סיכום עונה בNBA.

ed1dead

New member
שלי

MVP: נוביצקי. יכול להיות שהשנה מגיע לנאש (אני חושב שבשנתיים הקודמות פחות הגיע לו) אבל אני לא יכול לשאת את המחשבה שזו תהיה לו זכייה שלישית רצופה. הישג ששחקנים גדולים וטובים ממנו לא השיגו. שחקו הגנה: יש 2-3 שחקנים שאני לא ממש יכול להחליט ביניהם אבל אם כולם אומרים קמבי אין לי בעיה להצטרף, הוא אחד מהם. שחקן שישי: ברבוסה ולא צריך להוסיף. המשתפר: לדעתי דרון ויליאמס זוכה בנקודות ולאחר 12 סיבובים אל מול מרטין ששניהם נתנו עונה מצויינת. מדרדר/מאכזב: שוב אין לי אלא להצטרף לכולם. קירילנקו. רוקי: לא עונה גדולה של רוקים אבל ממה שיש ברנדון רוי. מאמן: אייברי, מיטצ'ל לא הרחק מאחור. חמישיית העונה (ונסתפק באחת): נאש, קובי, לברון, נוביצקי, דאנקן. חמישיית הגנה: בילאפס, בל, ג'וש סמית, באטייה, קאמבי. קבוצה מאכזבת: אני לא חושב שהשנה היתה קבוצה שציפו ממנה לגדולות ונצורות ובסופו של דבר לא עשתה כלום. מקסימום היו מספר קבוצות שעשו מעט פחות משציפו מהן. בנוסף לכמה קבוצות שכבר צויינו הייתי מוסיף גם את אורלנדו שממנה ציפיתי לפחות לסביבות 4-5 במזרח (הן בעקבות סיום העונה שעברה והן בעקבות פתיחת העונה הנוכחית) ובסופו של דבר הצליחה בקושי להכנס לפלייאוף מהמקום השמיני ובמאזן שבעונה נורמלית ויותר שקולה לא היה מכניס אותה לפלייאוף. כאן הייתה אמורה להגיע קטגוריית הקבוצה המפתיעה שמשום מה נשכחה מהסקר. אולי בגלל שסביר שכולם יבחרו בטורונטו (מה שלא מבדיל קטגורייה זו מלמשל השחקן השישי שגם בה לא ממש היתה תחרות). מי הולכת לעשות את זה? הייתי הולך על סאן אנטוניו אבל לא הייתי משתולל עם כספי במידה והייתי מהמר על כך.

Or Amit

New member
שלי

לפני הכל אני אציין כי כל הבחירות כאן נעשות מהזכרון בלבד, סביר להניח שאני אתעורר בבוקר ואשאל את עצמי "איך שכחת את XXX או YYY" אבל מחר בבוקר אני אשכח מישהו אחר וכן הלאה... אז יאללה MVP - נאש. אם שנה שעברה הייתה לו תחרות קשה יותר, השנה הוא הציג את פניקס טובה יותר, וזאת בלי לאבד מהדומיננטיות שלו למרות שהסקורר המרכזי של הסאנס חזר - הוא נשאר הMVP עד שיוכח אחרת. שחקן ההגנה - הקמבי מאן. מקום ראשון בחסימות, חמישי בריבאונדים, מיסטר 5X5 פספס פחות מ-10 משחקים עד עכשיו! והכי חשוב - חלק דומיננטי מאד בריצת 8-0 של הנאגטס עכשיו. סיבוב ראשון מול הספרס? תרשו לי להמר שזה לא הולך להיות קל לס"א. שחקן שישי - ליאו ברבוסה, אין ברירה. האמת שאלמלא הפציעה הייתי נותן את דיוויד לי מהניקס בתור מתחרה רציני. השחקן המשתפר - דרון וויליאמס. השכיח, עד כמה שאפשר, מהג'אז את סטוקטון השחקן המדרדר\מאכזב - מAK47 לא היו לי ציפיות, שחקן שחוזר מכ"כ הרבה פציעות רצופות לא יחזור להיות בכושר. אבל ללא ספק הוא צריך איוורור. הבחירה שלי הולכת דווקא לפאו, שלמרות ההתחלה האיטית של העונה, היה צריך להוביל את ממפיס לאיזשהו פייט בליגה. רוקי העונה - זה כבר כתוב, ROY מאמן העונה - תגידו שאני סתם הולך נגד הזרם, אבל פליפ סונדרס. נכון, הבנאדם מוביל סה"כ קבוצה במזרח. נכון, אף אחד לא באמת סופר את דטרויט בתור מועמדת, אבל עצם ההובלה של הקבוצה הזו, והתעלות על קבוצות בעלות פוטנציאל גבוה יותר (שיקאגו, קליבלנד, אפילו וושינגטון) אחרי שחתכו את הלב (או הביצים, אם צ'אנסי הוא הלב) היא מדהימה. צריך לתת גם לפליפ קרדיט על שילובו של C-webb שבעצם נתן את זריקת האנרגיה לקבוצה והבדיל אותה מהשאר. וזה שחקן שהיה ציאניד לכל תרכובת קבוצתית שהוא היה בה עד היום, כן? חמישיה ראשונה - נאש, לברון, ארינאס (כן, הוא ולא קובי. למה? ככה), נוביצקי, סטאודמייר חמישיה שניה - קובי, טי-מאק, בוש, מלו, דאנקן חמישיה שלישית - וייד, טי ג'יי פורד (!), רנדולף, בוזר, מינג חמישית הגנה - קמבי, ג'וש סמית', רון-רון, בילאפס, בל הקבוצה המאכזבת - בעיה, אני אלך או עם מילווקי או עם אורלנדו, הראשונה בגלל שהייתה אמורה לעשות משהו יותר טוב עם עצמה למרות הפציעות (ראו ערך ניו אורלינס\אוקלהומה) והשניה בגלל שהתחילה מעולה והתרסקה בהמשך. הימור מי הולכת לעשות את זה - כל הסימנים מראים שדאלאס, לא הייתי מזלזל אבל גם בפיניקס.

the mnm factor

New member
אני עושה הפרדה

בין מה שיקרה לבין מה שאני רוצה שיקרה: MVP: נוביצקי ייקח ולא בצדק בגרוש- אתם קולטים שאם הוא לוקח הוא יהיה השחקן הראשון בהיסטוריה שלוקח MVP כשהוא לא נמצא בעשירייה הראשונה באף שורה סטיסטית? ובניגוד לבאטיה ופרינס, שמוסיפים המון דברים שלא מופיעים בסטיסטיקה, הדבר היחיד נוביצקי מוסיף שלא מופיע בסטיסטיקה זה רגליים קרות בסוף משחק ולוזריות בהתהוות. שחקן גדול, חמישיית העונה- לא מגיע לו MVP. אני רוצה שהMVP ילך או לנאש, או לדאנקן. האמת שבכלל רציתי את קובי מהסיבה הפשוטה (והצהרתי על זה שנה שעברה) שזו השנה האחרונה שיהיה לו סיכוי לקחת... שנה הבאה יהיה וויד בריא, לברון ישתפר עוד קצת וקובי כבר לא יהיה הסופרסטאר של הליגה. שחקן ההגנה: קמבי יזכה אבל לדעתי מגיע יותר לבאטיה- אין לי ממש כח לפרט למה. שחקן שישי: ספידי גונזלס גם יקח ואני מסכים השחקן המשתפר קווין מרטין יקח למרות שאני לא מאמין בטענה ש"עונה הרוקי לא קובעת"- דרון וויליאמס הוא השחקן המשתפר שלי השנה. השחקן המדרדר\מאכזב: קירילנקו רוקי העונה: נורא רציתי שגרבחוסה יקח- שחקן שעובד קשה וכל כך חכם... אבל זה של רוי מאמן העונה: ג'ונסון יקח ובצדק כמו שכתבתי בשרשור נפרד- היחיד שיכול לאיים עליו זה מיטשל חמישיה ראשונה: (בחמישיות אני רושם רק את שלי)- נאש, קובי, מקריידי, נוביצקי, דאנקן- (לא, לברון לא בחמישייה). חמישיה שניה: קיד, ארינאס, לברון, בוזר והווארד חמישיה שלישית: בילאפס, וויד, קרטר, גארנט ואמרה חמישית הגנה: בילאפס, בל, באטיה, פרינס וקמבי- ואין לי מושג איך כולם כאן נותנים לפיניקס שני נציגים בחמישית ההגנה כשהיא הקבוצה הכי סופגת בליגה. הקבוצה המאכזבת: קליפרס! איך אף אחד לא אמר קליפרס? והימור מי הולכת לעשות את זה.:בטוח לא פיניקס- או סן אנטוניו או מיאמי ואני הולך על דאלאס (החלטה של הרגע האחרון)

tristan79

New member
שליף עם התשובות הנכונות

MVP: נוביצקי. הכוכב שמוביל את דאלאס לעונה הטובה בתולדותיה ולאחת העונות המוצלחות של קבוצה אי פעם ב NBA. יש מסביבו שחקנים טובים, הוא לא מדהים סטטיסטית בהיבט אחד והוא אמנם משחק בעמדה חסרת סקס אפיל, ואולי בגלל זה נראה שנאש\ג'יימס\ברייאנט סוחבים על כתיפהם יותר את הקבוצה שלהם מאשר הג'רמנייטור, אבל דירק עושה הרבה דברים ועושה אותם טוב - והמאזן של דאלאס מוכיח זאת. שחקן ההגנה: מרקוס קמבי. שחקן שישי: ברברוסה השחקן המשתפר: קווין מרטין. התלבטות קשה עם דרון וויליאמס, אבל אני מסתכל על זה מבחינה גיאומטרית: זווית קפיצת המדרגה שמרטין עשה העונה יותר חדה מזו של וויליאמס. השחקן המאכזב: קירילנקו. רוקי העונה: ברנדון רוי. מאמן העונה: סאם מיטשל. מנצח את אייברי ג'ונסון בנקודות. עונה מצוינת של הראפטורס, עבודה מצוינת יחד עם ה GM בריאן קולנגלו על בניית הקבוצה בקיץ ומיטשל יכול לקחת את הקרדיט לעצמו על חיבור הקבוצה הכמעט חדשה לגמרי (טי ג'י פורד, פארקר, נסטרוביץ', בריאניני, גרבחוסה - שחקני מפתח בקבוצה וכולם הגיעו בקיץ האחרון) והפיכתה לאחת הטובות במזרח. חמישיה ראשונה: נאש, קובי, ג'יימס, נוביצקי ודאנקן חמישיה שנייה: אריאנס, מקגריידי, כרמלו, בוזר, מינג חמישייה שלישית: וויליאמס, וינס קארטר, ג'וש האוורד, דוויט האוורד, קמבי חמישיית הגנה: בילאפס, ראג'ה בל, שיין באטייה, ג'וש סמית, קמבי הקבוצה המאכזבת: תיקו בין אינדיאנה שנראית כמו קבוצה חסרת חיים ו\או טעם ומילווקי, שאמנם סבלה ממכת פציעות של שחקנים מרכזיים, אבל זה לא תירוץ לעונה כל כך מחרידה. מי הולכת עד הסוף? דאלאס.

שח_מט

New member
שלי

MVP - סטיב נאש. אין מישהו אחר שראוי לתואר.. שחקן ההגנה - קמבי שחקן שישי - ברבוסה השחקן המדרדר\מאכזב - קירילנקו רוקי העונה - ברניאני מאמן העונה - אייברי ג'ונסון הקבוצה המאכזבת - קליפרס והימור מי הולכת לעשות את זה - פניקס

orhe

New member
תשובות

MVP- לברון. לנאש הכי מגיע, אבל כואב לי לתת לשחקן כלשהו 3 פעמים ברציפות. שחקן ההגנה- קמבי.כמו כולם. שחקן שישי- ברבוסה השחקן המשתפר- קרלוס בוזור. השחקן המדרדר\מאכזב- בוריס דיאו. רוקי העונה- רוי. מאמן העונה- ג'רי סלואן. חמישיה ראשונה- נאש, קובי, לברון, נוביצקי, מינג חמישיה שניה- טוני פארקר, אריאנס, מריון, דאנקן, בוזר חמישיה שלישית- פול, רד, הווארד, קמבי, סטודמאייר חמישית הגנה- קיד, בואן, ג'רלד וואלאס, בן וואלאס, קמבי הקבוצה המאכזבת- לא הייתה קבוצה שממש איכזבה אותי. אולי קצת ממפיס, אבל הם היו ללא גאסול, אז נבליג. והימור מי הולכת לעשות את זה. דאלאס.

ה מרקיז

New member
הניקס! ללא ספק האכזבה

איך אפשר בכלל לחשוב אחרת.. 125 מיליון דולר משכורות, הביאו שחקנים חדשים, הרוטציה נהייתה יותר ברורה, החליפו מאמן שכולם שנאו ועכשיו כולם אוהבים ועדיין אין פליי אוף במזרח המזעזע. MVP- בסופו של דבר.. לברון. שחקן הגנה- קמבי שחקן שישי- ברבוסה שחקן משתפר- לואל דנג. בניגוד לקווין מרטין המתחרה העיקר שלו לתואר, דנג ראש לאריות ולא רק לשועלים.. שחקן מאכזב- קירילנקו (לאן נעלם ג'ו ג'ונסון אגב..) רוקי העונה- רוי מאמן העונה- סם מיטשל חמישייה ראשונה- נאש, קובי, לברון, נוביצקי, אמרה מתוק השנה- אנטוני פארקר גאון השנה- בראיין קולנג'לו מי תעשה את זה- ספרס

ה מרקיז

New member
בטח אכזבה. על הנייר יש

לפחות 3 קבוצות פחות טובות מהניקס שנכנסו לפלייאוף. שנה שעברה המאמן לא התחבר לשחקנים ואלף ואחת תירוצים. אבל גם השנה לא להיכנס לפלייאוף???? שהנטס ואורלנדו יהיו שם והניקס לא?? גם בעונה גרועה הניקס אמורים להיות בפנים.

הכפפה

New member
הכל נכון, אבל הנקודה היא אחרת

הניקס היא קבוצה שמוצאת את דרכה לעשות את כל הטעויות האפשריות, לפחות בחמש השנים האחרונות. איכשהוא התדמית סביבה היא לא, בוא נאמר, משובחת. בשביל להיות אכזבה אתה צריך לעשות משהו שהוא בניגוד למצופה, והאמת, שאף אחד לא ציפה מהניקס לעלות לפלייאוף (למרות הסגל המרשים, התקציב המפוצץ וכו' וכו' וכו'). אבל כן, כנראה שאובייקטיבית, עם הסגל הקיים - הניקס היו צריכים להיות בפלייאוף.

ה מרקיז

New member
אני לא חושב שהיה אחד שלא

העריך שהשנה סוף סוף הניקס ייכנסו לפלייאוף, במיוחד לאור היריבות במזרח. היה מספיק בובה בתור מאמן כדי להכניס את החב'רה האלה לפלייאוף. עזוב פלייאוף, לפחות שייראו כמו קבוצה.

ed1dead

New member
בבקשה

הנה הימורי פתיחת העונה של הפורום לגבי הקבוצות שלהערכת הגולשים יגיעו לפלייאוף. מחישוב מהיר נדמה לי שתשעה לא הימרו על הניקס כמועמדת לפלייאוף בעוד רק שניים הימרו שכן פלוס אחד שהתלבט ביניהם לבין פילדלפיה. ובלי שום קשר לניקס אכזבה או לא, מעניין לראות עד כמה פגעו חברי הפורום לגבי קבוצות הפלייאוף.

ה מרקיז

New member
פורום או לא פורום.. לדעתי האישית

ובהחלט מדובר פה בדעה ולא קביעה, הניקס זו האכזבה. אם אינדיאנה לא יעפילו והם לא אז אבין, אפילו אם אורלנדו לא , או הנטס או אחד אחת ממקומות 6-9 במזרח, לכל אחת יש בעייה בסגל שלא הייתה אמורה לאפשר להם מקום בפלייאוף, כמובן ש 4 המקומות האחרונים בפלייאוף פתוחים שבגדול זאת לא תהיה הפתעה מי מבין הקבוצות שהזכרתי לבסוף תעפיל. בכל מקרה לניקס אין חיסרון באף עמדה, יש לה שחקנים מנוסים, שחקנים צעירים, פוטניצאל בשמיים ואחרי העונה המזוויעה שנה שעברה הם היו אמורים להתפוצץ השנה, לפחות למאזן של 50 אחוז. בכל מקרה היו שם הרבה הימורים נועזים ומרחיקי לכת , אם היה מדובר בכסף לא יודע כמה היו שמים את הקליפרס מקום ראשון מערב או פילדלפיה ובוסטון בפלייאוף או הלייקרס מחוצה לו.. סתם לקחתי דוגמאות שזכרתי..

ed1dead

New member
כמובן שזה עניין של דיעה

לדעתי לעומת זאת המשפט שכתב עבוד בהונג קונג בהימורי פתיחת העונה לגבי הניקס מצביע בדיוק על למה רבים כולל אני לא ציפו הרבה מהניקס העונה: " הניקס ישארו בחוץ כי הם הניקס ". הניקס של השנים האחרונות מאוד מזכירים לי את מכבי ת"א בכדורגל של השנים האחרונות (אולי פרט למכבי ת"א של העונה). קבוצות עם היסטוריה, מסורת, קהל לא קטן ואף ברוב העונות סגל שחקנים סה"כ לא רע בכלל. רק מה, תמיד יש הרגשה בקבוצות הללו שמשהו לא טוב קורה. יש הרגשה שהאוירה בתוך הקבוצה לא נעימה, לא מעט התלקחויות פנימיות יוצאות החוצה, שחקנים עושה רושם שלא ממש מרוצים, שחקנים שכבר הוכיחו את עצמם בקבוצות אחרות לפתע לא מוצאים את עצמם ובקיצור אי סדר אחד גדול. ולכן, מתוך אותה הכרות של הניקס בשנים האחרות לא ציפיתי מהם לכלום בתחילת העונה על אף שאני בהחלט מסכים איתך. מבחינת סגל שחקנים לניקס יש שחקנים איכותיים, צעירים ומצד שני מנוסים ומגוונים (מבחינת עמדות) מלא מעט קבוצות שבסופו של דבר העפילו לפלייאוף.

SHNIK

New member
שלי

טוב, אני פדנט, חיכיתי עד לרגע האחרון באמת כדי שאוכל לתת את רשמי. MVP : סטיב נאש, MVP צריך להיות שחקן שעושה את השחקנים באחת הקבוצות המובילות בליגה טובים יותר, נאש הוא הדוגמא הכי קלאסית, אני לא חושב שצריך להתחשבן לו על מתי הוא קיבל MVP פעם אחרונה וכו', מה שכן : נוביצקי יקבל את התואר הרשמי לדעתי. שחקן ההגנה : שיין באטייה, אין קשר בינו לבין שורות סטטיסטיקה, מוביל הליגה בעבירות תוקף נגדו, האיש ששנה שעברה הנהיג את ההגנה שספגה הכי מעט למשחק (ממפיס) והעונה את השניה בטיבה (יוסטון), לדעתי מדובר בשחקן הגנה מאוד אנדרייטד ופרט לכך שמינגריידי שיחקו יותר העונה, המניות לחזרתם של הרוקטס היא הבאתו של הבלו קולר גאי הזה. השחקן השישי : ליאונרדו ברבוסה, באופן מוכח מדובר בשחקן הכי יעיל שכמעט ולא פתח העונה בחמישיה של הקבוצה שלו, קצת קשה להתווכח עם זה... השחקן המשתפר : דרון וויליאמס, נתן עונת פריצה מדהימה, אחרי עונת רוקי מאכזבת התפוצץ והוביל את יוטה למאזן השישי בטיבו בליגה, ראיית משחק, קשיחות בהגנה וטווח קליעה, תענוג של עונה לתענוג של שחקן. השחקן המתדרדר/מאכזב : אנדריי קירילנקו, לא ברור בדיוק מה גרם לקריסה הזו ביכולתו של AK47, לא רק שהוא לא הזכיר בכלום את מה שאנחנו רגילים לראות ממנו בעונות האחרונות, הקבוצה שלו נראתה נפלא ומעמדו בקבוצה הולך ומתערערץ רוקי העונה : ברנדון רוי, אמנם יבול רוקיס בינוני יחסית, אבל ברנדון רוי עושה רושם של שחקן נפלא שיצא מהדראפט הזה, מנהיג, שחקן רבגוני שיכול לשחק ב1-2-3 ובבלייזרס הולכים לבנות עליו לשנים הקרובות, יורש לקלייד ת'ה גלייד? מאמן העונה : אייברי ג'ונסון, אמנם הוא לא סובל מסגל רע יותר מדי בלשון המעטה וגם פציעות לא היו יותר מדי, אבל עדיין, מלוא ההערכה לגנרל הקטן שלקח קבוצה קצת המומה ומבולבלת מהגמר הכושל של מאי 06 למאזן של 67-15 בעונה הסדירה של 07. חמישיה ראשונה : סטיב נאש, קובי בריאנט, לברון ג'יימס, דירק נוביצקי, טים דאנקן. חמישיה שניה : ג'ייסון קיד, גילברט ארינאס, טרייסי מקגריידי, כריס בוש, דווייט הווארד. חמישיה שלישית : צ'ונסי בילאפס, ג'וש הווארד, כרמלו אנטוני, קרלוס בוזר, יאו מינג. חמיישית הגנה : ג'ייסון קיד, שיין באטייה, ברוס בואן, אמקה אוקאפור, מרקוס קמבי. הקבוצה המאכזבת : היו לא מעט, אבל מבחינתי הכי מאכזבים עם הקליפרס, נתנו עונה שעברה עונה מרשימה עם טעם של עוד, לי היתה תחושה שהבסיס הצעיר והמוכשר של ליבינגסטון, ברנד, מגטי, קיימן ושות' בצירוף ותיקים כמו קאסל, מובלי וטים תומאס ידהים את כולם ויסיים את העונה הסדירה עם המאזן הטוב בליגה, בסופו של דבר הם סיימו עם מאזן שלילי ומחוץ לפלייאוף, קבוצה עייפה ושבעה של חבר'ה אוברפייד. מי הולכת לעשות את זה : בחצי גמר המערב יתמודדו הסאנס והספרס, המנצחת בסדרה הזו תזכה באליפות. שניק.

SHNIK

New member
תיקון קטן

בחמישיה השלישית אני מוריד את אנטוני ומכניס את דרון וויליאמס... שניק.

youngdiz

New member
אז הקטגוריות הן:

MVP: לברון ג'יימס שחקן ההגנה: שחקן שישי: השחקן המשתפר: טי ג'יי פורד השחקן המדרדר\מאכזב: מרווין וויליאמס - לא הייתי אומר מאכזב, אלא שבזמן שהוא היה פצוע נתנו לו כבוד יתר. הוא שחקן ממוצע. רוקי העונה: מאמן העונה: חמישיה ראשונה: Camby, Stoudemire, James, Bryant, Davis חמישיה שניה חמישיה שלישית חמישית הגנה: Marcus Camby, Josh Smith, Emake Okofur, Shane Battier, James Posey הקבוצה המאכזבת: מיאמי היט והימור מי הולכת לעשות את זה.: מאוד רוצה שהקאבלירס, מגיע להם, וג'יימס מעולם לא נראה בשל יותר. ואני לא שוכח את השלשה נגד דטרויט.

למעלה