוסופט שעושה את העבודה מצוין. את לא צריכה יותר מזה. מורידים אותו חינם מהאתר שלהם והוא מתעדכן כל הזמן לבד (בהנחה שאת מחוברת לרשת)

בהצלחה!

אה, ולגבי הצבע: תמיד אפשר לקנות מדבקות שמכסות את כל הנייד באיזה צבע שאת רוצה, ציור/תמונה ומה שמתחשק לך. בדיוק כמו שיש לאייפונים יש גם לניידים.

queen helen

New member
תודה תודה תודה על התשובה המפורטת!

דל ואסוס הן החברות המועדפות עלי כרגע, ונראה לי שאני מתחילה לקבל כיוון.

אני יכולה רק להזהיר לגבי מה לא לקנות

כמובן לגבי המחשב. קודם כל לי יש מודם סלולרי וזה פשוט זוועה! לא ולא ולא פשוט לא.

זה גם מתאים לאנשים שגולשים ממש מעט החבילות בחברות הסלולר מאוד מגבילות וזה סופר לא נוח. קיצור רק לאנשים שגולשים שעתים שלוש ביום גג.

לגבי מחשב נייד רק לא טושיבה יש לי וזה... לא יודעת זה לא איכותי מספיק ובשלוש שנים המחשב ראה מעבדת תיקונים כשלוש פעמים לדעתי זה קצת לא שווה. נו טוב החליפו פעמים דיסק קשיח ופעם אחת המחשב לא עבד ושחזור מערכת הפעלה מחדש אבל בקיצור לא ממליצה על טושיבה. אישית אני מצטערת בכלל שרכשתי טושיבה

בהצלחה ומקווה שתהני מימנו זה הכי חשוב

נ.ב ממליצה לך לבדוק המלצות דרך אתר זאפ שם אנשים חווים דעה על כל מוצר חשמלי קיים וזה די יכול לעזור.

האמת שגם אצלי לא היה בתכנון אבל..

כשאת לא מבינה כלום במחשבים וצריכה להעזר ב"אחרים" זה התוצאה לרוב...

אני לא מבינה כמעט כלום במחשבים והתייעצתי עם מישהו שדווקא כן מתיימר להבין.. וזה התוצאה..

בכל מקרה שיהיה בהצלחה והעיקר שבסוף תמצאי את מבוקשך..
ונ.ב לי יש מודם כמו שאמרתי וכשאני מנסה לצפות ביו טיוב זה פשוט לא נותן כלומר זה אפשרי אבל זה כל הזמן נתקע ולפעמים לא עובד.

כל מי שיכול לברוח מהוט שיעשה את זה!!

הם מזוועים! לוקח להם גם חודשיים שלוח מתקין/טכנאי.
יותר גרוע מימי הבניים..

חראגיל (זהירות, מגילה)

הלחץ בעבודה הגיע למימדים שהבוס של הבוסית שלי קרא לי למשרדו והוכיח אותי על זה שלא עמדתי בזמנים שהתחייבתי אליהם.
ניסיתי לאמר לבוס שעבודה על כמה אפליקציות לבדי זה עמוס. הוא טען שאני לא היחידה שעושה עבודה של כמה דברים בבת אחת.
אמרתי לו "אז למה לי קשה?" הוא אמר משהו בסגנון, ושימו לב:
"קשה לך כי את מתלוננת"

מאוד כעסתי עליו ואמרתי לו שלא יזלזל באיך שאני מרגישה.
הוא מיד ענה: "אל תתעצבני, אני פה, איך אפשר לעזור לך?"
עניתי: "בפעם הקודמת שביקשתי עזרה ניפנפו אותי (רמז על הבוס הפליצה)"
הוא צחק ואמר שהוא לא כמו הבוס הזה.
אמרתי: "תביא לי אנשים! לקחתי לי את כל אנשי הצוות, תחזירו אותם".
הוא: "אי אפשר. אבל בשביל זה אני פה, ואם את צריכה יותר זמן, אז פשוט תגידי מראש. את אמרת שתוכלי לסיים בשלושה ימים ועכשיו עבר שבוע, מה אני אומר לבוסים שלי?"

בקיצור, כל מה שהוא היה צריך לאמר זה:
"אני לא יכול לתת לך אנשים. אני צריך ממך זמנים מדוייקים שאת יכולה להתחייב עליהם, אם את צריכה יותר זמן, אז פשוט תודיעי כמה שיותר מהר. ואנחנו נחלק את העבודה לפאזות ככה שיהיה יותר ברור לך בקביעת הזמנים"
הוא גם הוסיף ואמר שאם מנהלים אחרים באים אלי בתלונות שאני לא עושה את המשימות שלהם (כי נניח הם בקרייסיס) ואני לא יודעת מה לעשות, אז לפנות אליו (הוא כנראה הבין שהבוסית שלי לא ממש עוזרת בעניין הזה).

הם רוצים שאבוא להם בפיתרון ואחסוך את הייללות.
אז הנה באתי ואמרתי שאני צריכה אנשים: "אי אפשר".
אוקי, אני לא אספיק (היינו, תנו יותר זמן): "לא. את חייבת לסיים עד סוף שבוע".
אז מה נשאר אם לא להתלונן??????
אני כבר באמת שוקלת לעזוב. הבעיה שזה ייפגע לי ברזומה בשביל ההגירה.

אפרופו הגירה, כמו שסיפרתי בקצרה שבוע שעבר, דיברתי עם בחור שהיגר לאוסטרליה. הסוכנת שלי הפנתה אותי אליו על מנת לקבל רושם אמיתי על כל התהליך והאוכלוסיה.
הוא לא חסך בכלום ודאג לאמר לי כל דבר הכי לא נחמד שהוא נתקל בו. וזה דווקא מצא חן בעיני, כי הוא נותן לי מציאות ולא אשליות כמו הרבה אנשים שחיים בזבל ומנסים למשוך אותך לאותה צרה ע"י סיפורי אלף לילה ולילה.
אז מעבר לעכבישים מפלצות שיש שם, הוא סיפר שהיי-טק שם ממש לא מפותח ובכלל כל המדינה הזו מפגרת מישראל באיזה 20 שנה אחורה. כך שעבודה בתוכנה או אלקטרוניקה, לא סביר שאמצא כל כך. סידני ומלבורן הן היחידות שיש יותר סיכוי למצוא, הבעיה שיש יותר תחרות.
מעבר לכך, האוסטרלים הם עם עצלן, אז אסור לתקתק עבודה ולעשות שעות נוספות. חס ושלום ששאר העובדים לא ירגישו רע עם עצמם שהם כאלה עצלנים XD
זה טוב, האמת, ככה אוכל לעסוק בעוד דברים, כי סוף סוף יהיה לי זמן!!!!!!!
זה אחד הדברים שהוא אמר שבגללם הוא נשאר באוסטרליה - אתה לא עבד לעבודה. החיים האישיים שלך יותר חשובים. הוא אמר שאם אשרוד את השנתיים הראשונות שם, אני לא ארצה לחזור אף פעם, למרות כל הקשיים.

שאלתי אותו מה המקצועות הכי נדרשים שם. הוא טען ש"ניהול חשבונות" (
) ו... עיצוב שיער!!!

הוא אפילו אמר שיש סיכוי גדול יותר שמאצא עבודה כמאפרת מקצועית מאשר מהנדסת תוכנה XD
אוח, כמה עצוב, חחחח

קיצר, אז מה שחשבתי לעשות זה דבר כזה. יש לי גם ככה לפחות שנתיים לכל התהליך הזה, אז אולי כדאי שאתחיל ללמוד בנייה ועיצוב אתרים, ונראה לי אנימציה יכול להועיל הרבה (עיצוב שיער - לא כרגע, זה לא מקצוע שאפשר לעשות בו UNDO, ואני מעדיפה להשאיר אותו לזמנים קשים).
ואני חושבת ללמוד עיצוב אופנה (יעני לתפור), אולי זה גם יהיה טוב (האמת שזה יותר בשבילי כי פשוט נמאס לי מהבגדים שיש בשוק!!!)
עכשיו אני צריכה לחשוב איך אני הולכת לשלב את זה.
יש לי כרגע לעבור מבחן IELTS אז זה משימה ראשונה.
אח"כ אצטרך לחפש קורסים למה שאני צריכה, ואני חוששת ששוב אאלץ לנסוע לת"א כי רק שם יש את מה שאני צריכה

אני אלך לפורומים בנושא ואשאל על מורים פרטיים

אח... איזה חיים עמוסים!!!!!

שיר
למי שמכיר את הדמויות של AVENGERS וכל ה-EXTRA, מצאתי את האנימציה הקורעת הזו (אוקי, אותי היא הצחיקה):
Too Many Avengers
הם צוחקים על זה שכל שניה מופיע עוד איזה גיבור-על לאוסף הגיבורים הנוכחי. משהו שתמיד הטריף אותי בקומיקסים וסדרות מצויירות מהסוג. כאילו, לא מספיק מה שיש, צריך להוסיף עוד ועוד ועוד?! חלאס! אי אפשר כבר לעקוב!

queen helen

New member
ואם לא תספיקי

את חוששת שיפטרו אותך?
גם ככה כל הצוות התאדה להם, לא נראה לי שהם יכולים להרשות לעצמם לפטר את העובדת המסורה היחידה שלהם.

ברומבית

New member
הישר מזכרוני הרופף

ביקרתי פעם ראשונה אצל החניך שלי. היה סבבה בסה"כ, למרות שקצת נתקענו מתישהו, ובסוף לא המשכנו.
תכננתי לבוא ביום חמישי והם אישרו, ובסוף הם הלכו למסיבה במקום

היום הלכנו למסעדה ליום ההולדת של אמא, היה נחמד חוץ מהויכוח המעייף אל אחותי ואבא. מיהרתי לחזור בגלל ארועי ספורט שהתחשק לי לראות מסיבות שונות.

וכרגיל אני ואחותי עסקנו בלהתאהב ולצחוק על ספורטאים

זה מה שאני זוכרת כרגע
----
שיר שממש נהניתי כשהוא בא לי באקראי
http://www.youtube.com/watch?v=6XtG5SGL0Xw
אחרי שסיימתי בינתיים עם כל הבדיקות, ונאלצתי לחזור לשירים שאני כבר מכירה

ברומבית

New member
אני תמיד מתעצלת לפרט

ביקרתי אצל הילד שהתחלתי לעזור לו בלימודים. מתישהו הוא לא כל כך הבין מה שהסברתי וגם לא הכי התרכז. אחרי כמה נסיונות אמא שלו הציעה שנשחק. הסכמתי. בסוף לא שיחקנו, והלכתי...
וזו בכלל היתה אמורה להיות פגישה רק להיכרות. מילא.
אח"כ קבעתי איתם לבוא לפגישה ארוכה יותר, ובסוף הם הלכו למסיבת יום הולדת.

במסעדה היה עוד ויכוח קלאסי של אחותי ואבא, הפעם על "האם גידול שפם מעיד על אופי האדם?". כרגיל מתישהו זה נהיה ממש חופר.
מיהרתי לסיים שם גם בגלל הויכוח, וגם כי רציתי לראות אולימפ' בטלויזיה- דבר אחד כי הוא מגניב, ואחר כי השתתפו בו שלשה ממדינה שחביבה עלי

אה! שכחתי משהו חשוב! הכי חשוב!
בהודעה נפרדת בשביל להדגיש

ברומבית

New member
הדבר הכי חשוב שקרה לי השבוע!

מפגש ביישניות :)

האוטובוס הגיע מאוחר יותר משחשבתי, ירדתי בתחנה מוקדמת מדי והלכתי המון, לא מצאתי אותן, לא היה לי מס' טלפון, התקשרתי למישהי וביקשתי מספר, המספר לא עבד, שאלתי שוב והיא נתנה לי מספר נוסף, התקשרתי, אחרי הרבה תאורי כיוון כושלים הצלחנו למצוא אחת את השניה.
ולמפגש עצמו

דיברתי יחסית הרבה (וזה תמיד ככה במפגשי ביישנים/ות), ובאופן מפתיע כמעט לא היה לי קשה, ולא נלחצתי להגיד שום דבר. אולי כי היתה אוירה רגועה, והשקט היחסי+כמות לא גדולה, פתחו פתח לדיבורים שלי.
לקחתי את הענבים שמישהי הביאה כי אף אחת לא רצתה אותם. הם קשים כמו שאני אוהבת
הראשון שטעמתי היה נפלא אז לקחתי אותם. אח"כ היו אחרים פחות טובים, אבל מילא.
דיברנו על ה"בודהה" הטבעוני שלי, הרגשתי סלבריטי
יעני ה"מסעדה שלי". דוקא הצמחונית בחבורה קצת נרתעת ממנו, האחרות התלהבו.

--------
לא מהמפגש:
בסיור השבועי בסוּפר, טעמתי חומוס חדש מאחת העגלות. התאהבתי, קניתי והתמכרתי קשות. לעזאזל, ה'דיילת'* הזאת עשתה את העבודה שלה.
*מסתבר שקוראים לזה ככה

ברומבית

New member
עוד תוספת...

במסגרת האובססיה האולימפית שלי (כרמלה/מפלצת הספגטי יודעת איך זה קרה), התאהבתי באיזה ספורטאי הולנדי
הוא לא הראשון, אבל התאהבתי בו הכי חזק.

שלי.

טוב חופש חופש חופש!!

הייתי רביעי עד שבת בחופש היה פאן לגמרי כלומר זה היה מאוד כייף בית מלון. שקט. רוגע. לבד! זה אחד הדברים הטובים שקרו לי לאחרונה.

השבוע בכלל עבר בסדר כזה אנשים מעצבנים כידוע וחסרי תרבות אבל... וואטבר

חמישי הזה הייתי בחתונה של קרוב משפחה.. אני לא נוהגת ללכת לאירועים אבל זה דוד שבא מחו"ל לחתן את הבת שלו ומי אני שאסרב

היה אירוע מיוחד מאוד רוב המשפחה צרפתים קיצור נהניתי נורא וראיתי משפחה שלא ראיתי שנים וזה היה טוב לשם שינוי.

נשארתי גם לשבת חתן כי מה אי אפשר שלא ולקחתי חדר במלון בירושלים וטיילתי אתמול בעיר העתיקה היה די נחמד שינוי אווירה לפעמים עושה לי טוב במקרה הזה באמת לראות אנשים ולצאת קצת מ"הקיוב" עשה טוב.

הנסיעות לים המלח(החופש) וירושלים עברו מעולה ודי נהניתי לשם שינוי אני לא אוהבת ממש לנסוע מחוץ לעיר אבל פה זה היה כייף כזה והאוויר הנקי והצח (כמעט..) עשו את שלהם.

רע

פגשתי בחופש ובמלון אנשים שמזכירים לי "אנשים" שלא ממש בא לי להזכר בהם זה כמו פלאשבק למשהו שאתה מנסה להדחיק או לשכוח אבל הדברים הקטנים האלה רק מחזירים הכל למסלול מה שאני מנסה להוציא מהמסלול חוזר כל פעם מחדש. חרא של מצב.

כשנסעתי לחתונה בירושלים אז הכביש הראשי לירושלים היה פקוק אז נסעתי דרך בית שמש.. ואז עלו לי פלאשבקים מהתאונה שאני והמשפחה עברנו שם לפני 10 שנים בערך..... בדיוק באותו כביש וגם יכלתי לזכור את המקום..
וזה היה לא נעים בכלל אבל לא הייתה לי ברירה לא יכלתי לאחר והייתי צריכה עוד להשכיר חדר במלון וכל זה אז... הייתי חייבת לנסוע משם..במקום להתקע בפקקים

באירוע ניסו....... לדבר איתי ולהסביר לי כמה חשוב להתחתן ולהביא "ילדים" וכל השיט הידוע... ניסיתי להבהיר בפנים חתומות שאני לא בקטע לפחות כרגע. כי ללכת להסביר למרוקאים שגרים חלקם במרוקו וחלקם בצרפת מה זה א-מיני או מה זה אנטיסקסואל או בכלל מה זה בנאדם שאין לו פשוט חשק מיני זה קרב אבוד!! אז וויתרתי מראש על שלב "ההסברה" וחתכתי ישר . זה מצליח לדכא אותי כל פעם מחדש הקטע שאנשים חושבים שיש להם את הזכות לבקר ולהגיד לי מה טוב או מה לא טוב. או לדבר איתי בכלל על חתונה וחינה וכל החרא הזה בו זמנית שאני בכלל לא בקטע הזה. גם אם אתחתן ביום מן הימים(סיכוי קלוש. קטע של בחירה אישית) זה לא יהיה באולם ובטח שלא תעשה חינה וכל הגועל התת רמתי הזה! בקיצור אני לא ממש בעד חתונות ולהביא ילדים סתם כי ......לא משנה. אבל לא יכלתי להסביר להם את זה וזה מה יש!

שיר...

http://www.youtube.com/watch?v=2hOILjMHc8A

למעלה