סיכום פרק יומי...

DuLcE NeTa

New member
סיכום פרק יומי...

מקווה שאני אעשה את זה כמו שצריך,
במפגש הקבוצתי של הבנות, לאחר שהבנות אמרו לסאמר דברים שהן חושבות על מעשיה רונדה מבקשת מכל אחת לדבר על חרטה שלה, ומה לא מגיע להן בתוצאה ממה שהן עשו. לכולן היה קשה במיוחד הדביק על עצמן אותיות שמסמלות את מעשיהן.
סניי התלוננה בפני רונדה על זה שכל ה"אימונים" הם רק בתוך הבית והיא צריכה לדעת להסדר מחוצה לו, ובדיוק אמרה לה רונדה שוינס, המומחה לניידות מגיע ויוצא איתה החוצה. היא חוצה את הכביש בעזרת מקל הליכה ונוסעת באוטובוס כמעט לבד, וינס לא עזר לה בכלום, רק ישב באותו אוטובוס מאחור. לאחר שעשתה את הדברים הנ"ל סניי הרגישה מאוד טוב והייתה גאה בעצמה.
איאנלה לקחה את טוואנדה לאולפן הקלטות כדי להקליט פזמון שהיא כתבה, לאחר שהיא משמעיה למפיק המוזיקלי את הפזמון, שעוסק בכעס ושנאה איאנלה גורמת לטוואנדה להוציא באמת מה שהיא מרגישה, ולכתוב פזמון אחר, עם מילים נוגעות.
ג'ניפר מקבלת לראשונה בחייה פרחים מג'ק, חבר שלה לשעבר. אני חושבת שזהו... מקווה שלא שכחתי כלום. שיהיה לכולם שבוע מעולה. נטע.

Jazz Singer

New member
סניי הייתה מקסימה

אם כי אני חשה ציניות בכל מה שקשור להתמודדות שלה עם העיוורון.

אממ

לגבי הפרק של היום אראה אותו באחת ועשרים במידה ואהיה בבית. לצערי אחותי מאושפזת בבית חולים עקב חשש לפנדציט. נטע כתבת בסדר גמור

DuLcE NeTa

New member
אוי ../images/Emo201.gif

מקווה שהכל יהיה טוב!!!!!! החלמה מהירה! *תודה*

פיפיטה

New member
שנטיפי,../images/Emo184.gifהחלמה מהירה

מקווה שהכל יהיה בסדר תחזיקו מעמד

תודה פיפוש ונטוש

עידכונים מהשטח אחותי עדין מדברת וצוחקת כפרה עליה רסקול ואחותי יכולים להיות חברים טובים גם היא צינית לא פחות ממך רסקול יקירי. ומתחת למסיכת הציניות מסתתרת ילדה מתוקה ומדהימה . זיהיתי לגלות אותה במהלך השנים של שתינו כאחיות. אז ככה למי שבטח רוצה לדעת פרטים נוספים אז בעבר היה חשד לדלקת בפנדציט אצל אחותי וזה היה מלווה בהקאות וכאבים חזקים. הרופאים החליטו בעבר לא להוציא את הפנדציט רק לנקז ולנקות. אתמול אחרי טיול גי'יפים בצפון המדהים, היא החלה לומר שכואבת לה הבטן. בדרך כלל אחותי לא מאלה שצריכים צומי. או לא מאלה שהיפוכנדרים. היא ההפך ממני :) ואני לא היפוכנדרית חח בקיצור היה טיול מדהים שחגגנו לאבא שלי יום הולדת ולאחות של אמא שלי שיש בינהם 10 שנים הבדל והם נולדו באותו יום בסוף הטיול הגענו הביתה וגל של הקאות הגיע מכיון אחותי והתלוננה על כאבים עזים במקום של לפני שנתים ששם ניקזו וניקו ....... הזמנו רופא הביתה והרופא נתן לה זריקת פלמין. נגד הקאות. הלילה עבר בשקט אך בבוקר קמה שוב והתלוננה על כאבים חזקים. לקחנו אותה לבית חולים למיון מהבוקר 12 שעות עד עכשיו. החליטו לאשפז אותה ולבדוק גילו שיש לה סביב הפנדציט ריקמה שהיא אולי מוגלתית שמשם נובע הכאב החד. הכי מצחיק שיש לה צמיד אדום וקוראים לה במיון " מקרה מיוחד". זהו רציתי לשתף אותכם במה עבר עלי היום

פיפיטה

New member
שוב החלמה מהירה

חבל שטיול כל כך יפה נגמר בכאבים, אני מתה על הצפון ובחודש האחרון כמעט כל שבוע אנו נוסעים נסענו למסיק הזיתים שבוע אחרי שבוע קטפנו זיתים קנינו מלא שמן זית ובאיזור ראש הנקרה היינו סוף שבוע אין כמו הצפון

היה פרק ממש טוב

נהניתי ממנו, במיוחד בסצינה באולפן ההקלטות עם טוואנדה ואיאנלה. זה היה פשוט קורע מצחוק איך איאנלה נכנסה להיסטריה מהשיר על הכעס חחחחחחחחחחחחחח היה גם מעניין לראות על מה כל אחת מתחרטת, הכי הזדהתי עם סניי. זה גורם לחשוב על כל הדברים שאנחנו רוצים לומר לאנשים ולא מעזים ואז הם מתים.

DuLcE NeTa

New member
../images/Emo45.gif כן זה היה קורע..

היא הייתה כזה "תוצאי את זה, כן כן כן" היא הייתה ממש בהיסטריה. את צודקת לגמרי על הקטע עם סניי!

פיפיטה

New member
לא ראיתי עדיין

אראה אחרי חצות לפי התיאורים יש למה לצפות. אולי כדי לעודד את שנטיפי תשרשרו משהו איחולים סמיילים בדיחות על בתי חולים מה דעתכם?

רסקול

New member
מעגל החרטה

זה הדבר היחיד שהצלחתי לראות היום, אראה באחת את הפרק השלם. בכל אופן, לגבי מעגל החרטה, אני לא ממש קונה את המעגל הזה. אין בו דברים אמיתיים וממשיים באופן ברור. למעט ג'וסי שבהחלט הסבירה דבר או שניים על תקופת ההפקרות המינית שלה, כל האחרות הסתפקו בקלישאות - בחיי, נו, סליחה על הציניות - הסיפור של סניי עם שתי הדמעות על הדודה ובעלה, לא שכנע אותי כבעל מספיק עומק ובשר להיות "אות קין/קלון", והאחרות שהתעסקו בדיבורים מכלילים ולא אומרים דבר. זו אחת הבעיות עם תוכנית מצולמת, כמה את מוכנה לוותר על הפרטיות שלך כמו בסדנה אמיתית ולא מצולמת.

פיפיטה

New member
אני יודעת ש..................

שהרבה חברים פה התלוננו על השינוי בתוכנית עם המקום החדש הבית החדש והמאמנת החדשה אבל........ לדעתי אפשר להתעלם מהתפאורה ולהתמקד בנשים בבעיות שלהן ובצורת הטיפול ואם נסתכל רק על זה אולי נהנה יותר היום למשל היתה תוכנית די מעניינת והסתכלתי על הנשים איך הן מתקדמות ומתחילות להוציא ולשתף יותר את הבעיות שלהן ועם המאמנות להתחיל לפתור חלק מהן ורואים לפי הבעות הפנים שהן מרוצות יותר מעצמם, חלק מהנשים יודעות להביע ולומר את האמת כמו ג'וסי וחלק עדין מפנימות וחושבות שמה שהן עשו זה בסדר כמו קים. אז כששומעים כמה דיעות כל אחת יכולה להסתכל על עצמה בצורה יותר סלחנית ולהמשיך לחיות עם העבר בשלוה .

פיפיטה

New member
ולשאלה על איזה מעשה

שעשית את מתחרטת אז יש לי סיפור ויהיה נחמד אפ נשרשר עוד סיפורים. כשהיתתי ילדה (וזה היה מזמן..........) התעללתי בחתולה עם מקל חסמתי את דרכה ולא נתתי לה ללכת היום כשאני חושבת על זה לא מאמינה שהייתי רעה כל-כך ואם אני אראה שמתעללים בחיות אני בטוח אתערב ואני חושבת כבר כמה שנים שקיבלתי עונש על מעשי כחצי שנה לפני הגיוס חליתי במחלה די קשה . בתקופה הכי יפה של החיים צבא בילויים וכיף ביליתי בבתי חולים לכל מעשה יש תוצאה אתם חושבים שיש קשר ????????? נ.ב. פעם ראשונה שאני מספרת את הסיפור הזה !

רסקול

New member
כל הכבוד לך ששיתפת אותנו ../images/Emo24.gif

אבל את יוצרת קשרים יש מאין, או מחברת סיבה עם תוצאה כשאין קשר מינימאלי ביניהן, אפילו לא קשר "מיסטי" או אחר. בהמשך מעגל החרטה ניסתה רואנדה להראות שהתוצאות אליהן מצפים תגענה גם תגענה, אם ג'וסי רואה את עצמה בעקבות חווית ההריון שלה כלא ראויה לאהבה, כזונה הרי כך גם הסביבה תתייחס אליה. אבל זו בעיה של ג'וסי, הסביבה לא תתעסק ולא מתעסקת בתוצאות האלה, כי הן לא הכרחיות, אלא נבחרות על ידי ג'וסי עצמה כתוצאות למעשיה. במלים אחרות, מדובר במוקד שליטה פנימי ומוקד שליטה חיצוני. פעמים רבות, בכלל החרטה או המצפון או תחושות אשם קשות אנחנו משליכים על החברה את התפקיד של מענישה, ובמקרה שלך, של אירוע טראומטי כמעניש, וכך אנחנו מנקים את המצפון שלנו, או משחררים את האנרגיה השלילית וההרסנית, לכאורה. הבעיה היא שהאנרגיה הזו כלל לא משתחררת, נהפוך הוא, זה הופך לסוג של מעגל-קסם [באנגלית זה נקרא- מעגל-מרושע], כי התוצאות "הרעות" [העונשים] בשלב מסויים הופכים חשובים יותר מהמעשה, ולפעמים הקשר שאנחנו יצרנו נעלם, ויש הפרדה בין שני הדברים, וכך אנחנו חיים בתחושה איומה של כישלון, חֶסר, ואנחנו ממשיכים להעניש את עצמנו בלי סוף. התפקיד של המאמן זה להביא למודעות את הקשרים המלאכותיים והלא נכונים שאנחנו עושים, כמו ההחלטה שלך שביה"ח זה עונש על התעללות בחתול, או אז להתחיל למצוא את האמת, והיא שאני אחראי על תוצאות מעשיי, שאני קובע מה יהיו התוצאות, לקחת שליטה על החיים, להפוך לבעל מוקד סמכות פנימית ולא חיצונית. רוב העונשים שלנו הם תוצר של המוח שלנו. החברה מענישה בחומרה באמצעות מערכת החוק, לא צריך להוסיף עונשים מיותרים ואכזריים משלנו.

א ו ר3

New member
גם אני ../images/Emo13.gif

וקראתי את מה שכתבת- ותאמת אני לא מאמינה בתיאוריה הזו שלכל מעשה רע שעשינו יש "גמול" לאחר מכן.. כי כולם עושים טעויות בחיים, ולכולם קורים דברים לטובה או לרעה... אלו פשוט החיים... אם עשינו מעשה רע אני חושבת שמה שחשוב שנהיה מודעים לכך ולא נחזור עליו בשנית, אבל אני לא מאמינה שבגלל מה שעשית לחתולה "קיבלת" כגמול את המחלה שהייתה לך . אם חשבת על מה שעשית לחתולה כמעשה רע- זה דבר טוב בפני עצמו... שאת מודעת למה שעשית .אבל אני לא חושבת שהחיים פועלים לפי מעשה> תוצאה> עונש.....

עליזה 63

New member
ואני אומרת

שלך לחמך על פני המים כי בערוב ימיך זה יחזור אליך. הכל קרמה.

למעלה