סיכום שבועי

ברומבית

New member
אפֶחד לא יכריח אותי לשים כותרת!

שני- אחרי הרבה זמן הלכתי לחוג חימר. היה סבבה

שלישי- נפגשתי עם בחור שהתכתבתי אתו (בקניון, לא משהו אינטימי מדי
). היה חביב

חוץ מזה קניתי שלושה דיסקים (והזמנתי אחד שלא היה ולא יהיה)
והלכתי למסעדה החמודה שלי.
ראיתי (ובעיקר שמעתי) בחור בריטי במסעדה. בזמן האחרון יש לי אובססיה מוזרה לבריטניה, אז נורא התרגשתי

מצאתי פלאפל בשישה שקלים

רביעי- התלבטתי הרבה אם ללכת למפגש פורום, כי לא ממש זכרתי אותו ולא התכוננתי נפשית לנסיעה, וגם נסעתי יום לפני, אז לא ממש התחשק לי. בעצת אמא הלכתי עם חוסר החשק
יש לי כבר עוד פגישה עם בחור בשבוע הבא, ומפגש של הפורום הזה.

ומזל טוב + בהצלחה לאמא ששכרה חנות
(זו תהיה חנות פרחים אז זה מתאים
). הכנתי לה מודעה חמודה שמבשרת על הפתיחה.

שיר ל"מיטיבי לכת" בלבד

ברומבית

New member
כנראה המקום נסתר מספיק

התחנה המרכזית של ת"א, קומה 4.
ולמרבה הפלא זה גם בגודל רגיל וזה טעים

orald

New member
אה, "אוכל" במרכזית של ת"א....יאמי?

אין עדיין קלקול קיבה?

פעם הייתי אוכלת שם הרבה

כשהייתי בצבא, תמיד הייתי עוברת משם ואוכלת בקומה העליונה (מתחם האוכל) בורגר ראנץ'. או בקומה הרביעית בבוסטון דלי (לא בטוחה שהם עדיין שם).

התחנה הזו הפכה להיות מקום פשוט מזעזע ברמות. מלולכת ונראית כאילו כל התחנה המרכזית הישנה "עברה" תחת אותה קורת גג.
אח"כ כל הסוחרים שם מתפלאים למה אנשים לא רוצים לשהות שם יותר משתי דקות ולמה יש למקום כזה מוניטין שלילי. הם כולם שם עבריינים. אני עוברת בקומה השלישית בין כל ה"בסטות" אז דבר ראשון - כולם מעשנים בפנים (חשבתי שיש חוק שאוסר) - שזה כבר מרחיק אותי קילומטרים. ברגע, שאנשים שלא מכבדים חוק בסיסי וחושבים שמותר להם הכל, הם עבריינים לכל דבר (גם מה ימנע מהם להפר חוקים אחרים?). כמובן שאם תעיזי להעיר למישהו מהם, הם מיד יוציאו עליך סכין.

אם בעלי התחנה רוצים לשקם אותה, אז שיתחילו להביא חנויות מכובדות וכל מיני סוחרים עם שם טוב, ויעיפו משם לכל הרוחות הסוחרים של "שוק הפישפשים" שדי ברור מי הם ומאין הגיעה הסחורה שלהם.
יש שם קומות שלימות ריקות - אז שישימו שם משרדים לעסקים. בנתיים כל המקומות הנטושות שיש שם מהווות איזורים מסוכנים לתקיפות. מפחיד להסתובב שם. בכלל כל התחנה הזו בנויה בצורה הכי לא טובה והכי לא נוחה להתהלך בה (סתם איזה ארכיטקט מטומטם שרצה להתחכם ויצר משהו כמו ה- IQ הבודד שלו).
אתם קולטים שנאלצו לשים שם תחנת משטרה בכלל כל העבריינות שיש שם???? זה כבר אומר על המקום...

פעם התחנה היתה מקום נחמד. היום, אני מעדיפה כמה שיותר לדלג על המקום לרדת במקום אחר

k500

Active member
מנהל
בקרוב התחנה תשנה את פניה

רוב הפעילות של האוטובוסים תעבור דרום מזרחה והתחנה עצמה תקוצץ בחנויות ויבנו מתחם של עסקים אחרים.
העירייה הבינה שהמקום הוא אסון בקנה מידה ענק ושום דבר טוב לא צמח מהמקום הזה.
אגב, המודל לתוכנית החדשה הוא המודל של חיפה, ששם הבינו שתחנה אחת גדולה זה לא משהו ועדיף לפזר בעיר גדולה כמה תחנות קטנות יותר.

הם בטח הולכים לצבוע אותה בוורוד מנצנץ

העניין הוא שהתחנה היתה יכולה להיות קניון ממש מוצלח. אם היו מאפשרים רק לבעלי עסקים מכובדים להיות שם. במקום זה נתנו לה להפוך לעוד איזה "שוק פישפשים" אחד גדול.
טוב שהעירייה קלטה את זה

מתי הם מתכננים לעשות את השינוי?

k500

Active member
מנהל
נקווה שבשנים הקרובות

את יודעת איך דברים זזים כאן וכמה בירוקרטיה יש, בייחוד כשמדובר בבנייה, תוכניות לאישור וביצוע בשטח.

וורוד מנצנץ

כבר הוכח שורוד מוריד את רמת האלימות.
קישרתי כאן לעיר בורוד (בהודו?) ולשוטרים הרוסים עם המדים הורודים.

אולי באמת אם יצבעו את התחנה בורוד היא תראה אחרת.
אבל לצערי אני יודעת שזה לא יקרה.

ברומבית

New member
אבל כל שונאי ה-ורוד ינקמו

נראה לי שזה הצבע עם הכי הרבה שנאה כלפיו :/

ועדיין - יהיה קשה לנקום אחרי

שיהיה להם בעיניים רק וורוד וכולם יהיו מהופנטים מרוב "רוגע" XD

דרוש שם

New member
אותי זה לא ירגיע, להיפך

זה יביא לי את העצבים, ואת הרצון לתפוס את המנהלת שלנו, ולצבוע אותה בוורוד זרחני (עם זרחן)!

queen helen

New member
עד לפני 4 שנים הייתי מסתובבת שם המון

כל הזמן כולם טרחו לספר לי כמה שהמקום מפחיד ומסוכן.
בפועל - חוץ מפעם אחת שגבר עקב אחרי בסופר (שהוא כנראה היחיד בתל אביב עם מחירים סבירים) לא נתקלתי בשום דבר מחשיד, אפילו לא בשעות החשוכות והשוממות של הלילה.

הלכת באיזורים החשוכים והמבודדים שיש שם?

אני הלכתי שם בטעות. זה לא כיף... המקום באמת הפך להיות מפחיד.
אבל אני חושבת שהסיכון הוא יותר להומלסים ש"דרים" שם בלילה.

בואי נגיד את זה ככה: היה כבר יותר ממקרה רצח

אחד בצמוד לתחנה מבחוץ.
כן, לרוב זה זונה שלמי איכפת ממנה, עובד/ת זרה ש... למי איכפת ממנה/ו...
אבל בשורה התחתונה: מקום לא סמפטי בכלל.

אגב חיפה, אין שם 'כמה תחנות קטנות', כמו שכתב K500.
יש שתי תחנות מרכזיות גדולות.
אחת מדרום (חוף כרמל) ואחד מצפון-מזרח (לב המפרץ)

הבינו משהו קצת שונה: עדיף כמה שפחות אוטובוסים בכל העיר. אז יצרו תחנות בשתי הכניסות המרכזיות של העיר ובתוך העיר אין יותר אוטובוסים בין עירוניים.
יש לזה יתרונות, אבל גם לא מעט חסרונות בנוחות לנוסעים.
לא יודעת מה התוכניות של עיריית ת"א, אבל לא נשמע שזה בדיוק הכיוון.

k500

Active member
מנהל
לפחות תצטטי את כל המשפט, לא את חלקו

כתבתי: "..ועדיף לפזר בעיר גדולה כמה תחנות קטנות יותר."

כלומר לא להשאיר תחנה מרכזית אחת גדולה, אלא לחלק אותה למקומות שונים בעיר.
גם אם בחיפה כל תחנה כזאת היא פי עשרה מתחנה מרכזית ת"א, העניין הוא בתל אביב עצמה, חלוקה קטנה יותר. זה גם לא אומר שיהיו פחות אוטובוסים בעיר, אלא שהם לא יתנקזו למקום אחד, בסופו של דבר.
התוכניות של העירייה הן לא להעתיק את מודל חיפה, אלא לקבל השראה ממנו. חוץ מזה, כידוע, כבר כעת יש בתל אביב כמה מסופים כאלה שהם תחנות קטנות כמו מסוף ארלוזורוב (מול מקום מפגשינו), מסוף רידינג וכו'.

תרגע. בסה"כ התכוונתי לומר שאני לא רואה שום

קשר למודל של חיפה.
ואחרי ההודעה הזו שלך, אני רואה עוד פחות...

ואני מכירה את המסוף הארלוזורוב - השתמשתי בו המון בילדה ונערה וזו אחת הסיבות שאני לא חושבת שהמודל של חיפה מתאים בכלל לת"א.

אני חוזרת שוב:
כשעשו את המהפכה בחיפה, כל הרעיון היה להוציא את הזיהום האוויר מחיפה ולצמצם את תנועת האוטובוסים בעיר.
זה לא מה שמוביל את עיריית ת"א.

למעלה