עוד מגילה!!!! XD
: חברה טובה שלי היתה צריכה להגיע מב"ש לבקר אתמול. תיאמנו את המפגש איזה שבוע לפני, באותו יום היה אמור להיות לי טיפול באמריקן לייזר שדחיתי לפני חודש, אז שוב דחיתי על מנת לפגוש את החברה. הבעיה שהחברה עובדת משמרות ערב ולילה בבית חולים וזה שיבש לה את כל הזמנים והימים, אז בשעה שהיא היתה אמורה להיות על הרכבת שלחתי לה סמס עם איזו רכבת היא מתכננת להגיע. היא התקשרה אלי אחרי כמה זמן ושואלת מדוע אני שולחת לה כל הזמן מסרים לגבי הפגישה מחר XDDD קיצר, היא היתה בטוחה שיום חמישי הוא רביעי
לא נורא, קבענו שוב לעוד שבועיים
:
1. עשיתי אבחון דידקטי ביום רביעי בשפות עברית ואנגלית. האבחון אמור לראות אם לנבחן יש קשיים בהבנה בשפות האלה. המאבחנת קיבלה אותי בסבר פנים יפות, קישקשה הרבה אבל היתה גם משעשעת. היא כל הזמן היתה אומרת: "אבל אני רואה שאת מבינה אותי" ואני עניתי: "מה, נורא פשוט, כי הסברת ברור". תוך כדי האבחון היא עשתה לי מבחן TONI שהוא סוג של מבחן IQ עם צורות. התחלתי לעשות אותו והיא קטעה אותי כשהיא ראתה שלא ממש הבנתי איך צריך לעשות אותו. תכלס, אני מכירה את המבחן הזה. תמיד הייתי עושה אותו במבחני קבלה למקומות עבודה או פיל"ת. הבעיה שאף אחד לא אמר לי בדיוק מה רוצים ממני. חשבתי שאני צריכה לחפש איזה מכנה משותף בין הצורות לצורה החסרה. אבל מכנה משותף שיכול להיות גם אסוציאטיבי. אז היא הבהירה לי לא להשתמש באסוציאציות אלא רק במה שיש מולי. היגיון נטו. ונתנה לי דוגמא אחת. ומאותה דוגמה, תיקתקתי את כל שאר השאלות נכון. והיא היתה כל כך נלהבת. היא אמרה "כל מה שהיית צריכה זה את הכלי שאת צריכה להשתמש בו וזהו. שום בעיה" היא חישבה את הציון ואמרה שאני מעל הממוצע. טענתי שזה לא היה הוגן, כי היא כאילו "גילתה לי איך פותרים את המבחן". אז היא טענה מנגד שאי אפשר לצפות מבן אדם לפתור מבחן אם הוא לא יודע בדיוק מה צריך לעשות בו. אחרת, אי אפשר לדעת אם הוא פתר את המבחן כי הוא ניחש נכון או באמת יידע והבין מה לעשות. היא הוסיפה ואמרה, שאנשים עם בעיות הבנה, לא היו יודעים להשתמש בכלי הזה והיו תועים במבחן. לסיכום: * אין לי בעיות הבנה. פשוט צורת ההבנה שלי היא שונה והיא יותר ויזואלית. ואני צריכה תמיד דוגמאות (את זה המאבחנת קלטה די מהר במבחן TONI) * אם אני לא מבינה, האשמה היא רק על זה שהסביר (למשל, נצנץ!
). וצריך להבהיר לו שאני מבינה בצורה שונה (עם נצנץ זה לא ממש עוזר XD). * הסברים עמוסים במלל - אני לא יכולה להבין בגלל ה-ADD שגורם לי לאבד ריכוז ול"התנתק" מרצף הדיבור העמוס כך שאני מאבדת את קו המחשבה. וכתוצאה מכך, לא מבינה. * ב-TONI קיבלתי ציון מעל הממוצע ("זה יגרום לך להפסיק לחשוב שאת מטומטמת" הצהירה בחגיגיות המאבחנת) * קיבלתי הארכת זמן במידה וארצה להמשיך ללמוד (מאבחנת: "אין לך בעיית הבנה, הפוטנציאל שלך ימוצה עם הזמן שאת זקוקה לו") * לדברי המאבחנת, לא לימדו אותי "איך ללמוד". זה כלי שחסר לי ולכן היא המליצה על מישהי מהמכון שעובדת עם אנשים שאין להם את הכלים האלה אמרתי לה שאשקול את הדבר. תכלס, זה יכול לעזור לי במבחן ה- IELTS בחלק של הקריאת מאמרים. הזמן הוא מינימלי עד עדי גיחוך. ואם אוכל ללמוד את הכלי כיצד להוציא את העיקר מהטפל במאמר, ובמהירות, אולי זה יעזור.
2. אפרופו קריאת מאמרים. היום בשיעור באנגלית (הלפני אחרון) עשינו מבחן. נפלתי כמו גדולה בחלק של השמיעה והדיבור (מורה: "את צריכה להתאמן על זה הרבה!"), בכתיבה הוצאתי 7+ שזה מכובד ויפה (מקסימום זה 9), ואני יכולה עוד להשתפר. אבל, הפתעתי דווקא בקריאה. ובעקבות זה הבנתי מה הקושי שלי במאמרים. הם ארוכים נורא. "עומס מלל" יעני. ואני הולכת לאיבוד. במבחן, היו 4 מאמרים קצרים שאני צריכה לקרוא ולענות על שאלות תוך שעה. שניים מהם בני איזה שתיים שלוש פיסקאות. אחד עם 7 פיסקאות קצרות ופשוטות, ואחרון עם 5 פיסקאות גדולות יותר עם יותר אנפורמציה. רוב השאלות עצמן היו קצרות. ז"א, התשובות לבחירה היו קצרות, כך שלא הייתי יכולה להתבלבל "אם התכוון ככה או ככה". זה היה כתוב "קצר ולעניין". פשוט וברור. שלא לדבר שהמאמר הגדול, היה על נושא רעידות אדמה וזה נושא מעניין המוכר לי גם מבחינת המושגים. מתוך 40 שאלות עניתי נכון על 38. קולטים? כמעט מקסימום! המורה אמר: "אני גאה בך!" לא עזר כשטעניתי שבמקרה זה היה מבחן קל בגלל שהכרתי את הנושא XD לסיכום, מבחני IELTS זה הכל הימור על מה תיפול. נושא מחורבן שאתה לא מכיר או משהו קל ומעניין שאתה כן מכיר. צריך פרוטקציה אצל אלוהים T_T
שיר: אוח. כל שיר שרציתי, יש לו קליפ עם הרבה זמרות ערומות וסקס אפיל... וואחס. למה אין קליפים עם ריקודים מגניבים בלי כל ה"סקס" מסביב??!!??! טוב. אם אמצא משהו, אצרף תגובה.