סיכום ספרד

• פותח הנושא natyh
  • פורסם בתאריך

natyh

New member
סיכום ספרד

מענין לפני שאתחיל לספר כמה אנשים היו גלשו או בכלל מכירים את הפירינאים לא משנה איזה צד צרפת או ספרד .

אז מי שהיה ומכיר מוזמן לשתף .

natyh

New member
הפירינאים

שרשרת ההרים המפרידה בין צרפת לספרד מהוה גבול יבשתי כמעט לא עביר עד ימי חניבעל לפחות .

לאורך שרשרת ההרים הזו עובר מסלול טרק הקרוי GR11 שאורכו 730 ק"מ , יש כאלו העוברים בו בשלושים ומשהו יום בתקופות הקיץ .

למעשה ממערב לגבול ממשיכה שרשרת ההרים עוד כמה מאות ק"מ עד לחוף האטלנטי צפונית לפורטוגל , מאחר ורוחב שרשרת ההרים הזו כמה מאות ק"מ קיימים שם הרבה מאד אתרי סקי מוכרזים וכאלו שאינם מוכרזים פארקים לאומיים אתרי סקי דה טראווסיה או סקי טורינג באנגלית .

בין האתרים המוכרזים צריך להבדיל בין אתרי קטלוניה הגדול והמוכר שבהם באקירה , לאתרי ספרד האחרים אתרי אראגון קסטיליה ליאון אשטוריאס וכיוצא בזה .

ברור שקטלוניה היא שנות אור לפנים בכל הקשור לתחזוקה אוכלוסית גולשים מקומית הדרכה מקצועיות וכל השאר ,לא תמיד השלג בקטלוניה עדיף על האתרים המערביים יותר הפעם השלג היה עדיף בלונדה קסטיליה ליאון , ובפורמיגאל אראגון .

אופציה נוספת שלא הלכתי עליה הפעם היא לרדת לגרנדה ולגלוש בסיירה נבדה הפעם הייתי עמוס מדי בציוד אז לא תיזזתי לכיוון הזה בדיעבד חבל .

natyh

New member
רמות הסקי

השאיפה המוצהרת היתה להגיע ולחזור עם שליטה טובה בגלישת עפיפוני שלג ממספר סיבות בעיקר התנאים השנה המטרה לא הושגה .

בעיקרון הדרישה היא להיות ברמת גלישת חוץ מסלול טובה מה שמחייב רמת אדומים טובה מאד ושחורים מעל לבינונית ,ואחר כך צריך להתחיל להתאמן בגלישת חוץ מסלול שהיא הרבה יותר זורמת הרבה פחות אגרסיבית , ברגע שהגענו לשליטה טובה מחוץ למסלול ניתן להתחיל גלישת עפיפוני שלג , בעיקרון אני שולט לא רע בעפיפון אבל מאוקטובר לא היתה רוח סבירה בארץ אז כמובן שנסוגותי ברמה , בשלג פודרה ברגע שמפסיקים לצוף שוקעים שקיעה יכולה להגיע לעומק של מטר מטר וחצי תנאים שקשה מאד לצאת מהם כלומר מדובר בספורט נישה מאד מקצועני .

1

natyh

New member
השלג

השנה הנסיעה שלי החלה ברגל שמאל הסיבה העיקרית מחלה של חודש שלושה שבועות לפני הנסיעה , משום מה חשבתי שאני כשיר רק שמצבי היה רחוק מזה , ולמרות המצב הלא מעודד העמסתי הרבה יותר מדי ציוד :

ציוד סקי : סקי מחברים עורות מקלות חליפה מעיל נעליים ,ציוד טרקים : אוהל , שק שינה , גזיה סירים ,
ציד עפיפונים : עפיפון ריתמה , וכמובן בגדים וכל מה שצריך .

השורה התחתונה הנסיעה תוכננה לשלושה אתרים מרכזיים :
ברצלונה וילהה באקירה .

סרגוסה : סאיינט דה גייגוס פורמיגאל .

בורגוס : זלואנדו , לה לונדה .

טיסה טורקיש דרך איסטנבול לברצלונה וחזרה ממדריד באראחאס טרמינאל 1 .

natyh

New member
באקירה .

עם המון ציוד והתעקשות לא להשתמש בטקסי לרכבת אלא להסתמך על שירותי הכרמלית נתקעתי 17 דקות המתנה בכרמלית שהסיסמא שלה 7 דקות מהכרמל לעיר .
מצאתי רכבת מאסף במקום ב 9:42 בלילה 10:42 שלקח לה עד 12:20 להגיע לנתב"ג .
הטיסה היתה ב 01:15 .

עברתי צק אין מוטס ואז בעמדת כבודה חריגה תרמיל סקי לא היה אף אחד ....
טסתי ב 0600 במקום בטיסה הנכונה טורקיש אדירים הגעתי ב 16:30 למחרת אוטובוס לויאלהה כבר יצא נשאר להעביר לילה בברצלונה אחרי כיתותי רגליים שוברי גב נמצא הוסטל נהדר 360 הוסטל ליד ארק דה טריומפ תחנת האוטובוס ברצלונה נורד משם ב 0900 יצא האוטובוס לויאלהה הגעתי ב 14:30 הפתעה משמחת מרסד מנהלת ההוסטל הגיעה לאסוף אותי ברכב העמסנו את כל הציוד וישר להוסטל .

עכשיו נשאר לחבר את המחברים מארקר טור F10 המצוינים לסקי קיי 2 סיידשוא חוזה מריה מנהל התחנה הבטיח ואירגן שבלונה מתאימה להתקנת הסקי , רק שאם ההגעה לויאלהה התפרקה לי סולית נעלי ההרים גארמונט האיטלקית כעת היה ברור שהנסיעה הזו התחילה ותמשיך ברגל שמאל ונשאר רק להוציא ממנה את המיטב האפשרי .

natyh

New member
כשמגיעים למקום ברגל שמאל לומדים להעריך .

מה יש או אין במקום :
החלפתי לחליפת סקי ועליתי במהירות לאתר עם נעלי הסקי לא לפני שבזבזתי שעה שלמה בבדיקה האם האוטובוס יחכה לי שניה הוא לא ..
בנסיעה הזו הפוקוס לא כל כך עבד הסיבה כנראה התאוששות איטית ממחלה , עליתי לבאקירה השארתי את הסקי וקיבלתי סקי לבינתיים בחינם השעה היתה 1600 וגיליתי שזה לא זה ...

למחרת בבוקר השארתי את הסקי בתחנה הזמנתי קורס סופשבוע שש שעות שבת ראשון עם סקי שכור צר בהרבה מזה שלי המחיר סביבות 80 יורו לקורס 19 יורו לסקי בלבד ליום .
סקי פאס ליום אחד 47 יורו לא כדאי אך בשלב זה לא החלטתי על ההמשך .

השיפור היה מרשים הרוח היתה חזקה ורוב הרכבלים נסגרו אך בסוף שלושת השעות הללו נפתח אחד הרכבלים הארוכים חורחה חורדנה המדריך שהיה מרוצה מרמת הקבוצה העלה אותנו מעלה לרוח 90 קמ"ש בפנים גיהנום קר ראות 30 מטר אבל גליש ,למדנו איך גולשים בתנאים הללו ותוך 400 מטר התחלנו לעוף את כל שני הק"מ עד באקירה 1500 המדריך היה ממש מרוצה הוריד אותנו באדום לבאקירה 1200 כאן כבר ממש עפתי כיף אדיר אך בסיום נפלתי יש עוד הרבה ללמוד .

בערב הקודם חיפשתי ומצאתי סנדלר שהדביק את הסוליה מחיר 5 יורו לא רצה בונוס , אך היה צריך לחכות יומיים ולא לנעול הנעליים החזיקו די הרבה עד סרגוסה עברו מאונטיין בורד עפיפון קורע נעליים בבורגוס והתנהגו די יפה עד שנאלצו להיכנע לגורל ....

natyh

New member
סוף היום

את ההדרכה התחלנו באחור של 18 דקות גלשתי כל היום עם התרמיל העפיפו והטרפז על הגב כי היתה רוח רוח צפונית לא מתאימה לברט אבל תיכננתי לרדת בסוף היום לנסות.

סוף היום נגמר ב 15:30 המדריך אחר חצי שעה מההתלהבות קיבלנו בונוס החלטתי לרדת לכיוון ברט אורי רכבל חורחה חורדנה שיירדנו קודם בזהירות , הגעתי קרוב לארבע ועכשיו הייתי צריך לפנות ימינה מעלה ולחפש את הרכבל העולה , אך משהו לא תיפקד בראש את המפה של מסלולי בקירה ששיננתי אין סוף פעמים בראש וברשת לאחר הפעם הקודמת לא זכרתי , הייתי אמור לזכור כי טיפסתי את הדרך הזו מבקירה 1200 בסקי טורינג שכור אבל הראש לא עבד , שזו כהראה הסיבה העיקרית לשרשרת טעויות .

פניתי שמאלה לכיוון בקירה בלי להבין כלל כי אזור העפיפונים הוא מעלי ולא מתחתי , 50 מטר מאוחר יותר עצרתי שאלתי חבורת סנואבורדיסטים שאיפסו אותי , תכננתי להרכיב עורות ולטפס ואז ציפתה לי הפתעה הגב הרגליים לא הייתי מסוגל לזוז .... לטעויות יש מחיר הגוף קרס כבר ביום הראשון .

דישדשתי חזרה לחורחה חורדנה מהרו נשארו רק שיירים , עליתי למצפה 2400 גלשתי מטה שני ק"מ ל 1500 כוח לגלוש ל 120 לא היה ירדתי ברכבל ... תודה שלום עברתי בתחנת השכרה השארתי את הסקי והמשכתי במהירות בנעלי הסקי לאוטובוס שכבר יצא נשאר לחכות שעתיים עשיתי כמו כל המקומיים ... תפסתי טרמפ בתחילה עצרה בחורה חמודה שהגיעה עד אמצע הדרך ואחר כך רכב מסחרי של קינדר שהגיע עד ויאלהה , הגעתי לויאלהה עוד מאה מטר הליכה בנעלי סקי ולמלון , כמובן שהשרירים נתפסו שוב והצלחתי לשחרר שוב יום נחמד אבל קשה , והרגשתי צורך דחוף במנוחה כבר עכשיו לאחר היום הראשון אבל לא הגעתי לנוח ....

natyh

New member
עם ההגעה לבאקירה ...כמובן

למחרת היום רכשתי סקי פאס לארבעה ימים 160 ומשהו יורו תיכף אבדוק
והמשכנו קורס סוף שבוע מעולה התקשתי לעמוד על הרגליים אחרי שהסתובבתי בכל העיר
יומיים בנעלי סקי וכן מעודף הציוד היו כאבי גב מטורפים .

הסקי וההדרכה היו אדירים קבוצה C אבל החזקתי מעט מאד זמן השלג היה בינוני בברט היה טוב יותר בבקירה היה די קפוא התנאים הרסו את השלג בכל מקום אבל ההדרכה היתה נפלאה בסוף היום רכשתי קורס שלושה ימים נוסף באותו בית ספר מחיר למיטב זכרוני 90 ומשהו יורו שלוש שעות ליום שוה כל אגורה , היום השני היה הצלחה גדולה אך הגוף שלי צעק ועדיין חיכו לי שלושה ימים נוספים, בברט שם היה פודרה מחוץ למסלול המדריך הוריד אותנו שנרגיש את ההבדל , משפר מאד את הסגנון והופך אותו לזורם אני נפלתי כל סיבוב יש המון עוד ללמוד ולשפר סגנון סקי זה לא ריקוד פלמנקו רקיעות ברגליים ...סקי הוא ספורט זורם שיווי משקל ,בינתיים חיכו לי עוד כמה וכמה ימים לנסות לפצח את התורה הזו .

natyh

New member
סקי פס

לארבעה ימים 157 יורו , קורס שלושה ימים 103 יורו .

natyh

New member
סוף היום

אצל הסנדלר חיכו לי הנעליים מודבקות הסנדלר ביקש 5 יורו ולא היה מוכן לקבל יותר הבטיח שאוכל לחזור לשבילי פארק אורדסה עם התרמיל על הגב אך כאן הוא כבר נסחף מעט...., אבל לפחות יכלתי ללכת אבל החל ממחר בבוקר בקיצור עוד יום בנעלי סקי ...אנשים נפלאים הקאטאלנים ישרים כמו סרגל תענוג.

סוף היום בסופר העמסתי באגטים אריזות חיסכון של קוקה קולה גבינות צהובות משובחות ,אקטיביה של דנונה עגבניות נפלאות פעם היו בארץ כאלו מה קרה ?
גבינות מותכות בננות וכל טוב קטלוניה , אין כמו ארץ ישראל ...
טוב נו חברי האנוסים מקטלוניה שנים כבר אני מגיע וחוזר למקום הזה , ברצלונה , חירונה , מונסראט ויאלהה
מידי פעם אני מרחיב את היכרותי עם המקום ופעם אחר פעם מרגיש יותר ויותר בבית אין עוד מקום כזה חוץ מבארץ אולי ... .

חזרתי להוסטל פתחתי את החלון הרחב באגטים בפנים כל היתר על אדן החלון ליד העציץ הנה הפרזידר הטבעי שלי שם דבר לא מתקלקל כאן ויאלהה 4 מעלות ביום חם חם בצהריים בחוץ ... הפריזידר הזה עבד במאי שעבר , ועבד גם הפעם , מרסד אמנם הציעה שאשתמש בפריזידר של המסעדה שלהם אבל למה צריך לבזבז חשמל הכל טבעי ופשוט פה .

natyh

New member
מחיר הטעות

בפעם האחרונה בויאלהה לא מצאתי שירותי כביסה כאשר נוסעים לסקי צריכים בגדים בעודף ולא התכוננתי לעצור לכבס לתלות ולחכות שיתיבש כפי שעשיתי בפעם הקודמת בסרגוסה ... אז משקל עודף ...

אז משדה התעופה לקחתי אוטובוס 46 כלומר להכתיף את כל הציוד על הגב לטפס לאוטובוס לרדת בפלזה אספניה שוב להכתיף את כל הציוד לעלות ולרדת מדרגות עד כלות הנשיצה במטרו ואחר כך לנווט להוסטל ... שעתיים ולצי כל הסיפור עם 15 ק"ג זה צריך לקחת 15 דקות ...
זה לא היה בתיכנון כי משדה התעופה לויאלהה יש אוטובוס ישיר ולהוסטל רק 50 מטר הליכה .
ואחר כך דואר שולחים ציוד עודף הביתה .

בלילה נתפסה הרגל משהו שאורך בדרך כלל ארבעה ימים לשחרר נלחמתי והצלחתי לשחרר
במקום עוד מסמר קטן בים הטעויות של הנסיעה הזו .

natyh

New member

רשימה :
בפברואר 14 נשלחה תמונת עידכון מצב ...
פברואר 16
ופברואר 17
נשלחו תמונות פקק גדול מדרונות והרבה צרפתים ... אני לא מתכונן לגלות למי ואיך נשלחו התמונות אך הן לא הגיעו לפורום ...., קיבלתי תגובה בענין סימני הפיסוק במקום להגיד תודה שהצלחתי בכלל לכתוב למרות שהנייד הפסיק את האפליקציה כל הזמן, מה שדרש ממני לפעמים לחזור עשר פעמים על אותה ההודעה ....
או שפשוט התיאשתי ...

בענין תמונות לאחר הסיפור יצורפו תמונות מתאימות להודעות המתאימות בקשר למי שלא העלו תמונות לפורום השמות שמורים במערכת ...

איל שחר

New member
תראה, אני הגעתי להסדר עם מרסלו בנושא,

אני שולח לו תמונות וווטסאפ והוא מעלה לפורום.
תוכל לשלוח לי את עותק ההסכם שלך בנושא?
שאעלה אותן עכשיו?

natyh

New member
שפתי חתומות ....

ולא הזכרתי שמות אבל ..... אם אתה רוצה להראות לעולם מהי תגובת אוכלי הצפרדעים לפירסומים בפורום אז ה 14 הוא היום הראשון שלי בבקירה יום ששי שהיה מאד חם יום הסקי הראשון למיטב זכרוני יום שבת ....ה 15 אז צריך להעלות רק את תמונת ה 14 לאחר ההודעה הראשונה אבל עזוב אגיע לזה כבר מאוחר יותר לאחר הסיפור המלא התמונות רק יבלבלו בשלב הזה וימחישו בשלב הבא .

תודה .

איל שחר

New member
גם באתר של לה-פלאן היו כתבות בנושא

הנהירה ההמונית, הפקקים וכד'. בלווית סרטים.
איני מבין צפרדעית מדוברת אבל אני מבין תמונות בצפרדעית

סביר שכולם נהרו ללה-פלאן על מנת לפגשני, אלא מאי? מעוז חילץ אותי משם בזמן!

natyh

New member
זה אכן מוזר ביותר ....

קניתי כרטיס טיסה לברצלונה , אוטובוס לויאלהה ואז כשהגעתי לאתר דיברו צרפתית ....
גרמנית ... אלי כולם פנו בצרפתית ... אולהלה ... אשים תמונה בפורום של כרטיס הטיסה מאוחר יותר אני משוכנע בכל לבי שטסתי לקטלוניה ...

drz400e

New member
מה מוזר?

זה כלל ידוע שאל משוגעים פונים בצרפתית

למעלה