סיכום סט. אנטון

סיכום סט. אנטון

1) נסיעה לשבוע מיום ג' עד יום ג' התבררה כמוצלחת מאד. לא היה עומס בדרך לשם, בדרך חזרה, וכמובן בהשכרת ציוד.
2) טיסות סדירות וישירות של אלעל לציריך היו הזולות ביותר. אפשרות לצאת מישראל מוקדם בבוקר ולחזור מציריך מאוחר בערב. מחיר 285 דולר.
3) מציריך לסט. אנטון ברכבת 19 אירו לכיוון. זמן נסיעה שעתיים וחצי. נוח מאד.
3) שכרנו צימר מרווח ונוח (עם מרפסת) בעיירה פטנאו (50 מטר מתחנת הסקיבוס החינמי). מחיר 315 אירו לאדם. זמן המתנה לסקיבוס כ- 5 דקות בממוצע.
4) ארוחת בוקר כלולה. הצימר נותן כל מה שמלון נותן (ויותר) מלבד ארוחות ערב.
5) ציוד הסקי אוכסן במשך הלילה ליד מעלית הגלציג. כך שלמעשה לא נסחבנו עם ציוד הסקי לפני או אחרי הגלישה.
6) על האתר עצמו אין צורך להרחיב. אפשרויות אוף-פיסט בלתי נגמרות. השלג היה מדהים. ברוב הימים ירד שלג אף שמדובר בשבוע הראשון של מרץ.
7) ארוחות ערב אכלנו במסעדות מומלצות.

על הצד השלילי, לא תמיד השילוט ברור מספיק ומפות האתר לא תמיד מפורטות מספיק. אבל בהחלט ניתן להסתדר.

alien life form

New member

kubeb2112

New member
נשמע טוב. כמה שאלות

1. מהו שם המלון שלנתם בו.
2. כמה זמן מראש הזמנת את הטיסה או המלון

אז ככה....

שם ה"מלון" הוא FERNBLICK. אבל זה לא מלון. מדובר על בית שיש בו 3 קומות.
בקומה הראשונה יש חדר סקי וחדר אוכל של עד 12 איש.
קומה שניה היא פרטית. שם כנראה גרים בעלי הבית.
בקומה שלישית יש 6 חדרים לאורחים.
המחיר לא תלוי בכמה זמן מזמינים מראש הוא מפורסם באתר האינטרנט ובחדר עצמו. כ 45 אירו ללילה לאדם כולל ארוחת בוקר.
בחלק מהשבוע שבו שהינו לא היתה תפוסה מלאה.
את הטיסה הזמנו באלעל כחודש מראש אבל המחיר לא השתנה עד יום הטיסה עצמו.

marceloros

Member
מנהל
מעניין מאוד !

הרבה פעמים נשאל כאן כמה זה נח ללון בעיירה ליד, ועוד בלי רכב.
למשל על אפרה סקי בלילה אין על מה לדבר נכון?
אבל המחיר בשילוב הטיסה וההעברה נשמע טוב.

eran_le

New member
מרסלו מאז שהיינו שם האתר הזה גדל וחובר לו יחדיו

לפני שנתיים בערך חיברו אליו עוד אתר, והשנה חיברו את לך כך שלא צריך לנסוע באוטובוס יותר כדי לגלוש שם, וכל האזור מגה אתר אחד גדול ומחובר... נראה מדהים.

lunatick

New member
עזרה

חיפשתי במפת האתר ולא ראיתי שום הרחבה של האתר, בבקשה איזה מעליות נוספו. אני עדין מתלבט היכן לסיים את העונה.

עזרה...

עכשיו האתר מחובר יותר ניתן לגלוש:
St. Anton
St. Christoph
Stuben
Zurs
Lech
Schrocken
Warth
ובחזרה. גם אם תוכל לכסות את המסלול הזה ביום אחד עדיין יוותרו אזורים שלמים שלא גלשת בהם.
נוספו מעליות :
Flexenbahn
Albonabahn II
Tritkopfbahn I
Tritkopfbahn II
וגם 2 מסעדות חדשות מעל Lech

אפרה סקי....

האמת היא טיפה שונה.
העיירה היא 10 דקות נסיעה מסנט אנטון.
אין מניעה להישאר בסוף היום לאפרה סקי בברים המפורסמים (מוזרווירט, קנגורו) בסוף המסלול או בסנט אנטון עצמה לאחר אפסנת הציוד. למעשה שרות האוטובוסים עובד אפילו בשעות הקטנות של הלילה בעלות של 5 אירו לכיוון.
אוטובוסים יוצאים מסנט אנטון לפטנאו בשעות הלילה:
20:50, 22:35, 00:15, 02:30, 03:30.
כך שאין מניעה לאפרה-סקי. מאחר וזוגתי הייתה עימי יותר נהנינו יחדיו בארוחות אוסטריות מסורתיות במסעדות של מלונות קטנים בעיירה. מי שלא ניסה זאת חייב לעצמו, אבל כדאי להזמין מראש.
בנוסף, מדובר בעיירה אוטנטית עם פרות, כבשים וכו' ומסלולי הליכה לחובבי הטיפוס והטבע.

marceloros

Member
מנהל
מ ג נ י ב !

אין מה לומר, זוגתך גם גולשת?
&nbsp
אנחנו, זה אני וערן שרשם כאן, היינו במלון בקצה בעיירה והלכנו ברגל איזה 20 דקות להגיע למדרחוב, היה כיף, רק כשניסינו לברר מונית לנסיעה של הדקה הזו רצו איזה 25 יורו אז אמרנו תודה רבה לא צריך.

היא אכן גולשת,

אמנם קצת לאט ובזהירות אבל הגענו לכל מקום שרצינו כולל אוף-פיסט זהיר.
על אופני הרים היא יותר מהירה.

kubeb2112

New member
מתווסף לשאלת מרסלו לגבי חיי הלילה

בהנחה שהגעתי ברכבת כמוכם, איך ההתניידות מהאתר של סנט אנטון חזרה לעיירה?
וגם אם רוצים לבלות בערב בסנט אנטון, כיצד מגיעים/חוזרים בערב?

שכחתי לציין...

ביום ההגעה עם הרכבת לסנט אנטון, ממשיכים בחינם לעיירה עם הסקיבוס.
ביום העזיבה, הסקיבוס מעביר מהעיירה לתחנת הרכבת. שם ניתן לאכסן את המזוודות בעוד אתה מנצל את היום האחרון לגלישת פרידה (לפחות עד 15:00).

Cמן רשום

New member
Pettneu am Arlberg?

אם זה מה שאני חושב אז זה כפר מנומנם. אולי יש כאלה שאוהבים את האווירה, אני הייתי הולך על משהו אחר. לא בדקתי אבל לדעתי אפשר להשיג דיל קצת יותר טוב מ 630 יורו לשבוע לזוג אבל צריך לדעת גרמנית. יש אתרים שהם רק בגרמנית.

אבל אחלה. איזור יפה, גלשתי שם כמה פעמים. אני אוהב אותו.

זה הכפר...

אכן, ניתן להשיג צימר בחצי מחיר ופחות. אבל אני בספק אם מקבלים אותה תמורה.
יש צימרים ללא אתר אינטרנט, ללא תמונות, ללא ארוחת בוקר וללא מקלחת ושרותים פרטיים שעלולים להיות רחוקים מתחנות האוטובוס.
אני קצת זהיר כי כבר נכוויתי בעבר. זה הייה דווקא בעמק הסיליקון שחיפשתי דירה הכי זולה שניתן ומצאתי עצמי מוקף באנשים שלא הייתי חפץ בקרבתם...

Cמן רשום

New member
נכון, יש הבדלים ברמה אבל אוסטריה זה לא ארה"ב

באוסטריה כולם טובים, כולם נקיים מאד וכולם (אלה שאני נתקלתי לפחות) עם ארוחת בוקר סבירה עד מצויינת. אני צמחוני והם בד"כ יוצאים מגדרם לארגן לי תחליפים לנקניקים שלהם בבוקר. אפשר לומר שההבדל הוא בין טובים למצויינים. בדרך כלל הטיב הוא פונקציה של מיקום, גודל החדר, הפאר, יש כאלה ממש מפוארים ויש כאלה בסיסיים מאד, מיטה של איקאה וארון ובדרך כלל גם היופי של הבית עצמו. שוב יש פשוטים ופונקציונליים לעומת בתים מסורתיים ומקושטים. העניין שלא תמיד היקרים גם יותר טובים והזולים פחות טובים. אלה שמוכרים עצמם בבוקינג.קום ו-airbnb די נוטים להיות יותר יקרים בלי קשר למיקום או לאיכות.

למעלה