מסכמת ../images/Emo58.gif
) הפרק הטוב ביותר בעונה: כמו שכבר אמרתי, פרק 4 היה הטוב ביותר ונשאר כזה. אבל אני חייבת לציין לטובה גם את פרק 2, פרק 9, פרק 16 ופרק 17, שבעיני היה הפרק המושלם האחרון בעונה. משם הם קצת התחילו להדרדר, לצערי. 2) הדמות החדשה הטובה ביותר: אני חושבת שקראולי. הוא באופן כללי השד האהוב עלי, והוא די חמוד... 3) הפרק המצחיק ביותר העונה: פרק 8, אין מה לעשות: Changing Channels 4) הסצנה האהובה עליכם: היו כמה כאלה: הסצנה עם הזיקוקים בתחילת הפרק בגן עדן, הסצנה בה דין וסאם נפרדים בפרק 2, הסצנה בה דין עומד מול זכריה אבל קורץ לסאם (
), אבל יותר מכל, והיא עדיין כל כך מהממת שאני כל כמה זמן חוזרת לראות אותה, היא הסצנה של דין עומד מול השטן בדמות סאם בפרק 4. אני מעתיקה לכם את הדיאלוג הזה, שתתפעלו גם אתם מכמה שהוא גאוני וכמה שדין מושלם:
DEAN You're not fooling me, you know that? With this sympathy-for-the-devil crap. I know what you are. LUCIFER What am I? DEAN You're the same thing, only bigger. The same brand of cockroach I've been squashing my whole life. An ugly, evil, belly-to-the-ground, supernatural piece of crap. The only difference between them and you is the size of your ego. LUCIFER smiles. LUCIFER I like you, Dean. I get what the other angels see in you. Goodbye. We'll meet again soon. LUCIFER turns to walk away. DEAN You better kill me now! LUCIFER turns back. LUCIFER Pardon? DEAN You better kill me now. Or I swear, I will find a way to kill you. And I won't stop. LUCIFER I know you won't. I know you won't say yes to Michael, either. And I know you won't kill Sam. Whatever you do, you will always end up here. Whatever choices you make, whatever details you alter, we will always end up—here. I win. So, I win. DEAN You're wrong. LUCIFER See you in five years, Dean.
5) הרגע העצוב ביותר: בפרק 14, כשסאם חוזר לחדר הזה של בובי בגלל דם השדים, ודין יוצא החוצה ובוכה. כן, אני יודע שחלק מהאנשים טענו שזה משעמם ודין בכיין וכו', אבל לי זה שבר את הלב. 6) הפרש האהוב עליכם: עקרונית הכי התלהבתי מהרעיון שלהם לרעב, והרחבת המושג "רעב" מעבר לאוכל, להשתוקקות לכל דבר. אהבץי גם את זה שדין לא הרגיש את השפעת רעב, כי הוא כבר זמן מה לא רעב לכלום. אבל הפרש שנראה הכי טוב, זה מוות. והפרומו שעשו לו היה מצויין! 7) דבר שהייתם משנים בעונה: את הסוף, דאמט. ליתר דיוק, את כל ארבעת הפרקים האחרונים. מבטלת את הקטע הדבילי עם הטבעות ועושה קרב נורמלי בין מיכאל ללוציפר, כראוי לצופים שהמתינו לזה 22 פרקים. 8) פרק שהייתם מוחקים: פרק 12, שלצערי היה ממש גרוע. ממש ממש ממש גרוע. סאם מתחלף למישהו אחר ולדין לוקח יומיים לשים לב לזה? כן, בטח. 9) פספוס העונה: ג'ססססססייייייייייי. איפה הילד מפרק 6 שאמור להיות הילד החזק בעולם, שגם השדים וגם המלאכים רוצים אותו לצידם, שבכוח מחשבתו הוא יכול לברוא בכל? הנה לכם,
זה היה יכול לפתור את הסוף בצורה הרבה יותר הגיונית מאשר טבעות מוקרצות. אין מילים לתאר את גודל הפספוס. 10)המוות האהוב (מהעונה בלבד!): ז-כ-ר-י-ה. איזה מוות מפואר. איזה רגע מאושר כשדין נעץ את הסכין של קסטיאל בראש שלו, אחרי הצרות צרורות שהוא גרם להם. כמה טוב שזה היה בדיוק רגע אחרי שהחיוך הזחוח שלו שוב עלה והוא היה בטוח שהצליח לשבור את דין- נחש שוב, חבר. את דין לא שוברים כל כך מהר!
11)ההפתעה בעלילה האהובה עליכם: מממ, זה לא היה כזה-הפתעה, אבל כשגילו שסאם הולך להיות הכלי של לוציפר, ואז (ככה חשבנו) הולך להיות קרב בין סאם לדין שייצגו את כל כוחות הטוב והרע בעולם- אני התלהבתי מהרעיון. חבל שמישהו בחר לזנוח אותו ולעבור לטבעות מטופשות- טוב, נו. אני אפסיק להתלונן. 12) מה חשבתם על הסוף: אני צריכה עוד להגיד? סתם, האמת היא שהיו הרבה דברים שכן אהבתי בו. למשל את סאם. למשל את כל השילוב של סיפור האימפליה שהיה פשוט נהדר. למשל את דין שבחר להיות עם סאם ברגעים האחרונים. אבל אוף, בחייאת, דורות על דורות מחכים לקרב הזה- לא יכלו להוסיף קצת רעמים וברקים, הבזקים, משהו??? וליסה??? אוף, די. 13) איך העונה הזאת ביחס לעונות אחרות: ממש לא רעה. נהנתי מרובה. אולי אפילו אהבתי אותה יתר מעונה ארבע. אבל עונות שתיים-שלוש נשארות אצלי במקום הראשון. 14) מה אתם חושבים על דין בכללי העונה: מהמם כדרכו, אהבתי את השינוי ההדרגתי שהוא עבר מבטחון בעצמו ליאוש מוחלט בפרקים 1-17. פחות אהבתי את השינוי המהיר מידי שהוא עבר לקראת הסוף בכיוון הפוך. ועדיין, דין הוא הדמות הבדיונית הכי מושלמת שאני מכירה. 15) מה אתם חושבים על סאם בכללי העונה: סאם ממש ממש השתפר בעיני מהעונות הקודמות! בעונות הראשונות הוא היה מאוד מרוכז בעצמו ובבעיות שלו ודי לא התייחס לדין. בעונה השלישית זה השתפר, אבל- תודה רבה, דין עמד למות. בעונה הרביעית הוא היה ממש מעצבן ולא יכלתי לסבול אותו. וכאן הוא דווקא התבגר מאוד והפך למישהו הרבה יותר חיובי ונותן מבעבר. הוא דווקא שיחק אותה בסוף העונה, ח"ח! 16) מה אתם מצפים מהעונה הבאה: אני משתדלת לבוא בלי ציפיות, אבל אני מקווה שיתנו הסבר הגיוני לקטע עם צ'אק ואיך סאם הצליח לצאת מהבור הזה, ולא משהו מצוץ מהאצבע. לא אכפת לי לראות כמה פרקים את האחים לבד, הם לא חייבים להתאחד מיד. אבל כמובן שזה צריך לקרות בסוף. ואני כבר לא רוצה את אדם. הם הוציאו לי את החשק. 17) כל דבר שיש לכם להוסיף על עונה 5: בכללי אהבתי, באמת. ואני שמחה שיש עוד עונה וזה לא הסוף!