סיכום משחקי ראשון

Rapgamer

Well-known member
ברוקלין- ספרס: פתחתי ברבע האחרון כדי לראות את הספרס מוחקים פיגור וכופים הארכה. הנטס במשחק התקפה מפוזר נתקעו עם הרבה זריקות בסוף שעון.
דוראנט לא פגע, כשפתחתי את המשחק הקריין אמר שהוא 10/13 מהשדה כלומר ממבט על הבוקס סקור הסופי הוא קלע 1/8 ברבע הרביעי+הארכה. הוא קיבל כדורים יחסית רחוק מהסל. ברוקלין התבססה על הפיק אנד רול של הארדן וקלקסטון, מהלכים מאוד בסיסיים. בכל זאת זה הספיק להם כדי לגרד ניצחון לקטוע את מה שתואר בשידור כרצף של 5 הפסדים ביתיים. האמת שיש להם קהל ביתי על הפנים.

אורלנדו- וושינגטון: הוויזארדס חזרו מפיגור ברבע האחרון והצליחו לנצח משחק צמוד נוסף, יש להם את המאזן הטוב בליגה במשחקים האלה. קייל קוזמה כיכב עם שיא קריירה של 22 ריבאונדים אליהם הוסיף 27 נקודות ובכל חיבר את הרצף הארוך ביותר שלו בקריירה עם משחקי 20+ נקודות (7 רצוף). הסופרסטאר ההגנתי של וושינגטון לא ראה מגרש ברבע האחרון, תהיתי האם הוא פצוע אבל סתם נדחק אחורה ברוטציה.
באורלנדו טרנס רוס קלע 32, יש מצב שהוא מחזיק בהכי הרבה משחקי 30+ נקודות חסרי משמעות? או שעדיין הוא מאחורי ג'מאל קרופורד? כן @נועם, shots fired.

טורונטו- ניו אורלינס: ניצחון 7 ברציפות! של טורונטו. זה לא הלך קל אבל שתי שלשות של ואן פליט הגואט ב-2 הדקות האחרונות הכריעו את המשחק. הוא הפך לאחד השלשיונרים הכי טובים בליגה, מקום שני בכמות עם 3.7 למשחק אותן שם ב-40%.

יוסטון- מינסוטה: אז אחרי 135 נקודות ו-39 אסיסטים מול אוקלהומה השווינו והעלינו עם 141 נקודות (37 אסיסטים) מול הרוקטס. המשחק נפתח דרך טאונס במשחק פנים-חוץ טוב, החבר'ה חתכו לסל ללא כדור וניצלו את ההגנה הרעועה של הרוקטס לטובת המון נקודות קלות בצבע. ואנדרבליט פשוט menace מתעופף לכל עבר ומבצע המון פעולות טובות, ראסל ממשיך להיות חם ואדוארדס מבלי להבריק מצמצם את הטעויות, שוב הבסנו בדקות של החמישייה.
יוסטון היא חבורה לא קשורה של שחקנים חצי אלמוניים שרק מחפשים להטביע עליך, קניון מרטין JR וג'וש כריסטופר השיגו כמה. היה מאבק נחמד ברבע השלישי שווד וטאונס הלכו ראש בראש, ווד סיים עם סטט' די יפה אבל אין לו אימפקט רב על המשחק.
חיברנו 8 רבעים רצופים של 30 נקודות או יותר, מבלי לבדוק אני משוכנע שזה הרצף הכי ארוך בתולדות הפרנצ'ייז. תפסנו מרחק ביטחון ממירוץ הצבים שיש במערב למקום ה10, עכשיו המטרה היא להצליח להחזיק במקום השמיני שמשפר מאוד את הסיכוי לשרוד את הפליי אין.

זהו חלק א' של המשחקים, חלק ב' יגיע בהמשך.

Krit123

Well-known member
ג"ס - קאבס (נתנו לנו הצצה לגמר)

*דריי ביצע עבירה מכוונת ויצא מיד עם פתיחת המשחק, לא הבנתי למה בכלל עלה אם ככה.

*אין לי הרבה מה לומר על ההופעה של קליי, ספציפית. היה מאוד נרגש בהצגת השחקנים, הלך לסל במהלך הראשון ואפילו הטביע בשלב מסוים. האדרנלין התבטא באובר-אגרסיביות בהגנה וכמה עבירות מיותרות. הוא זז די טוב בסך הכל, פשוט צריך להתרגל מחדש למהירות. אה ו.. הגיע ל-1800 שלשות אם השקופית ההיא לא הטעתה אותי.

*תמיד יפה לראות ניגוד בין סגנונות - קבוצה אחת משיגה ריווח על הקרקע, השנייה מחפשת אותו באוויר. הגבוהים של קליבלנד הם לא רק איום לוב אלא גם מהווים מטרה צועקת למסירות פנימה באופן כללי, מה שמכנים בלועזית vertical spacing. ובכן, צריך מי שימצא אותם כמובן. גרלנד נתקל בצפיפות איומה וחילופים אוטומטים שדי הוציאו אותו מהגרוב (לאחר פתיחה יפה) ברוב המוחלט של ההתמודדות.
בצד השני גולדן עשו את שלהם, קרי ניצל כיסוי גבוה למצוא את הרול מן ותרגילי הקלעים הובילו לשלל חיתוכים לסל. הקאבס שמרו עם מידה מסוימת של פאניקה, רבע ראשון מצוין של סטף (4 שלשות מטיזינבי) הוביל לאובר-מודעות ואפשר לשחקנים המשלימים למצוא נתיב לטבעת, בהתקפה עומדת או במעבר.

*ציינתי מפתיחת העונה שקליבלנד קבוצת הגנה מעולה שלא תמיד הצליחה לתרגם עצירות לכדורים חוזרים חרף יתרון הגובה. ברגע שהמגמה השתנתה לטובה הם זינקו והנתונים החלו להדביק את המציאות. אתמול לעומת זאת, הפגם הנקודתי צף בחזרה והטביע את הסיכויים שלהם לנצח, הווריורס הביסו אותם על הקרשים, בענק. כאילו מילא להפסיד, אנחנו הרי יודעים ששלשות ארוכות הם כמו זר בחתונה, אבל הם פשוט הובסו. הנתון הכי צועק מספר שלוני תפס ריבאונד אחד פחות (18) משלושת הסבן פוטרס יחדיו.
הנזק היה כפול מכיוון שהוא מנע מהקאבס לרוץ והכריח אותם לתקוף מול הגנה מסודרת. למעשה זו הפעם הראשונה שאני רואה יריבה out-running them, הם בקושי הצליחו לעמוד בקצב.

*הווריורס רשמו לא פחות מ-16 חטיפות! בהמון מקרים בהם הגבוהים הלכו לאייסו הם פגשו עזרה מתנפלת שהצליחה לשים יד על הכדור, או להכריח זריקה קשה על הגנה פיזית. כבר מלכתחילה הם נדחקו לעמדה לא נוחה (בעיקר מובלי ומרקנן שהיה סביר), תרגילים שאמורים היו ללכת לכיוון אחד הפכו בין רגע לבידוד של גבוה מפאת שעון הזריקות. לעיתים הצליחו להגיע לקו, אך לא במסה רצינית. לא בדיוק עזר שהרבו להחטיא משם (11-18). רונדו עלה ל-29 דקות מצוינות התקפית כדי לסייע בהובלת הכדור, אבל היה טרייד אוף מסוים - ההגנה שלו הייתה הרבה פחות אפקטיבית מהחלופות.

*ביקרסטף לא מאמן סופר גמיש. צריך היה לנסות הרכב מעט נמוך יותר, לא חייב להיות עקשן פרך בשביל להוכיח נקודה. היה אפילו מקום להרכב של גרלנד/רונדו/סטיבנס/אוסמן/מובלי למשל. אי אפשר לעלות סופרסייזד בכל ערב, בטח אם חלק מהגבוהים לא מספקים את הסחורה, בטח מול גולדן סטייט. לאב למשל בתקופה היסטרית, מועמד לגיטימי לשחקן השישי, רק שהוא לא מסוגל להזיז את הרגליים מולם בשלב הנוכחי של הקריירה. זה לא 2016 פה.

*מי אמור לנצח את המפלצת הזאת? עם קרי בלבד הם סיוט לשמירה ואחת מקבוצות ההתקפה הטובות בליגה אם לא ה, עם קליי הם בלתי ניתנים לשמירה ברמה היסטורית. אני שוב יאמר, לא ברור איך עם קיידי הקבוצה ההיא הצליחה להפסיד יותר מ-5 משחקי פלייאוף, הזייה. שג'ורדן פול החל לקלוע אמרתי ' אה עכשיו גם אתה באת יא בן של זונה?'.
*עכשיו שקליי השלים את הקאמבק אפשר לחזור להיות הייטר של הווריורס באופן רשמי. הרפתי בשנתיים האחרונות, כעת אין מנוס.

* בראייה כללית הקאבס יכולים להתנחם בקאמבק משלהם, לאחר המפלה התורנית ברבע השלישי. רונדו כאמור עם דקות מצוינות פילס את דרכו אל הסל בעוד למאר סטיבנס תקף כמו שור במעבר והמשיך להיות אקטיבי בהתקפה עומדת. ההפרש לא ירד מדו ספרתי וצריך לציין שהריצה התאפשרה בגלל ירידת מתח מסוימת, בכל זאת אנשים באמת התרגשו. בראייה צרה הם רחוקים רק חצי משחק מטורונטו הדוהרת, ועוד שלל קבוצות ראויות במזרח.

Rapgamer

Well-known member
סיכמת יפה אז אני אדגיש רק עוד כמה נקודות קטנות.
אני לא חושב שגולדן סטייט היא קבוצת התקפה בלתי עצירה, די בשקט היא החליקה החוצה מהטופ 10 ברייטינג התקפי העונה. מה שכן יש לה זו יכולת לנצח משחקים בכל אחד מצדי המגרש, זה היה ניצחון שכולו הגנה. ריצת ה19-3 שלהם ברבע השלישי עם גארי פייטון ואיגודאלה הייתה פשוט קטלנית, איזה צמד הגנתי נדיר. איגי אחד השחקנים הכי מבוגרים בליגה אבל הוא עדיין אתלט נפלא עם חוש וידיים הגנתיות מהטובים בליגה, גארי פייטון הוא פשוט בולדוג שרק מחפש את מי לנשוך.
קוון לוני לא השחקן הכי נוצץ אם נאמר בעדינות אבל גם לו יש IQ כדורסל גבוה, הוא מבין איפה להתמקם, מפריע לנתיבי מסירה, עושה בוקסאאוט היטב, מוסר מעל הממוצע ועושה את הדברים הקטנים שלא מתבטאים בסטט'.

קליי בהופעת בכורה מועדדת, כמובן הדאנק שלו הפגין שהאתלטיות נמצאת שם.

מסכים איתך שקליבלנד הייתה צריכה ללכת על הרכבים נמוכים יותר. היא לא מהקבוצות שחוטפות תבוסה אז הפיגור 24 הצטמצם ל10 אבל אני הרגשתי שהם לא באמת מצליחים לגעת.

Krit123

Well-known member
סיכמת יפה אז אני אדגיש רק עוד כמה נקודות קטנות.
אני לא חושב שגולדן סטייט היא קבוצת התקפה בלתי עצירה, די בשקט היא החליקה החוצה מהטופ 10 ברייטינג התקפי העונה. מה שכן יש לה זו יכולת לנצח משחקים בכל אחד מצדי המגרש, זה היה ניצחון שכולו הגנה. ריצת ה19-3 שלהם ברבע השלישי עם גארי פייטון ואיגודאלה הייתה פשוט קטלנית, איזה צמד הגנתי נדיר. איגי אחד השחקנים הכי מבוגרים בליגה אבל הוא עדיין אתלט נפלא עם חוש וידיים הגנתיות מהטובים בליגה, גארי פייטון הוא פשוט בולדוג שרק מחפש את מי לנשוך.
קוון לוני לא השחקן הכי נוצץ אם נאמר בעדינות אבל גם לו יש IQ כדורסל גבוה, הוא מבין איפה להתמקם, מפריע לנתיבי מסירה, עושה בוקסאאוט היטב, מוסר מעל הממוצע ועושה את הדברים הקטנים שלא מתבטאים בסטט'.

קליי בהופעת בכורה מועדדת, כמובן הדאנק שלו הפגין שהאתלטיות נמצאת שם.

מסכים איתך שקליבלנד הייתה צריכה ללכת על הרכבים נמוכים יותר. היא לא מהקבוצות שחוטפות תבוסה אז הפיגור 24 הצטמצם ל10 אבל אני הרגשתי שהם לא באמת מצליחים לגעת.
לא יודע לגבי רייטיינג התקפי, הם מגיעים להכי הרבה מבטים רצויים בליגה. אז נכון שקבוצות יהמרו על מבטים פנויים של השומרים אבל לרוב אין להם באמת ברירה, ועם הזמן הדקות האלו ילכו לשחקני התקפה בכירים כמו קליי, OPJ ואולי אפילו וייזמן.

Rapgamer

Well-known member
לא יודע לגבי רייטיינג התקפי, הם מגיעים להכי הרבה מבטים רצויים בליגה. אז נכון שקבוצות יהמרו על מבטים פנויים של השומרים אבל לרוב אין להם באמת ברירה, ועם הזמן הדקות האלו ילכו לשחקני התקפה בכירים כמו קליי, OPJ ואולי אפילו וייזמן.
אני חושב שבפלייאוף הם יתקלו ביותר הגנות חילופים שיפגעו בפלואו שלהם במידה מסוימת.

Krit123

Well-known member
אני חושב שבפלייאוף הם יתקלו ביותר הגנות חילופים שיפגעו בפלואו שלהם במידה מסוימת.
כן, לפעמים הם יתקעו. שיהיה ברור, שאני אומר בלתי ניתנים לשמירה אני לא מתכוון שיקלעו 120 כל ערב, אלא שתדירות המבטים האיכותיים תמיד תעלה על היריבה וקבוצות יאלצו לעשות ויתורים מסוימים מולם. זה בהנחה שקליי ממשיך בקו הזה וחוזר להיות מספר 2 שלהם.

Krit123

Well-known member
עוד כמה הערות על הסיכומים

-עושה רושם שהמאבס שומרים טוב יותר תחת המאמן המושמץ. מרשים לאור העובדה שאין להם פרסונל מבריק והם לרוב משחקים עם ליינאפ עצום יחסית, שני גבוהים+שני פורוורדים+לוקה בעמדת הרכז.

-קשה להבין מה מניע את לוני ווקר ללכת לסל פעם בחודש משום מקום. אולי הרוטציה הקצרה דחקה אותו לעשות מהלכים, מקווה שתהיה המשכיות כלשהי כי מאוד נהניתי לראות.
אגב רף הפלייאין במערב נמוך בצורה מגוחכת, הספרס כרגע במקום העשירי כברירת מחדל. אפילו יוסטון ממעמקי התחתית נמצאת במרחק של 5 משחקים 'בלבד'. ניו אורלינס שפתחה את העונה בצורה איומה נמצאת ממש במרחק נגיעה, גם פורטלנד יכולה לטפס לשם אפילו מבלי להתכוון.

-סיכום מעולה של הגריזליס, מחר נפתח עליהם עוד דיון.

-אטלנטה עם הפסד מביש לקליפרס ללא צמד הכוכבים, מה יהיה? אם הם מתכוונים לעשות מהלך הייתי מציע לזרז תהליכים.

-היפני חזר ואיתו הצטמצמו הדקות של אבדיה. די צפוי, עכשיו נשאר להתעדכן בהיקף התופעה.

Krit123

Well-known member
ת'אנדר - דנבר
נפלנו על הרכב מלא שלהם, הפך את דקות הספסל למאבק אמיתי. הרכב נמוך ומוכשר יחסית שחלקו זלג לדקות החמישייה השיג להם יתרון קל עמוק ברבע הרביעי. good thing שאוסטין ריברס קלע זריקות, השלשות שלו היו קריטיות מול הצפיפות שלהם. כבר הפסדנו להם אחד והפסד נוסף עשוי היה להיות אחד יותר מדי במונחי מיקום, אז טוב שיצאנו עם הניצחון. אני לא יודע לומר בדיוק מה הם עושים בהגנה, אני כן יודע שהם מקשים עלינו לשחק התקפה מסודרת, נאלצים להתפשר על זריקות לא פשוטות.

ג'ף גרין ממשיך להיות מעולה והחתמנו את דבון ריד לחוזה עד סיום העונה. בול בול עבר בטרייד תמורת רונדי מקרודר. אולי כתבתי את השם לא נכון, לא יודע, לא מחוסר כבוד (היה לו תאקל עם קליי דרך אגב) יותר מתסכול על הטרייד שנראה מיותר לטעמי. הדיווחים אומרים שאולי נשאיר אותו, לא יודע מה יש לו לתרום לנו.

Rapgamer

Well-known member
לייקרס- ממפיס:
הלייקרס מגיעים במומנטום חיובי עם 4 ניצחונות רצופים, הגריזליס עם 8 רצופים שזה שווה לשיא פרנצ'ייז.
סטיבן אדאמס בחוץ ובמקומו פתח קייל אנדרסון כפורוורד עם טריפל J בעמדה 5.
הלייקרס התחילו למצוא זהות מסוימת עם לברון כסנטר אבל יש לזה חסרונות- בראש ובראשונה בהגנת הצבע אבל גם בריבאונד. ממפיס היא קבוצה שברוך השם יודעת לתקוף את הצבע ואת הלוחות. משחק יחסית מאוזן בפתיחה אלא שמהרבע השני ואילך ממפיס נותנת להם נוקאאוט של סייז ואתלטיות. דזמונד ביין ששיחק מצוין עושה טראש טוקינג ללברון, אנדרסון וג'קסון ג'וניור פשוט עולים לזריקות מעל הראש של הלייקרס ולברון לא מסוגל להכיל כשומר את משחק הדרייב אנד קיק. כל התקפה הולכת למבט wide open משלוש או כניסה לסל שהיא סל/עבירה, הגריזליס קלעו 62 נקודות בצבע ועוד 32 הליכות לעונשין בדרך ל-107 נקודות בשלושה רבעים. בול גיים.
התוצאה הסופית משקרת, הלייקרס ניצחו ב-16 הפרש את רבע הגארבג' טיים.
הגנה אקטיבית של ממפיס הרסה את הפלואו ההתקפי של הלייקרס, לברון היחיד משחקני החמישייה עם דאבל פיגרס. הוא פשוט שיחק אחד נגד חמישה, סיים עם 35 נקודות אבל הכוכב שלצדו הידוע בכינויו "איש 45 מיליון הדולר" השיג 6 נקודות במשחק ב2/12 מהשדה.
בממפיס שחקני הגרעין היו טובים כולם, קונצ'אר וקלארק נהדרים מהספסל ומוראנט סיפק לנו את אחד המהלכים הכי אתלטיים שנראו השנה-
ממפיס שוברת שיא פרנצ'ייז עם ניצחון תשיעי ברציפות, קחו בחשבון ש6 מתוכם היו מול קבוצות של 50% ומעלה כך שזה מרשים. הם כבר יכולים לפזול לכיוון יוטה שהייתה הקבוצה הכי בריאה בליגה עד לאחרונה והתחילה להרגיש גם היא את בידודי הקורונה.
הלייקרס חייבים את דיוויס בחזרה. בינתיים לברון יורק דם עם 35 נקודות כל משחק. הוא גם חלף על פני אוסקר רוברטסון ועלה למקום השביעי בכל הזמנים באסיסטים- שיהיה במזל.

למעלה