סיכום פגישת אקליפס.

הקטגור

New member
סיכום פגישת אקליפס.

נכתב לחברי הטוב IrionClaus אתמול ב- 3:30 לפנות בוקר, אז סליחה על חוסר הקוהרנטיות שבטח נמצאת שם.

אקליפס הוא משחק של סיביליזציה בחלל שמשלב בתוכו worker placement, exploration, resource management וקרבות.
אז בגדול, יש שלושה סוגים של משאבים: כסף, מדע וחומרים.
כסף צריך בשביל לקחת פעולות, מדע בשביל לחקור וחומרים בשביל לבנות (צבא בעיקר).
הפעולות מתבצעות ע"י דיסקיות, ובכל פעם שאתה מוציא דיסקית מה- track בשביל לקחת פעולה אתה חושף מחיר Upkeep חדש (בכסף. לכן כסף חשוב בשביל פעולות).
אבל יש קץ' - עוד שימוש לדיסקיות הוא כדי לסמן שליטה במערכות כוכבים. אתה צריך לשלוט במערכת בשביל ליישב אותה והדרך שבה אתה מרוויח עוד הכנסה לכל אחד מהמשאבים זה ע"י יישוב כוכבים רלוונטים למשאב (יש כוכבים שליישב אותם יתן כסף, כאלה של מדע וכאלה של חומרים וכאלה שאתה יכול לבחור).
אז יישוב מערכת עם כוכב אחד של כסף זה דווקא הפסד בסה"כ - כי לתחזק את הדיסקית על המערכת יעלה לך יותר מאשר ההכנסה שהכוכב הזה ייתן לך (ההכנסה עולה בקצב קצת יותר איטי מה- upkeep).
נקודות ניצחון ניתנות על מחקר (יש שלושה סוגים של טכנולוגיות, מחקר של כל הטכנולוגיות מכל סוג נותן מקסימום של 5 נק' בסוף המשחק), על שליטה במערכות כוכבים (כל מערכת שווה 1-3 נקודות, המערכת במרכז הגלקסיה שווה 4), על Reputation Badges מקרבות (לכל אחד יש מקום ל-4 כאלה, וכל Badge שווה בין 1-4, בהתאם למה ששלפת), על יחסים דיפלומטיים (נק' אחד על כל שגריר של שחקן אחר, אבל שגריר תופס מקום של Reputation badge שיכול להיות שווה עד 4 נק') ועל Discovery Tiles שמקבלים כשמשתלטים ראשון על מערכת כוכבים שמכילה Tile שכזה (2 נק' כל Tile, אבל אפשר במקום זה לקחת אותו בתור משהוא אחר חד פעמי שנמצא בצד השני, כמו למשל עוד משאבים, טכנולוגיה, וכו').

אז שיחקנו 4 שחקנים: גדי (מנוסה, 3 משחקים קודמים), סיימון, ערן ואני (ניובים כולם).

המשחק לקח כ-4 שעות, אולי 4.5.

בהתחלה כולם חוקרים את המערכות השכנות למערכת הבית שלהם. גדי וערן מצאו כוכבים שווים ליישב מבלי התנגדות אבל אני בכל צעד ושעל הייתי מוקף ב- Ancients - כוחות נייטרלים בחלל ששומרים על מערכות (בד"כ שוות וגם על כל אחד יש Discovery Tile) ולא מאפשרים לך להשתלט עליהן). סיימון בהתחלה היה מוקף, אבל בפעם השלישית כבר מצא נתיב החוצה.

אז התחלתי להשקיע בצבא. חקרתי Improved Hull שנותן עוד 2 נק"פ לכל ספינה, שמתי אותו על הספינות הקטנות שלי, בניתי עוד 2 כאלה וביחד עם ההתחלתית יצאתי לקרב.
ניצחתי את הקרב הראשון והשני מבלי אבדות והתחלתי ליישב את המערכות. מצאתי Ship Part של מנוע סופר מתקדם ובחרתי לשמור אותו על פני 2 נק'. בנוסף מצאתי עוד חללית (בינונית).
בנתיים גדי וערןכבר יישבו פי 4-5 מערכות והייתה להם כלכלה הרבה יותר טובה, סיימון היה קצת מאחורה כי גם הוא היה מוקף והנתיב שלו כלל מערכות יותר מרוחקות ולכן פחות משתלמות כלכלית.
גדי וערן נכנסו לברית (שנותן לך גם עוד הכנסה ממשאב אחד לבחירתך כאילו יישבת כוכב).
בקרב השלישי כבר היו לי אבדות, אבל מצאתי מחשב ממש חזק ששמרתי ואז שידרגתי את החלליות הבינוניות שלי.
כבר היה ברור לי שהמשחק רוצה שאלך באסטרטגיה צבאית - אז הלכתי על זה. חקרתי נשק ממש חזק ושידרגתי את הנשק של החלליות הבינוניות שלי, בניתי עוד 2 כאלה והלכתי על מרכז הגלקסיה - Ancients סופר חזקים, אבל המערכת הכי שווה במשחק.
בנתיים שכנעתי את ערן להכנס איתי לברית, מה שיוכיח כצעד לא נבון מצידו..
אחרי שכבשתי את המרכז, היה מטופש לתת לצבא הזה לשבת ללא מעש, אז פיצלתי ואת רובו שלחתי למערכת הבית של ערן (שהיא הכי שווה). בנתיים, סיימון שבנה גם צי מרשים (כאמור, מי שמוקף ב- Ancient דיי חייב) תקף אותי במרכז.
אני ניצחתי את הצבא של ערן במערכת הבית שלו וסיימון ניצח את הצבא שלי במרכז. אבל בשביל לגרום לשחקן לאבד שליטה על המערכת צריך להפציץ ולהיפטר מכל האוכלוסיה שלו אחרי שמנצחים את הצבא ולא אני ולא סיימון הצלחנו לעשות את זה.
בתור הבא אני גייסתי צבא במרכז (אפשר עדיין לבנות ספינות במערכת אפילו אם יש שם חליות אוייב) וערן עשה כמיטב יכולתו לבנות במערכת הבית שלו (הוא פחות או יותר הקריב את כל המשאבים והכלכלה).
אני הבסתי את הצבא של סיימון במרכז דיי בקלות, החלליות שלי היו הרבה יותר חזקות (וגם שדרגתי את החלליות הקטנות בנתיים To carry a punch).
הקרב על המערכת של ערן היה נראה ממש עגום - היו לו מלא כוחות והם היו משודרים במיוחד נגד החלליות שלי...
אבל - שיחק לי המזל. היו לו זריקות ממש גרועות ולי זריקות טובות - וניצחתי.
אחרי עוד סיבוב שהכלכלה שלי כבר ממש חזקה והכוחות שלי ממש חזקים, היה דיי ברור שמחצתי את ערן וסיימון - תחושה מאוד מספקת.
אז התחלתי להשתלט על המערכות שמסביב למערכת הבית שלו שהיו עם Ancients ושמרתי את ה- Discovery tiles לנקודות ניצחון.

מה גדי עשה בכל הזמן הזה? גדי פשוט עשה Explore, בנה כלכלה מטורפת, יישב מלא כוכבים (כשאתה עושה Explore אתה בוחר איך להניח את האריח והוא הניח אותם בצורה כזאת שהוא היה לחלוטין מנותק). בגדול - הוא שיחק סולו.
אבל הוא סיים לחקור את כל הטכנולוגיות במשחק. היה לו פוטנציאל לספינות כ"כ חזקות שזה מפחיד, אבל כבר לא היו לו מספיק פעולות גם לממש את זה, אז בכל המשחק הוא השתתף בקרב אחד עם Ancients וזהו.
בתור האחרון הוא היה יכול לעשות מהלכים אחרים ולקחת לי את המרכז, אבל הוא בחר שלא. וזו הייתה טעות.

אז אחרי התור האחרון ספרנו נקודות - לסיימון וערן היו 20 ומשהו נקודות, לגדי 40 ולי 44. לגדי היו 15 נקודות על מחקר ולי 13 נקודות מצבאות ו-6 מ- Discovery Tiles. היו לו הרבה יותר מערכות תחת שליטה, אבל שלי היו יותר איכותיות, אז יצא שוויון בזה.
ניצחתי!! סופר מספק ומהנה.

התמונות - הראשונה (Shay vs. All) אתה יכול לראות את הקרב על האמצע (אני כחול, סיימון אדום) ובמערכת של ערן (הוא לבן).
בתמונה הסופית אתה יכול לראות שרק לי ולגדי יש צבא. אבל - באופן נורמלי התנועה היא חוקית רק ל- Hexes שכנים שמחוברים ע"י wormhole שלם (העיגולים בגבולות), אז איפה שאין או יש רק חצי אי אפשר לנוע. אם תסתכל - גדי לחלוטין מנותק מכולם, ויש רק choke point אחד לערן. בשלב האחרון הוא גם חקר טכנולוגיה שמאפשרת לו לעבור גם אם יש רק חצי wormhole (הטכנולוגיה הכי מתקדמת ויקרה לסוגה), והוא היה יכול לתקוף אותי במרכז ובסיכוי רב גם לנצח בקרב ובמשחק.

דעתי על המשחק - המשחק משוחק על פני 9 סיבובים (זה תנאי הסיום היחידי - סוף הסיבוב התשיעי) וזה נראה לי שזה *אולי* סיבוב אחד יותר מידי.. הגעתי למצב שכבר כבשתי כל מה שיכולתי (תזכור - כשאתה משתלט על מערכת אתה שם שם דיסקית שזה פחות פעולה וגם מעלה את ה- Upkeep) ופשוט לא היה לי מה לעשות עם הפעולות (לכאורה, אתה אמור לחקור בשלב הזה, אבל כל הכלכלה שלי הייתה מבוססת כסף וחומרים בשביל פעולות ובניית ספינות ופחות על מדע).
כנראה אבל שזה רק עניין של עקומת למידה.
בכל אופן, ההרגשה שלי היא שבסיבובים האחרונים זה כבר פחות עניין של קרבות (כי מי שמנצח ומוחק לך את כל הצבא גם בד"כ משתלט לך על המערכות ופוגע לך בכלכלה תוך כדי שהוא מעצים את הכלכלה שלו) ויותר עניין של מחקר ואקספלורציה של Ancients (שדיי קל להרוג עם הטכנולוגיה של סוף המשחק) בשביל עוד Tiles של נקודות ניצחון.

מה גם שיש אלמנט לא קטן של מזל בקרבות (אם כי לא הייתי אומר שהוא גדול מידי. זה רק מכניקה שצריך להיות מודעים אליה. אנשים שאוהבים AGoT שם אין בכלל מזל עלולים לא לחבב את זה).

אסטרטגיה של Turtling בהחלט viable. גדי בסיבוב האחרון עשה 12 נקודות במחקר ובניית מבנים שנותנים נקודות ניצחון. אם הוא היה רק יוזם עוד קרב על סיימון למשל שהיה מחוץ גם ככה, הוא היה מנצח בקלות: כל קרב היה נותן לו לקחת Reputation Badge ויש מקום ל-4 כאלה סה"כ. לו היה רק אחד בשימוש שהיה שווה 1..

אז סה"כ: משחק מעולה. אסטרטגיות שונות, ריפלייביליות מטורפת (שיחקנו כולנו גזע Terran אבל אפשר לשחק גזעים שונים שהם לא סימטריים ויותר מכווני אסטרטגיות שונות), מתח, אדרנלין וכל מה שצריך במשחק לוח טוב.
בהחלט ב- Wishlist שלי :)

regex

New member
סיכום נהדר

(REGEX=גדי)

היה משחק מצויין והטעות הגדולה שלי היתה לא לספור נקודות לקראת הסוף. המנצח ישב על מערכות שנותנות 2 ו 3 נק בעוד אצלי הרוב היו של 1.

בכל מקרה שאפו לקטגור שלקח מצב התחלתי רע והצליח להפוך אותו לטובתו.

sandman2017

New member
היה כיף

תודה לגדי על האירוח, אכן משחק מצוין והקטגור שיחק משחק ראשון מרשים מאוד (בניגוד אלי).

ymdv

New member
סיכום מעניין

חייב לציין שזה משחק מצויין.
אני ממש לא אוהב תמה של משחקי חלל, בדרך כלל הם "גייקיים" מדי לטעמי (וסליחה מכל אלו שכן אוהבים...) אבל המשחק הזה פשוט טוב, יש בו עומק של יורו בשילוב משחק מלחמה טוב, וקשה לי לחשוב על משחק שעושה את הדברים האלו טוב יותר.

regex

New member
הערה קטנה

שיחקנו עם ווריאנט קטן שבו סדר המשחק הוא סדר היציאה מתור שעבר.

מניסיון - תמיד יש מישהו שמשחק עם פחות פעולות והחוקים המקוריים (הראשון שיוצא הוא המתחיל תור הבא ואז בכיוון השעון) תמיד תיתן יתרון לשחקן שמשמאלו.

עובד מצויין ומומלץ - השתמשנו בקלפים כדי לסמן את הסדר כפיש שאפשר לראות בתמונה.

ycyclop

New member
נשמע ממש מעניין

נראה על פניו משחק עם הרבה כיוונים מענינים. לאור העובדה שיש לי כל כך הרבה משחקים ארוכים שלא זוכים להגיע לשולחן לא נראה לי שייתי קונה את המשחק למרות שהוא נראה בהחלט משחק בכיוון שלי

IirionClaus

New member
מתי הילדים מגיעים לגיל ...

...שהם יכולים לשחק את המשחקים האלה?

נראה לי שזה יפתור את הבעיה.

ycyclop

New member
תלוי איזה משחקים כמה דוגמאות

Settlers - גיל 8 הולך טוב מאוד
Conquest of Fallen land - אפילו התחלנו בגיל 7
Zooloretto - גם גיל 7
tinner trail - גיל 12 ואפשר היה לפני
Nautilus - גיל 11 משחק חביב ולא מוכר
לפי דעתי גיל 12כבר ממש אפשר הכל אבל באמת הכל למרות שזה גם תלוי בילד

Geeks Israel

New member
כמה משמעותי נושא ניהול המשאבים במשחק הזה?

כלומר, זה נקרא כמו המון התעסקות בחשבונאות. איך זה מתרגם בפועל?

regex

New member
ניהול משאבים

למעשה ניהול המשאבים די קריטי אבל יחסית קל ומזכיר קצת את THROUGH THE AGES.

צירפתי תמונה של לוח השחקן וכל החלק התחתון עם הקוביות והדיסקים קשור למשאבים.

כשאתה מיישב כוכבים אתה מעביר קוביות אל הלוח וכבך חושף מספר שהוא רמת הייצור של אותו משאב.
כשאתה מבצע פעולות אתה מוריד דיסקיות ובכך חושף את גובה התשלום עבור הפעולות. זה גם קורה כשאתה מיישב הקסים.
קניית טכנולוגיה היא במשאב הוורוד וספינות בחום.

מותר לך לבצע המרות בין המשאבים ביחס 1:2, אבל אתה בהחלט כל הזמן מחפש את לבצע עוד פעולה או איך לקנות עוד טכנולוגיה עם מה שיש.

לפיכך אתה תמיד מחשב משאבים, ולפעמים לוקח סיכונים מסויימים: אם אני אחשוף אריח חדש האם יהיה לי כסף לישב אותו, ואולי בכלל איישב אותו בשביל לקבל עוד ייצור כסף וכו. אם תפספס תצטרך לפרק מושבות מה שבד"כ הוא די רע, אבל גם יכול להיות בחירה אסטרטגית שתחסוך לך פעולות.

מצד שני המנגנון עצמו די פשוט: מדע וחומרים - קנית שילמת והכנסות ב UPKEEP, כסף הכנסות והוצאות סימולטנית ב UPKEEP. הכל רשום בצורה מאד בהירה על הלוח, ולא ראיתי מישהו שהיתה לו בעיה עם להבין את זה.

Geeks Israel

New member
תודה, הסברת מצויין וענית לי השאלה

למעלה