סיכום שבועי

queen helen

New member
סיכום שבועי

מה יש לכם לספר על השבוע האחרון? דברים טובים/רעים/משמחים/מרגשים/מבאסים יתקבלו בברכה. ושיר, כמובן!

עוד מגילה!!!! XD

: חברה טובה שלי היתה צריכה להגיע מב"ש לבקר אתמול. תיאמנו את המפגש איזה שבוע לפני, באותו יום היה אמור להיות לי טיפול באמריקן לייזר שדחיתי לפני חודש, אז שוב דחיתי על מנת לפגוש את החברה. הבעיה שהחברה עובדת משמרות ערב ולילה בבית חולים וזה שיבש לה את כל הזמנים והימים, אז בשעה שהיא היתה אמורה להיות על הרכבת שלחתי לה סמס עם איזו רכבת היא מתכננת להגיע. היא התקשרה אלי אחרי כמה זמן ושואלת מדוע אני שולחת לה כל הזמן מסרים לגבי הפגישה מחר XDDD קיצר, היא היתה בטוחה שיום חמישי הוא רביעי
לא נורא, קבענו שוב לעוד שבועיים
: 1. עשיתי אבחון דידקטי ביום רביעי בשפות עברית ואנגלית. האבחון אמור לראות אם לנבחן יש קשיים בהבנה בשפות האלה. המאבחנת קיבלה אותי בסבר פנים יפות, קישקשה הרבה אבל היתה גם משעשעת. היא כל הזמן היתה אומרת: "אבל אני רואה שאת מבינה אותי" ואני עניתי: "מה, נורא פשוט, כי הסברת ברור". תוך כדי האבחון היא עשתה לי מבחן TONI שהוא סוג של מבחן IQ עם צורות. התחלתי לעשות אותו והיא קטעה אותי כשהיא ראתה שלא ממש הבנתי איך צריך לעשות אותו. תכלס, אני מכירה את המבחן הזה. תמיד הייתי עושה אותו במבחני קבלה למקומות עבודה או פיל"ת. הבעיה שאף אחד לא אמר לי בדיוק מה רוצים ממני. חשבתי שאני צריכה לחפש איזה מכנה משותף בין הצורות לצורה החסרה. אבל מכנה משותף שיכול להיות גם אסוציאטיבי. אז היא הבהירה לי לא להשתמש באסוציאציות אלא רק במה שיש מולי. היגיון נטו. ונתנה לי דוגמא אחת. ומאותה דוגמה, תיקתקתי את כל שאר השאלות נכון. והיא היתה כל כך נלהבת. היא אמרה "כל מה שהיית צריכה זה את הכלי שאת צריכה להשתמש בו וזהו. שום בעיה" היא חישבה את הציון ואמרה שאני מעל הממוצע. טענתי שזה לא היה הוגן, כי היא כאילו "גילתה לי איך פותרים את המבחן". אז היא טענה מנגד שאי אפשר לצפות מבן אדם לפתור מבחן אם הוא לא יודע בדיוק מה צריך לעשות בו. אחרת, אי אפשר לדעת אם הוא פתר את המבחן כי הוא ניחש נכון או באמת יידע והבין מה לעשות. היא הוסיפה ואמרה, שאנשים עם בעיות הבנה, לא היו יודעים להשתמש בכלי הזה והיו תועים במבחן. לסיכום: * אין לי בעיות הבנה. פשוט צורת ההבנה שלי היא שונה והיא יותר ויזואלית. ואני צריכה תמיד דוגמאות (את זה המאבחנת קלטה די מהר במבחן TONI) * אם אני לא מבינה, האשמה היא רק על זה שהסביר (למשל, נצנץ!
). וצריך להבהיר לו שאני מבינה בצורה שונה (עם נצנץ זה לא ממש עוזר XD). * הסברים עמוסים במלל - אני לא יכולה להבין בגלל ה-ADD שגורם לי לאבד ריכוז ול"התנתק" מרצף הדיבור העמוס כך שאני מאבדת את קו המחשבה. וכתוצאה מכך, לא מבינה. * ב-TONI קיבלתי ציון מעל הממוצע ("זה יגרום לך להפסיק לחשוב שאת מטומטמת" הצהירה בחגיגיות המאבחנת) * קיבלתי הארכת זמן במידה וארצה להמשיך ללמוד (מאבחנת: "אין לך בעיית הבנה, הפוטנציאל שלך ימוצה עם הזמן שאת זקוקה לו") * לדברי המאבחנת, לא לימדו אותי "איך ללמוד". זה כלי שחסר לי ולכן היא המליצה על מישהי מהמכון שעובדת עם אנשים שאין להם את הכלים האלה אמרתי לה שאשקול את הדבר. תכלס, זה יכול לעזור לי במבחן ה- IELTS בחלק של הקריאת מאמרים. הזמן הוא מינימלי עד עדי גיחוך. ואם אוכל ללמוד את הכלי כיצד להוציא את העיקר מהטפל במאמר, ובמהירות, אולי זה יעזור. 2. אפרופו קריאת מאמרים. היום בשיעור באנגלית (הלפני אחרון) עשינו מבחן. נפלתי כמו גדולה בחלק של השמיעה והדיבור (מורה: "את צריכה להתאמן על זה הרבה!"), בכתיבה הוצאתי 7+ שזה מכובד ויפה (מקסימום זה 9), ואני יכולה עוד להשתפר. אבל, הפתעתי דווקא בקריאה. ובעקבות זה הבנתי מה הקושי שלי במאמרים. הם ארוכים נורא. "עומס מלל" יעני. ואני הולכת לאיבוד. במבחן, היו 4 מאמרים קצרים שאני צריכה לקרוא ולענות על שאלות תוך שעה. שניים מהם בני איזה שתיים שלוש פיסקאות. אחד עם 7 פיסקאות קצרות ופשוטות, ואחרון עם 5 פיסקאות גדולות יותר עם יותר אנפורמציה. רוב השאלות עצמן היו קצרות. ז"א, התשובות לבחירה היו קצרות, כך שלא הייתי יכולה להתבלבל "אם התכוון ככה או ככה". זה היה כתוב "קצר ולעניין". פשוט וברור. שלא לדבר שהמאמר הגדול, היה על נושא רעידות אדמה וזה נושא מעניין המוכר לי גם מבחינת המושגים. מתוך 40 שאלות עניתי נכון על 38. קולטים? כמעט מקסימום! המורה אמר: "אני גאה בך!" לא עזר כשטעניתי שבמקרה זה היה מבחן קל בגלל שהכרתי את הנושא XD לסיכום, מבחני IELTS זה הכל הימור על מה תיפול. נושא מחורבן שאתה לא מכיר או משהו קל ומעניין שאתה כן מכיר. צריך פרוטקציה אצל אלוהים T_T שיר: אוח. כל שיר שרציתי, יש לו קליפ עם הרבה זמרות ערומות וסקס אפיל... וואחס. למה אין קליפים עם ריקודים מגניבים בלי כל ה"סקס" מסביב??!!??! טוב. אם אמצא משהו, אצרף תגובה.

ד מינה

New member
כמה שאני מבינה אותך

בקטע של היותר מידי מלל! אני גם מתחילה לקרוא ומאבדת את עצמי לגמרי ובכלל חושבת על דברים אחרים או בכלל לא מתחילה לקרוא בגלל שאני רואה יותר מידי מלל.. ותמיד לא הבנתי את המכונים של האיבחון.. זה נראה כאילו לכל מי שהולך לשם נותנים הארכת זמן רק בגלל שמשלמים סכומי עתק בשביל שיאבחנו אותך ושלא "תצא בידיים ריקות"..

חחח, הייתי באבחון באוניברסיטה

וזה היה פשוט בדיחה. רציתי להשיג הארכת זמן כי ראיתי שאני לא מספיקה. אבל האבחון שהם עשו לי היה לילדים בכיתה א' או למפגרים עם IQ מתחת ל- 85, אז ברור שלא היו לי בעיות. ושילמתי סכום מכובד, ולא נתנו לי שום הארכת זמן. אבל יש מצב שאת צודקת והמאבחנת היתה נותנת לי לפחות הארכת זמן רק בשביל שאצא עם הרגשה טובה מכל הסיוט הזה
בכל אופן , במקרה שלי, הארכות זמן ושות', כבר לא רלוונטיות. את הלימודים שלי סיימתי לגילגול הזה XD

niwo

New member
רגע רגע רגע

מכיוון שעברתי כ"כ הרבה אבחונים בחיי אני יכול להעיד שהאבחונים הללו מאוד לא מדוייקים. אבל! הם כן חשובים! בכיתה ז' בקושי הספקתי לסיים מבחנים! הייתי בוכה בזמן המבחן. למזלי, בכיתה ז' עוד איפשרו לתת הארכות זמן לתלמידים שלא מספיקים לסיים מבחנים. ראיתי שאני לא מספיק אף מבחן ולכן היה לי דחוף מאוד לעבור אבחון. עכשיו, אפילו הארכת זמן לא תמיד הספיקה לי. בבגרויות הייתי תמיד האחרון לסיים מבחן (האחרון בכיתת הארכת הזמן!). פרט לפיזיקה קרינה וחומר, לא היה אף מבחן בגרות בו אני לא הייתי האחרון מכל השכבה (!) לצאת. וגם אז, בקושי סיימתי את המבחנים. אגב, בפיזיקה קרינה וחומר סיימתי את המבחן ביחד עם עוד מישהי, אלא שהיא העבירה את המבחן שלה לבוחנות אחריי, כך שזה נחשב לכאורה שאני סיימתי לפניה. באוניברסיטה לא רק שקיבלתי הארכת זמן, אלא שקיבלתי את הארכת הזמן המקסימלית- 30% ממשך הבחינה. וגם אז אני לא מספיק לסיים את הבחינה. אבל זה כבר כי אני מטומטם. ועכשיו ברצינות, למה לא מאפשרים לתת לנבחנים מספר שעות רב יותר ע"מ לסיים מבחנים? (ולמה בכלל צריכים מבחנים?..... זו שאלה שאני שואל את עצמי מדי יום). אני מקנא שכל החברים שלי שמסיימים מבחנים כ"כ מוקדם. למה אני לא מסוגל לתקתק מהר כמוהם? הארכת זמן לא ניתנה לי כי אני קטנוני, הארכת זמן ניתנה לי ע"מ לאפשר לי להביע את מה שאני מסוגל לבצע, ולאפשר לי לעבור בחינה בתנאים שמחזירים אותי לאותו קו פתיחה כמו כולם. אני מודע לכך שכיום ישנה כמות לא מבוטלת של תלמידים הזכאים להקלות תודות לאבחונים הרבים. אך האם הריבוי מעיד דווקא על אבחוני סרק רבים? ייתכן. אך ייתכן גם כי אותם תלמידים אכן זקוקים להקלות. נניח לרגע שאותם תלמידים אכן זקוקים להארכות, מה שאני שואל הוא, בניגוד לשאלת ריבוי האבחונים, אם ממילא ישנם כ"כ הרבה אבחונים, למה משרד החינוך מראש לא מכין את עצמו לאוכלוסיות עם ליקויי למידה? למה לא להכין תוכנית לימודים שתאפשר אינטגרציה טובה יותר של תלמידים שכאלו? pffft...זה משרד החינוך, על מי אני עובד.

queen helen

New member
אני בדיוק להיפך

לרב הייתי אחת מאלו שמגישות את המבחן בין הראשונים. וזה לא כי אני בן אדם מהיר (ההיפך הגמור), אלא כי הייתי מתה לעוף מהכיתה ושהמבחן הארור יהיה מאחורי. לפעמים קלטתי ששניה לפני שאני מגישה אותו, אפילו לא בדקתי אותו, ואז כשהייתי בודקת, שמתי לב שהמח בורח למחוזות אחרים ואני לא מצליחה להתרכז, אז למה בכלל לטרוח?

תאור מדויק שלי. רק שאני אפילו לא הייתי טורחת לחשוב על לבדוק את המבחן. ברור שלא בודקים. עונים - מוסרים - שלום!

לקי לי סמסטר שלם להבין שאוניברסיטה זה לא

הבדיחה שהיתה בתיכון. בסמסטר השני כבר השקעתי יותר גם במבחנים. אבל הכל בערבון מוגבל

אני בעד! לא צריך מבחנים!!!

כמעט אף פעם לא הצלחתי לסיים מבחן. וגם אם כן, רוב הסיכויים בגלל שלא ידעתי לפתור אותו, למרות שלמדתי והשקעתי יותר מהאחרים. זה כמו שהמאבחנת אמרה לי "אין לך את הכלים ללמוד". כך שסביר להניח ש"הלימוד שלי" לא היה בכלל אפקטיבי. כאילו לא למדתי כמעט XD (תמיד העדפתי עבודות. בהן גם הייתי לומדת וגם היה לי מספיק זמן לעשות אותן. וגם יכולתי להעזר באנשים אם לא הייתי מבינה את השאלות ) חארות. הייתי יכולה להיות מצטיינת אם היו מלמדים אותי בצורה שאני מבינה

מערכת החינוך באמת ~היא~ זו שדפוקה

אם לכ"כ הרבה ילדים היא לא מתאימה. לשמחתי, הבנות שלי לומדות במערכת חינוך אחרת.
הבת הגדולה שלי בכיתה ו' והשנה יש להם פעם ראשונה מבחנים. למשל.. וכל שיטת החינוך והלימוד אחרת. יש הרבה ילדים עם לקויות שעוברים לשיטה הזו כי שם הם מסתדרים בקלות. וזה בדיוק ההבדל. ולא, לא בנו אותה בשביל ילדים עם לקויות, בנו אותה לכולם.

כותב מגילות כל שבוע

ואז בוכה ש'יותר מידי מלל גורם לך לאבד קשב'
מעניין שבשורה הזו לא ציינת אותי. זה היה הכי מתבקש! ממש היה חסר לי
זהו? עוד שבוע נגמר הקורס? עבר מהר... מתי המבחן? האבחון שעשית היום שיעזור לך לבחינה? יתנו לך תוספת זמן? אני לגמרי יכולה להבין את החברה שלך שהתבלבלה עם הימים.. אני לא עובדת במשמרות ומצליחה להתבלבל!

אין לי בעיה לכתוב מגילות. זו לא אני שצריכה

בסוף לקרוא אותן XDDDD המבחן עוד לא נקבע. הוא מתקיים אחת לחודשיים שלושה. יש מבחן ב- 9.2 שזה עוד איזה שבוע. וכמובן שלא נרשמתי אליו. אז אני חושבת על זה שיהיה באפריל. וגם זה לא בטוח. אני לא אגש למבחן אלא אם אני בטוחה שאני יכולה להשיג מינימום 7 בכל ארבע הקטגוריות. אני כבר חושבת לקחת מורה פרטי/ת. ויש לי המלצה על מישהי בת"א שהסוכנת שלי נתנה. אני צריכה ליצור איתה קשר ולברר מחירים... לגבי תוספת זמן - לא נראה XD הדבר האחרון שמדינות רוצות זה שיבואו אליהן מהגרים שהם לא מושלמים ויש להם ליקויי למידה / ADD / בעיות נפשיות / רצון לדרוס כל מי שהיא בלונדינית שמעזה לחצות במעבר חציה

queen helen

New member
גם אני לא מבינה הוראות עם הרבה מלל

אני תמיד בוהה במי שמדבר אלי ומתנתקת. גיליתי שהכי טוב זה לכתוב הכל, ואז גם הכל מתועד, וגם למי שנותן את ההוראות יש יותר זמן לפרק את המשפט לכמה משפטים בודדים, ולפרט איפה שצריך. המאמר באנגלית מזכיר לי את הפסיכומטרי שלי: היה שם מאמר על אורביטלות (מסלולים) של כוכבים. בזמן שכל הנבחנים האחרים ניסו להבין מה הקשר בין מסטיקים לאסטרונומיה, אני הצלחתי להבין במה מדובר, כי שנתיים לפני זה, מורה אגדית לכימיה לימדה אותנו (כהרחבה) על אורביטלות של אלקטרונים. איזה מזל זה היה!!!

Clayborn

New member
הא. אני מפתיע את עצמי.

כנראה ככל שאני חולה יותר, אני מתפקד טוב יותר. הצבתי לעצמי לפני מספר שבועות משימה, להגדיל את המעגל החברתי שלי באופן מכוון ומתוכנן מראש. בתור אדם די סגור, זאת הייתה נראית לי משימה כמעט בלתי אפשרית. ומשום מה, בשבוע האחרון זה מצליח כמעט מעצמו. אני מוצא מספר מפתיע של אנשים שמוצאים חן בעיניי ואני מסוגל לתקשר אתם. חלק מהזמן, אפילו לא ביוזמתי. מצד שני, פיזית- אני מרגיש רע כל השבוע, והיום גם לא הגעתי לעבודה. זה קורה הרבה יותר מדי בזמן האחרון, והמנהל שלי התחיל להעיר לי על כך. למרות שגם הסברתי לו למה זה קורה [יש לי עכשיו לו"ז שכולל שלוש משמרות כמעט רצופות בסוף השבוע]. עוד משהו רע. מישהו מכשיל דבר חשוב שאני צריך לעשות. משיקולים אנוכיים לחלוטין. [אני יכול להבין אותם, אבל הם עדיין אנוכיים, ועדיין מדובר במשהו חשוב. שהייתי מצפה שיהיה חשוב גם לו.]

למעלה