סיכום עד כאן

סיכום עד כאן

אז מה בסופו של דבר?

האם הכל אחדות אחת גדולה? ריק מוחלט? דממה שבה דבר אינו יכול להאמר?
ואולי אין לנו דרך ואין לנו צורך בדרך ואין מי שיצטרך איזושהי דרך לאיזושהי מטרה.
הכל כבר קיים ונכון כמו שהוא כפי שהוא, עכשיו, מאז ולעולם.

או אולי העולם הוא כמו שהוא? ישנם אנשים, כלבים ועצים.
אנחנו בני אדם מובדלים עם רצונות ותשוקות.
והחיים הם באמת מסע שרובו עמל ושקר.
והמעטים יחידי הסגולה יצליחו למצוא מוצא בסבך הסבל אל מקום שממילא נשמע כפשרה עבור רוב האנשים.

למואל א

New member
עכשיו ראיתי שכתבת כאן הודעה נפרדת:)

עניתי לך תשובה מאוד מתאימה לשאלות שהעלית כאן, בשרשור של מיסט

לאור תשובתך שם

איפה היית שם את עצמך בסקאלה של 0 עד 10
בין 0=העולם הזה, כלבים, עצים ואנשים...וסבל כמובן
לבין 10 = אחדות, תודעה אחת, אמת מוחלטת, מרקם אחד של התהוות מותנית בלתי פוסקת ללא יכולת לזהות ולו יישות אחת עצמאית ובלתי תלויה.?

למואל א

New member
מאוד קשה לדעת או לענות

על כזה דבר..
יכול להיות שזה גם תלוי במצב רוח שלי באותו הרגע

אני גם לא יודע אם כל מה שאפשר להגיע אליו בעולם הזה כאדם בגוף זה עד ל 2 וכל שאר הדרגות הן מעבר
אבל באופן כללי המצב שלי ברוב הזמן, ביחס לעולם הזה, או המקסימום שנראה לי שניתן להגיע אליו בעולם הזה, אז נכון לעכשיו, אולי קצת פחות מ 3

אני מקווה להיפטר מהעולם במצב יותר קרוב ל 10 אבל אין לי מושג אם זה משנה, הרי בסופו של דבר כל הניתוק והאשליה הם גם "חלק מהתכנית" אם נשתמש בשפת בני אדם ונעשה האנשה למוחלט..
גם בקבלה, וגם באדוויטה ממה שקראתי, אני יודע שיש משמעות גם לרע הקיצוני, שהוא בסוף גם מגיע ל"תיקון" ואז כולם רואים איך הוא היה נחוץ בדיוק כמו הטוב הקיצוני כדי שהמוחלט יחווה את האשליה בכל הצורות האפשריות בשביל אח"כ לחזור לעצמו יותר מפותח ושלם

אז בשורה התחתונה זה לא משנה, כי מגיעים לאיזון/אחדות ואז גם הזמן מאבד משמעות. אז הדרך עצמה כל עוד אתה נמצא בה, זה מה שמשתנה
- אל תקחו את הדברים האלו מילולית!
זה בסה"כ ניסיון של המח המוגבל שלי להסביר מה שלא ממש ניתן להעביר במילים, אני מקווה שהרעיון הכללי מובן

אז אם אני מבין נכון

אתה אומר שעכשיו אתה יותר קרוב ל 0 ושואף או מקווה להתקדם לכיוון ה 10 ואולי להגיע ל 10 עוד בגילגול הזה.

האם המשמעות של זה היא שה מקום של ה 10 הוא המקום הנכון יותר?

למואל א

New member
משהו כזה, 10 זה כמו

להגיע למיצוי מקסימום היכולת של פיתוח אישיות, תודעה חיובית ומשוחררת, כמו שבשביל ספורטאים באולימפיאדה מדליית זהב.
אני לא יודע אם יש גלגולים, אבל אני מתייחס לזה בדיוק כמו חוקי הטבע הגשמיים, אתה יכול לעשות דברים שיזיקו לך כמו להזריק הרואין, שזה יותר קרוב ל 0 ואתה יכול לעשות דברים חיוביים שיועילו לך לכיוון ה 10.
אבל כאמור, גם אם אני מאוד רחוק מזה אני מאמין שזה חלק הכרחי מה"דרך" כי במצב המוחלט בעצם אין לך "מטרה" זה פשוט לחזור למה שאתה באמת, אין במה להילחם או מה לתקן

lightflake

New member
יש לי בעיה עם ההתייחסות הגלובלית

כאילו כולנו ביחד נמצא פתרון
בדתות יש את העניין של גאולה כללית, מושיע, משיח...
הבחינה שלי את המציאות אומרת: לא לצאת משום הנחה לא ודאית
אני קיים ועם זה אני יכול לבחון מה קורה
החיים הם מה שקורה לי, אין לי נגיעה בחיים של אחרים מלבד כדמויות שנכנסות ויוצאות מהחיים שלי ולכן גם ברוחניות אני מאמין בעבודה אישית וגאולה פרטית, הגאולה הכללית אם יש דבר כזה תבוא או שלא, זה לא משהו שיש לי בו יד, לפחות לא באופן ישיר ופעיל
בסופו של דבר זה מתחבר כי אם הארה היא לראות שהאישי הוא לא באמת נפרד אז אותו אדם מואר רואה שכולם טבעם הוא בודהה וזו הגאולה הכללית... בכל אופן זה מה שבידינו, אם פתאום יצוץ משיח ויגאל את כולנו ביחד אני לא אתנגד

לענייננו, מה חושבים "רוב האנשים" זה לא משנה, ואם מה שיש זה אדם שמזהה זיוף שגורם לסבל אז הוא מנסה בכל כוחו לעשות משהו (או לא לעשות בכלל) כדי להבין את הזיוף ולתקן אותו בצורה שנראית לו נכונה והוא מנסה וטועה ולומד והולך ומכיר את עצמו טוב יותר או לפחות מנסה וזה מה שיש, אז גם לדרג 0-10 זה לא מעשי כי מה שיש עכשיו זה ה10 גם אם זה מרגיש 3 כי עם מה אתה יכול להשוות? עם אדם אחר? אתה מדמיין מה הוא חווה. עם דמיון לגבי אידאל? שוב דמיונות... אז מה שיש עכשיו אצלי זה כל מה שיש עכשיו אצלי וזה כל מה שיש בכלל (אין דבר כזה לא אצלי אלא בדמיון, שוב, דמיון)

"הכל כבר קיים ונכון כמו שהוא כפי שהוא" כולל תחושה שצריך לשנות וכולל הנסיון להגיע להארה וכולל האכזבה מאי ההצלחה וכולל... הכל בקיצור

ערב טוב ושבוע טוב

ברשותך אם אקח את המשפט המסכם שלך

"הכל כבר קיים ונכון כמו שהוא כפי שהוא" כולל ...... הכל בקיצור.
אז זה כבר כלול בתוך "הכל כבר קיים ונכון כמו שהוא כפי שהוא"
אז אפשר להגיד שאתה דוגל ב"אסכולת" האחדות (היינו 10 בסקאלה)?

lightflake

New member
לא קשור לתיאור שלך אלא לחוויה שלי

הסברתי את הנקודה הזו למעלה אולי לא קראת בעיון...

מתנצל היה לי הרושם שאתה עונה לשאלה שלי

אגב גם בקריאה נוספת של הודעתך למעלה לא הבנתי זאת - קרי שהחוויה שלך את האחדות היא של דבש (ולכן אתה מדגיש שזה אינו כך).

אבל בין כך או כך השאלה בעינה עומדת.

האם בתפיסה שלך משתמע שהאחדות היא דבש?

lightflake

New member
מה שיש עכשיו זה ה10 גם אם זה מרגיש 3

החוויה כולל התחושות והרגשות שלנו לא משנים את העובדה שמה שיש עכשיו זה 10 תמיד, זאת עובדה קבועה. ה10 הוא לא בגלל שהוא מתאים לדמיון שלנו לגבי 10 ("דבש") אלא הוא 10 כי הוא כל מה שיש גם אם זה כאב בטן מטורף. כל השאר אלו דמיונות על אודות 10 שהיה או שיהיה יום אחד (כשהנסיכה תופיע...)

הדמיונות של מי? שלך.

אתה מדמיין שהאחדות היא דבש.
כך לפחות אני קורא את דבריך.

lightflake

New member
כיצד זה מה שהבנת ?

אולי תנסה להסביר כי אני ניסיתי כמיטב יכולתי

הנה

"ה10 הוא לא בגלל שהוא מתאים לדמיון שלנו לגבי 10 ("דבש")"

האם הדימיון שלך את האחדות הוא "דבש"?

lightflake

New member
לא

או בכל אופן, משתדל שלא
אבל למה להשתדל? הרי אם אני משתדל זה אומר שיש לי דמיון כלשהו לגבי איך היש צריך להראות בשונה מאיך שהוא

אוקיי, אז מעכשיו אני גם אשתדל שלא להשתדל

יפה

אז עכשיו אפשר להגיד כבר שאתה מאסכולת האחדות?
הווה אומר "הכל כבר קיים ונכון כמו שהוא כפי שהוא"?
ללא אם וללא אבל?

lightflake

New member
מבחינתי לקרוא לזה אחדות זה גם דמיון

ואם עכשיו אני מרגיש נפרדות אז זה כבר לא מה שיש?
בגלל זה אני מעדיף את המילה יש - קשה לחבר לה דמיונות כלשהם

אז בוא נגיד שאני מאסכולת היש, כן.

יש לך אישור מרשם האסכולות?

אחד אסכולה בשם "יש" - V
בעלים חוקיים - "לא ידוע"
קיבלתי.

למעלה