סיכום ניסוי - דו"ח :

ינוקא1

New member
סיכום ניסוי - דו"ח :

מה שלומכם ? התגעגעתי !

ובכן למי שמעוניין לדעת היכן הייתי ומה עשיתי בימים האחרונים :

אז בעקבות קריאת כתבות באתר "אמת אחרת" בנושא "חיים פראניים" , החלטתי ללכת ולנסות את זה.
יש לציין כי האנרגיות שלי כבר זמן רב הסכימו לכך ועודדו אותי לכך , רק שאני קצת פחדתי.

אז קבעתי לי 3 שבועות ב"חאן בארות" ליד מצפה רמון על מנת לתרגל שם בשקט וללא הפרעה.
המקום עצמו מבודד , אך יש שם מיים ומקלחות וצוות נהדר שמתחזק את המקום כך שזה היה נראה המקום המושלם.

בעצת האנרגיות שלי הדרך שנבחרה היתה -
"צום מיים" בלבד (ללא שבוע של צום טוטאלי כמו בחלק מהשיטות) , עם SUN GAZING בבוקר ובערב (יש לציין שאני מתרגל זאת בהפסקות כבר כשנתיים) , ומידי פעם תרגילי נשימה (נשימה הדומה לנשימה יוגית איטית ומליאה).

הניסוי למען האמת התחיל קצת ברגל שמאל , חיכיתי לטרמפים במצפה רמון אך באיזשהו זמן החלטתי ללכת ברגל.
לא אמדתי נכון את המרחקים , ולכן זו היתה ממש ה"ויה דלרוזה"
בגלל החום הקשה ובעיקר בגלל התיק הכבד.

הגעתי למאהל בשעות הערב המוקדמות , היה שם בדואי נחמד מאוד בשם חמאד , כיבד אותי בתה (בגלל הנימוס לא סירבתי , זו היתה הפעם האחרונה ששתיתי תה ב11 הימים הקרובים).
וכך התחלתי בתרגול.
יום אחרי יום עשיתי את הכל , יש לציין שהיה קשה מאוד גם בגלל החום והשעמום , וגם בגלל הבחילות.
בשלב מסוים כמה היה לי רצון לשתות אך הרגשתי חוסר יכולת לשתות הרבה (שזהו סימפטום מדאיג שיכול להעיד על חסימת מעיים) אך המשכתי.
האנרגיות שלי גם עודדו אותי כל הזמן להמשיך ולא להתפתות לתה או ארטיק.

יש לציין כי השהות במדבר והשקט עזרו לי לחשוב על המון דברים , החל משלום עם הפלסטינאים וכלה בעיניני האישיים . . . כמו כן הרזיתי מאוד , והרבה חסימות שהיו בצד שמאל של הגוף נפתחו.

בערך ביום ה11 התחלתי לתאר לעצמי אילו חיים יהיו לי כאשר אצטרך להסביר לכולם "למה אני לא אוכל ?" , לעומת חיים צנועים ופשוטים בהם אוכל במידה.
והמחשבה הזו הובילה לעוד מחשבה "אולי מאחורי המהלך הזה עומד הרצון שלי להיות מישהו "מיוחד" ?"

ברגע שהבנתי שאכן כך הדבר , קיבלתי מסר מהאנרגיות שלי "ללכת לאכול ארטיק . . ."

ינוקא1

New member
המשך :

ובכן כידוע לכל מי שהתנסה בצום רפואי , יש חשיבות גדולה מאוד לחזרה הדרגתית לאכילה.
מאחר והפלורה של הקיבה והמעיים כבר לא תפקדה כ11 יום , ניתן להתחיל רק ממעט מיים עם סוכר ולא דברים "כבדים".
ויש לעשות זאת באיטיות ובהדרגה.

(אגב , בשואה הרבה אנשים מהמחנות מתו לאחר שחרורם כאשר הם הכניסו לגופם כמויות של אוכל שלא היו מסוגלים לעכל).

לאחר הקרטיב גם שתיתי תה וחיכיתי 4 שעות.

בלילה היתה לי "יציאה" , והיא היתה מאוד קשה כואבת ודמית.
העולם סביבי הפך שחור לכמעט 10 דקות , ונאבקתי להישאר בהכרה ולא להתעלף שם בשירותים.
הסיבה היא כי פשוט נשארה צואה במערכת שהגוף לא שחרר באותם 11 יום , ויש מצב שבנוסף ל"ניקוי" זה גרם נזק למעיים ואולי אפילו הרעיל את הגוף מבחינה מסוימת.

בהדרגה הגוף שלי חוזר לעצמו , היום אני כבר מרגיש טוב יותר.

מסקנות :

1. לעולם לא אמליץ לאף אחד על השיטה הנקראת "צום רפואי" ! המדובר בשיטה לא הרמונית.
אני מאמין כי ישנן דרכים הרמוניות יותר להשגת המטרות , הן מטרות רוחניות כמו "חיים פראניים" והן מטרות בריאותיות.

2. אני עדיין מאמין כי ניתן להשיג חיים פראניים , אך דרך טובה הרבה יותר היא ביצוע הדרגתי - תרגול קבוע של צ'י גונג ונשימות וSUN GAZING (שגם היא שיטה מסוכנת אם לא מבוצעת נכון) , תוך כדי הפחתה הדרגתית של כמויות האוכל.

3. לפעמים דברים שאני עושה נובעים מהצורך "להיות מיוחד" . . . וכדאי לי להיות מודע לכך.

4. הכרתי ב"חאן בארות" אנשים נפלאים והמקום מדהים. אני בטוח שאגיע לשם שוב יום אחד - בעונה פחות חמה . . ..

למי שקרא עד כאן.

אוהב אתכם

אסף ב6

New member

כל הכבוד על הניסוי, נשמע שההתבודדות עזרה לך לראות דברים בפרספקטיבה יותר רחבה.

אני יודע מסדנאות ויפאסנה שאני עשיתי, שההתבודדות והמדיטציה מאוד משנות את הפקספקטיבה, והרבה דברים עולים ואפשר להתמודד איתם בזוית קצת שונה מהרגיל..

dawadi

New member
יפייפה!

כל הכבוד על הדרך שכן עשית!
אני עברתי לארוחה אחת ביום וזה עבד נפלא (בכל זאת - כן אוכלים).
לאחר זמן מה חזרתי לאכול כמעט רגיל (כמות של ארוחה אחת, פזורה במהלך היום).

את הריפוי משיגים כשמלמדים את הגוף להשתמש יותר נכון במה שכן אוכלים, לדעתי.

כך או כך, סיפור יפה ואחלה חוויה - נראה שהיתה לך :)

seelinewoman

New member
בעודי קוראת אותך

אני מחכה שהלחם שלי ייאפה.
אני חושבת לעצמי פתאום: למה לי לסבול במדבר אם אני יכולה לעשות את זה כאן?
אשמח לשמוע מכם למה אתם חושבים שרק התנתקות פיזית
מצליחה להניע אותנו למהלך של שינוי והתנקות?
אני יודעת שאני זקוקה לזה פיזית ונפשית כמו חמצן ומים,
משום שהשנה הזאת הבריאות שלי הידרדרה לתהומות.
אני רוצה להגיע לראש השנה, החג האהוב עליי בעולם,
אחרי אתחול מבפנים מבלי להזדקק לצומות כאלה.
אגב, ניסיתי פעם צום מיצים ומרקים בנעוריי.
לא מומלץ למרות שבאמת לא נחלשתי ממש כי המשכתי לקבל מה שנזקקתי לו.

אסף ב6

New member
למה רק התנתקות פיזית..

או לחילופין, למה בשגרה אין לנו פרספקטיבה רחבה על החיים שלנו -
אני חושב שחלק גדול מהעניין הוא "קמצנות באנרגיה" כפי שינוקא ציין פעם באיזה הודעה,
בשגרה שלנו אנחנו עסוקים הרבה מאוד ביצרים שלנו, הרבה מאוד גם ביצרים החברתיים: להגיד את הדבר הנכון, הציון הנכון, הרושם הנכון.
והתודעה שלנו משום מה מבזבזת המון אנרגיה בשגרה הזאת.
אני מאמין שאפשר גם לא לבזבז את אותה אנרגיה גם בחיים הרגילים, ומסורות הטנטרה ממה שאני מבין פחות או יותר מכוונות לזה - אבל זה דורש אומץ ונסיבות שהם ממש לא מובנים מאליהם, לכן הרבה פעמים רק שבר אמיתי גורם לאנשים להתחיל להרגיש את האנרגיה שלהם, ולא מה שהעולם משדר שלהם.

seelinewoman

New member
מקבלת את ההסבר

אולי משום שזאת פאוזה הכרחית.
הלוואי שאוכל להצליח לעשות את זה לבד, כאן בבית.

Lagrangian

New member
יש תורות

שגורסות שדווקא המפגש היומיומי עם אנשים הוא זה שמקדם אותנו רוחנית (ולפיהן לפעמים התבודדות
עלולה להיות מזיקה ולעורר אגואיזם ועוד שאר פתולוגיות.. ). לכן זה לא נראה לי כמו בזבוז אנרגיה,
אלא כהשקעה.

dawadi

New member
ראשית דבר

ממש לא לסבול - אם זה בא מסבל ולא מהתעוררות מהנה, אז זו כבר לא דרך מכוונת לדעתי.

נכון שצמיחה באה מהקושי, כי הוא גורם לנו להתממודד עם מה שבנוחות לא צריך להתמודד איתו, אבל הקושי בא במימדים שונים ומגוונים.

אולי הכי חשוב מכל מה שאמרת, את השינוי לא רק שאת יכולה, אלא גם כדאי שתעשי כאן, בבית.
נכון, מקומות מבודדים נותנים לך אפשרות להתחיל באופן שקט, אבל זו גם הסיבה שרוב האנשים (לא כולם, אבל רובם) לא מצליחים לשמר את מה שהם עשו בסדנאות כאלו, מבודדות.
הם חושבים שהם עוד עושים את הפעולות אבל מי שרואה מהצד יודע שנותרו רק הדיבורים, לא המעשים...

כשהשינוי נעשה במקום שבו את חיה, הוא נעשה בהתאם למקום שבו את חיה, בקצב של המקום שבו את חיה ובתאום איתך ועם המקום הזה.

ואז...
שינוי קורה, שינוי נכנס לתהליך קבוע והשינוי נשאר.

ההתנתקות הפיזית מהכל לדעתי היא אולי הכלי הנכון למספר מה של אנשים, אבל בטח לא הכלי היחידי ועל פי התוצאות בשטח כיום, כנראה גם לא הכלי העדיף, לשינוי מהותי.

זה אולי לא הכי פשוט, אבל זו בהחלט אחלה דרך ואת ממש יכולה, אם את ממש רוצה.

שיהיה בהצלחה אם תבחרי לעשות כן :)

המו אהבה!

Lagrangian

New member
מהנסיון המועט שיש לי

נשמע שהיו חסרים לך סיבים..
אולי כדאי להתחיל את הצומות האלה באכילה של אוכל עם הרבה סיבים תזונתיים לפני הצום עצמו, וכדאי
גם לשתות הרבה מים בימים שלפני.. אם תנסה פעם, תגיד לי אם זה עבד :)

healingspace

New member
וואו מדהים!

תודה על השיתוף של ה"ניסוי"

אני מכוון לגור קרוב למקום בו אוכל לראות את השמש בשקיעה או בזריחה שאוכל לתרגל SUN GAZING, אני גם חושב שהדרך על החיים על האור צריכה להיות הדרגתית, כתוצר לוואי של תירגול ודרך\אורך חיים ולא כמטרה.

יכול להיות שכדי לעשות ניקוי של המעי הגס לפני צום מים שכזה, אולי עם תפוחים או משהו בסגנון לפני הפסקה מלאה של האוכל.

בטוח שהקרטיב היה מענג עד מאוד! וקיבלתי את ההמלצה על החאן!

דרך צלחה,

טום - מרחב לריפוי
http://facebook.com/healing.co.il

healingspace

New member
sun gazing

כן בטח קראתי

אם אפשר לשאול, כמה דקות בהייה השמש אתה מתרגל? האם אתה חש שיפור ניכר באנרגיה והפחתה בצורך באוכל בסביבות ה20 דקות כמו שמתארים?

ינוקא1

New member
בעבר תרגלתי הרבה

והרבה זה אומר מספר שנים - כמה חודשים תרגלתי וכמה חודשים עשיתי הפסקות.

לאחרונה גם עשיתי הפסקה של מספר חודשים , וחזרתי לתרגל רק ב"מסע" הזה.
בעקרון הגעתי ל40 דקות ולא התקדמתי ליותר מכך.

יש לציין שבמסע הזה חזרתי בהדרגה - ביום הראשון למשל עשיתי רק 10 דקות והעליתי לאט לאט.
האנרגיות שלי הנחו אותי כמה נכון היה עבורי לעשות.

שיפור באנרגיה בהחלט חשים ,הפחתה בצורך באוכל גם יש , אבל לא עד כדי "לוותר על אוכל" גם כשעשיתי 40 דקות לא הרגשתי "לוותר על אוכל".

מה שכן , התרגול הזה של הSUN GAZING הינו תרגול מתקדם מאוד , ויש בו גם סיכונים שראיתי במהלך השנים :

והסיכון העיקרי איננו לעיניים !!!
הסיכון העיקרי ממה שהרגשתי במשך השנים הוא הצטברות עודפי אנרגית שמש בגוף ובעיקר בראש , שהגוף לא יודע איך להיפטר מהם , והם יכולים לגרום לחסימות.

לכן מאוד חשוב לעשות זאת דווקא יחפים , כי הרגל היא כמו "הארקה" ועוזרת לשחרר עודפי אנרגיה אלו.
כנ"ל חשוב מאוד לעשות הפסקות של כמה חודשים מפעם לפעם , על מנת לאפשר לגוף לפנות עודפים.
באון כללי , עדיף לעשות SUN GAZING "פחות ולאט" מאשר "יותר והרבה".
כי כאשר עושים "פחות" יש מספיק זמן לגוף להסתגל לאנרגיה ולתעל אותה נכון , לעומת זאת כאשר עושים "יותר" , זוהי אנרגיה חזקה מאוד שיכולה להעמיס על הגוף.

הרגשתי גם בתרגולי הSUN GAZING עד כמה הידע שלי בצ'י גונג היה חשוב כדי לעשות זאת נכון !
(למשל כדי להרגיש כמה זה "מספיק שמש להיום").

כנ"ל חשוב התיאום עם הנשימה , ולפעמים גם בעת ביצוע הSUN GAZING הייתי מרגיש צורך להעביר את היד על הבטן בתנועות מעגליות וכדומה , בעיקר בהתחלת התרגול.

אני היום לא הייתי ממליץ על SUN GAZING למי שאין לו רקע של שנתיים שלוש לפחות בצ'י גונג או ביוגה , בדיוק מהסיבות הללו.
פשוט נדרשת המון מודעות לגוף כדי לעשות זאת נכון.

freearth10

New member

אני שמחה שעשית את ההתנסות הזאת ויצאת ממנה בשלום

אני לא מאמינה בשינויים קיצוניים אלא בנגיעות קטנות , כל פעם מנקןדת מבט אחרת שמאפשרת לנו כל פעם לגעת במקום שלא העזנו קודם לגעת בו.

לפני כמה שנים פגשתי 2 אנשים שעשו את הויפאסנה וראיתי כמה שהיא שינתה את חייהם. החלטתי לנסות למרות שעל פניו היא נראית מנוגדת לגמרי לדרך החשיבה שלי של: אם אין תנועה - אין חיים. היא נראית מנוגדת, כי גם באין תנועה (ישיבה ללא תזוזה) יש עוד כל כך הרבה תנועה. על כל פנים חוסר התנועה היקשה עלי מאוד וחוסר הגמישות של המנחה הפילה אותי לגמרי. (בסופו של דבר התברר לי שגם "נפלתי" על מורה מאוד קשוחה). על כל פנים לאחר היום השישי עזבתי, כשהבנתי שהדרך הזאת לא מתאימה לי גם אם יש אנשים שהיא כן מתאימה להם.
המתנה שקיבלתי מהויפאסנה היא את הדרך שלי אל הצמחונות. שרק הדרך הזאת, פתחה בפניי שערים נוספים.

לפעמים אנחנו צריכים ללכת בדרך כדי לדעת - שזו לא הדרך שלנו
.

שמחה שאתה שוב כאן,

מאיה

ברוך שובך חבר יקר

התנסות מעניינת הייתה לך.
נשמעת כמו חוויה פותחת, שתלווה אותך בחייך לאורך זמן רב.....כולל סיפור לנכדים
.

למעלה