שלי
טוב, אני פדנט, חיכיתי עד לרגע האחרון באמת כדי שאוכל לתת את רשמי. MVP : סטיב נאש, MVP צריך להיות שחקן שעושה את השחקנים באחת הקבוצות המובילות בליגה טובים יותר, נאש הוא הדוגמא הכי קלאסית, אני לא חושב שצריך להתחשבן לו על מתי הוא קיבל MVP פעם אחרונה וכו', מה שכן : נוביצקי יקבל את התואר הרשמי לדעתי. שחקן ההגנה : שיין באטייה, אין קשר בינו לבין שורות סטטיסטיקה, מוביל הליגה בעבירות תוקף נגדו, האיש ששנה שעברה הנהיג את ההגנה שספגה הכי מעט למשחק (ממפיס) והעונה את השניה בטיבה (יוסטון), לדעתי מדובר בשחקן הגנה מאוד אנדרייטד ופרט לכך שמינגריידי שיחקו יותר העונה, המניות לחזרתם של הרוקטס היא הבאתו של הבלו קולר גאי הזה. השחקן השישי : ליאונרדו ברבוסה, באופן מוכח מדובר בשחקן הכי יעיל שכמעט ולא פתח העונה בחמישיה של הקבוצה שלו, קצת קשה להתווכח עם זה... השחקן המשתפר : דרון וויליאמס, נתן עונת פריצה מדהימה, אחרי עונת רוקי מאכזבת התפוצץ והוביל את יוטה למאזן השישי בטיבו בליגה, ראיית משחק, קשיחות בהגנה וטווח קליעה, תענוג של עונה לתענוג של שחקן. השחקן המתדרדר/מאכזב : אנדריי קירילנקו, לא ברור בדיוק מה גרם לקריסה הזו ביכולתו של AK47, לא רק שהוא לא הזכיר בכלום את מה שאנחנו רגילים לראות ממנו בעונות האחרונות, הקבוצה שלו נראתה נפלא ומעמדו בקבוצה הולך ומתערערץ רוקי העונה : ברנדון רוי, אמנם יבול רוקיס בינוני יחסית, אבל ברנדון רוי עושה רושם של שחקן נפלא שיצא מהדראפט הזה, מנהיג, שחקן רבגוני שיכול לשחק ב1-2-3 ובבלייזרס הולכים לבנות עליו לשנים הקרובות, יורש לקלייד ת'ה גלייד? מאמן העונה : אייברי ג'ונסון, אמנם הוא לא סובל מסגל רע יותר מדי בלשון המעטה וגם פציעות לא היו יותר מדי, אבל עדיין, מלוא ההערכה לגנרל הקטן שלקח קבוצה קצת המומה ומבולבלת מהגמר הכושל של מאי 06 למאזן של 67-15 בעונה הסדירה של 07. חמישיה ראשונה : סטיב נאש, קובי בריאנט, לברון ג'יימס, דירק נוביצקי, טים דאנקן. חמישיה שניה : ג'ייסון קיד, גילברט ארינאס, טרייסי מקגריידי, כריס בוש, דווייט הווארד. חמישיה שלישית : צ'ונסי בילאפס, ג'וש הווארד, כרמלו אנטוני, קרלוס בוזר, יאו מינג. חמיישית הגנה : ג'ייסון קיד, שיין באטייה, ברוס בואן, אמקה אוקאפור, מרקוס קמבי. הקבוצה המאכזבת : היו לא מעט, אבל מבחינתי הכי מאכזבים עם הקליפרס, נתנו עונה שעברה עונה מרשימה עם טעם של עוד, לי היתה תחושה שהבסיס הצעיר והמוכשר של ליבינגסטון, ברנד, מגטי, קיימן ושות' בצירוף ותיקים כמו קאסל, מובלי וטים תומאס ידהים את כולם ויסיים את העונה הסדירה עם המאזן הטוב בליגה, בסופו של דבר הם סיימו עם מאזן שלילי ומחוץ לפלייאוף, קבוצה עייפה ושבעה של חבר'ה אוברפייד. מי הולכת לעשות את זה : בחצי גמר המערב יתמודדו הסאנס והספרס, המנצחת בסדרה הזו תזכה באליפות. שניק.