בדיוק אתמול ראיתי את תוכנית הלילה
שאני לא זוכרת איך קוראים לה, אבל כל פעם מביאים מורה שמרצה לפני תלמידים (נדמה לי שזה הופק בזמן עופרת יצוקה לילדי הדרום). בקיצור, אתמול היה פרופסור שדיבר על דמוגרפיה, וזה היה די מפחיד. ישראל היא המדינה הצפופה ביותר בעולם המערבי, שיעור הילודה פה גדול בהרבה משיעור המוות (בניגוד למספר מדינות כמו איטליה, פולין, ועוד, שם השיעורים משתווים, מה שאומר שהצליחו להשתלט על התפוצצות האוכלוסין). את רוב התרומה לילודה נותנים הערבים, החרדים והבדווים. בכלל כל המזרח התיכון מכפיל את עצמו במרווחי זמן שהולכים וקטנים. אם פעם לקח 70 שנה לאוכלוסיה להכפיל את עצמה, וזה ירד ל- 50 שנה, עכשיו זה עומד על 30 שנה, וזה הולך ויורד. חוץ מזה מדינת ישראל (ובעצם זה לא המדינה, שהיא בדם שלי, זה המטומטמים שמנהלים אותה), לא עושה שום מאמצים להביא לכאן אנשים איכותיים. להיפך, אנשים שעזבו את הארץ ללמוד ולעבוד בחו"ל ויכולים לתרום המון כאן, מתקשים לחזור, למרות שהרבה מהם רוצים, בגלל סבך בירוקרטי שרומס אותם. במקום זה נעשים מאמצים גדולים ויקרים להעלות לכאן את כל המסכנים והזקנים, שישר משדה התעופה מגיעים לבתי חולים לטיפולים יקרים מאוד, כמו דיאליזות למיניהן, שלא היו חולמים לקבל בשום מקום בעולם, ומי שמשלם על זה זה אנחנו. שלא נדבר על הצעירים שלהם שלא מצליחים להשתלב פה, ופונים לפשע, או על המילגות וסלי הקליטה שישראלי שנולד פה ועשה צבא לא מקבל עשירית מזה. ואין טעם להמשיך לטחון, כולנו מכירים את המצב. מעבר להגירה, אני שמחה שאני לא אהיה בחיים בעוד 50 שנה לראות את זה.